InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Onesti

furt, distrugere

(Sentinta penala nr. 445 din data de 06.09.2012 pronuntata de Judecatoria Onesti)

Domeniu Furt | Dosare Judecatoria Onesti | Jurisprudenta Judecatoria Onesti

     R O M A N I A
     JUDECATORIA ONESTI
     JUDETUL BACAU
     Dosar nr. 3817/270/2012
     Inreg.12.07.2012                                                        furt,distrugere
     
     SENTINTA PENALA NR.445
     Sedinta publica  din data de 6.09.2012
     Completul de judecata format din:
     Presedinte – …
     Grefier  - ….
     
     Ministerul Public  reprezentat de procuror  - …
     
     Astazi a fost pe rol cauza  penala pusa in miscare prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Onesti impotriva inculpatului minor ….. ,trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, fapta prev. de art.208-209 al.1 lit.a,g, i Cod penal, distrugere fapta prevazuta de art. 217 al. 1cod penal, art. 86 al. 1 din OUG 195/2002, modificata prin Legea 49/2006,  cu aplicarea  art. 33 lit.a si art. 37 lit. a  Cod penal .
       Desfasurarea  sedintei de judecata s-a inregistrat cu mijloace tehnice audio, conform  prevederilor art. 304 Cod procedura penala.
     La apelul nominal facut in sedinta publica  au raspuns inculpatul …. personal, in stare de arest, asistat de avocat …. care substituie pe avocat …., aparator desemnat din oficiu  si partea civila  ….. personal, lipsa celelalte parti.
     Procedura legal indeplinita .
     S-a facut referatul oral al cauzei de grefierul de sedinta, care invedereaza instantei ca  procedura de citare legal indeplinita .
     Instanta verifica identitatea partii civile …., care se legitimeaza cu cartea de identitate …. nr….., CNP … si care precizeaza ca isi mentine pretentiile formulate la urmarirea penala in suma de  1000 lei, reprezentand contravaloarea  distrugerilor la autoturism.
     Instanta intreaba inculpatul daca a primit copie dupa rechizitoriu si daca are cunostinta de continutul acestuia.
     Inculpatul sustine ca nu a primit copie dupa rechizitoriu si fata de aceasta precizare lasa cauza peste ordine pentru a se permite inculpatului sa ia cunostinta de continutul rechizitoriului.
     La reluarea cauzei, inculpatul precizeaza ca a luat cunostinta de continutul actului de sesizare.
          Instanta verifica identitatea inculpatului aflat in stare de arest  prin confruntarea datelor de stare civila aflate in dosarul de urmarire penala.
     
           Potrivit art.300 alin.1 cod procedura penala instanta pune in discutie verificarea regularitatii actului de sesizare.
      Reprezentantul Ministerului Public solicita sa se constate ca sesizarea a fost facuta cu respectarea dispozitiilor art.263  si 264 cod procedura penala.
       Aparatorul inculpatului achieseaza la concluziile reprezentantului Ministerului Public.Instanta constata regularitatea actului de sesizare .
        Instanta permite aparatorului desemnat din oficiu pentru inculpat sa ia legatura cu acesta.
      Instanta  pune in vedere inculpatului prevederile art.3201 cod procedura penala, respectiv , daca recunoaste in totalitate faptele asa cum au fost retinute prin actul de sesizare, va fi  judecat pe baza probelor administrate la urmarirea penala.
       Inculpatul avand cuvantul , arata ca recunoaste faptele in totalitate si solicita judecata pe baza recunoasterii vinovatiei.
       Reprezentantul Parchetului si aparatorul inculpatului nu au obiectiuni cu privire la judecata acestuia pe baza procedurii simplificate.
      Instanta admite cererea inculpatului de a fi judecat pe baza procedurii simplificate si  constatand ca nu mai exista chestiuni prealabile, dispune citirea actului de sesizare de catre grefierul de sedinta, prin care se aduce la cunostinta inculpatului faptele pentru care este trimis in judecata si incadrarea juridica a acestora. De asemenea, explica inculpatului drepturile sale procesuale, conform art.322 c.p.p., respectiv dreptul de a avea aparator ales, de a nu face declaratii, iar in cazul in care este de acord sa fie audiat, ceea ce declara poate fi folosit si impotriva sa.Inculpatul nu solicita a se acorda termen pentru a-si angaja avocat, doreste sa fie  asistat de aparatorul desemnat din oficiu si este de acord sa dea declaratie in fata instantei.
     S-a procedat la audierea inculpatului potrivit art.323 cod procedura penala, a carei declaratie a fost consemnata la dosarul cauzei, dupa citire si semnare.Inculpatul asistat de aparator desemnat din oficiu arata ca nu doreste sa formuleze probe in circumstantiere.
      Nemaifiind alte cereri, instanta declara terminata cercetarea judecatoreasca si acorda cuvantul pentru dezbateri judiciare.
      Reprezentantul Ministerului Public, avand cuvantul, expune situatia de fapt detaliat, aratand ca inculpatul a fost trimis in judecata pentru comiterea infractiunilor de : furt calificat, fapta prev. de art.208-209 al.1 lit.a,g, i Cod penal, distrugere fapta prevazuta de art. 217 al. 1cod penal,conducerea a unui autoturism pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere, prev. de art. 86 al. 1 din OUG 195/2002, modificata prin Legea 49/2006,  cu aplicarea  art. 33 lit.a si art. 37 lit. a  Cod penal , constand in aceea ca,in noaptea de 21.06.2012,a incercat in doua randuri, sa sustraga , prin efractie  autoturisme parcate pe raza …. si in baza aceleiasi rezolutii infractionale a sustras autoturismul cu nr. de inmatriculare ...., parcat pe ….., pe care l-a condus pe directia ….., fara a poseda permis de conducere si l-a distrus cu intentie, intr-o zona in care nu prezinta pericol public. Faptele sunt dovedite si recunoscute de inculpat, pune concluzii de condamnarea inculpatului la pedeapsa inchisorii cu executare, cu aplicarea art. 3201 cod procedura penala,, cu obligarea la despagubiri civile catre partile civile in masura dovedirii si la plata cheltuielilor judiciare catre stat.
     Partea civila … solicita sa fie obligat inculpatul la plata sumei solicitate.
     Avocat …  sustine ca faptele asa cum au fost retinute prin rechizitoriu au fost recunoscute in totalitate de inculpat, solicita a se face aplicarea dispozitiilor art. 3201 cod procedura penala, urmand ca la individualizarea pedepsei sa se aiba in vedere ca in cauza sunt retinute si prevederile art.-61 Cod penal. Solicita a se mentine liberarea si a se face aplicarea acestui text  in sensul aratat. A solicitat acest lucru pentru ca este tanar, are un copil si a avut o pozitie sincera. Cu privire la  latura civila, solicita a fi obligat la plata sumelor solicitate  si dovedite, cu onorar din fondurile Ministerului Justitiei pentru avocatul titular.
     Inculpatul avand ultimul cuvant, regreta sincer faptele comise, a baut si nu si-a dat seama ce face.
     Dezbaterile fiind terminate, cauza a ramas in pronuntare.
     
     I N S T A N T A
  Deliberand  asupra cererii de  fata, constata  ca:
   Prin rechizitoriul nr.  1943/P/2012 al Parchetului de pe langa
Judecatoria Onesti s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata , in stare de arest preventiv a  inculpatului  ….. , cercetat pentru comiterea infractiunilor prev.si ped. de art. 208 al. 1,4-  209 alin.1 litera e,  g si i Cod Penal   , cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod Penal  , art. 86 al. 1 din OUG 195/2002, modif. prin. Legea nr. 49/2006 si art. 217 al. 1 Cod penal si cu  aplicarea art. 37 lit. a  Cod Penal.
    In esenta, prin actul de sesizare al instantei s-a retinut ca in noaptea de
21.06.2012,a incercat in doua randuri, sa sustraga , prin efractie  autoturisme parcate pe raza …. si in baza aceleiasi rezolutii infractionale a sustras autoturismul cu nr. de inmatriculare …, parcat pe …… pe care l-a condus pe directia ….fara a poseda permis de conducere si l-a distrus cu intentie, intr-o zona in care nu prezinta pericol public.
    In faza de urmarire penala si in faza de judecata a fost administrat
urmatorul probatoriu :  plangerile si declaratiile partilor vatamate
( fl.3,16,17,23,25 d.u.p.); procese-verbale de cercetare la fata locului si planse foto( fl.4-15d.u.p.); declaratii martori ( fl.21,41,42); process-verbal de reconstituire cu planse foto ( fl.30-40 d.u.p.); declaratii inculpate ( fl.28-33).
    Situatia de fapt retinuta in rechizitoriu a rezultat din coroborarea
probelor administrate in faza de urmarire penala , materializate in: declaratiile invinuitului, ale martorilor, procesele verbale de constatare.
     La termenul de judecata din data de 06.09.2012, inainte de inceperea
cercetarii judecatoresti  inculpatul …. , asistat de avocat desemnat din oficiu, a declarat personal ca recunoaste  in totalitate  savarsirea faptelor retinute in actul de sesizare a instantei si a solicitat ca judecata sa se faca in baza probelor administrate in faza de urmarire penala.
      Instanta a admis aceasta cerere.
    Pe parcursul cercetarii judecatoresti, dupa citirea actului de
 sesizare, conform art. 322 Cod procedura penala, in baza art.323 raportat la art. 70 Cod procedura penala, la termenul de judecata   , instanta a procedat la audierea inculpatului   ….   care a avut o pozitie sincera si a recunoscut comiterea faptelor pentru care a fost trimis in judecata.
    Examinand ansamblul materialului probator administrat in cauza  in
 faza de urmarire penala, instanta retine urmatoarea situatie de fapt:
          1.- In noaptea de 21.06.2012, inculpatul ...., s-a
deplasat din localitatea de domiciliu ....., cu intentia de a sustrage un autoturism, cu care sa seplimbe. Astfel, s-a deplasat pe .... si a patruns in autoturismul marca ... cu nr. de inmatriculare ..... pe care a incercat sa-l sustraga, insa a abandonat ideea infractionala intrucat in momentul efectuariimanevrelor s-a rupt volanul.
              Din cercetarile efectuate rezultaca autoturismul apartine partii vatamate .... din ...., care nu se constituie parte civila in procesul-penal, desi autovehicolul a suferit distrugeri partiale.
            2.- In aceeasi noapte, s-a deplasat cu acelasi scop pe ..... din Onesti si a patruns prin fortarea portierei dreapta spate, in autoturismul marca ... cu nr. de inmatriculare ...., parcat in apropierea imobilului nr.14. A incercat sa porneasca autoturismul cu ajutorul firelor de contact,prin distrugerea capacului de protectie a acestora, insa nu a reusit.
              Partea vatamata ... se constituie parte civila in procesul penal cu suma de 1000 lei, reprezentand contravaloarea distrugerilor autoturismului.
            3.- In aceeasi noapte, inculpatul s-a deplasat pe ...i din ..... si apatruns prin efractie in autoturismul marca ... cu nr. de inmatriculare .... parcat in zona imobilului nr.7, pe care  a reusit
sa-l porneasca, deplasandu-se pe directia ...., sat ......, unde
l-a abandonat.
                A doua zi, respectiv pe 22.06.2012, inculpatul a revenit in locul in care a abandonat autoturismul, a urcat la volanul acestuia, cu intentia de a reveni in municipiul .... insa a observat un echipaj de politie, s-a speriat si a efectuat o manvera dreapta pe un drum de tara, abandpnandu-l pe malul raului .......
              Pentru a nu fi depistat, l-a incendiat, cauzand distrugerea totala aacestuia.
              Partea vatamata ....se constituie parte civila in procesul penal cu suma de 3000 lei.
              In urma verificarilor efectuate in baza de date a IPJ Bacau, s-a constatat ca inculpatul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, sens in care s-aintocmit procesul-verbal de la fila 26 dosar.
    Situatia de fapt retinuta a fost confirmata prin probele administrate in
faza de urmarire penala si in faza de judecata  respectiv declaratiile inculpatului , declaratiile martorilor, procesele verbale de constatare etc.,
      Astfel, fata de starea de fapt expusa ,instanta va  retine ca inculpatul
 ….  a incercat sa sustraga ,prin efractie 2 autoturisme  si in baza aceleasi rezolutii infractionale a sustras un autoturism de pe raza municiului Onesti , pe care l-a condus pe drumul public , fara a poseda permis de conducere si l-a distrus cu intentie , prin incendiere ,  actionand  pe timp de noapte si prin efractie, actiunile  acestuia intrunind, IN DREPT, elementele constitutive ale infractiunilor  de “furt calificat”  prevazuta  art. 208 al. 1,4-  209 alin.1 litera e,  g si i Cod Penal  cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod Penal , “ conducere autovehicol fara a poseda permis de conducere”  prev. si ped. De art. 86 al. 1 din OUG 195/2002, modif. prin. Legea nr. 49/2006 si “ distrugere “ prev. si ped. de art. 217 alin. 1 Cod Penal.
       Din fisa de cazier judicar a inculpatului rezulta ca acesta a fost
condamnat la pedeapsa de 2 ani si 5 luni inchisoare , aplicata prin sentinta penala nr. 1393/11.11.2011 a Judecatoriei Vaslui, definitiva prin nerecurare.  Executarea acestei pedepse a inceput la data de 06.12.2010 , iar inculpatul a fost liberat conditionat la data de 19.06.2012 , cu un rest ramas  neexecutat de 320  zile, acesta savarsind fapta din prezentul dosar in stare de recidiva postcondamnatorie . In consecinta, instanta va retine si dispozitiile art. 37 lit. a Cod Penal .
      Furtul calificat , ca orice forma calificata a unei infractiuni
 presupune realizarea continutului legal al infractiunii tip-furt in prezenta unor imprejurari care ridica gradul de pericol social al faptei si care, din aceasta cauza sunt prevazute ca circumstante agravante.
      Sub aspectul laturii obiective infractiunea de furt se poate realiza
 potrivit art. 208 al.1 , 4 C.P., printr-o actiune de sustragere a unui vehicul , cu scopul de a-l folosi pe nedrept .
                 Totodata, activitatea  infractionala desfasurindu-se pe timp de noapte , inculpatul profitand de conditiile deosebit de favorabile pe care intunericul le ofera sustragerii de bunuri , instanta constata ca in cauza s-a realizat si continutul legal al infractiunii de furt calificat prev. de art. 209 al.1 lit. g C.P. 
     Sub aspectul laturii subiective inculpatul a actionat cu vinovatie,
  sub forma intentiei directe deduse din aceea ca a avut reprezentarea clara a faptei savarsite si a rezultatului ,urmarind producerea acestuia.
        Avand in vedere faptul ca inculpatul a comis in baza aceleiasi
rezolutii infractionale , in noaptea de  21.06.2012 ,acte materiale ale infractiunii de furt calificat , instanta va retine si dispozitiile art. 41 alin. 2 Cod penal, care reglementeaza  infractiunea in forma continuata.  
        In ceea ce priveste infractiunea de “ conducere autovehicul fara a
poseda permis de conducere”  prev. si ped. de art. 86 al. 1 din OUG 195/2002, modif. prin. Legea nr. 49/2006 ,  urmarea imediata a savarsirii faptei este reprezentata de starea de pericol creata cu privire la persoanele si bunurile implicate in circulatia pe drumurile publice, fapta inculpatului fiind infractiune chiar daca actiunea inculpatului nu a produs nicio consecinta materiala.    Raportul de cauzalitate intre actiunea inculpatului si urmarea imediata este unul direct si poate fi dedus din insasi savarsirea faptei.
       In raport de latura subiectiva a infractiunii, instanta retine ca
inculpatul a savarsit faptele descrise  mai sus cu vinovatie sub forma intentiei indirecte intrucat, desi nu a dorit producerea urmarii constand intr-o stare de pericol pentru toti cei implicati in circulatia pe drumurile publice, acesta a acceptat cel putin producerea unei astfel de urmari.
         In ceea ce priveste infractiunea de “ distrugere” ,  sub aspectul laturii
 obiective inculpatul a distrus  prin incendiere si a adus in stare neintrebuintare  un autoturism   .
        Sub aspectul laturii subiective inculpatul a actionat cu vinovatie, sub
forma intentiei directe deduse din aceea ca a avut reprezentarea clara a faptelor savarsite si a rezultatului ,urmarind producerea acestuia.
          Astfel, fiind administrate probe concludente si pertinente in cauza
 din care rezulta vinovatia inculpatului  …..  in savarsirea infractiunilor deduse judecatii, instanta va dispune condamnarea acestuia pentru fiecare infractiune retinuta.
          La individualizarea judiciara a pedepselor ce vor fi aplicate
inculpatului, instanta va tine seama de criteriile legale de individualizare prev. de art.72 c.p., respectiv gradul de pericol social al faptei savarsite, persoana inculpatului, imprejurarile care   agraveaza raspunderea penala (faptul ca este recidivist , recidiva postcondamnatorie   , perseverenta infractionala pe acelasi gen de infractiuni , ca a avut o pozitie oscilanta pe parcursul procesului  .
         Instanta apreciaza ,pentru motivele aratate in alineatul precedent
ca, in vederea atingerii scopului pedepsei , asa cum acesta este stabilit prin dispoz. Art. 52 Cod Penal, este necesara aplicarea unor pedepse cu inchisoarea, pentru reeducarea si indreptarea inculpatului.
         Astfel, pentru comiterea infractiunii de furt calificat prevazuta de art.
 208 al. 1,4-  209 alin.1 litera e,  g si i Cod Penal  cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod Penal si cu  aplicarea art. 37 lit. a  Cod Penal  , cu referire si la art. 320 ind. 1 alin. 1 si alin. 7 Cod Procedura penala ,  urmeaza a condamna inculpatul   la o pedeapsa  de 3  (trei)  ani    inchisoare , prin reducerea limitei minime de pedeapsa la 2 ani ( conform art. 320 ind. 7 C.P.P.) si marirea pedepsei cu 1 an , avand in vedere starea de recidiva si forma continuata a infractiunii.
         De asemenea, pentru comiterea infractiunilor de “ conducere
autovehicol fara a poseda permis de conducere”  prev. si ped. De art. 86 al. 1 din OUG 195/2002, modif. prin. Legea nr. 49/2006 si “ distrugere “ prev. si ped. de art. 217 alin. 1 Cod Penal, ambele cu aplicarea art. 37 lit. a Cod Penal , cu referire si la art. 320 ind. 1 alin. 1 si alin. 7 Cod Procedura penala ,      urmeaza a condamna inculpatul   la cate o pedeapsa  de 1  (un)  an  si 2 ( doua ) luni inchisoare, respective 8 ( opt) luni  inchisoare , prin reducerea limitelor minime de pedeapsa   ( conform art. 320 ind. 7 C.P.P.) si marirea pedepselor peste limita minima , avand in vedere starea de recidiva si forma continuata a infractiunii.
         Avand in vedere faptul ca inculpatul a comis faptele prezente dupa ce
 a fost liberat conditionat , inainte de expirarea pedepsei , instanta va revoca beneficiul liberarii conditionate privind pedeapsa de 2 ani si 5 luni inchisoare , aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. 1393/11.11.2011 a Judecatoriei Vaslui, definitiva prin nerecurare  si in baza art. 61 alin . 1 teza a III a Cod Penal va contopi restul de pedeapsa ce a mai ramas de executat din pedeapsa anterioara ( 320 zile) cu fiecare din pedepsele ce se vor aplica prin prezenta hotarare.
           In baza art. 33 lit. a,  34 lit. b  Cod Penal  ( faptele fiind comise in
 concurs real) va contopi  cele 3  pedepse aplicate si o va aplica pe cea mai grea, sporita cu 6  luni, avand in vedere perseverenta    infractionala a inculpatului , care a comis fapte de acelasi gen, la 2 zile dupa liberarea sa conditionata.
          Se va face aplicarea art. 64 lit. a, teza II si lit. b Cod penal, pe durata
prev. de art. 71 Cod penal. Astfel, in ceea ce priveste pedeapsa accesorie, instanta apreciaza avand in vedere cauza Sabou si Pircalab contra Romaniei ca pentru a se interzice drepturile accesorii prevazute de lege trebuie sa existe o nedemnitate in exercitarea acestor drepturi. Instanta retine ca natura faptei savarsite, reflectand o atitudine de sfidare de catre inculpat a unor valori sociale importante, releva existenta unei nedemnitati in exercitarea drepturilor de natura electorala prevazute de art.71 Cp- 64 lit. a teza a II-a lit.b. Prin urmare, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice sau de a ocupa o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat vor fi interzise pe durata executarii pedepsei. In ceea ce priveste dreptul de a alege, avand in vedere cauza Hirst contra Marii Britanii, prin care Curtea Europeana a statuat ca interzicerea automata a dreptului de a participa la alegeri, aplicabila tuturor detinutilor condamnati la executarea unei pedepse cu inchisoarea, desi urmareste un scop legitim, nu respecta principiul proportionalitatii, reprezentand, astfel, o incalcarea a art. 3 Protocolul 1 din Conventie, instanta apreciaza ca, in raport de natura infractiunii savarsite de inculpat, acesta nu este nedemn sa exercite dreptul de a alege, motiv pentru care nu ii va interzice exercitiul acestui drept.
        In temeiul art.350 Cod procedura penala va mentine masura arestarii
 preventive a inculpatului.
          In baza art.88 Cod Penal  va deduce din pedeapsa aplicata
inculpatului durata retinerii si arestarii preventive efectuate ,  la zi.
          Sub aspectul laturii civile ,  instanta retine ca in cursul procesului
 penal partile vatamate … si …..    au declarat , in termen legal, ca se constituie parti civile in procesul penal  cu mai multe sume de bani  ,reprezentand contravaloarea distrugerilor provocate autoturismelor.
          Avand in vedere solutia din latura penala a cauzei si principiul
disponibilitatii relativ la actiunea civila precum si angajamentul inculpatului de a achita despagubirile civile, in temeiul art. 14 alin.3 litera b si art.346 alin. 1 Cod procedura penala raportat la art.998 si urm. Cod Civil va admite actiunile civile formulate de catre  partile civile  aratate mai sus   si va obliga inculpatul   sa plateasca despagubiri civile catre aceste  parti civile .   Totodata, instanta va lua act ca o parte din prejudiciu infractional   a fost acoperit prin restituirea bunurilor sustrase .
           Ca o consecinta a condamnarii,  va fi obligat  inculpatul la cheltuieli
 judiciare catre stat , incluzand si onorariile de avocat.
     
                                                    Pentru aceste motive,
                                                       In numele legii,
                                                     H O T A R A S T E :

         I.    In baza art. 208 alin. 1,4  -209 al. 1 lit. e,g si i   Cod Penal , cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal    si art. 37 lit. a  Cod Penal si cu aplicarea  art. 320 ind. 1 alin. 1 si alin. 7 Cod procedura penala  ,condamna  pe inculpatul  ….    , fiul lui .. si … , nascut la  ..,           …..       , domiciliat in  …., fara ocupatie, studii-7 clase, necasatorit, …,recidivist  , CNP- ….  , la o pedeapsa de :
            -    3  ( trei) ani    inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de
„furt calificat  in forma continuata”.
                 In baza art. 61 alin . 1 teza a II a Cod Penal revoca beneficiul liberarii conditionate privind pedeapsa de 2 ani si 5 luni inchisoare , aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. 1393/11.11.2011 a Judecatoriei Vaslui, definitiva prin nerecurare  si in baza art. 61 alin . 1 teza a III a Cod Penal contopeste restul de pedeapsa ce a mai ramas de executat din pedeapsa anterioara ( 320 zile) cu  pedeapsa de  3 ( trei) ani  inchisoare ,aplicata prin prezenta.
        II .  In baza art.  86  al. 1 din OUG  195/2002, modif. prin Legea nr. 49/2006    raportat la  art. 37 lit. a Cod Penal si cu  aplicarea  art. 320 ind. 1 alin. 1 si alin. 7 Cod procedura penala  ,condamna  pe inculpatul  FLORESCU STEFAN    la o pedeapsa de :
      -     1 (un) an si 2 ( doua ) luni   inchisoare, pentru savarsirea
infractiunii de „conducere autovehicul fara a poseda permis de conducere”.
                In baza art. 61 alin . 1 teza a II a Cod Penal revoca beneficiul liberarii conditionate privind pedeapsa de 2 ani si 5 luni inchisoare , aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. 1393/11.11.2011 a Judecatoriei Vaslui, definitiva prin nerecurare  si in baza art. 61 alin . 1 teza a III a Cod Penal contopeste restul de pedeapsa ce a mai ramas de executat din pedeapsa anterioara ( 320 zile) cu  pedeapsa de  1 (un) an si 2 ( doua ) luni   ,aplicata prin prezenta.
        III.   In baza art.  217 alin. 1 Cod Penal  raportat la  art. 37 lit. a Cod Penal si cu  aplicarea  art. 320 ind. 1 alin. 1 si alin. 7 Cod procedura penala  ,condamna  pe inculpatul  ….    la o pedeapsa de :
              -     8  (opt)   luni   inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de
„distrugere”.
                In baza art. 61 alin . 1 teza a II a Cod Penal revoca beneficiul liberarii conditionate privind pedeapsa de 2 ani si 5 luni inchisoare , aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. 1393/11.11.2011 a Judecatoriei Vaslui, definitiva prin nerecurare  si in baza art. 61 alin . 1 teza a III a Cod Penal contopeste restul de pedeapsa ce a mai ramas de executat din pedeapsa anterioara ( 320 zile) cu  pedeapsa de  8  (opt)   luni   inchisoare,,aplicata prin prezenta.
               In baza art. 33 lit. a,  34 lit. b  Cod Penal contopeste cele 3  pedepse aplicate si o aplica pe cea mai grea, sporita cu 6  luni. 
                Inculpatul   …   executa pedeapsa rezultanta de 3 ( trei) ani si 6 (sase) luni inchisoare , in stare de detentie.
                In baza art. 71 alin.2 Cod Penal aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art.64 lit.a  teza a II a si lit.b Cod Penal.
                In baza art. 350 Cod procedura penala mentine starea de arest a inculpatului si in baza art. 88 Cod Penal deduce din pedeapsa rezultanta   perioada retinerii si a arestarii preventive de la 25.06.2012 ora 19,25, la  zi.            
                Ia act ca partea vatamata …..   nu s-a constituit parte civila in procesul penal.
                 In temeiul art. 14 alin.3 litera b si art . 346 alin. 1 Cod procedura penala raportat la art. 1381 si urm. Cod Civil obliga inculpatul   la plata sumei de 1000 lei  catre partea civila … si la plata sumei de 3000 lei catre partea civila ..   reprezentand contravaloarea distrugerilor provocate autoturismelor.
                 Constata ca inculpatul a fost asistat de catre avocat desemnat din oficiu , av. ….
                 In baza art.191 alin. 1  Cod Procedura Penala  obliga inculpatul la plata sumei de 650  lei cheltuieli judiciare catre stat   reprezentand cheltuieli judiciare in faza de urmarire penala ( 250 lei) si in faza de judecata (400 lei-includ onorariu avocat oficiu) .
                 Cu drept de recurs in termen de 10 zile de la pronuntare pentru partea civila …   si de la  comunicare  pentru inculpatul aflat in stare de arest si pentru celelalte parti lipsa.
                  Pronuntata in sedinta publica, azi   06.09.2012.
                                                
     PRESEDINTE ,                                                                  GREFIER,
     
     
     
     
     
     
      
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Furt

furt calificat - Sentinta penala nr. xxx din data de 17.09.2018
furt auto - Sentinta penala nr. 953 din data de 12.10.2018
tentativa de furt calificat - Hotarare nr. 1762 din data de 27.09.2018
furt calificat - Hotarare nr. 944 din data de 08.06.2017
Furt calificat (art.209 C.pen.) - Sentinta penala nr. 7 din data de 29.01.2014
Furt calificat - Decizie nr. DP245/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. Dp208/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP61/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP6/A/2008 din data de 31.03.2009
Plangere 278 Cpp. Inceperea urmaririi penale - Decizie nr. DP185/R/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat in forma continuata Pluralitatea actelor de executare .Gresita pronuntare a 2 solutii diferite de instanta de fond [ achitare si condamnare ] – inexistenta unei pluralitati de infractiuni .Inlaturarea in recurs a actelor de executare ... - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Furt calificat Neindeplinirea conditiilor suspendarii conditionate a executarii pedepsei - Decizie nr. 205 din data de 16.08.2010
Furt calificat . Imposibilitatea inculpatilor de a se prezenta la judecarea fondului si de a instiinta despre aceasta imposibilitate [.art 385 ind 9 , pct 21 ] Desfiintarea in recurs a hotararii instantei de fond si trimiterea cauzei spre rejudecare - Decizie nr. 214 din data de 14.06.2010
Furt calificat Concurs real de infractiuni Anularea suspendarii conditionate a pedepselor aplicate anterior - Decizie nr. 32 din data de 17.02.2010
Furt calificat Retinerea circumstantelor agravante la stabilirea pedepsei - Decizie nr. 18 din data de 27.01.2010
Retinerea corecta a starii de fapt si a vinovatiei fata de ansamblul materialului probator - Decizie nr. 52 din data de 03.03.2010
Furt calificat Violoare de domiciliu Aprecierea corecta a probatoriului administrat in cauza la stabilirea vinovatiei inculpatului si la incadrarea juridica - Decizie nr. 43 din data de 24.02.2010
Furt calificat in forma continuata . Unitate legala de infractiune .Excluderea actelor materiale inexistente . Pluralitate de inculpati .Inlaturarea achitarii unora dintre inculpati in apel - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Concurs de infractiuni .Contopirea pedepselor . Dozarea cuantumului pedepsei - Decizie nr. 1 din data de 06.01.2010
Furt calificat .- Taiere fara drept de arbori , art 108 , alin 1 , Legea 46 / 2008 Confiscare speciala , art 118, alin 4 , Cod Penal - Decizie nr. 2 din data de 13.01.2010