InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Cornetu

Sentinta penala

(Sentinta penala nr. 4 din data de 14.01.2009 pronuntata de Judecatoria Cornetu)

Domeniu Furt | Dosare Judecatoria Cornetu | Jurisprudenta Judecatoria Cornetu



ROMANIA
JUDECATORIA CORNETU - JUD. ILFOV
SENTINTA PENALA NR. 4
Sedinta publica din data de 14.01.2009 Prin Rechizitoriul Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu cu nr. din data de inculpatii LT si RG au fost trimisi in judecata, pentru comiterea mai multor infractiuni de furt calificat, savarsite in timpul minoritatii, de catre al doilea inculpat, primul comitand unele fapte si dupa ce a devenit major, unele fapte fiind comise si in forma continuata.
S-a retinut in  actul de sesizare a instantei urmatoarea stare de fapt:
La data de _ numitul ZF, din com., sat, jud., a sesizat organele de politie cu privire la faptul ca in noaptea de _autori necunoscuti au patruns in curtea locuintei sale de unde au sustras un cazan de inox si un capac de inox, prejudiciul estimat fiind de _ lei.
 Din cercetarile si verificarile efectuate de organele de politie s-a stabilit identitatea autorilor infractiunii, in persoana inculpatilor LT si RG, care pe fondul consumului de bauturi alcoolice la data de, pana in jurul orelor 04-05 dimineata si in baza intelegerii dintre ei. s-au deplasat la locuinta numitului ZF, unde prin escaladarea gardului au patruns in curtea imobilului de unde au sustras un cazan de inox avand volumul de 100 litri si un capac de inox, bunuri pe care a doua zi le-au instrainat la un centra de colectare fier vechi, pentru suma de 80 lei.
Cu ocazia cercetarii la fata locului s-au descoperit urme diferite de incaltaminte pe sol care continuau pana la proprietatea vecina apartinand inculpatului RG, iar pe gardul de sarma ce desparte cele doua proprietati s-au gasit urme de noroi.
In cauza a fost audiata numita BS care declara ca la data
de _ a achizitionat intr-adevar de la inculpati bunurile respective,
pentru care le-a platit suma de 80 lei, fara a cunoaste provenienta acestora.
La data de _numitului BD din com., Sat  , Str., a sesizat organele de politie cu privire la faptul ca la data de inculpatii LT si RG i-au sustras doua furtune de pompieri cu dimensiunea de 20 m, respectiv 25 m, prejudiciul fiind estimat la _. lei.
Din declaratia partii vatamate BD a rezultat faptul ca inculpatul LT prestase anterior diverse activitati la locuinta partii vatamate si cunostea amplasamentul imobilului.
Din cercetarile efectuate de organele de politie s-a stabilit ca, dupa o intelegere prealabila, inculpatii au patruns in curtea partii vatamate BD de unde au sustras bunurile respective pe care a doua zi le-au instrainat numitei MM, din com., Jud. cu suma de _ lei.
In cauza a fost audiata numita MM care declara ca la data de _inculpatii i-au oferit spre vanzare cele doua furtune tip pompieri, pentru care le-a platit suma de _ lei, fara a cunoaste provenienta bunurilor.
     Fiind audiat in cauza, inculpatul LT recunoaste savarsirea faptelor si arata ca in noaptea de _., dupa ce au consumat bauturi alcoolice, impreuna cu inculpatul RG, care este varul sau primar, au sustras de la vecinii lor, partile vatamate ZF si BD bunurile aratate mai sus, pe care le-au instrainat ulterior, iar banii obtinuti i-au impartit in mod egal.
In cauza a fost audiat si inculpatul RG, care are aceeasi pozitie cu privire la modul de savarsire a infractiunilor.
Bunurile sustrase au fost ridicate si predate partilor vatamate pe baza de proces-verbal.
Intrucat la data savarsirii faptelor cei doi inculpati erau minori in cauza s-a dispus fata de inculpatul LT efectuarea unei anchete sociale, iar fata de inculpatul RG s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, din cuprinsul careia rezulta ca inculpatul are discernamantul pastrat fata de fapta pentru care este cercetat si a unei anchete sociale .
          La data _ numitul IN, administrator al S.C. RJ S.R.L., situata in Com., Sat., Str., nr., Jud., a sesizat organele de politie cu privire la faptul ca la data de, autori necunoscuti au patruns prin efractie in magazinul pe care-1 administreaza de unde au sustras mai multe bunuri alimentare si nealimentare precum si suma de bani pe care au gasit-o  in casieria societarii.
Din cercetarile    si verificarile efectuate de organele de politie s-a stabilit identitatea     autorilor     infractiunii     in     persoana     inculpatilor LT   si  RG.
 In cauza atat din audierea celor doi inculpati cat si din reconstituirea efectuata la fata locului, a rezultat ca in seara de _. s-au intalnit la domiciliul inculpatului LT, unde au vizionat un film, dupa care au plecat spre Satul_, unde ajunsi in apropierea magazinului S.C. RJ S.R.L., observand ca acesta era inchis si nici nu era asigurat cu paza, au hotarat de comun acord sa sustraga bunuri. In acest sens inculpatul LT a fortat usa principala de acces in magazin, cu ajutorul unui corp metalic dupa care cei doi inculpati au patruns in interiorul acestuia de unde au sustras mai multe bunuri alimentare si nealimentare pe care le-au incarcat in doua sacose din plastic si in timp ce le transportau la locuinta lor din Com., Sat, Jud., au fost depistati de organele de politie cu bunurile asupra lor.
     Din cercetarea efectuata la fata locului a rezultat ca usa principala de acces in magazin confectionata din material PVC cu geam de termopan prezenta urme de fortare la sistemul de inchidere-asigurare.
      In cauza a fost audiata la data de _. numita TR, angajata a societatii-persoana vatamata, care a confirmat faptul ca din respectivul magazin lipsesc mai multe bunuri.
       Intrucat la data savarsirii faptei cei doi inculpati erau minori, in cauza s-a dispus efectuarea unor anchete sociale, iar pentru inculpatul RG efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, din continutul careia a rezultat ca inculpatul a avut discernamant la momentul savarsirii faptei.
           La data de,  partea vatamata CA a sesizat organele de politie cu privire la faptul ca in noaptea de persoane necunoscute i-au sustras dintr-o anexa (garaj) a resedintei sale din Com., Sat, Jud., mai multe bunuri, respectiv un aparat de sudura confectionat artizanal, un cazan din cupru de 40 litri si un butoi confectionat din inox de 10 litri.
       Din cercetarile si verificarile efectuate de organele de politie s-a stabilit identitatea autorilor infractiunii in persoana inculpatilor LT si RG, care executasera la imobilul partii vatamate activitati gospodaresti in zilele anterioare si aveau cunostinta despre faptul ca aceasta nu domiciliaza in permanenta la imobilul respectiv.
       Din cercetarea efectuata la fata locului a rezultat faptul ca bunurile sustrase de inculpati se aflau depozitate intr-o anexa gospodareasca (garaj), a carui usa de acces nu prezenta urme de fortare.
        Din declarative celor doi inculpati reiese faptul ca in noaptea de, dupa ce au consumat bauturi alcoolice si nealcoolice in Satul s-au hotarat sa sustraga bunuri de la partea vatamata CA, in acest sens deplasandu-se in Satul la imobilul acesteia, unde prin escaladarea gardului imprejmuitor au patruns in curtea locuintei, iar aici cu ajutorul unor chei potrivite au deschis usa respectivei anexe si au sustras bunurile.
   In accesasi noapte inculpatii au transportat bunurile sustrase la domiciliul inculpatului LT, unde le-au dezmembrat, iar a doua zi le-au vandut la un centru de colectare fier vechi, numitului MH, caruia nu i-au precizat provenienta bunurilor, pentru suma de _ lei, bani pe care i-au cheltuit in aceeasi zi in interes personal.
    In cauza a fost audiat si numitul MI care a declarat ca la data de _. a achizitionat intr-adevar de la inculpati un cazan din cupru de capacitate 40 litri, un aparat de sudura dezmembrat, precum si un butoi din inox.    La data de _ organele de politie din Com. i-au depistat pe inculpatii LT si RG in incinta Caminului Cultural din Com., de unde au sustras mai multe bunuri, respectiv o scara telescopica confectionata din fibra de sticla, proprietatea S.C. R S.A. si un numar de 10 role de cablu telefonic pentru telefonie, precum si doua bucati conductori electrici din cupru, in lungime de 2 metri si diametru 2 cm, proprietatea S.C. MT  S.A.
   Din declaratiile inculpatilor a rezultat faptul ca la data de _., aflandu-se intr-un bar din Com., au hotarat sa sustraga bunuri din caminul cultural din localitate. In acest sens inculpatii declara ca mai intui au patruns prin efractie intr-o anexa a respectivului camin cultural (magazie), de unde au sustras impreuna o scara telescopica, cu ajutorul careia au escaladat un perete al respectivei cladiri pentru ajunge pe acoperisul cladirii, iar aici prin gura de aerisire au patruns in interiorul   caminului   cultural,   de  unde  prin   fortarea sistemelor de asigurare   ale usilor, au patruns in mai multe incaperi de unde au sustras 10 role de cablu telefonic pentru telefonie si un numar de 2 bucati de conductori electrici. Bunurile sustrase le-au transportat in podul  cladirii, cu intentia de a le scoate din cladire, dar fiind observatii de catre paznicul scolii de vis-a-vis au ramasi in aceasta incapere pana a doua  zi, cand au fost depistati de organele de politie.
    Fiind audiat paznicul scolii din localitate, numitul IS, declara ca la data de ., in jurul orelor 05,00, a observat o persoana care incerca sa iasa pe gura de aerisire a Caminului Cultural fapt pentru care a anuntat organele de politie, alaturi de care a intrat in cladire in momentul in care au fost depistati cei doi inculpati.
Inculpatii au recunoscut comiterea faptelor si au avut o comportare buna pe timpul cercetarii penale.
Partea vatamata CA s-a constituit parte civila in cauza impotriva inculpatilor cu suma de _. lei reprezentand prejudiciul cauzat prin sustragerea bunurilor de catre inculpati.
Analizand materialul probator existent la dosarul cauzei concretizat in plangerile si declaratiile partilor vatamate, declaratiile inculpatilor date in faza de urmarire penala si in fata instantei, procese-verbale de predare a bunurilor, planse foto, declaratiile martorilor date in faza de urmarire penala si in fata instantei, ancheta sociala si referatele de evaluare a inculpatilor intocmite de serviciul de probatiune din cadrul Tribunalului Bucuresti, instanta constata urmatoarele:
In noaptea de_, dupa ce au consumat bauturi alcoolice, in jurul orelor 4-5,00 dimineata inculpatii au patruns in curtea partii vatamate ZFP, dupa escaladarea gardului, de unde au sustras un cazan de inox de 100 litri si un capac de inox, bunuri pe care a doua zi le-au vandut la un centru de colectare a fierului vechi pentru suma de _ de lei.
Ulterior, inculpatii fiind depistati, bunurile au fost recuperate si restituite partii vatamate, care nu s-a mai constituit parte civila in cauza.
Tot in noaptea de_., inculpatii au patruns in curtea locuintei partii vatamate BD, de unde au sustras doua furtune de pompieri cu lungimile de 20, respectiv 25 metri, pe care le-au instrainat a doua zi martorului MM pentru suma de _ lei.
Inculpatii fiind depistati, bunurile au fost ridicate de la persoana la care au fost vandute si s-au restituit partii vatamate, care nu s-a constituit parte civila in cauza.
In noaptea de _ inculpatii au patruns prin efractie intr-un magazin care apartine partii vatamate IN, de unde au sustras mai multe bunuri alimentare si nealimentare.
 In timp ce inculpatii transportau bunurile sustrase, au fost depistati de organele de politie, bunurile fiind restituite partii vatamate, motiv pentru care aceasta nu s-a mai constituit parte civila in cauza.
La data de _ inculpatii au patruns intr-o anexa ce apartine partii vatamate CA, prin efractie, de unde au sustras mai multe bunuri, respectiv: un aparat de sudura confectionat artizanal, un cazan de cupru de 40 de litri si un butoi de inox de 10 litri. 
Dupa ce au sustras bunurile, inculpatii le-au transportat la domiciliul inculpatului LT unde le-au dezmembrat, iar a doua zi le-au vandut la un centru de colectare a fierului vechi pentru suma de _. lei.
Partea vatamata CA, intrucat nu si-a recuperat bunurile sustrase, s-a constituit parte civila in cauza cu contravaloarea  acestor bunuri.
In noaptea de .. inculpatii au patruns in incinta Caminului Cultural din comuna, de unde au sustras mai multe  bunuri, respectiv o scara telescopica ce apartinea partii vatamate  SC R SA si un numar de 10 role de cablu telefonic pentru telefonie, precum si doua bucati conductori electrici din cupru in lungime de 2 metri, bunuri ce apartineau partii vatamate SC MT SA.
Inculpatii au fost depistati imediat dupa ce au sustras bunurile, acestea fiind restituite partilor vatamate, care nu s-au constituit parti civile in cauza.
Referitor la aceasta fapta, prin rechizitoriu, s-a retinut in sarcina inculpatilor in mod gresit si agravanta prevazuta de art. 209 alin. 3 lit. h C.p. dar avand in vedere ca rolele de cablu telefonic sustras de inculpati nu erau integrate intr-o retea de telecomunicatii, s-a pus in discutie si s-a schimbat incadrarea juridica a faptei, fara a se retine si aceasta agravanta.
Instanta a ajuns la aceasta stare de fapt prin analiza declaratiilor date de inculpati, care au recunoscut comiterea faptelor, declaratii care se coroboreaza cu declaratiile martorilor audiati si declaratiile partilor vatamate.
In drept, fapta inculpatilor minori de a sustrage bunuri prin efractie, in timp de noapte de la partile vatamate ZFP si BD, in noaptea de _, intruneste elementele constitutive ale infractiunii  prev. de art. 208 alin. 1 , art. 209 alin. 1 lit. a, g si i C.p. cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.p. si art. 99 si urm. C.p.
Fapta inculpatilor minori de a sustrage bunuri pe timp de noapte prin efractie de la partea vatamata IN, in data de intruneste elementele constitutive ale infractiunii  prev. de art. 208 alin. 1 , art. 209 alin. 1 lit. a, g si i C.p. cu aplicarea art. 99 si urm. C.p.
Fapta inculpatului minor RG de a sustrage bunuri pe timp de noapte prin efractie, impreuna cu inculpatul major LT, de la partea vatamata CA, in data de, intruneste elementele constitutive ale infractiunii  prev. de art. 208 alin. 1 , art. 209 alin. 1 lit. a, g si i C.p. cu aplicarea art. 99 si urm. C.p.
Fapta inculpatului major LT de a sustrage bunuri pe timp de noapte prin efractie, impreuna cu inculpatul minor RG, de la partea vatamata CA, in data de_, intruneste elementele constitutive ale infractiunii  prev. de art. 208 alin. 1 , art. 209 alin. 1 lit. a, g si i C.p. cu aplicarea art. 75 alin. 1 lit. c C.p.
Fapta inculpatului minor RG de a sustrage bunuri pe timp de noapte prin efractie, impreuna cu inculpatul major LT, de la partile vatamate  SC MT SA si SC R SA in noaptea de, intruneste elementele constitutive ale infractiunii  prev. de art. 208 alin. 1 , art. 209 alin. 1 lit. a, g si i C.p. cu aplicarea art. 99 si urm. C.p.Fapta inculpatului major LT de a sustrage bunuri pe timp de noapte prin efractie, impreuna cu inculpatul minor RG, de la partile vatamate  SC MT SA si SC R SA, in data de, intruneste elementele constitutive ale infractiunii  prev. de art. 208 alin. 1 , art. 209 alin. 1 lit. a, g si i C.p. cu aplicarea art. 75 alin. 1 lit. c C.p.
La stabilirea pedepselor ce urmeaza a fi aplicate inculpatilor instanta va avea in vedere dispozitiile art. 72 C.p. cu privire la limitele speciale de pedeapsa, gradul de pericol social concret al faptei comise, persoana inculpatilor.
In ceea ce priveste pe inculpatul minor RG instanta va avea in vedere faptul ca inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale, acesta a avut o comportare buna pe timpul procesului penal recunoscand si regretand comiterea faptelor.
Totodata, instanta va avea in vedere varsta la care inculpatul a comis faptele, va tine seama de faptul ca inculpatul provine dintr-o familie a caror venituri sunt instabile, acesta a absolvit doar cinci clase, la data comiterii faptelor ere angajat la o firma.
Instanta va mai tine seama de faptul ca inculpatul, datorita varstei sale,  a avut o capacitate redusa de a anticipa si constientiza consecintele faptelor sale.
Din referatul de evaluare a inculpatului minor intocmit de Serviciul de Probatiune din cadrul Tribunalului Bucuresti, se desprinde concluzia ca este posibila reintegrarea sociala a acestuia, in conditiile in care minorul va fi implicat intr-un program de dezvoltare a capacitatii de estimare a alternativelor la posibile situatii de risc crescut infractional, va abandona grupul de prieteni cu potential criminogen precum si prin desfasurarea unor activitati de lucru.
Referitor la inculpatul LT, instanta va avea in vedere faptul ca nici acesta nu este cunoscut cu antecedente penale, a avut o comportare buna pe timpul procesului penal recunoscand si regretand comiterea faptelor.
Instanta va mai tine seama ca inculpatul a comis o parte din fapte pe timpul minoritatii, acesta provine dintr-o familie dezmembrata, mama inculpatului decedand in anul _, in momentul comiterii faptelor avea calitate de salariat.
Din referatul de evaluare intocmit Serviciul de Probatiune din cadrul Tribunalului Bucuresti, rezulta ca inculpatul a inceput sa constientizeze conduita sa infractionala, ca fiind negativa, existand posibilitatea unei evolutii pozitive referitor la reeducarea acestuia, daca i se va acorda atentia cuvenita si daca va intelege cu adevarat importanta analizarii consecintelor faptelor sale.
Instanta va retine in favoarea ambilor inculpati circumstante atenuante, avand in vedere cele mai sus mentionate, urmand sa le fie aplicate pedepse cu inchisoarea sub minimul special prevazut de lege.
Astfel, referitor la inculpatul LT, instanta urmeaza ca in baza art. 208 alin. 1 - 209 alin. 1 lit. a, g, i C.p cu aplicarea art. 41 C.p. si art. 99 si urm. C.p. sa-i aplice acestuia o pedeapsa de 1 an inchisoare pentru faptele comise in noaptea de 13-14.07.2005.
In baza art. 208 alin. 1 - 209 alin. 1 lit. a, g, i C.p acelasi inculpat urmeaza sa fie condamnat la  trei pedepse cu inchisoarea pentru faptele comise in  datele de 8/9.12.2005, 26/27.12.2006 si 28.01.2007.
Avand in vedere ca faptele au fost comise in concurs real, in baza art. 33 lit. a si art. 34 lit. b C.p., urmeaza sa i se aplice inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv 2 ani si 6 luni ani inchisoare, la care i se va aplica un spor de 6 luni inchisoare, avand in vedere perseverenta inculpatului pe cale infractionala, acesta executand pedeapsa de 3 ani inchisoare.
In baza art. 71 C.p. urmeaza sa i se interzica inculpatului drepturile prev. de  art, 64 lit, a si b C.p. pe durata executarii pedepsei iar in baza art. 88 C.p. urmeaza sa fie dedusa din pedeapsa aplicata perioada retinerii si arestarii preventive.
In baza art. 208 alin. 1 - 209 alin. 1 lit. a, g, i C.p cu aplicarea art. 41 C.p. si art. 99 si urm. C.p. inculpatul minor RG urmeaza sa fie condamnat la pedeapsa de 8 luni inchisoare pentru faptele comise in noaptea de 13-14.07.2005.
 In baza art. 208 alin. 1 - 209 alin. 1 lit. a, g, i C.p urmeaza ca acelasi inculpat sa fie condamnat la  trei pedepse cu inchisoarea pentru faptele comise in  datele de _...
Avand in vedere ca faptele au fost comise in concurs real, in baza art. 33 lit. a si art. 34 lit. b C.p., urmeaza sa i se aplice inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv 1 an inchisoare.
Avand in vedere circumstantele personale ale inculpatului, instanta apreciaza ca scopul pedepsei poate fi atins si fara executarea in regim de detentie, astfel ca in baza art. 81 C.p. va dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe un termen de incercare de 2 ani si 6 luni, stabilit in conditiile art. 110 C.p.
In baza art. 359 Cod de procedura penala, instanta va atrage atentia inculpatului minor asupra dispozitiilor art. 83 C.p. a caror nerespectare va atrage revocarea suspendarii pedepsei.
Referitor la actiunea civila formulata de catre partea civila CA, avand in vedere ca acesta a suferit un prejudiciu prin sustragerea bunurilor de catre inculpati, se impune repararea acestuia, astfel ca in baza art. 14 si 346 Cod de procedura penala precum si art. 999 si 1000 Cod civil, urmeaza sa fie admisa actiunea civila, inculpatii urmand sa fie obligati la plata sumei de 1000 lei catre partea civila CA, in solidar cu partile responsabile civilmente RM si RC, parintii inculpatului minor, RG.
Instanta urmeaza sa ia act ca partile vatamate ZFP, BD, IN, SC MT SA  si SC R SA nu s-au constituit parti civile in cauza, avand in vedere ca prejudiciile ce le-au fost cauzate, au fost recuperate integral.
In baza art. 191 C.p.p., inculpatul  LT va fi obligat la plata sumei de 500 lei reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat.
        In baza art. 191 C.p.p., inculpatul  RG, in solidar cu partile responsabile civilmente RM si RC,va fi obligat la plata sumei de _ lei reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat.
Cheltuielile judiciare reprezinta onorariu avocat din oficiu, raman in sarcina statului.

Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Furt

furt calificat - Sentinta penala nr. xxx din data de 17.09.2018
furt auto - Sentinta penala nr. 953 din data de 12.10.2018
tentativa de furt calificat - Hotarare nr. 1762 din data de 27.09.2018
furt calificat - Hotarare nr. 944 din data de 08.06.2017
Furt calificat (art.209 C.pen.) - Sentinta penala nr. 7 din data de 29.01.2014
Furt calificat - Decizie nr. DP245/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. Dp208/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP61/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP6/A/2008 din data de 31.03.2009
Plangere 278 Cpp. Inceperea urmaririi penale - Decizie nr. DP185/R/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat in forma continuata Pluralitatea actelor de executare .Gresita pronuntare a 2 solutii diferite de instanta de fond [ achitare si condamnare ] – inexistenta unei pluralitati de infractiuni .Inlaturarea in recurs a actelor de executare ... - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Furt calificat Neindeplinirea conditiilor suspendarii conditionate a executarii pedepsei - Decizie nr. 205 din data de 16.08.2010
Furt calificat . Imposibilitatea inculpatilor de a se prezenta la judecarea fondului si de a instiinta despre aceasta imposibilitate [.art 385 ind 9 , pct 21 ] Desfiintarea in recurs a hotararii instantei de fond si trimiterea cauzei spre rejudecare - Decizie nr. 214 din data de 14.06.2010
Furt calificat Concurs real de infractiuni Anularea suspendarii conditionate a pedepselor aplicate anterior - Decizie nr. 32 din data de 17.02.2010
Furt calificat Retinerea circumstantelor agravante la stabilirea pedepsei - Decizie nr. 18 din data de 27.01.2010
Retinerea corecta a starii de fapt si a vinovatiei fata de ansamblul materialului probator - Decizie nr. 52 din data de 03.03.2010
Furt calificat Violoare de domiciliu Aprecierea corecta a probatoriului administrat in cauza la stabilirea vinovatiei inculpatului si la incadrarea juridica - Decizie nr. 43 din data de 24.02.2010
Furt calificat in forma continuata . Unitate legala de infractiune .Excluderea actelor materiale inexistente . Pluralitate de inculpati .Inlaturarea achitarii unora dintre inculpati in apel - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Concurs de infractiuni .Contopirea pedepselor . Dozarea cuantumului pedepsei - Decizie nr. 1 din data de 06.01.2010
Furt calificat .- Taiere fara drept de arbori , art 108 , alin 1 , Legea 46 / 2008 Confiscare speciala , art 118, alin 4 , Cod Penal - Decizie nr. 2 din data de 13.01.2010