InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Bacau

Obligatie de a face

(Sentinta civila nr. 6699 din data de 02.11.2016 pronuntata de Judecatoria Bacau)

Domeniu Plati | Dosare Judecatoria Bacau | Jurisprudenta Judecatoria Bacau

Prin cerere inregistrata pe rolul Judecatoriei B la data de .. sub nr … reclamantii  MM si  M D au chemat in judecata pe paratul B I solicitand instantei ce prin hotararea ce o va pronunta sa dispuna obligarea paratului sa isi ridice de pe terenul lor bunurile depozitate sub sanctiunea daunelor cominatorii in suma de 50 lei pentru fiecare zi de intarziere.
In motivare, reclamantii au aratat ca prin contractul de vanzare cumparare autentificat sub nr … defunctul B. A. (tatal reclamantei M. M.) le-a vandut suprafata de 1000 mp teren curti constructii situat in T 5 P 9/1 str .. jud Bacau, dreptul de proprietate fiind inscris in cartea funciara nr 3.. a UAT Bacau, cu nr cadastral 9319, prin incheierea nr …. Au sustinut reclamantii ca paratul si-a depozitat pe acest teren, care le apartine si pe care il stapanesc, fara a le cere permisiunea si fara acordul lor, bunuri proprii, respectiv 1 disc de tractor si o remorca de caramida de constructii, ingradindu-le astfel, dreptul de folosinta al terenului. Au mai aratat ci nu s-au putut intelege cu paratul de buna-voie, fiind nevoiti sa promoveze prezenta actiune.
In drept au invocat prevederile art 44 din Constitutie, art 555, art 559 alin 1, art 1516, art 1527-1529 C.civ.
In probatiune au solicitat incuviintarea probei cu inscrisuri si martori.
Cererea a fost timbrata, in faza de regularizare a cererii, cu taxa judiciara de timbru de 20 lei.
Paratul a formulat intampinare prin care a solicitat respingerea actiunii si cerere reconventionala prin care a solicitat anularea inscrierii in cartea funciara … a UAT . la numarul cadastral .. pentru suprafata de 1000 mp din  …1, a incheierii nr … din …, daune morale de 10000 lei pentru promovarea actiunii cu rea credinta si cheltuieli de judecata.
In motivare, paratul a aratat ca terenul de 1000 mp inscris in cartea funciara nu este proprietatea reclamantilor intrucat prin sentinta civila nr … a Judecatoriei Bacau s-a constatat nulitatea absoluta partiala a contractului de vanzare-cumparare nr … pentru suprafata de 742 mp cu dimensiunile 225 ml lungime si 3, 3 ml latime, reprezentand teren proprietatea numitilor C A, FM si F D A mai aratat ca prin sentinta civila nr … a Judecatoriei Bacau s-a constatat caracterul simulat al aceluiasi contract ce fusese anulat in 2001, imprejurare pe care o asimileaza unei puteri de lucru judecat, in sensul ca acest teren nu este al reclamantilor. Paratul a apreciat ca inscrierea in CF a reclamantilor ca fiind proprietarii terenului este o inscriere cu rea-credinta, in 2007, nerespectand hotararea judecatoreasca. A sustinut paratul ca exista in teren 1000 mp ce nu a fost partajat de mostenitori, suprafata ramasa dupa partajarea TP nr .. eliberat pe numele autorului lor B A din care fiecare a luat teren dupa anularea contractului nr … si nu este terenul din actul de vanzare cumparare invocat de reclamanti si intabulat.
Paratul a precizat ca depozitarea utilajelor s-a facut cu acordul reclamantilor si a celoralati parati pe terenul in suprafata de 1000 mp, teren ramas in urma anularii contractului de vanzare cumparare, teren comun tuturor mostenitorilor.
Cererea nu a fost intemeiata in drept.
In probatiune a solicitat incuviintarea probei cu inscrisuri, martori, expertiza topo cadastru.
Cererea reconventionala a fost timbrata cu taxa judiciara de timbru de 705 lei.
Paratul a formulat precizari la cererea reconventionala prin care a aratat ca invoca prevederile art 36 pc  1 din Legea 7/1996.
Reclamantii au formulat raspuns la intampinare si intampinare la cererea reconventionala prin care au invocat exceptia inadmisibilitatii capatului de cerere privind anularea inscrierii in cartea funciara, exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului  in ceea ce priveste anularea inscrierii in cartea funciara si a incheierii nr .., exceptia lipsei de interes pentru capatul de cerere privind anularea inscrierii in cartea funciara si a incheierii nr …, exceptia lipsei coparticiparii procesuale active obligatorii, exceptia prescriptiei dreptului la actiunea in anularea inscrierii in cartea funciara.
In ceea ce priveste exceptia inadmisibilitatii, reclamantii au aratat ca paratul nu a invocat niciun temeiu de drept si nu exista niciun text de lege care sa se refere la anularea inscrierilor in cartea funciara.
Referitor la exceptia lipsei calitatii procesuale active, au sustinut ca in materia actiunilor impotriva incheierii de carte funciara sfera persoanelor care ar putea sa introduca actiunea este identica cu cea a persoanelor interesate conform mentiunilor de carte funciara. Au aratat ca actiunea in rectificarea inscrierii este mijlocul de aparare pe cale judiciara  a drepturilor subiective civile, susceptibile de inscriere in cartea funciara, care confera persoanei al carei drept este vatamat  printr-o inscriere inexacta, posibilitatea sa solicite inlaturrea inexactitatii si corelarea inscrierii cu situatia juridica reala a drepturilor ce formeaza obiectul inscrierii. Au definit calitatea procesuala activa ca fiind interesul indreptatit, legitim al unei persoane, de a cere concursul justitei, interes ce izvoraste din incalcarea unui drept propriu, insa reclamantul parat nu opune niciun titlu, niciun drept de proprietate asupra terenului inscris in cartea funciara si astfel inscrierea nu ii produce niciun prejudiciu, nu ii vatama niciun drept si in aceste conditii, nu are calitate procesuala activa. Reclamantii au aratat ca prin sentinta civila nr …  prin care s-a constatat nulitatea absoluta partiala a contractului nr .. paratul nu a castigat niciun drept care sa le fie lor opozabil, sentinta fiind data in favoarea lui B  si B g, acestia fiind cei care ar fi avut calitatea procesuala pasiva in anularea inscrierii intrucat ei ar fi putut pune in executare sentinta.
Cu privire la exceptia lipsei de interes, au aratat ca paratul nu are niciun interes in promovarea capatului de cerere privind anularea inscrierii in cartea funciara intrucat nu detine niciun titlu, niciun drept de proprietate care ar putea fi inscris in cartea funciara.
In privinta exceptiei lipsei coparticiparii procesuale active obligatorii, reclamantii au aratat ca prin sentinta nr .. s-a constatat caracterul simulat al contractului de vanzare cumparare nr .., insa suprafata de 258 mp  nu a fost raportata la masa succesorala si nu a fost partajata intre mostenitorii lui B A, aplicandu-se regula coparticiparii procesuale active obligatorii, declansarea cererii privind anularea inscrierii neputandu-se realiza decat in comun.
Referitor la exceptia prescriptiei dreptului la actiune au aratat reclamantii ca si-au inscris dreptul de proprietate asupra imobilului in 2007, cererea fiind introdusa cu depasirea termenului de 3 ani.
Pe fondul cauzei, reclamantii au aratat ca ceea ce il intereseaza pe parat este o alta suprafata decat cea intabulata in temeiul contractului.
Au invederat reclamantii ca nu a existat acordul lor pentru depozitarea bunurilor ci, dimpotriva, l-au rugat de nenumarate ori sa isi ridice bunurile insa a refuzat, actiunea fiind promovata cu buna credinta.
In probatiune au solicitat incuviintarea probei cu inscrisuri si martori.
Paratul a formulat raspuns la intampinarea la reconventionala prin care a solicitat respingerea exceptiilor.
Din oficiu s-au atasat dosarele nr .., nr .., nr 9228/2001, nr .., nr ...
Paratul a formulat precizari la cererea reconventionala prin care a aratat ca intelege sa formuleze actiune in rectificare de carte funciara intemeiata pe art 907 C.civ pe considerentul ca inscrierea sau actul in temeiul caruia s-a facut inscrierea nu a fost valabil, respectiv terenul este al reclamantilor.
La termenul din data de .. instanta a luat act de precizarile orale ale reclamantilor prin aparator prin care s-a aratat ca se sustin exceptiile invocate in raport de precizarea obiectului cererii reconventionale.
La acelasi termen instanta a respins exceptia inadmisibilitatii invocata de reclamanti in ce priveste cererea reconventionala ca neintemeiata, a unit cu fondul exceptiile invocate de reclamanti privitor la cererea reconventionala respectiv exceptia lipsei calitatii procesuale active a paratului, exceptia lipsei de interes, exceptia lipsei coparticiparii procesuale active obligatorii, exceptia prescriptiei dreptului la actiune si a incuviintat pentru reclamanti proba cu inscrisuri si expertiza topo si pentru parat proba cu inscrisuri, expertiza topo si martorii V V si B M N.
Reclamantii au formulat note de sedinta depuse la dosar la ...
La termenul din data de .. a fost administrata proba cu martori.
In speta a fost efectuata expertiza topo cadastru de expert S S, fiind depus raportul de expertiza si suplimentul la raport.
Prin incheierea din data de .. instanta a dispus efectuarea unei contraexpertize.
In cauza a fost efectuata noua expertiza de expert G M, fiind depus raportul de expertiza.
Analizand actele si lucrarile dosarului, instanta retine urmatoarele:
Prin contractul de vanzare cumparare autentificat sub nr .. la Notariatul de Stat Bacau (fl 4) reclamantii  M D si  MM au dobandit de la B A dreptul de proprietate asupra terenului categoria curti constructii in suprafata de 1000 mp din T 5 P 9/1 din totalul de 1700 mp, conform schitei anexe (fl 151), terenul fiind dobandit de vanzator prin reconstituirea dreptului de proprietate in baza Legii 18/1991 conform TP ...
Prin sentinta civila nr .. a Judecatoriei Bacau din dosarul nr .. (fl 131-133) definitiva prin decizia civila nr .. din dosarul nr .. a Tribunalului Suceva (fl 27-30) s-a stabilit linia de hotar dintre B I si B G, pe de o parte si B A, F M  M D si  MM pe o lungime de 225 mp conform raportului de expertiza din dosarul nr .. al Judecatoriei Bacau la o distanta de 3,3 m pe latime la nord. Totodata s-a dispus nulitatea absoluta partiala a contactului autentificat sub nr .. pentru suprafata de 742 mp, pe o lungime de 225 ml si o latime de 3,3 ml.
Prin sentinta civila nr .. din dosarul nr .. al Judecatoriei Bacau s-a constatat caracterul simulat al contactului de vanzare cumparate autentificat sub nr .. retinandu-se ca adevarata natura  a acestui contract este cea a unui contract de donatie, B A avand calitatea de donator, iar  M D si  MM avand calitatea de donatari.
Prin incheierea nr .. s-a inscris in cartea funciara nr .., numar cadastral .., dreptul de proprietate al reclamantilor asupra terenului in suprafata de 1000 mp din T 5 P 9/1 situat in Bacau, ...
Conform sustinerilor reclamantilor, paratul a depozitat pe terenul proprietatea lor in suprafata de 1000 mp1 disc de tractor si o remorca de caramida de constructii si au solicitat obligarea paratului sa ridice aceste bunuri.
    Conform art 555 alin 1 C.civ proprietatea privata este dreptul titularului de a poseda, folosi si dispune de un bun in mod exclusiv, absolut si perpetuu, in limitele stabilite de lege.
     Potrivit art. 1516 alin 1 C.civ   creditorul are dreptul la indeplinirea integrala, exacta si la timp a obligatiei. Conform alin 2 atunci cand, fara justificare, debitorul nu isi executa obligatia si se afla in intarziere, creditorul poate, la alegerea sa si fara a pierde dreptul la daune-interese, daca i se cuvin: 1. sa ceara sau, dupa caz, sa treaca la executarea silita a obligatiei; 2. sa obtina, daca obligatia este contractuala, rezolutiunea sau rezilierea contractului ori, dupa caz, reducerea propriei obligatii corelative;3. sa foloseasca, atunci cand este cazul, orice alt mijloc prevazut de lege pentru realizarea dreptului sau.
    Conform art. 1527 alin 1 C.civ  creditorul poate cere intotdeauna ca debitorul sa fie constrans sa execute obligatia in natura, cu exceptia cazului in care o asemenea executare este imposibila.
     Potrivit art 1528 alin 1 C.civ in cazul neexecutarii unei obligatii de a face, creditorul poate, pe cheltuiala debitorului, sa execute el insusi ori sa faca sa fie executata obligatia.
Prin raportul de expertiza topo-cadastru intocmit de expert G M (fl 243-245)  a fost identificata suprafata de teren de 1000 mp din contractul de vanzare cumparare pe perimetrul punctelor de contur 1-9-10-11-12-8-1, suprafata de 1700 mp din .. din T 5 P 9/1 fiind schitata pe punctele de contur 1-13-14-7-2. Suprafata de teren de 1000 mp inscrisa in .., nr cadastral 9319, a fost identificata pe perimetrul punctelor de contur 2-3-4-5-6-12-9-2 (S2+S3+S4). Expertul a sustinut ca fata de sentinta civila nr .. s-a stabilit linia de hotar dintre B, pe de o parte si  M D si M M, pe de alta parte prin mutarea hotarului de pe alinimentul in litigiu 1-16  cu 3,3 m pe alinimentul 2-15 pe o lungime de 225 mp (fiind vorba de o suprafata de 742,5 mp)  si in aceste conditii suprafata de 265 mp (S1) de pe perimetrul punctelor 1-9-12-8-1 a ramas la B G, iar suprafata de 1000 mp a reclamantilor s-a diminuat cu 265 mp ramanand in fapt 735 mp(S2) pe perimetrul 9-10-11-12-9. Referitor la suprafata de 1000 mp pentru care s-a intocmit documentatia cadastrala, a sustinut ca suprafata de 160 mp (S3) si 105 mp (S4) sunt in afara limitelor de delimitare a suprafetei de teren din contractul de vanzare cumparare. Expertul a concluzionat ca bunurile au fost depozitate de parat pe acest teren de 735 mp, ce se regaseste atat in contractul de vanzare cumparare nr .. cat si in terenul inscris in CF ...
Instanta nu va avea in vedere raportul de expertiza topo cadastru intocmit de expert SS cu privire la terenurile in cauza intrucat nu este concludent, dat fiind ca expertul nu a facut o identificare a terenurilor conform actelor de proprietate ale reclamantilor, respectiv conform schitei anexe la contractul de vanzare cumparare autentificat sub nr …. configuratia terenului identificat prin raportul de expertiza fiind diferita de cea din acte, aspect de natura a afecta rationamentul si a genera concluzii eronate in speta.
Instanta va retine insa din concluziile expertului ca bunurile sunt depozitate pe latura de sud a terenului, invecinata cu terenul proprietatea numitului B G, fiind o constatare personala a expertului fara aprecieri si interpretari ale suprafetelor de teren in discutie.
Din declaratiile martorilor, rezulta ca paratul a depozitat pe terenul in litigiu o serie de bunuri, respectiv un disc de tractor si o remorca de caramida, langa un gard.
Desi, conform concluziilor raportului de expertiza intocmit de expert G M, in fapt reclamantii detin o suprafata de 735 mp ca urmare a diminuarii suprafetei cumparate de 1000 mp prin sentinta civila nr .. a Judecatoriei B din dosarul nr .. definitiva prin decizia civila nr .. din dosarul nr .. a Tribunalului Suceva, instanta retine totusi ca prin aceasta sentinta s-a constatat in mod definitiv nulitatea absoluta partiala a contactului autentificat sub nr … (al carui caracter simulat s-a constatat prin sentinta civila nr … din dosarul nr … al Judecatoriei Bacau fiind in realitate este o donatie deghizata) pentru suprafata de 742 mp, pe o lungime de 225 ml si o latime de 3,3 ml. Or, in aceste conditii, nu se poate retine ca reclamantii mai sunt proprietari asupra terenului de 742 mp, ci dreptul lor de proprietate este limitat la suprafata de 258 mp, reprezentand diferenta dintre suprafata de 1000 mp cumparata si suprafata de 742 mp pentru care s-a constatat nulitatea absoluta. Imprejurarea ca ulterior s-a constatat si caracterul simulat al vanzarii retinandu-se ca este o donatie deghizata nu neaga dreptul de proprietate al reclamantilor asupra acestui teren de 258 mp. De altfel, si prin sentinta civila nr … din dosarul nr …. al Judecatoriei Bacau avand ca obiect partajul averii succesorale dupa defunctii B A si B V s-a confirmat dreptului de proprietate al reclamantilor asupra terenului donat de B A, in suprafata de 258 mp, fara a se dispune raportarea la masa succesorala. Imprejurarea ca potrivit schitei anexe la contractul de vanzare cumparare, lugimea terenului pe latura de sud este de 83, 3 mp, iar instanta cand a constatat nulitatea absoluta partiala a contractului a dispus anularea contractului pentru suprafata de 742 mp, pe o lungime de 225 ml si o latime de 3,3 ml, conform schitei anexe din dosarul nr 8766/1998 al Judecatoriei Bacau nu prezinta relevanta in speta de fata. Aceasta intrucat s-a stabilit in mod clar suprafata pentru care s-a dispus nulitatea absoluta a contractului, iar sentinta civila a intrat sub puterea de lucru judecat  ceea ce presupune, in vederea asigurarii stabilitatii raporturilor juridice ca, o chestiune litigioasa, odata transata de instanta, nu mai poate fi adusa inaintea judecatii iar, pe de alta parte ca ceea ce a stabilit o prima instanta sa nu fie contrazis prin hotararea unei instante ulterioare, eventualele erori putand fi corijate doar prin caile ordinare sau extraordinare prevazute de lege. Prin urmare, instanta nu poate reveni asupra concluziilor retinute anterior de instanta consfiintind un drept de proprietate al reclamantilor asupra terenului intrucat dezlegarea data este obligatorie iar in caz contrar s-ar infrange principiul securitatii juridice.
In aceste imprejurari, dat fiind rationamentul expus, intrucat reclamantii nu sunt proprietarii terenului pe care sunt depozitate bunuri de parat, va respinge cererea de chemare in judecata ca neintemeiata.
Referitor la cererea reconventionala, instanta constata ca a fost investita cu o cerere avand ca obiect rectificare carte funciara si pretentii avand ca obiect daune morale.
Dat fiind ca reclamantii au invocat o serie de exceptii privitor la capatul de cerere avand ca obiect rectificare carte funciara, instanta, se va pronunta, conform art 248 C.proc.civ, asupra exceptiilor invocate, prioritata fiind exceptia lipsei calitatii procesuale active a paratului pentru cererea reconventionala.
Conform art 35 alin 1 din Legea 7/1996, aplicabil spetei conform art 80 din Legea 71/2011, in cazul in care cuprinsul cartii funciare nu corespunde, in privinta inscrierii, cu situatia juridica reala, se poate cere rectificarea acesteia.
Potrivit alin 2 prin rectificare se intelege radierea, indreptarea sau mentionarea inscrierii oricarei operatiuni, susceptibila a face obiectul unei inscrieri in cartea funciara.
Art 36 prevede ca orice persoana interesata poate cere rectificarea inscrierilor din cartea funciara, daca printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a constatat ca: 1. inscrierea sau actul in temeiul caruia s-a efectuat inscrierea nu a fost valabil; 2. dreptul inscris a fost gresit calificat; 3. nu mai sunt intrunite conditiile de existenta a dreptului inscris sau au incetat efectele actului juridic in temeiul caruia s-a facut inscrierea; 4. inscrierea din cartea funciara nu mai este in concordanta cu situatia reala actuala a imobilului.
Exceptia lipsei calitatii procesuale active  ca este o exceptie de fond, absoluta si peremptorie ce face de prisos cercetarea pricinii.
Calitatea procesuala reprezinta una din conditiile de exercitare a actiunii civile si presupune pe latura activa existenta unei identitati intre  persoana  reclamantului si cel  care ar fi titular al dreptului afirmat, iar pe latura pasiva presupune   existenta unei identitati intre  persoana paratului si  cel despre care se  pretinde ca este obligat in raportul juridic dedus judecatii.
Cel care porneste actiunea, trebuie sa justifice  calitatea procesuala  activa, respectiv  indreptatirea  sa de a  introduce cererea  impotriva paratului, deoarece raportul   de drept procesual nu se poate lega valabil  decat intre titularii   dreptului ce rezulta din raportul de drept material dedus judecatii.
In cazul actiunii in rectificare, legea stabileste ca orice persoana interesata poate formula o astfel de cerere. Prin urmare, calitate procesuala activa are orice persoana care justifica un interes, interesul fiind una din conditiile de exercitare a actiunii civile si reprezinta folosul practic urmarit de cel ce deduce o pretentie judecatii. Interesul trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte: sa fie legitim, sa fie nascut si actual, sa fie personal si direct. Interesul este legitim atunci cand nu contravine legii sau regulilor de convietuire sociala; trebuie personal si direct in sensul ca il vizeaza pe cel care recurge la forma procedurala; trebuie sa fie nascut si actual, sa existe in momentul in care se exercita actiunea civila in sensul ca partea s-ar expune la un prejudiciu numai daca nu ar recurge in acel moment la actiune.
In speta, paratul nu se prevaleaza de vreun drept asupra terenului inscris de reclamanti in cartea funciara si prin urmare nu obtine niciun folosul practic cu privire la inscriere. Prin urmare, aceste nu isi justifica  vreo calitate procesual activa in promovarea unei actiuni in rectificare de carte funciara.
In aceste imprejurari,  instanta va admite exceptie lipsei calitatii procesuale active a paratului reclamant B I in ceea ce priveste primul capat de cerere al cererii recoventionale avand ca obiect rectificare carte funciara si in consecinta va respinge primul capat de cerere al cererii reconventionala avand ca obiect rectificare carte funciara formulata de paratul reclamant B I in contradictoriu cu reclamantii parati  MM si  M D ca fiind formulat de o persoana fara calitate procesuala activa.
Avand in vedere ca instanta a solutionat acest capat de cerere in baza exceptiei lipsei calitatii procesuale pasive, nu va mai analiza celelalte exceptii, cercetarea acestora fiind de prisos.
In privinta capatului de cerere al cererii reconvetionale avand ca obiect daune morale, ca urmare a exercitarii actiunii cu rea-credinta, instanta retine ca potrivit art 12 alin 1 C.proc.civ drepturile procesuale trebuie exercitate cu buna-credinta potrivit scopului in vederea caruia au fost recunoscute de lege si fara a se incalca drepturile procesuale ale altei parti. Conform alin 2 partea care isi exercita drepturile procesuale in mod abuziv raspunde pentru prejudiciilor materiale si morale cauzate. Instanta apreciaza ca nu s-a facut dovada exercitarii cu rea-credinta a actiunii de catre reclamanti impotriva paratului intrucat simplul fapt al respingerii actiunii ca neintemeiata nu reprezinta un abuz, in lipsa intrunirii conditiilor mentionate de textul precitat.
Fata de aceste considerente, instanta va capatul de cerere al cererii reconventionale avand ca obiect daune morale ca neintemeiat.
Avand in vedere solutia adoptata in cauza, fata se solicitarea partilor de acordare a cheltuielilor de judecata reprezentand onorarii de expert si avocat, vazand inscrisurile depuse la dosar in acest sens pana la inchiderea dezbaterilor, in baza art 451 rap la art 453 C.proc.civ va obliga reclamantii parati sa achite paratului reclamant cheltuieli de judecata in cuantum de 2000 lei reprezentand onorariu de expert si onorariu de avocat. Totodata va obliga paratul reclamant sa achite reclamantilor parati cheltuieli de judecata in cuantum de 600 lei reprezentand onorariu de expert, dat fiind ca nu s-a facut dovada onorariului de avocat. Va compensa cheltuielile de judecata si in final va obliga reclamantii parati sa achite paratului reclamant cheltuieli de judecata in cuantum de 1400 lei.
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Plati

furt calificat - Sentinta penala nr. xxx din data de 17.09.2018
conducere a unui vehicul fara permis - Sentinta penala nr. xxx din data de 19.04.2018
furt auto - Sentinta penala nr. 953 din data de 12.10.2018
ultraj - Sentinta penala nr. .... din data de 12.10.2018
distrugere - Sentinta penala nr. 738 din data de 30.03.2018
tentativa de furt calificat - Hotarare nr. 1762 din data de 27.09.2018
tainuire - Sentinta penala nr. 1008 din data de 22.10.2018
santaj - Hotarare nr. 18541 din data de 13.04.2017
loviri si alte violente - Hotarare nr. 18115 din data de 31.10.2017
talharie - Hotarare nr. 6711 din data de 09.05.2017
conducerea sub influenta bauturilor alcoolice - Hotarare nr. 13159 din data de 14.12.2017
santaj - Hotarare nr. 12160 din data de 27.04.2017
fals in declaratii - Hotarare nr. 2197 din data de 01.03.2017
plangere impotriva procurorului - Hotarare nr. 3794 din data de 21.12.2017
vatamare corporala - Hotarare nr. 9009 din data de 30.10.2017
amenintare si ultraj - Hotarare nr. 8606 din data de 08.06.2017
refuz nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale ?i bunurilor din patrimoniu - Hotarare nr. 8604 din data de 08.06.2017
alte plangeri - Hotarare nr. 3792 din data de 13.12.2017
talharie - Sentinta penala nr. 954 din data de 14.12.2017
loviri si alte violente - Hotarare nr. 3047 din data de 14.12.2017