InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Onesti

furt

(Sentinta penala nr. 649 din data de 09.11.2011 pronuntata de Judecatoria Onesti)

Domeniu Furt | Dosare Judecatoria Onesti | Jurisprudenta Judecatoria Onesti

                                                           R O M A N I A                     
                                                  JUDECATORIA ONESTI
                                                      JUDETUL BACAU

DOSAR NR. 4538/270/2011                                                        - furt -
Inreg.  15.07.2011  
                                                                        
                                          SENTINTA PENALA NR. 649
                         Sedinta separata si nepublica din data de  9.11. 2011
                                        Desfasurata la sediul instantei.
                                      Completul de judecata format din :
                                 Presedinte – ......
                                   Grefier    - .....

     Ministerul Public reprezentat prin procuror – ......

Astazi a fost pe rol pronuntarea in cauza penala pusa in miscare prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Onesti impotriva inculpatului minor ..... trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de furt si tentativa de furt, fapte prev. de art. 208-209 alin. 1 sit. e, g si i din Cod penal cu aplicarea art. 41 al. 2 si art. 99 si urm. din Cod penal.
Dezbaterile in fond au avut loc in data de 3.11.2011, fiind consemnate prin incheierea de amanare a pronuntarii de la acea datra si care face parte integranta din prezenta.
                                                   I N S T A N T A                                 
  Deliberand  asupra cererii de  fata, constata  ca:
   Prin rechizitoriul nr.  1209/P/2011 al Parchetului de pe langa
 Judecatoria Onesti s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata  a  inculpatului ......., cercetat pentru comiterea infractiunii prev.si ped. de art. 208-209 alin. 1, litera  e, g si i  Cod Penal    , cu aplicarea art. 41 al.2 si art. 99 si urm. Cod Penal.
    In esenta, prin actul de sesizare al instantei s-a retinut ca  in perioada
14-26.07.2011, pe timp de noapte si prin efractie a sustras bunuri din autoturisme parcate pe raza municipiului Onesti.
    De asemenea,  prin rechizitoriul nr. 1815/P/2011 al Parchetului de pe
langa Judecatoria Onesti s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata  a  inculpatului ....... , cercetat pentru comiterea infractiunii prev.si ped. de art. 208-209 alin. 1, litera  e, g si i  Cod Penal    , cu aplicarea art. 41 al.2 si art. 99 si urm. Cod Penal.
   In esenta, prin actul de sesizare al instantei s-a retinut ca in in perioada
 11.05-25.06.2011, pe timp de noapte si prin efractie, a comis o tentativa de furt si 4 furturi din societati comerciale situzate pe raza mun.Onesti.
    La sedinta  din data de 03.11.2011 instanta, din oficiu, a pus in
discutia partilor reunirea cauzelor mai sus aratate si a dispus conexarea dosarului 5901/270/2011 la dosarul 4538/270/2011, pentru o mai buna infaptuire a justitiei , avand in vedere faptul ca dosarele privesc infractiuni concurente comise de inculpatul .......
     In faza de urmarire penala si in faza de judecata a fost administrat
 urmatorul probatoriu : plangere si declaratii parti vatamate , procese verbale de cercetare la fata locului, planse fotografice, declaratii martori, proces-verbal  de conducere in teren, declaratii invinuiti, declaratii inculpati, declaratii parti civile, declaratii martori.
      Situatia de fapt retinuta in rechizitoriu a rezultat din coroborarea
probelor administrate in faza de urmarire penala , materializate in: declaratiile invinuitilor, ale martorilor, procesele verbale de constatare, planse foto,procese –verbale de cercetare la fata locului etc.
      La sedinta  din data de 03.11.2011   inculpatul a declarat ca
 recunoaste in totalitate faptele pentru care a fost trimis in judecata si a solicitat judecata pe baza recunoasterii vinovatiei , in baza art. 320 ind. 1 C.P.P.
      Instanta a admis aceasta cerere.
      Examinand ansamblul materialului probator administrat in cauza in
 ambele faze ale procesului penal, instanta retine urmatoarea situatie de fapt:
      In perioada 11.05- 25.06.2011, inculpatul .......
 pe timp de noapte si prin efractie, a comis o tentativa de furt si 4 furturi din societati comerciale situate pe raza mun.Onesti, dupa cum urmeaza :
      1.- In noaptea de 11/12.05.2011 inculpatul s-adeplasat pe B-dul
Oituz din Onesti si apatruns in interiorul magazinului .... apartinand ....., prin fortarea usii de acces cu o surubelnita, de unde a reusit sa sustraga doar 7 tigarete, intrucat s-a declansat sistemul de alarma si a parasit in fuga locul faptei.
      Partea vatamata ....... se constituie parte civila in
procesul penal cu suma de 314,86 lei, reprezentand c/val reparatiilor usii de acces in magazin.
       2.- In noaptea de 19/30.05.2011, inculpatul apatruns in acelasi mod
in magazinul apartinand ....... , situat pe ........, de unde a sustras pachete de tigari de diferite marci, in valoare de 700 lei, suma de 160 lei din casa de marcat si o pereche de adidasi.
       Administratorul societatii-..... se constituieparte civila in
 procesul penal cu suma de 1000 lei, reprezentand c/val bunurilor sustrase si a sistemului deinchidere a usii de acces.
       3.- In noaptea de 22/23.06.2011, inculpatul a patruns prin efractie in
interiorul aceluiasi magazin, de unde a incercat sa sustraga bunuri, insa a renuntat la activitatea infractionala,intrucat nu a gasit bunuri care sa-l intereseze.
              4.- In noaptea de 24/25.06.2011, inculpatul a patruns prin efractie in  magazinul apartinand ...., situat pe ......., de unde a sustras o unitate centrala de calculator, un monitor,o tastatura si un mouse.
     Bunurile au fost vandute numitei ..... cu suma de 200 lei de la care au fost recuperate in timpul cercetarilor si predate partii vatamate.
      Partea vatamata ......., administratorul societatii si-a rezervat dreptul de a se constitui parte civila in instanta.
            Partea vatamata ....... a primit in timpul cercetarilor suma de 62,90 lei si se constituie parte civila in procesul penal cu suma de 138 lei.
               5.- In noaptea de 24/25.06.2011, inculpatul apatruns prin acelasi mod  de operare in magazinul apartinand ......., situat pe str.Belvedere nr.4-8, de unde a sustras 14 ceasuri electronice de dama, cauzand un prejudiciu de 425 lei.
      In cursul  zilei de 25.06.2011 inculpatul a vandut ceasurile mai multor persoane necunoscute de pe raza ..., unul dintre acestea fiind vandut mamei numitei ......  de la care a fost recuperat.
     Administratorul societatii pagubite ....... nu se constituie parte civila in procesul penal desi nu a recuperat integral prejudiciul cauzat prin infractiune.
      In perioada 14-26.07.2011, inculpatul ......, pe timp de noapte si prin efractie, a comis un numar de 3 furturi din autoturisme parcate pe raza mun.Onesti, dupa cum urmeaza :
                1.- In noaptea de 14/15.07.2011,inculpatul minor ....... s-a deplasat pe ...... si profitand de faptul ca autoturismul marca Hyundai cu nr. de inmatriculare ........, este parcat in fata imobilului cu nr.5 cu unul din geamuri intredeschise, l-a fortat si a sustras din interior un CD auto marca SONY si o bormasina marta Hitachi, pe care le-a vandut lui ...... in schimbul sumei de 100 lei.
       Ulterior cumparatorul a instrainat bormasina unei persoane necunoscute din mun.Bacau , iar CD-ul auto a fost recuperat in timpul cercetarilor de partea vatamata.
                 2.- In noaptea de 22/23.07.2011, inculpatul s-a deplasat pe ....... si a sustras  din autoturismul marca Cielo, cu nr. de inmatriculare ..... gasit descuiat, o statie emisie-receptie,marca TTI, un modulator cu styck si o lanseta telescopica de provenienta suedeza.
      Modulatorul si statia radio au fost achizitionate de ....... cu suma de 80 lei, iar lanseta telescopica a fost vanduta numitului ......., in schimbul sumei de 15 lei.
       Partea vatamata ..... apreciaza valoarea bunurilor sustrase ca fiind de 800 lei, insa nu se constituie parte civila in procesul penal, intrucat au fost recuperate.
      3.- In noaptea de 25/26.07.2011 inculpatul s-adeplasat in fataimobilului cu nr.14 depe b-dul Oituz din Onesti, unde era parcat autoturismul marca Dacia 1310 cu nr. de inmatriculare ....... si cu ajutorul unei chei potrivite a descuiat autoturismul si a sustras din interior un radio CD, pe care l-a ascuns intr-una din camerele nelocuite  ale blocului Evazatu , situat pe ......, cu intentia de a-l valorifica ulterior, insa nu l-amai gasit.
         Inculpatul a recunoscut si regreta faptele comise.
     Astfel, fata de starea de fapt expusa ,instanta retine ca inculpatul 
.......   a sustras bunuri mobile, insusindu-si-le pe nedrept,  actionand pe timp de noapte, prin efractie , in  loc public  si in mod repetat, actiunile acestuia intrunind, IN DREPT, elementele constitutive ale infractiunilor de furt calificat   prevazute de art.208-209 alin. 1 lit. e,g si i Cod Penal, cu aplicarea art. 41 al.2 si art. 99 si urm. Cod Penal .       
       Furtul calificat , ca orice forma calificata a unei infractiuni
presupune realizarea continutului legal al infractiunii tip-furt in prezenta unor imprejurari care ridica gradul de pericol social al faptei si care, din aceasta cauza sunt prevazute ca circumstante agravante.
     Sub aspectul laturii obiective infractiunea de furt se poate realiza
 potrivit art.208 al.1 C.P., printr-o actiune de sustragere a unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia.
           Avand in vedere ca bunurile au fost sustrase prin efractie, inculpatul a patruns in mai multe societati comerciale si autoturisme    prin distrugerea geamurilor si a sustras mai multe bunuri, instanta constata ca in cauza s-a realizat si continutul legal al infractiunii de furt calificat prev. de art.209 al.1 lit. i C.P.
         Totodata, activitatea  infractionala desfasurindu-se pe timp de
noapte  si in loc public, inculpatul profitand de conditiile deosebit de favorabile pe care intunericul le ofera sustragerii de bunuri , instanta constata ca in cauza s-a realizat si continutul legal al infractiunii de furt calificat prev. de art.209 al.1 lit.e si  g C.P. 
          Sub aspectul laturii subiective inculpatul a actionat cu vinovatie,
 sub forma intentiei directe deduse din aceea ca a avut reprezentarea clara a faptelor savarsite si a rezultatului ,urmarind producerea acestuia.
          Astfel, au fost administrate probe concludente si pertinente in
cauza din care rezulta vinovatia inculpatului minor in savarsirea tuturor infractiunilor deduse judecatii.
           Pentru ca la data consumarii infractiunilor retinute, inculpatul era
minor, urmeaza a-i aplica, dispozitiile referitoare la limitele raspunderii penale, respectiv dispoz. Art. 99 si urmat. Cod penal.
         Din raportul de expertiza medico-legala psihiatrica aflat la dosar
 ( fila 47-48 d. U.p.),eliberat de SML Bacau rezulta ca inculpatul minor are capacitatea psihica de apreciere critica asupra faptelor de care este invinuit, fata de care   discernamantul este pastrat. 
        Prin referatul de evaluare nr. 3732/19.09.2011 ( filele 37-42
dosar i.)intocmit de catre Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Bacau , se concluzioneaza ca minorul este dificil de reintegrat in familie , scoala si societate. Acesta prezinta un comportament infractional care tinde sa se   structureze pe fondul minimalizarii gravitatii faptelor comise , motivatiei scazute pentru schimbare, consumului de alcool si petrecerii timpului intr-un mod neconstructiv .  De asemenea, se arata ca din categoria factorilor de natura sa dezvolte comportamentul infractional al minorului pe viitor
s-au identificat varsta mica la debutul infractional si persistenta in comiterea de fapte penale, ineficienta sanctiunilor aplicate anterior, lipsa unui model parental pozitiv, supravegherea mult diminuata in cadrul familiei si aderarea cu usurinta catre mediul stradal, stil de viatalibertin si nonconformist, lipsa unui sistem de valori socio-morale in familia sa, rezistenta scazuta la frustare generata delipsa posibilitatilor financiare, abandonul scolar si lipsa unei calificari profesionale care sa-i faciliteze accesul pe piata muncii.
            Dintre factorii de natura sa inhibe dezvoltarea comportamentului infractional in cazul minorului identificam doar implicarea ocazionala in activitati lucrative.  Potrivit art.104 Cod penal – Masura educativa a internarii intr-un centru de reeducare se ia in scopul reeducarii minorului, caruia i se asigura posibilitatea de a dobandi invatatura necesara si o pregatire profesionala potrivit cu aptitudinile sale.
           Fata de situatiile de fapt retinute mai sus si textele de lege aratate , instanta apreciaza ca a fost dovedita savarsirea cu vinovatie de catre inculpatul minor a infractiunilor pentru care a fost trimis in judecata  si avand in vedere si gradul de pericol social al faptelor savarsite , starea fizica, dezvoltarea intelectuala si morala ,  persoana si conduita inculpatului pe de o parte , dar si concluziile referatului de evaluare ,referatul de ancheta sociala, situatia familiala a acestuia  , lipsa controlului si autoritatii parintesti, precum si varsta inculpatului pe de alta parte , instanta apreciaza ca pentru indreptarea acestuia , in cauza se impune luarea unei masuri educative mai severe si anume cea a internarii intr-un centru de reeducare, sens in care se va dispune conf. Art.100 lit. c Cod Penal rap. la art.104 si art.106 cod Penal, celelalte masuri educative fiind neindestulatoare. Totodata , se vor pune in vedere inculpatului minor dispoz. art. 108 alin. 2  Cod Penal,privind revocarea masurii internarii in centru de reeducare, daca in timpul internarii sau a liberarii inainte de a fi major va savarsi o noua infractiune.
         Totodata, instanta va mentine   anularea suspendarii sub supraveghere
 a  pedepsei de 1 an   inchisoare aplicata inculpatului minor prin sentinta penala nr. 222/04.04.2011 a Judecatoriei Onesti , anulare dispusa in baza art. 86 ind. 5 cu ref. la art. 85 al.1 Cod Penal prin sentinta penala nr. 565 /05.10 2011 a Judecatoriei Onesti, ramasa definitiva prin nerecurare la 01.11.2011.
         Va  descontopi pedeapsa rezultanta-- masura educativa a internarii
 intr-un centru de reeducare --, aplicata prin sentinta penala nr. 565 /05.10 2011 a Judecatoriei Onesti, ramasa definitiva prin nerecurare la 01.11.2011 si va repune in individualitatea lor cele doua masuri educative contopite .
       Avand in vedere ca faptele sunt concurente , se vor contopi cele  trei
masuri educative cu internarea intr-un centru de reeducare, doua masuri educative  aplicate prin sentinta penala nr. 565 /05.10 2011 a Judecatoriei Onesti si o masura educativa cu internarea intr-un centru de reeducare aplicata prin prezenta  si inculpatul minor ......... va  executa   masura educativa a internarii intr-un centru de reeducare.
          Se vor  pune in vedere inculpatului minor dispoz. art. 108 alin. 2
 Cod Penal privind revocarea masurii internarii in centru de reeducare, daca in timpul internarii sau a liberarii inainte de a fi major savarseste o noua infractiune.
        In baza art. 490 alin. 1 si 2 Cod Procedura Penala , masura luata se va
executa  de indata .
         Se va  constata ca inculpatul a fost retinut pe o durata de 24 de ore ,
incepand cu data de 27.06.2011, ora 16,25.
       Se vor anula formele de executare emise de Judecatoria Onesti in baza
 sentintei penale nr. 565/05.10.2011 si se va dispune emiterea unor noi forme de executare  conform prezentei sentinte.
        In baza art. 118 lit. e Cod Penal se va dispune confiscarea de la
 inculpat  in favoarea statului a sumei de 138 lei (RON) reprezentand contravaloare bunuri vandute cumparatorului de buna-credinta ……..
          Sub aspectul laturii civile, se va constata ca partile  vatamate ……..  si ….. nu s-au constituit parti civile in procesul penal , prejudiciul nefiind recuperat in totalitate iar partile vatamate …… si …… nu s-au constituit parti civile in procesul penal , prejudiciile fiind recuperate in totalitate , prin restituirea bunurilor.
        Se va lua   act ca partea civila ……, cumparator de
buna-credinta si-a retras actiunea civila, prejudiciul nefiind recuperat si nu s-a constituit parte civila in procesul penal.
       De asemenea, vazand ca sunt intrunite conditiile raspunderii civile
 delictuale si ca exista legatura de cauzalitate intre faptele inculpatului si prejudiciu si potrivit principiului disponibilitatii ,existand acordul inculpatului ,in temeiul art. 14 alin.3 litera b si art.346 alin. 1 Cod procedura penala raportat la art. 348 si urm. Cod Civil va admite actiunile civile    formulate de catre partile  civile ….., ……, prin reprezentant legal si …….. si va  obliga inculpatul  in solidar   cu partea responsabila civilmente ......  la plata   despagubirilor civile catre aceste parti, reprezentand contravaloarea bunurilor sustrase .
           Se va dispune plata din fondul Ministerului Justitiei catre B.A.
 Bacau a onorariilor minimale  pentru avocatii desemnati din oficiu in ambele faze ale procesului penal.
           Ca o consecinta a condamnarii, inculpatul minor va fi obligat si la
plata cheltuielilor judiciare avansate de stat in faza de urmarire penala penala si in faza de judecata , in solidar cu partea responsabila civilmente .....

                                                 Pentru aceste motive,
                                                     In numele legii
                                                 H O T A R A S T E :

    In baza art. 101 lit. c Cod Penal, raportat la art. 104 si art. 106 Cod
 Penal, aplica inculpatului minor ..... , fiul lui ....si ......, nascut la data de ...... in mun. .......cu acelasi domiciliu, str........, fara studii, fara ocupatie , CNP ..... cu antecedente penale, aflat in prezent internat in Centrul de reeducare Tg.Ocna,  masura educativa a internarii intr-un centru de reeducare, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat in forma continuata ,prev. si ped.  de art. 208   -209 alin. 1, litera  e, g si i  Cod Penal cu aplicarea  art. 41 al. 2 Cod Penal si  art. 99   si   urm . din Cod Penal( dosar nr. 4538/270/2011)  si pentru savarsirea infractiunii de furt calificat in forma continuata ,prev. si ped.  de art. 208   -209 alin. 1, litera  e, g si i  Cod Penal cu aplicarea  art. 41 al. 2 Cod Penal si  art. 99   si   urm . din Cod Penal ( dosar nr. 5901/270/2011), toate cu aplicarea art. 33 lit. a Cod Penal .
      Mentine anularea suspendarii sub supraveghere a  pedepsei de 1 an
   inchisoare aplicata inculpatului minor prin sentinta penala nr. 222/04.04.2011 a Judecatoriei Onesti , anulare dispusa in baza art. 86 ind. 5 cu ref. la art. 85 al.1 Cod Penal prin sentinta penala nr. 565 /05.10 2011 a Judecatoriei Onesti, ramasa definitiva prin nerecurare la 01.11.2011.
      Descontopeste pedeapsa rezultanta-- masura educativa a internarii
intr-un centru de reeducare --, aplicata prin sentinta penala nr. 565 /05.10 2011 a Judecatoriei Onesti, ramasa definitiva prin nerecurare la 01.11.2011 si repune in individualitatea lor cele doua masuri educative contopite .
     In baza art. 33 lit. a, art. 34 lit. b Cod Penal contopeste cele  trei masuri
 educative cu internarea intr-un centru de reeducare, doua masuri
educative  aplicate prin sentinta penala nr. 565 /05.10 2011 a Judecatoriei Onesti si o masura educativa cu internarea intr-un centru de reeducare aplicata prin prezenta .
    Inculpatul minor .........  executa   masura
educativa a internarii intr-un centru de reeducare.
   Pune in vedere inculpatului minor dispoz. art. 108 alin. 2  Cod Penal
privind revocarea masurii internarii in centru de reeducare, daca in timpul internarii sau a liberarii inainte de a fi major savarseste o noua infractiune.
   In baza art. 490 alin. 1 si 2 Cod Procedura Penala , masura luata se
 executa  de indata .
   In temeiul art. 14 alin. 3 litera b si art. 346 alin. 1 Cod procedura penala
raportat la art. 348 si urm. Cod Civil admite actiunile civile    formulate de catre partile  civile ……, ……, prin reprezentant legal  si obliga inculpatul  in solidar   cu partea responsabila civilmente .....  la plata urmatoarelor despagubiri civile:
* 314,86 lei catre partea civila ……. reprezentand
contravaloarea reparatiilor usii de acces in magazin;
* 1000 lei catre partea civila ……, prin
 reprezentant legal, reprezentand contravaloarea bunurilor sustrase  si a sistemului de inchidere a usii de acces in magazin;
* 300 lei catre partea civila ……. reprezentand
contravaloarea bunurilor sustrase .
    Ia act ca partile vatamate …..  si …… nu s-au constituit parti civile in procesul penal , prejudiciul nefiind recuperat in totalitate.
   Ia act ca partile vatamate ….. si
….. nu s-au constituit parti civile in procesul penal , prejudiciile fiind recuperate in totalitate , prin restituirea bunurilor.
   Ia act ca partea civila ……, cumparator de buna-credinta
si-a retras actiunea civila, prejudiciul nefiind recuperat.
   In baza art. 118 lit. e Cod Penal dispune confiscarea de la inculpat   a
sumei de 138 lei (RON) reprezentand contravaloare bunuri vandute cumparatorului de buna-credinta Gurita Elena.
   Constata ca inculpatul a fost retinut pe o durata de 24 de ore , incepand
cu data de 27.06.2011, ora 16,25.
   Anuleaza formele de executare emise de Judecatoria Onesti in baza
 sentintei penale nr. 565/05.10.2011 si dispune emiterea unor noi forme de executare  conform prezentei sentinte.
   Dispune plata din fondul Ministerul Justitiei catre B.A. Bacau a sumei de
400 lei reprezentand onorariu pentru avocatii desemnati din oficiu in instanta (av. …...- suma de 200 lei si av. …..  ) si a sumei de 500 lei reprezentand onorariu pentru avocatii desemnati din oficiu in faza de u.p. (av….. . - suma   de 300 lei si av. ……–suma de 200 lei ).      
  In baza art. 191 alin. 1  si 3  Cod Procedura Penala  obliga   pe
 inculpatul minor in solidar si cu partea responsabila civilmente   la plata sumei de 1160 lei  ,reprezentand cheltuieli judiciare in faza de urmarire penala  si in faza de judecata care includ si onorariile de avocat din oficiu.
  Cu drept de recurs in termen de 10  zile de la pronuntare pentru procuror
, partile civile ….. , S…… si partea vatamata …….  si de la comunicare pentru celelalte parti si pentru inculpatul minor  ,internat in Centrul de Reeducare Tg.Ocna.
  Pronuntata in sedinta publica, azi   09.11.2011.

  PRESEDINTE,                                                                            GREFIER,




















Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Furt

furt calificat - Sentinta penala nr. xxx din data de 17.09.2018
furt auto - Sentinta penala nr. 953 din data de 12.10.2018
tentativa de furt calificat - Hotarare nr. 1762 din data de 27.09.2018
furt calificat - Hotarare nr. 944 din data de 08.06.2017
Furt calificat (art.209 C.pen.) - Sentinta penala nr. 7 din data de 29.01.2014
Furt calificat - Decizie nr. DP245/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. Dp208/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP61/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP6/A/2008 din data de 31.03.2009
Plangere 278 Cpp. Inceperea urmaririi penale - Decizie nr. DP185/R/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat in forma continuata Pluralitatea actelor de executare .Gresita pronuntare a 2 solutii diferite de instanta de fond [ achitare si condamnare ] – inexistenta unei pluralitati de infractiuni .Inlaturarea in recurs a actelor de executare ... - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Furt calificat Neindeplinirea conditiilor suspendarii conditionate a executarii pedepsei - Decizie nr. 205 din data de 16.08.2010
Furt calificat . Imposibilitatea inculpatilor de a se prezenta la judecarea fondului si de a instiinta despre aceasta imposibilitate [.art 385 ind 9 , pct 21 ] Desfiintarea in recurs a hotararii instantei de fond si trimiterea cauzei spre rejudecare - Decizie nr. 214 din data de 14.06.2010
Furt calificat Concurs real de infractiuni Anularea suspendarii conditionate a pedepselor aplicate anterior - Decizie nr. 32 din data de 17.02.2010
Furt calificat Retinerea circumstantelor agravante la stabilirea pedepsei - Decizie nr. 18 din data de 27.01.2010
Retinerea corecta a starii de fapt si a vinovatiei fata de ansamblul materialului probator - Decizie nr. 52 din data de 03.03.2010
Furt calificat Violoare de domiciliu Aprecierea corecta a probatoriului administrat in cauza la stabilirea vinovatiei inculpatului si la incadrarea juridica - Decizie nr. 43 din data de 24.02.2010
Furt calificat in forma continuata . Unitate legala de infractiune .Excluderea actelor materiale inexistente . Pluralitate de inculpati .Inlaturarea achitarii unora dintre inculpati in apel - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Concurs de infractiuni .Contopirea pedepselor . Dozarea cuantumului pedepsei - Decizie nr. 1 din data de 06.01.2010
Furt calificat .- Taiere fara drept de arbori , art 108 , alin 1 , Legea 46 / 2008 Confiscare speciala , art 118, alin 4 , Cod Penal - Decizie nr. 2 din data de 13.01.2010