InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Tribunalul Bucuresti

Anulare act administrativ

(Sentinta civila nr. **** din data de 19.05.2016 pronuntata de Tribunalul Bucuresti)

Domeniu Acte ale autoritatilor publice | Dosare Tribunalul Bucuresti | Jurisprudenta Tribunalul Bucuresti

 
Dosar nr. ……….

R O M A N I A
TRIBUNALUL BUCURESTI
SECTIA A II-A CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL
SENTINTA CIVILA NR. …..
Sedinta publica din data de 19.05.2016
Tribunalul constituit din:
Presedinte : *******
    Grefier : ******

Pe rol judecarea cauzei Contencios administrativ si fiscal privind pe  reclamantul ….., paratii ….., avand ca obiect anulare act administrativ.
Dezbaterile in fond si sustinerile partilor au avut loc in sedinta publica din data de …., fiind consemnate in incheierea de sedinta da la acea data, parte integranta din prezenta cand, tribunalul, avand nevoie de timp pentru a delibera, a dispus succesiv amanarea pronuntarii solutiei la data de ….,  respectiv …., cand a hotarat urmatoarele:

TRIBUNALUL,

Deliberand asupra cauzei de fata constata urmatoarele:
Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti - Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal sub numarul de dosar ….., reclamantul a chemat in judecata pe parata ….., solicitand plata sumelor ce i se cuvin lunar de cand a aparut Decretul - Lege nr.226/2011, precizand ca cererea este formulata impotriva hotararii date de Comisia pentru determinarea calitatii de fost cadru militar, indepartat abuziv din armata.
In motivare, reclamantul a aratat, in esenta, ca parata a analizat in mod superficial situatia din dosarul sau si nu i-a recunoscut calitatea de fost cadru militar activ indepartat abuziv din armata, fiind astfel privat si de drepturile banesti ce i se cuveneau, desi are o varsta foarte inaintata, respectiv 90 de ani, si este veteran de razboi, fiind si detinut politic, persecutat politic si prizonier de razboi.
In sustinerea actiunii sale, reclamantul a depus precizari scrise si inscrisuri.
Parata ….. a depus intampinare prin care a solicitat respingerea actiunii reclamantului ca ramasa fara obiect, deoarece … a admis cererea reclamantului, fiind emisa Hotararea nr….. prin care se atesta ca acesta are calitatea de fost cadru militar activ, indepartat abuziv din armata, in perioada …., conform prevederilor Legii nr.226/2011, cu modificarile si completarile ulterioare. 
In sustinerea intampinarii au fost depuse inscrisuri.
La data de ….., reclamantul a depus cerere completatoare si raspuns la intampinare, solicitand ca instanta:
1. sa ia act ca renunta la capatul de cerere prin care a solicitat determinarea/constatarea calitatii sale de fost cadru militar activ indepartat abuziv din armata, acesta ramanand fara obiect, ca o consecinta a emiterii Hotararea nr….. prin care s-a constatat ca are calitatea de calitatea de fost cadru militar activ, indepartat abuziv din armata, in perioada …., conform prevederilor Legii nr.226/2011, cu modificarile si completarile ulterioare;
2. sa dispuna introducerea in cauza a paratului ….. pentru a se rectifica data de la care i se cuvine indemnizatia reparatorie in cuantum de …. lei, prevazuta si reglementata de Legea nr.226/2011, astfel incat plata drepturilor sale sa se efectueze din …., in conformitate cu Normele metodologice de aplicare a Legii nr.226/2011. Prin acest capat de cerere, reclamantul a solicitat obligarea paratului …..de a rectifica Decizia nr……, in conformitate cu temeiurile legale in vigoare, pentru ca indemnizatia reparatorie lunara, in suma de ….. lei, sa-si produca efectele de la data prevazuta in normele de aplicare a legii incidente in cazul sau.
La termenul din data de ….., tribunalul a dispus introducerea in cauza in calitate de parata a …..
La data de …., reclamantul a depus concluzii scrise.
La data de ….. s-a depus la dosarul cauzei, la solicitarea tribunalului, inscrisuri de catre …..
Prin precizarile depuse la data de …., s-a apreciat de catre ….. ca solicitarea reclamantului este neintemeiata, deoarece indemnizatia reparatorie lunara se acorda incepand cu luna urmatoare obtinerii calitatii de cadru militar activ indepartat abuziv din armata.
La termenul din data de …., tribunalul a luat act de cererea de renuntare la judecata,  formulata de reclamant, cu privire la primul capat de cerere, respectiv cel prin care a solicitat constatarea calitatii de fost cadru militar activ, indepartat abuziv din armata.
In cauza a fost administrata proba cu inscrisuri.
Analizand actele si lucrarile dosarului cu privire la capatul doi din actiunea reclamantului, tribunalul retine urmatoarele:
Prin Hotararea nr….., emisa de …. .. …, a fost admisa cererea solicitantului in cauza si s-a constatat ca acesta are calitatea de fost cadru militar activ indepartat abuziv din armata in perioada ….., conform prevederilor Legii nr.226/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si faptul ca acesta beneficiaza de drepturile prevazute de Legea nr.226/2011. 
Prin Decizia nr….., emisa in baza Hotararii nr….. de parata ….., pentru stabilirea indemnizatiei reparatorii prevazuta la art.4 alin.2 din Legea nr.226/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, s-a decis sa se acorde o indemnizatie reparatorie lunara, in suma de …. lei, incepand cu data de …..
In conformitate cu dispozitiile art.4 alin.2 din Legea nr.226/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, “Fostelor cadre militare active, indepartate abuziv din armata sau din comandamentele si unitatile de graniceri, prevazute la art. 3 alin. (1), (2) si alin. (3) lit. e) - in ceea ce ii priveste pe cei care au facut disidenta politica si/sau au suferit condamnari din motive politice -, li se acorda o indemnizatie reparatorie lunara egala cu castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata, incepand cu luna urmatoare obtinerii calitatii de cadru militar activ, indepartat abuziv din armata”.    
Fata de aceste dispozitii legale si data la care a fost emisa Hotararea nr….. tribunalul constata ca acordarea drepturilor respective nu poate avea loc decat incepand cu data de 01.10.2015, astfel ca nu se impune nici rectificarea datei din Decizia nr…… si nici plata drepturilor solicitate pentru o perioada anterioara datei de 01.10.2015.
Sustinerile reclamantului ca trebuie sa beneficieze de aceste drepturi cu data de 24.10.2012, potrivit Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.226/2011, sunt neintemeiate, din moment ce legiuitorul a prevazut in mod expres la art.4 alin.2 din Legea nr.226/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, ca indemnizatia reparatorie lunara se acorda incepand cu luna urmatoare obtinerii calitatii de cadru militar activ, indepartat abuziv din armata.
Tinand seama ca la termenul din data de …. s-a luat act de cererea de renuntare la judecata cu privire la primul capat de cerere, respectiv cel prin care s-a solicitat constatarea calitatii de fost cadru militar activ, indepartat abuziv din armata, tribunalul va respinge capatul doi din actiunea reclamantului, astfel cum a fost completata, ca fiind neintemeiat.

PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE: 

Respinge capatul doi din actiune, astfel cum a fost completata, privind pe reclamantul …., paratii …… ca neintemeiat.
Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare ce se va depune, in caz de formulare, la Tribunalul Bucuresti.
Pronuntata in sedinta publica, astazi, 19.05.2016.

            Presedinte,                                                                                 Grefier,

Red./teh./G.P.V./5  ex.

Prin decizia civila nr. ….. pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal a fost respins recursul declarat impotriva sentintei civile nr. ……. pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal ca nefondat.
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Acte ale autoritatilor publice

SOCIETATI COMERCIALE - Sentinta civila nr. 2593 din data de 20.09.2017
Modificare documenta?ie de urbanism vs. indreptare eroare materiala. - Decizie nr. 2746 din data de 26.09.2017
Masurile de remediere luate de autoritatea contractanta in conf. cu art.3 din Legea nr.101/2016. Posibilitatea de revenire asupra raportului procedurii aprobat de conducatorul acesteia. - Decizie nr. 2295 din data de 23.08.2017
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta civila nr. 774 din data de 20.09.2016
PRETENTII - Sentinta civila nr. 167 din data de 20.04.2016
ANULARE NOTA LA PURTARE - Sentinta civila nr. 2098 din data de 04.12.2015
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta civila nr. 689 din data de 15.07.2016
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta civila nr. 458 din data de 06.05.2016
ANULARE NOTA LA PURTARE - Sentinta comerciala nr. 2098 din data de 04.12.2015
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta comerciala nr. 689 din data de 15.07.2016
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta comerciala nr. 458 din data de 06.05.2016
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta comerciala nr. 545/CA din data de 06.06.2016
Anulare partiala dispozitie emisa de viceprimar si obligarea acestuia la - Sentinta civila nr. 2116 din data de 04.12.2015
LITIGIU CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL - Sentinta comerciala nr. 2059 din data de 30.10.2015
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta comerciala nr. 1875 din data de 30.10.2015
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta civila nr. 610/CA/2015 din data de 24.03.2015
LITIGIU PRIVIND FUNCTIONARII PUBLICI - Sentinta civila nr. 728/CA/2015 din data de 07.04.2015
ANULARE PROCES VERBAL - Decizie nr. 458 din data de 30.04.2015
ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Sentinta comerciala nr. 229/CA din data de 17.02.2015
ANULARE ACT EMIS DE AUTORITATI PUBLICE LOCALE - Sentinta comerciala nr. 2956/CA/2014 din data de 02.12.2014