InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Tribunalul Bucuresti

Litigiu privind achizitiile publice

(Sentinta civila nr. **** din data de 10.05.2016 pronuntata de Tribunalul Bucuresti)

Domeniu Acte ale autoritatilor publice | Dosare Tribunalul Bucuresti | Jurisprudenta Tribunalul Bucuresti

  
Dosar nr. ……

ROMANIA
TRIBUNALUL BUCURESTI
SECTIA A II-A DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL
INCHIERE
Sedinta publica din data de …..
Tribunalul constituit din:
PRESEDINTE :   ********
                                          GREFIER :   ********

Pe rol se afla solutionarea cererii de contencios administrativ si fiscal formulate de reclamanta - parata ….., in contradictoriu cu parata - reclamanta ….. avand ca obiect litigiu privind achizitiile publice.
La apelul nominal efectuat in sedinta publica de azi, raspund reclamanta - parata prin aparator ales cu imputernicire avocatiala aflata la dosarul cauzei si parata - reclamanta prin consilier juridic care depune delegatie la dosar.
Procedura de citare este legal indeplinita.
Se prezinta referatul cauzei de catre grefierul de sedinta, dupa care:
La solicitarea consilierului juridic al paratei - reclamante, tribunalul procedeaza la comunicarea catre acesta a raportului de expertiza tehnica judiciara.
Parata - reclamanta, prin consilier juridic, depune obiectiunile formulate la raportul de expertiza si planse foto, pe care le sustine oral in sedinta publica de azi si invedereaza ca a comunicat un exemplar al acestora si aparatorului reclamantei, inainte de inceperea sedintei de judecata.
Reclamanta - parata, prin aparator, apreciaza ca expertul a raspuns tuturor obiectivelor formulate pentru efectuarea raportului de expertiza si invedereaza, cu privire la sustinerea partii adverse, ca parata – reclamanta in intampinarea si cererea reconventionala formulate de aceasta nu s-a pus problema neexecutarii lucrarilor suplimentare.
In replica, parata - reclamanta, prin consilier juridic, sustine ca primele doua obiective ale raportului de expertiza, la care considera ca expertul nu a raspuns, au fost formulate de catre partea adversa.
Presedintele completului de judecata respinge obiectiunile formulate de parata la raportul de expertiza considerand ca a raspuns intocmai la toate obiectivele stabilite de catre instanta si nemaifiind cereri de formulat, exceptii de invocat sau probe de administrat, constata pricina in stare de judecata si acorda cuvantul pe fondul cauzei, aducand la cunostinta partilor ca va amana pronuntarea pentru a le da posibilitatea sa depuna concluzii scrise.
Reclamanta - parata, prin aparator, depune raspunsul la interogatoriul format de parata - reclamanta, iar pe fondul cauzei solicita admiterea actiunii astfel cu a fost formulata si precizata la termenul din ….. Totodata, depune note scrise si dovada achitarii onorariului de avocat, arata ca solicita obligarea paratei – reclamante la plata cheltuielilor de judecata, precum si ca solicita respingerea cererii reconventionale.
Parata - reclamanta, prin consilier juridic, solicita respingerea cererii principale pentru motivele aratate pe larg in cuprinsul intampinarii, iar cu privire la cererea reconventionala solicita admiterea acesteia si obligarea reclamantei - parate la plata cheltuielilor de judecata reprezentand onorariul de expert.
Presedintele completului de judecata declara dezbaterile inchise si retine cauza spre solutionare.

TRIBUNALUL

Pentru a da posibilitate partilor sa formuleze concluzii scrise, urmeaza a amana pronuntarea.
Pentru acest motiv,

DISPUNE:

Amana pronuntarea la …..
Pronuntata in sedinta publica azi, …..

PRESEDINTE GREFIER


Dosar nr. …..

ROMANIA
TRIBUNALUL BUCURESTI
SECTIA A II-A DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL
Incheiere
Sedinta publica din data de …..
Tribunalul constituit din:
PRESEDINTE :   *******
                                          GREFIER :   *******

Pe rol se afla solutionarea cererii de contencios administrativ si fiscal formulate de reclamanta - parata ….., in contradictoriu cu parata - reclamanta ….. avand ca obiect litigiu privind achizitiile publice.
Dezbaterile si sustinerile partilor au avut loc in sedinta publica din data de …, fiind consemnate in incheierea de sedinta de la acea data, iar tribunalul, pentru a da posibilitate partilor sa formuleze concluzii scrise, a amanat pronuntarea pentru azi, …., cand a dispus urmatoarele,

TRIBUNALUL

Avand nevoie de timp pentru a delibera, urmeaza a amana pronuntarea.
Pentru acest motiv,

DISPUNE:

Amana pronuntarea la …..
Pronuntata in sedinta publica azi, …..

PRESEDINTE GREFIER


Dosar nr. …..

ROMANIA
TRIBUNALUL BUCURESTI
SECTIA A II-A DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL
Incheiere
Sedinta publica din data de …..
Tribunalul constituit din:
PRESEDINTE :   *****
                                          GREFIER :   ******

Pe rol se afla solutionarea cererii de contencios administrativ si fiscal formulate de reclamanta - parata ….., in contradictoriu cu parata - reclamanta ……, avand ca obiect litigiu privind achizitiile publice.
Dezbaterile si sustinerile partilor au avut loc in sedinta publica din data de …., fiind consemnate in incheierea de sedinta de la acea data, iar tribunalul, avand nevoie de timp pentru a delibera, a amanat pronuntarea pentru ….  si pentru azi, …., cand a dispus urmatoarele,

TRIBUNALUL

Avand nevoie de timp pentru a delibera, urmeaza a amana pronuntarea.
Pentru acest motiv,

DISPUNE:

Amana pronuntarea la …..
Pronuntata in sedinta publica azi, ….

PRESEDINTE GREFIER




Dosar nr. …..

ROMANIA
TRIBUNALUL BUCURESTI
SECTIA A II-A DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL
SENTINTA CIVILA NR: ….
Sedinta publica din data de 10.05.2016
Tribunalul constituit din:
PRESEDINTE :  *****
                                          GREFIER :   *****

Pe rol se afla solutionarea cererii de contencios administrativ si fiscal formulate de reclamanta - parata …., in contradictoriu cu parata - reclamanta ….. avand ca obiect litigiu privind achizitiile publice.
Dezbaterile si sustinerile partilor au avut loc in sedinta publica din data de …., fiind consemnate in incheierea de sedinta de la acea data, iar tribunalul, avand nevoie de timp pentru a delibera, a amanat pronuntarea pentru …, ….  si pentru azi, …., cand a hotarat urmatoarele,

TRIBUNALUL

Subscrisa ….,  a chemat in judecata pe parata …..  pentru ca, prin hotararea ce se va pronunta, sa se  dispuna:
- obligarea paratei la plata sumei de …. lei fara TVA (…. lei cu TVA), reprezentand contravaloare lucrari suplimentare acceptate de parata la contractul nr. …..
- obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata.
MOTIVE:
in fapt,
Intre subscrisa …. si …. s-a incheiat Contractul de executie lucrari nr. ….
Prin contract, s-a obligat sa execute lucrari de Consolidare, reparatii interioare si exterioare si montare invelitoare la cladirea ….., conform Caietului de sarcini si a Proiectului Tehnic.
Valoarea totala a lucrarilor, conform art. 2.2. din contract, a fost de ….. lei, fara TVA si de ….. cu TVA, facturata cu facturile nr. …..
Pe parcursul executiei lucrarilor, au fost necesare o serie de lucrari suplimentare, care s-au executat fizic in teren pe baza dispozitiilor de santier, verificate si insu?ite atat de proiectantii lucrarilor cat si de dirigintele de santier, ca reprezentant al beneficiarului.
Valoarea lucrarilor suplimentare executate a fost de …… Iei cu TVA, iar valoarea acceptata de beneficiar, a fost de ….. lei fara TVA respectiv…..lei cu TVA.
Lucrarile au fost executate si predate beneficiarului pe parcursul executiei prin procese verbale de receptie partiala, iar la data de ….. a avut loc receptia finala a lucrarilor, prilej cu care s-a incheiat Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor, insusit prin semnatura membrilor comisiei de receptie formata din reprezentantii proiectantului, beneficiarului prin diriginte si cei ai executantului.
Prin urmare, lucrarile au fost executate conform contractului incheiat si a solicitarilor suplimentare, au fost receptionate de catre beneficiar, astfel …… si-a executat obligatiile contractuale.
Prin adresa nr. ….., parata ……, A RECUNOSCUT ca a datorat suma de …… lei fara TVA, diferenta la contractul nr. ….., precum si lucrarile suplimentare efectuate , receptionate si predate, in suma de ….. fara TVA respectiv de ….. lei cu TVA, si care AU FOST ACCEPTATE de Sucursala ……., si ca urmeaza a fi platiti dupa aprobarea …. pe anul …...
Parata a fost somata in mai multe randuri sa achite debitul, astfel ca din suma totala de ….. lei, au mai ramas de achitat ….. lei fara TVA (….. lei cu TVA) la contractul nr. …… si contravaloarea lucrarilor suplimentare acceptate de parata de ….. Iei fara TVA respectiv ….. Iei cu TVA.
(Pentru suma de ….. lei fara TVA, respectiv ….. cu TVA, parata a fost obligata la plata prin Sentinta Civila ne ….. a Tribunalului Bucuresti).
Subscrisa a emis si transmis paratei factura numarul ….. aferenta lucrarilor suplimentare plus inca odata situatiile de lucrari suplimentare.
Parata a trimis factura retur si adresele de insotire, numerele …… prin care, Divizia … - …., A RECUNOSCUT explicit, ca au un debit fata de subscrisa compus din:
- suma de …. fara TVA (….. lei cu TVA), reprezentand diferenta din valoarea Contractului nr. …. si
- suma de …. lei fara TVA (…. lei cu TVA), "reprezentand contravaloare lucrari suplimentare stabilita prin devizele oferta prezentate de constructor si acceptate de ….. …., in urma verificarilor."
Deci, pentru a doua oara, parata A RECUNOSCUT ca ne-a datorat suma, reprezentand lucrari suplimentare.
Potrivit art. 1270 din Codul Civil „ Contractul valabil incheiat are putere de lege intre partile contractante.
Potrivit art. 6 din Legea nr. 72/2013 privind masurile pentru combaterea intarzierii in executarea obligatiilor de plata a unor sume de bani rezultand din contracte incheiate intre profesionisti si intre acestia si autoritatile contractante, se stabileste ca termenul de achitare este de 30 de zile calendaristice de la:
a) - primirea facturii sau a oricarei alte cereri echivalente de plata;
b) - de la receptia bunurilor sau a serviciilor prestate;
c) - de la receptie sau verificare, daca prin lege sau contract s-a stabilit o procedura de receptie ori de verificare pentru certificarea conformitatii marfurilor sau serviciilor.
Lucrarile suplimentare au fost executate predate si receptionate pe baza de situatii de lucrari si proces-verbal de receptie.
Desi a recunoscut contravaloarea lucrarilor suplimentare executate si acceptate la plata, acestea nu au fost platite, fiind nevoiti a formula prezenta actiune.
Avand in vedere prevederile art. 286 alin. 1 din OUG 34/2006 privind achizitiile publice, in speta, fiind vorba de un contract de achizitie publica, competenta a apartinut ….
Fata de cele prezentate, a solicitat admiterea actiunii asa cum a fost formulata si  obligarea paratei la plata sumei de …. lei fara TVA (…. lei cu TVA), reprezentand contravaloare lucrari suplimentare acceptate de debitoare la contractul nr. …., precum si la plata cheltuielilor de judecata ( taxa de timbru si onorariu de avocat).
In drept.
Si-a intemeiat actiunea pe dispozitiile art. 1270, 1350, 1522 alin. 1 si 1523 alin. 2 lit. d) din Cod Civil , art. 6 din Legea 72/2013 , art. 18 din Contractul ….. si art.286 (1) din OUG. 34/2006.
In dovedirea acesteia a inteles sa se foloseasca de proba cu inscrisuri, interogatoriu, expertiza tehnica, etc.
In cadrul probei cu inscrisuri a anexat urmatoarele :
- Dovada de la … … ca dl. …. este reprezentantul reclamantei conf. art. 151 al. 4 din Cod de Procedura Civila ;
- Dovada de la …. privind sediul debitoarei;
- Contractul de executare lucrari nr. ….
- Acte aditionale;
- Situatii de lucrari si Centralizator;
- Procesul verbal de receptie de terminare a lucrarilor;
- Facturam*. …..
- inscris …. - nr. ….
- inscris ….- nr. ….
- inscris …. - nr. ….
- Sentinta Civila nr. ….. Tribunalului Bucuresti;
- Somatii;
- Delegatie avocat;
- Taxa de timbru in original de ….. lei.
….. a formulat l N T A M P I N A R E - CERERE RECONVENTIONALA la cererea de chemare in judecata formulata de reclamanta ….. prin care s-a solicitat obligarea societa?ii noastre la plata sumei de ….. lei fara TVA si ….. lei cu TVA cu titlu de lucrari suplimentare la contractul ….. precum si la plata cheltuielilor de judecata si a SOLICITAT respingerea actiunii ca nefondata si admiterea cererii reconven?ionale, respectiv obligarea  acesteia la pretentii evaluate provizoriu la suma de …. lei reprezentand prejudiciu creat prin executarea necorespunzatoare a lucrarilor asumate. Cu cheltuieli de judecata.
I. Pe cale de  intampinare,  a aratat ca dispozitiile de santier invocate de reclamanta  au fost date de proiectant pentru lucrari care nu au fost prevazute initial in contract, acestea neavand un caracter de contract incheiat cu reclamanta pentru executia acestora.
O parce din lucrarile  suplimentare au fost necesare, intrucat au fost strict legate de consolidarea constructiei si valoarea acestora in momentul executarii s-a incadrat  in valoarea contractului.
Restul lucrarilor au fost continuate de catre reclamanta, fara a tine cont  ca nu au avut  acoperire contractuala si puteau fi sistate ia momentul acoperirii valorii contractului, fiind lucrari de finisaje, instalatii , urmand a fi continuate dupa aprobarea …...
Pe de alta parte, partile s-au inteles la incheierea contractului ca preturile unitare care vor sta la baza devizelor de lucrari sa fie cele prezentate in Oferta tehnica si financiara, or executantul in adresa nr. …..  a aratat lucrarile executate sunt cu preturi noi, fata de cele ofertate.
Fata de cele mai sus aratate, a solicitat respingerea actiunii reclamantei ca nefondata
Pe CEREREA RECONVENTIONALA a solicitat admiterea, respectiv obligarea paratei la pretentii evaluate provizoriu la suma de ….. lei reprezentand prejudiciu creat prin executarea necorespunzatoare a lucrarilor asumate cu cheltuieli de judecata.
Asa cum a aratat reclamanta intre parti s-a incheiat un contract de executie lucrari, avand ca obiect consolidare, reparatii interioare si exterioare si montare invelitoare la dadirea stafiei ….., executantul avand obligatia de a executa si finaliza lucrarile precum si de a remedia viciile ascunse cu atentia si promptitudinea cuvenite iar in perioada de garantie a avut obligatia, in urma dispozitiei data de achizitor de a executa toate lucrarile de modificare, reconstructie si remediere a viciilor, contractiilor si altor defecte.
Dupa finalizarea lucrarii, prin adresa nr. ….., subscrisa a solicitat interventia de urgenta a executantului in vederea remedierii deficientelor constatate conform Contractului nr. …. cap. …. …. (perioada de garantie acordata lucrarilor ).
Astfel, a invederat paratei ca datorita precipitatiilor cazute s-au produs infiltratii prin acoperisul cladirii si care au condus la degradarea tavanului fals si la prabusirea partiala a acestuia, solicitandu-i ajutorul si cu privire la modificarea instalatiei de incalzire de la etaj, intrucat caloriferele nu incalzeau corespunzator.
Urmare sesizarii noastre, parata s-a deplasat la fata locului si a constatat
1. cu privire la infiltratii aparate, acestea au fost cauzate de nefinalizarea acoperisului si ca nu a fost raspunzatoare de aceste deteriorari
2. cu privire la instalatia sanitara,  a considerat ca nu s-a impus nici o modificare, intrucat caloriferele nu s-au incalzit din culpa noastra.
A aratat  ca datorita valorilor foarte mari ale lucrarilor suplimentare ce s-au referit la elementele decorative, aproximativ …… fara TVA, s-a hotarat renuntarea la executia acestor elemente decorative la terminatia ele la acoperis.
Lucrarile suplimentare imperios necesare fiind cele de consolidare a incaperilor de la subsolul cladirii si inlocuirea tamplariei ….., lucrari a caror valoare trebuia sa se  incadreze in maximum 20% din valoarea contractului, conform OUG 34/2006 si HG 925/2006.
Chiar daca subscrisa nu si-a putut permite executarea acestor ornamente, constructorul ( parata) trebuia sa-si ia masuri prin care sa asigure inchiderea invelitorii acoperisului, prin montarea unui capac din tabla, protejand in acest lucrarile efectuate.
A estimat provizoriu pretentiile noastre la suma de …… lei.
In dovedirea pretentiilor noastre, a solicitat proba cu inscrisuri, interogatoriu si expertiza tehnica de specialitate constructor care sa stabileasca c/val prejudiciului creat prin executarea necorespun2.atoare sau neexecutarea obligatiilor asumate de catre parata.
In drept, 969 Cod civil (vechi) si urm, Contractul …..
 


Subscrisa ….., a formulat RASPUNS la INTAMPINAREA paratei ……  si INTAMPINARE la CERERE RECONVENTIONALA a ACESTEIA
1. Raspuns la intampinare.
In cele trei fraze ale intampinarii paratei, a recunoscut  ca valoarea lucrarilor suplimentare au fost necesare intrucat au fost strict legate de consolidarea constructiei, ca lucrarile au fost executate pe baza dispozitiilor de santier.
Parata nu a spus nimic de faptul ca aceste lucrari au fost receptionate, recunoscute la plata de doua ori, in …. si ….., si ca urmeaza sa fie platite.
Valoarea contractului a fost de ….., achitata in prezent in intregime si valoarea lucrarilor suplimentare recunoscute de parata, receptionute si acceptate la plata sunt in suma de ….. lei, ceea ce a reprezentat  …% din valoarea contractului, care s-a incadrat in cei ….% conform OG 34/2006 si HG 925/2006, cum a sustinut parata.
2. Intampinare la cererea reconven?ionala
Parata - reclamanta a solicitat instantei sa plateasca parata suma de ….. lei, reprezentand prejudiciu pentru executarea necorespunzatoare a unor lucrari.
Pentru a argumenta aceasta suma, s-a motivat ca s-au produs infiltratii la acoperisul cladirii si ca i-a solicitat ajutorul cu privire la modificarea instalatiei de incalzire.
Parata - reclamanta a aratat ca s-au deplasat la fata locului si au constatat ca infiltratiile aparute au fost cauzate de nefinalizarea acoperisului, iar la instalatia de incalzire nu s-a impus nici o modificare, caloriferele nu se incalzeau  nu din culpa noastra, ci din cauza pompei si cazanului pe care parata - reclamanta le-a inlocuit.
De altfel, parata - reclamanta ……, a recunoscut in cererea reconven?ionala pag…. alineatul …... ca s-a RENUNTAT la executia acoperisului si a elementelor decorative dovedite si prin inscrisurile anexate de aceasta, din vina sa.
Deci, cererea reconventionala s fost total netemeinica si nelegala, facuta numai cu scopul de a tergiversa litigiul si prin urmare, a solicitat  respingerea ca nefondata.
Dispozitiile art. 201alin.2 si art. 205 din Codul de Procedura Civila, in dovedirea actiunii noastre si a prezentei intampinari, a solicitat  proba cu inscrisuri, interogatoriul paratei si expertiza tehnica de specialitate.
Analizand actele si lucrarile dosarului, Tribunalul retine urmatoarele:
Intre reclamanta …. si parata ….. s-a incheiat Contractul de executie lucrari nr. …..
Prin contract, reclamanta s-a obligat sa execute lucrari de Consolidare, reparatii interioare si exterioare si montare invelitoare la cladirea ….., conform Caietului de sarcini si a Proiectului Tehnic.
Valoarea totala a lucrarilor, conform art. ….. din contract, a fost de ….. lei, fara TVA si de ….. lei cu TVA, facturata cu facturile nr. ….
In perioada executarii contractului, cu ocazia verificarilor efectuate la lucrarile cladirii mai sus-mentionate se stabileste de comun acord beneficiar-executant si se aproba de acesta, necesitatea suplimentarii cu cantitati si articole noi de lucrari si se intocmesc:
- Dispozitia de santier nr. ….
- Dispozitia de santier nr …..
Procesul-verbal de Receptie la Terminarea Lucrarilor din data de …. constata finalizarea lucrarii, iar adresa nr ….. mentioneaza ca urmeaza sa fie aprobate situatiile de lucrari suplimentare executate ca urmare a dispozitiilor de santier mentionate.
Lucrarile suplimentare la contractul nr ….. au fost executate in diverse stadii de executant, au fost parte componenta din acestea, fiind verificate de beneficiar si executant. Lucrarile constituie zone acoperite. Costul lucrarilor suplimentar executate de reclamanta este evidentiat in devizele intocmite pe articole de executie fiind in suma de ….. lei fara TVA.
In urma inspectiei s-a constat ca apa din precipitatii a patruns prin zona plana din varful acoperisului, a udat planseul constructii si s-a infiltrat prin acesta. Apa infiltrata a afectat tavanul casetat cu placi de ghips carton din doua camere de la etajul cladirii.
Conform raportului de expertiza contabila intocmit in cauza de expert tehnic judiciar in specialitatea evaluarea Proprietatii imobiliare …. ( filele ….),  rezulta ca valoarea  reparatiilor necesare sa fie efectuate ca urmare a infiltratiilor de apa prin tavanul constructiei este in cuantum ….. lei.
Din cuprinsul aceluiasi raport de expertiza rezulta ca deoarece s-a renuntat la solutia initiala, parata trebuia sa solicite reclamantei realizarea unei alte solutii constructive.
In concluzie, trebuia avut in vedere ca zona de coama a unui acoperis are solicitare maxima la intemperii, si trebuie asigurata impotriva deteriorii si a accidentelor.
Fata de disp. art. 1270 C. civ conform carora Contractul valabil incheiat are putere de lege intre par?ile contractante, instan?a constata ca parata a recunoscut si receptionat lucrarile suplimentare in cuantum de …… lei, motiv pentru care urmeaza a admite cererea principala si a obliga parata la plata acestei sume.
In ceea ce priveste cererea reconventionala, tribunalul urmeaza a o respinge avand in vedere ca culpa exclusiva pentru producerea infiltra?ilor a fosta paratei care trebuia sa solicite reclamantei realizarea unei alte solutii constructive si a renuntat la executia lucrarilor initiale datorita costurilor.
In baza art 453 C proc civ tribunalul va obliga parata la plata sumei de …… lei cheltuieli de judecata reprezentand onorariu de expert si onorariu de avocat redus (considerand ca suma solicitata de reclamanta este dispropor?ionat de mare fa?a de valoarea ?i complexitatea cauzei ?i de activitatea desfa?urata de avocat, ?inand seama ?i de circumstan?ele cauzei).



PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
DISPUNE:

Admite in parte cererea de chemare in judecata formulata de reclamanta - parata ….., in contradictoriu cu parata - reclamanta ……
Obliga parata la restituirea catre reclamanta a sumei de ……..lei fara TVA ( ….. lei cu TVA) reprezentand contravaloare lucrari suplimentare.
Respinge cererea reconventionala ca neintemeiata.
Obliga parata la plata sumei de …… lei cheltuieli de judecata reprezentand onorariu de avocat redus si onorariu de expert.
Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucuresti - Sectia a II-a de contencios administrativ si fiscal.
Pronuntata in sedinta publica azi, …...

PRESEDINTE GREFIER
****



Red./Th.red./RM/4ex.

 
Prin decizia civila nr. ….. pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal a fost respins recursul declarat impotriva sentintei civile nr. ……. pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal ca tardiv.
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Acte ale autoritatilor publice

SOCIETATI COMERCIALE - Sentinta civila nr. 2593 din data de 20.09.2017
Modificare documenta?ie de urbanism vs. indreptare eroare materiala. - Decizie nr. 2746 din data de 26.09.2017
Masurile de remediere luate de autoritatea contractanta in conf. cu art.3 din Legea nr.101/2016. Posibilitatea de revenire asupra raportului procedurii aprobat de conducatorul acesteia. - Decizie nr. 2295 din data de 23.08.2017
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta civila nr. 774 din data de 20.09.2016
PRETENTII - Sentinta civila nr. 167 din data de 20.04.2016
ANULARE NOTA LA PURTARE - Sentinta civila nr. 2098 din data de 04.12.2015
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta civila nr. 689 din data de 15.07.2016
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta civila nr. 458 din data de 06.05.2016
ANULARE NOTA LA PURTARE - Sentinta comerciala nr. 2098 din data de 04.12.2015
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta comerciala nr. 689 din data de 15.07.2016
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta comerciala nr. 458 din data de 06.05.2016
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta comerciala nr. 545/CA din data de 06.06.2016
Anulare partiala dispozitie emisa de viceprimar si obligarea acestuia la - Sentinta civila nr. 2116 din data de 04.12.2015
LITIGIU CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL - Sentinta comerciala nr. 2059 din data de 30.10.2015
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta comerciala nr. 1875 din data de 30.10.2015
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta civila nr. 610/CA/2015 din data de 24.03.2015
LITIGIU PRIVIND FUNCTIONARII PUBLICI - Sentinta civila nr. 728/CA/2015 din data de 07.04.2015
ANULARE PROCES VERBAL - Decizie nr. 458 din data de 30.04.2015
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta comerciala nr. 229/CA din data de 17.02.2015
ANULARE ACT EMIS DE AUTORITATI PUBLICE LOCALE - Sentinta comerciala nr. 2956/CA/2014 din data de 02.12.2014