InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti

(Sentinta penala nr. 215 din data de 18.04.2008 pronuntata de Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti)

Domeniu Revizuire | Dosare Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti | Jurisprudenta Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti

Dosar nr.14458/301/2007
       ROMANIA
       JUDECATORIA SECTORULUI 3 BUCURESTI-SECTIA PENALA
       Sentinta penala nr.215
       Sedinta publica de la 18 aprilie 2008
       Instanta constituita din:
       Presedinte: M. C.
       Grefier: V. S.
       
       Din partea  Ministerului  Public-Parchetul de pe langa Judecatoria  Sectorului 3  Bucuresti  a participat doamna  procuror E. I..
       Pe rol  judecarea cauzei penale avand ca obiect cererea de revizuire a sentintei penale nr.870 din 09.06.2003 pronuntata de Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti in dosarul nr.12756/2002, formulata de catre revizuentul P.C.I.
       La apelul nominal facut in sedinta publica a raspuns revizuentul  personal si asistat de aparatorul desemnat din oficiu, avocat Stefan Madalina, cu delegatie nr.046102 din 27.11.2007 depusa la fila 33 in dosarul cauzei.
       Procedura  de citare a partilor este legal indeplinita.
       S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta care invedereaza instantei de judecata atasarea dosarului de fond nr.12756/2002 al Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti.
       Instanta, in baza art.403 C.p.p. acorda partilor cuvantul asupra admisibilitatii in principiu a cererii de revizuire formulata de revizuentul P.C.I..
       Ministerul Public, prin reprezentant, solicita respingerea cererii de revizuire formulata de revizuentul P.C.I., ca inadmisibila, intrucat motivele invocate de revizuent nu se incadreaza in conditiile limitativ prevazute de art. 394 C.p.p. Astfel, primul motiv invocat de revizuent, respectiv ca nu el este autorul furtului actului de identitate si al titlului de proprietate ce au format obiectul condamnarii  sale pentru infractiunea de furt, ci L. G., este un aspect care a fost analizat in cursul cercetarii judecatoresti. Nefiind asadar vorba despre o imprejurare noua, necunoscuta de instanta la solutionarea cauzei, nu poate fi invocat drept un motiv de revizuire admisibil in raport de dispozitiile legii procedural penale. In ceea ce priveste cel de-al doilea motiv invocat de catre revizuent, constand in disparitia buletinelor de identitate cu care persoanele care au instrainat imobilul s-au prezentat in fata notarului, astfel incat nu a putut fi efectuata o expertiza grafoscopica, reprezentantul Ministerului Public arata ca revizuentul, in calitate de inculpat, in cursul urmaririi penale a declarat ca dupa incheierea contractului de vanzare -cumparare a luat buletinele celor doi batrani si personal le-a distrus intrucat nu mai avea nevoie de ele (filele 176 verso si 177 dosar urmarire penala) iar faptul ca buletinele nu exista la dosarul cauzei si astfel nu s-a putut efectua expertizarea acestora nu reprezinta o imprejurare noua, acest aspect fiind cunoscut de instante la pronuntarea solutiei. Cu privire la al treilea motiv invocat, respectiv neaudierea notarului public A. A. J., reprezentantul Ministerului Public apreciaza ca aceasta cerere este o proba noua ceruta de inculpat in faza de revizuire, inadmisibila intrucat  nu vine in sustinerea unor fapte sau imprejurari noi necunoscute de instanta la solutionarea cauzei, ci doar o incercare de prelungire a probatiunii pe aceasta cale. Chiar daca ar fi admisibila administrarea acestei probe, audierea la acest moment a notarului public este inutila, din moment ce ar trebui sa precizeze ce persoane s-au prezentat in fata sa pentru incheierea unui contract in anul 1997, deci in urma cu 10 ani fata de data la care ar putea fi audiat. Cu privire la cel de-al patrulea motiv invocat, constand in audierea numitului C. N., reprezentantul Ministerului Public apreciaza ca si aceasta cerere reprezinta  o prelungire a probatiunii pentru fapte cunoscute deja de instanta. Cel de-al cincilea motiv invocat de revizuent, respectiv necondamnarea autorului pentru savarsirea infractiunii de inselaciune prev. de art.215 C.p. desi el a fost condamnat pentru instigare la aceasta fapta, nu se incadreaza in niciuna din situatiile prev. de art.394 C.p.p.
       Aparatorul desemnat din oficiu pentru revizuent, in baza art.403 C.p.p., solicita admiterea in principiu a cererii de revizuire formulata de revizuentul P.C.I., sens in care arata ca nu revizuentul este persoana care a sustras actul de identitate si actul de proprietate, ci Luchian Georgeta, care de altfel a si recunoscut acest fapt in cursul urmaririi penale. Pornind de la aceasta imprejurare, prin audierea numitei Popescu Maria care poate confirma ca numita Luchian Georgeta avea acces in apartament si putea sustrage actele, s-ar infirma savarsirea infractiunii de furt de catre revizuent, care de altfel a si fost achitat de instanta de apel.  In ceea ce priveste inexistenta celor doua acte de identitate ce au fost avute in vedere de notar la momentul legitimarii persoanelor  ce s-au prezentat in fata sa pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare, se arata ca un act de identitate era fals, iar cel de-al doilea era expirat, astfel incat contractul incheiat era nul, audierea notarului fiind necesara in cauza, intrucat era singurul in masura sa precizeze cine s-a prezentat pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare, insa notarul public a refuzat sa se prezinte in instanta pentru a fi audiat. Se mai arata ca revizuentul a criticat si schimbarea incadrarii juridice a faptelor, intrucat este absurd ca revizuentul sa fie condamnat pentru instigare la inselaciune, fara ca vreun autor al faptei sa fi fost identificat, autorii faptei fiind numitii Macovei Ioan si Macovei Silvia. Mai arata ca notarul respectiv a fost obligat de Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti sa despagubeasca pe partile vatamate Buica, iar in acel dosar revizuentul a avut calitate de martor. In concluzie, fata de aspectele mentionate, aparatorul din oficiu al revizuentului solicita admiterea in principiu a cererii de revizuire formulata de revizuentul P.C.I..
       Avand ultimul cuvant, revizuentul arata ca in mod paradoxal este singurul condamnat pentru instigare la inselaciune, instanta dispunand schimbarea incadrarii juridice in acest sens, fara a exista insa vreun autor al infractiunii de inselaciune. Mai arata ca dosarul in care a fost condamnat a fost solutionat in lipsa sa, dar a formulat apel peste termen care a fost admis si s-a dispus totodata trimiterea cauzei spre rejudecare. Singura instanta care l-a audiat a fost Tribunalul Bucuresti, care de altfel l-a si achitat pentru infractiunea de furt, insa parchetul a declarat recurs, deoarece s-au contopit gresit anumite pedepse, iar Curtea de Apel Bucuresti a casat decizia tribunalului si i-a aplicat o pedeapsa de 8 ani inchisoare. In ceea ce priveste modalitatea in care s-a incheiat contractul de vanzare-cumarare, se arata ca notarul nu putea intocmi acel contract de vreme ce persoanele care s-au prezentat la notariat s-au legitimat cu acte de identitate false, respectiv a caror valabilitate expirase si, desi s-au facut adrese catre biroul notarial si Camera Notarilor Publici, notarul nu s-a prezentat in instanta pentru a da declaratie. Se arata ca acel contract de vanzare-cumparare s-a semnat in anticamera, acolo s-au dat si banii, iar notarul nici nu a vazut persoanele respective. Martorul Constantinescu Nelu (agentul imobiliar) si Macovei Ioan au fost cei care au facut demersuri pentru vanzarea imobilului. Fapta s-a petrecut in anul 1997, in anul 2004 s-a casat sentinta si s-a mentinut starea de arest fara a se afla in puterea vreunui mandat de arestare. Fata de aceasta situatie, revizuentul arata ca a dat statul in judecata, a castigat procesul, a fost despagubit si a fost emis un nou nou mandat de executare a pedepsei inchisorii deducandu-i-se perioada executata. Precizeaza ca a insistat in audierea notarului public si nu a fost de acord ca dosarul sa fie solutionat fara ca acesta sa fie audiat, deoarece notarul avea obligatia de a verifica identitatea persoanelor care s-au prezentat pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare. In final, arata ca este de acord cu concluziile aparatorului sau desemnat din oficiu.
       
INSTANTA,

Deliberand, asupra cauzei penale de fata:
       La data de 20.11.2007 pe rolul Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti- Sectia Penala a fost inregistrata sub nr.14458/301/2007 adresa nr.336/III-6/2007 din 14.11.2007, prin care Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti a inaintat spre competenta solutionare cererea de revizuire formulata de revizuentul P.C.I. cu privire la sentinta penala nr.870 din 09.06.2003 a Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti pronuntata in dosarul nr.12756/2002.
       A fost atasat si referatul intocmit de catre procuror, respectiv a fost atasat dosarul nr.12756/2002, avand ca obiect cauza penala solutionata prin sentinta penala nr.870 din 09.06.2003 a Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti.
       In cuprinsul referatului nr.336/III-6/2007 Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti a retinut ca aspectele invocate de revizuent nu constituie fapte sau imprejurari ce nu au fost cunoscute de instanta la solutionarea cauzei, imprejurari de natura a dovedi netemeinicia hotararii judecatoresti criticate, in intelesul strict al disp. art.394  alin.1 lit.a C.p.p. si art. 394 alin. 2 C.p.p., solicitandu-se respingerea cererii de revizuire formulata de revizuentul P.C.I. ca inadmisibila.
       Analizand actele si lucrarile dosarului sub aspectul admisibilitatii in principiu a cererii de revizuire formulata, instanta retine urmatoarele:
       La data de 8.02.2007 revizuentul P.C.I. a adresat Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti o cerere de revizuire a sentintei penale nr.870 din 09.06.2003 a Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti pronuntata in dosarul nr.12756/2002, sentinta ramasa definitiva prin decizia penala nr.54 din 15.01.2007 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia I Penala. Cererea a fost inregistrata la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti sub nr.336/III-6/2007, iar la aceasta cerere au fost conexate si alte doua cereri de revizuire formulate ulterior de revizuentul P.C.I. cu privire la aceeasi sentinta penala si pentru aceleasi motive indicate initial (una dintre acestea inregistrata pe rolul Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti sub nr. 1570/301 din 05.02.2007 si inaintata Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti pentru efectuarea actelor de cercetare in baza sentintei penale nr.251 din 26.03.2007 a Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti).
       In motivarea cererii formulate, revizuentul, care a avut calitatea de inculpat in dosar, a aratat ca in cauza a carei revizuire se solicita a fost condamnat fara o justa analiza a cotei sale de participare la savarsirea faptei pentru care a fost trimis in judecata, fapta pe care a recunoscut-o inca de la inceput, contribuind la solutionarea cauzei. Astfel, motivele invocate de revizuent pentru care solicita revizuirea sentintei penale mentionate sunt :
       -nu el este cel care a sustras actele ce au format obiectul condamnarii sale pentru infractiunea de furt, respectiv un buletin si titlul de proprietate al casei, ci Luchian Georgeta care de altfel, mentioneaza revizuentul, a si recunoscut in timpul procesului penal ca  ea este cea care a ridicat actele din locuinta lui Luchian Gheorghe;
       -nu s-a efectuat expertiza grafoscopica a celor doua buletine folosite de persoanele care s-au prezentat la notar si au incheiat contractul de vanzare -cumparare intrucat acestea au disparut de la dosar, ramanand doua fotocopii care nu puteau fi expertizate si un proces-verbal al organelor de politie care au depus buletinele in original la dosar;
       -notarul public care a incheiat contractul de vanzare-cumparare nu s-a prezentat in fata instantei pentru a fi audiat, el fiind singurul care putea preciza cine s-a prezentat in fata sa pentru a incheia contractul, desi a fost citat la numeroase termene de judecata;
       -agentul imobiliar care s-a ocupat de vanzarea apartamentului nu a fost audiat de instanta si  nici in faza de urmarire penala pentru a certifica cine s-a prezentat la incheierea actului de vanzare-cumparare, respectiv adevaratul proprietar sau alte persoane;
       - schimbarea incadrarii juridice a fost facuta de instanta din infractiunea de inselaciune in infractiunea de instigare la inselaciune, desi in mod paradoxal nicio persoana nu a fost gasita vinovata si condamnata pentru infractiunea de inselaciune.
       In plus, revizuentul critica gresita individualizare a pedepselor aplicate, apreciind aceste pedepse mult prea mari in raport cu conduita sa pe parcursul desfasurarii procesului penal in care a avut calitatea de inculpat.
       In drept, cererea formulata a fost intemeiata pe dispozitiile art.394 alin.1 lit.a C.p.p.
       Astfel, conform art.394 alin.1 lit.a C.p.p., revizuirea poate fi ceruta cand  s-au descoperit fapte sau imprejurari ce nu au fost cunoscute de instanta la solutionarea cauzei. Conform art. 394 alin.2 C.p.p., cazul de revizuire de la art.394 alin.1 lit.a C.p.p. constituie motiv de revizuire daca pe baza faptelor sau imprejurarilor noi se poate dovedi netemeinicia hotararii de achitare, de incetare a procesului penal ori de condamnare.
       Fata de interpretarea coroborata a acestor dispozitii legale, rezulta ca revizuirea intemeiata pe descoperirea de fapte sau imprejurari noi este dublu conditionata, de descoperirea unor fapte sau imprejurari ce nu au fost cunoscute de instanta la solutionarea cauzei si care ar putea dovedi netemeinicia hotararii de condamnare. In plus, este de mentionat faptul ca in mod constant s-a aratat in practica si literatura de specialitate ca este inadmisibil ca pe calea revizuirii sa se obtina o prelungire a probatiunii pentru fapte deja cunoscute si verificate de instantele care au solutionat cauza.
       In raport de aceste considerente, instanta apreciaza ca revizuentul P.C.I. nu a facut dovada existentei unor fapte sau imprejurari ce nu au fost cunoscute de instanta la solutionarea cauzei, de natura a proba netemeinicia hotararii judecatoresti criticate, fiind inadmisibil ca pe calea revizuirii sa se obtina o prelungire a probatiunii pentru fapte deja cunoscute si verificate de instanta de fond si instantele de control judiciar. Astfel, primul motiv invocat de revizuent in sustinerea cererii sale, respectiv ca nu el este cel care a sustras actele ce au format obiectul condamnarii  sale pentru infractiunea de furt, respectiv un buletin si titlul de proprietate al casei ci Luchian Georgeta, reprezinta un aspect care a fost invederat in cursul cercetarii judecatoresti, fiind cunoscut si verificat de instantele judecatoresti care au solutionat cauza si care s-au si pronuntat asupra lui. Astfel, martora Luchian Georgeta a fost audiata atat in cursul urmaririi penale cat si in cursul cercetarii judecatoresti, declaratiile sale alaturi de cele ale inculpatului si de celelalte mijloace de proba administrate in cauza fiind avute in vedere la pronuntarea hotararii de instanta de fond, de Tribunalul Bucuresti la pronuntarea   deciziei  penale nr.798/A/20.09.2006  si de Curtea de Apel Bucuresti la pronuntarea deciziei penale nr.54/15.01.2007. Nefiind asadar vorba despre o imprejurare noua, necunoscuta de instanta la solutionarea cauzei nu poate fi invocat drept un motiv de revizuire admisibil fata de dispozitiile legii procedural penale.
       In ceea ce priveste cel de-al doilea motiv invocat de catre revizuent, respectiv disparitia buletinelor de identitate cu care persoanele care au instrainat imobilul s-au prezentat in fata notarului , astfel incat nu a putut fi efectuata o expertiza grafoscopica, sunt de mentionat mai multe aspecte. In primul rand, din chiar declaratia inculpatului data in cursul urmaririi penale rezulta ca dupa incheierea contractului de vanzare -cumparare a luat buletinele celor doi batrani si personal le-a distrus intrucat nu mai avea nevoie de ele (filele 176 verso si 177 dosar urmarire penala).
       Totodata, desi revizuentul sustine, in ciuda declaratiilor sale din cursul urmaririi penale, ca aceste buletine s-ar fi aflat la dosar si ca ar fi disparut, ramanand doua fotocopii care nu puteau fi expertizate si un proces-verbal al organelor de politie, cercetand actele dosarului nu rezulta ca aceste buletine ar fi fost vreodata atasate ci, dimpotriva, ca nu s-a reusit atasarea nici macar a unor fotocopii intrucat nu au fost gasite la mapa inaintata de notarul public catre Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti (proces-verbal fila 76 dosar urmarire penala). Mai mult, fotocopiile la care probabil ca face referire revizuentul de la filele 79-82 dosar urmarire penala sunt de fapt niste copii ale fiselor de evidenta locala cu privire la numitii Luchian Gheorghe si Luchian Elena, asa cum rezulta din procesul-verbal de la fila 78 dosar urmarire penala, nicidecum copii ale buletinelor folosite la notariat.
       Pe de alta parte este de observat ca nici faptul ca buletinele nu exista la dosarul cauzei si astfel nu s-a putut efectua expertizarea acestora nu reprezinta o imprejurare noua, acest aspect fiind cunoscut de instante la pronuntarea solutiei.
       In ceea ce priveste cel de-al treilea motiv invocat, respectiv neaudierea notarului public Andrei Aurel Jean, instanta apreciaza ca aceasta cerere reprezinta o proba noua ceruta de inculpat in faza de revizuire, inadmisibila intrucat  nu vine in sustinerea unor fapte sau imprejurari noi necunoscute de instanta la solutionarea cauzei, ci doar o incercare de prelungire a probatiunii pe aceasta cale. Este de mentionat ca desi revizuentul afirma ca notarul a fost citat la numeroase termene in fata instantei de apel, acesta face o confuzie, instanta de apel nedispunand citarea notarului ci efectuarea unei adrese catre acest notar pentru a inainta copii ale actelor de identitate ce au stat la baza incheierii contractului de vanzare-cumparare din 16.06.1997 , adresa la care nu s-a primit nici un raspuns (dosar nr. 24736/3/2004 al Tribunalului Bucuresti- Sectia I Penala).
       Cat priveste cel de-al patrulea motiv invocat, respectiv necesitatea audierii numitului Constantinescu Nelu, agentul imobiliar, instanta de judecata apreciaza ca si aceasta reprezinta o prelungire a probatiunii pentru fapte cunoscute deja de instanta. Totodata este de mentionat ca susnumitul nu a putut fi audiat desi s-a incercat audierea acestuia in cursul urmaririi penale intrucat nu a putut fi identificat, informatiile furnizate de inculpat, singurul care le si putea da de altfel, nefiind suficiente pentru gasirea martorului (procese-verbale filele 164-165 dosar urmarire penala).
       Ultimul motiv invocat de revizuent in sprijinul cererii sale, respectiv paradoxul necondamnarii niciunei persoane pentru infractiunea de inselaciune desi el a fost condamnat pentru instigare la aceasta fapta, nu se incadreaza in niciuna din situatiile prev. de art.394 C.p.p. De altfel, persoanele care ar fi putut fi autorii infractiunii de inselaciune, respectiv cei doi batrani cersetori care, la indemnul inculpatului, s-au prezentat drept proprietarii imobilului apartinand lui Luchian Gheorghe si l-au vandut, nu au putut fi identificati, inculpatul nefurnizand date care sa conduca la identificarea acestora, spunand doar ca sunt doi cersetori pe care i-a gasit si apoi i-a dus inapoi in Gara de Nord.
       Pe de alta parte, revizuentul se refera in cererea formulata si la individualizarea pedepsei, spunand ca la a doua rejudecare in apel instanta nu a cunoscut fapte si imprejurari care conduceau la o justa analiza a cotei sale de participare la fapta pe care a recunoscut-o, chiar reprezentantii Parchetului cerand aplicarea prevederilor art. 74 C.p. si art.76 C.p. Cu privire la acest aspect , este adevarat ca reprezentantul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a apreciat ca recursul este fondat in ce priveste reindividualizarea pedepselor aplicate inculpatului, apreciind ca acestea sunt prea mari, solicitand astfel admiterea recursului cu privire la acest aspect, dar instanta de recurs a respins recursul ca nefondat. Cum reindvidualizarea pedepselor nu constituie un motiv de revizuire dintre cele prevazute in mod limitativ de disp. art. 394 C.p.p., instanta apreciaza ca si sub acest aspect cererea este inadmisibila.
       In consecinta, in absenta dovezii existentei faptelor sau imprejurarilor noi de natura a proba netemeinicia hotararii judecatoresti de condamnare, respectiv fata de caracterul juridic al revizuirii- cale extrordinara de atac ce poate fi promovata numai pentru cazurile expres si limitativ prevazute de lege, fiind inadmisibil ca pe calea revizuirii sa se obtina o prelungire a probatiunii pentru fapte deja cunoscute si verificate de instantele care au solutionat cauza, instanta constata ca cererea de revizuire formulata de revizuentul P.C.I. nu se incadreaza in cazul prev. de art.394 alin.1 lit.a C.p.p., astfel incat va respinge cererea de revizuire ca inadmisibila.
       In baza art.192 alin.2 C.p.p. instanta va obliga revizuentul la 50 RON cheltuieli judiciare catre stat, din care 40 RON reprezinta onorariu aparator oficiu, ce se avanseaza din fondurile Ministerului Justitiei, fata de imprejurarea ca revizuentul se afla in culpa procesuala.

PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE:

       Respinge ca inadmisibila cererea de revizuire formulata de revizuentul P.C.I.
In baza art.192 alin.2 C.p.p. obliga revizuentul P.C.I. la 50 RON cheltuieli judiciare catre stat, din care 40 RON reprezinta onorariu aparator oficiu Stefan Madalina, ce se avanseaza din fondurile Ministerului Justitiei.
Cu apel in 10 zile de la pronuntare pentru procuror, respectiv de la comunicare pentru revizuent.
Pronuntata in sedinta publica azi, 18.04.2008.

  Presedinte, Grefier,



7


Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Revizuire

Revizuire. Inscrisuri doveditoare. - Decizie nr. 106 din data de 20.06.2018
Revizuire. Existenta unor hotarari potrivnice. - Decizie nr. 405 din data de 25.04.2018
Revizuire - Sentinta penala nr. 454 din data de 15.11.2017
Revizuire - Sentinta penala nr. SP376/2007 din data de 31.03.2009
Exceptia tardivitatii formularii cererii de revizuire - Decizie nr. 985 din data de 18.12.2012
Conditii de admisibilitate - Decizie nr. 904 din data de 15.11.2012
Inadmisibilitatea cererii de revizuire a hotararilor pronuntate in baza art 278 ind 1 C.p.p. - Decizie nr. 132 din data de 19.04.2010
Revizuire - Sentinta civila nr. 325 din data de 28.03.2011
Revizuire - Decizie nr. 341 din data de 14.05.2009
Revizuire - motive - Decizie nr. 14 din data de 07.11.2008
Cererea de revizuire intemeiata pe dispozitiile art. 394 lit. a Cod procedura penala este nefondata atunci cand revizuentul nu urmareste sa dovedeasca cu imprejurarea necunoscuta de instanta la solutionarea cauzei, netemeinicia hotararii de condamnare a - Decizie nr. 127/Ap din data de 29.10.2013
Incidenta art. 3201 Cod procedura penala astfel cum a fost modificat prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 121/2011 nu poate fi invocata, dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare pe calea unei cai de atac extraordinare, in speta revizuirea - Decizie nr. 624/R din data de 04.07.2013
Conflict negativ de competenta - Sentinta penala nr. 7/F din data de 13.02.2006
REVIZUIRE, ART. 3201 Cod Procedura Penala, INADMISIBILITATE - Sentinta penala nr. 76/S din data de 19.03.2013
Revizuire. Inscris nou. Conditii. - Decizie nr. 361 din data de 08.03.2017
Cerere de revizuire respinsa. Neaplicarea cauzei CJUE C-201/14, Smaranda Bara si altii in litigiile avand ca obiect anularea deciziilor de impunere emise de CJAS privind plata contributiilor sociale de sanatate - Decizie nr. 3325 din data de 09.11.2015
Potrivit practicii judiciare create in temeiul art.322 alin.1 pct.7 din vechiul Cod de procedura civila, ale carui prevederi sunt reluate in actualul art.509 alin.1 pct.8 din Noul Cod de procedura civila, revizuirea pentru contrarietate de hotarari poate - Decizie nr. 381 din data de 24.09.2015
Instanta competenta sa solutioneze cererea de revizuire in prima instanta, in legatura cu infractiuni pentru care a intervenit o modificare de competenta. - Decizie nr. 539/A din data de 17.07.2014
Cererea de revizuire admisibila in baza dispozitiilor art.322 al.1 din Codul de procedura civila si art.21 al.2 din Legea contenciosului administrativ. Obligarea paratelor la plata catre reclamant a dobanzii legale stabilita de art.124 din Codul de proced - Decizie nr. 10616 din data de 23.10.2013
Revizuire. Hotarari ce pot face obiect al unei revizuiri. Notiunea de „inscrisuri noi doveditoare”. - Decizie nr. 405 din data de 06.09.2012