InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Pitesti

furtul art.208, 209 c.p..

(Sentinta penala nr. 1597 din data de 15.10.2009 pronuntata de Judecatoria Pitesti)

Domeniu Furt | Dosare Judecatoria Pitesti | Jurisprudenta Judecatoria Pitesti


Dosar nr. 7384/280/2008
R O M A N I A
JUDECATORIA PITESTI
SECTIA PENALA
SENTINTA PENALA NR. 1597
Sedinta publica de la 15 Octombrie 2009
Completul compus din:
PRESEDINTE A.M.D.
Grefier I.D.
Ministerul Public, Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti, reprezentat
prin procuror M.P.

Pe rol pronuntarea in cauza penala privind pe inculpat R. A. M., inculpat N. G. E. C. si pe parte vatamata S. V., avand ca obiect furtul art.208, 209 c.p..
La apelul nominal facut in sedinta au lipsit partile.
Procedura legal indeplinita fara citarea partilor.
S-a facut referatul cauzei de catre grefier care invedereaza ca dezbaterile in fond asupra cauzei au avut loc in sedinta publica din data de 08.10.2009 iar sustinerile partilor sunt consemnate in incheierea de sedinta din acea data care face parte integranta din prezenta sentinta, instanta dispunand amanarea pronuntarii la data de astazi, la care delibereaza si hotaraste urmatoarele:

INSTANTA

Constata ca prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti, nr.3219/P/2006 s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatului  R.M. pentru sav. infr. prev. de art.208-209 alin.1 lit.a,g,i, Cp cu aplic art.41 alin.2 Cp, cu aplic art.37 lit.a Cp si a infractiunii prev. de art.221 alin.1 Cp cu aplic art.37 lit.a Cp, ambele cu aplicarea art.33 lit.a Cp si a inculpatei N.E.C., pentru sav. infr. prev. de art.208-209 alin.1 lit.a,g,i Cp cu aplic art.41 alin.2 Cp si art.37 lit.a Cp.
Se retine, in esenta, prin actul de sesizare a instantei ca inculpata N.E.C., in baza aceleasi rezolutii infractionale, in perioada februarie- martie 2006, pe timp de noapte, prin efractie si escaladare a patruns, o data singura si de doua ori impreuna cu inculpatul Radulescu Mihai in locuinta partii vatamate S.V., de unde au sustras o bormasina, o masina de slefuit electrica, un pendular electric, un TV color, doua camere video, un aparat de sudura, un telefon fix si un uscator de par.
In ceea ce-l priveste pe inculpatul R.M.  s-a retinut faptul ca in perioada februarie- martie 2006 a primit de la inculpata N.E.C. o bormasina, o masina de slefuit electrica, un pendular electric, bunuri pe care le-a vandut martorului P.N., cunoscand ca bunurile sunt furate. In sarcina aceluiasi inculpat s-a mai retinut faptul ca, in baza aceleasi rezolutii infractionale, in perioada februarie- martie 2006, pe timp de noapte, prin escaladare a patruns de doua ori impreuna cu inculpata N.E.C. in locuinta partii vatamate S.V. de unde au sustras un TV color, doua camere video, un aparat de sudura, un telefon fix si un uscator de par.
Prin acelasi rechizitoriu s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului R.I. pentru sav infr. prev. de art.25 Cp rap.la art.208-209 alin.1 lit.a,g,i Cp si art.221 alin.1 Cp, precum si disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar si inaintarea acestuia Sectiei 4 Politie Pitesti, in vederea efectuarii de cercetari  fata de A.N., sub aspectul sav. infr. prev. de art.208-209 Cp.
Partea vatamata S.V. a precizat ca se constituie parte civila in cauza cu valoarea totala a bunurilor sustrase din locuinta sa, bunuri enumerate la filele 29-30 dosar u.p si estimate initial, la valoarea de aproximativ 20.000 lei, pretentii civile pe care partea vatamata le-a majorat pe parcursul procesului penal, ajungand in final la valoarea de 42.000 lei despagubiri civile si 50.000 Euro pretentii morale-cerere fila 144 dosar.
Examinand materialul probator administrat in cauza respectiv declaratii inculpati, declaratii martori, depozitie parte vatamata, procese verbale de cercetare la fata locului insotite de plansa fotografica, fise de cazier, precum si alte inscrisuri aflate la dosarul cauzei, instanta retine in fapt urmatoarele:
La inceputul lunii februarie 2006, pe timp de noapte inculpata N.E.C. a patruns in curtea locuintei partii vatamate S.V.- situata in Mun. Pitesti, printr-o spartura de gard, iar din curte inculpata a patruns intr-un hol al locuintei partii vatamate, pe o fereastra al carei geam l-a spart. Din holul respectiv inculpata a intrat intr-o camera situata in dreapta, de unde a sustras o bormasina, o masina de slefuit electrica si un pendular electric, bunuri pe care inculpata N.E.C. le-a transportat in apartamentul in care locuia impreuna cu inculpatul R.M., mentionandu-i acestuia provenienta bunurilor.
Bunurile sus-mentionate au fost vandute de catre inculpatul R.M. martorului P.N.contra sumei de 100 lei ( suma de bani impartita ulterior in mod egal intre cei doi inculpati), inculpatul asigurandu-l pe martor ca bunurile nu provin din savarsirea vreunei fapte penale. In legatura cu aceste bunuri se retine ca acestea au fost predate de catre martorul P.N., organelor de politie, acestea fiind restituite ulterior partii vatamate-proces verbal ( filele 32-33 d.u.p.).
Ulterior, tot pe timp de noapte, inculpatul R.M.  impreuna cu inculpata N.E.C. au patruns prin escaladarea gardului in curtea locuintei partii vatamat S.V., de aici mergand pe traseul urmat initial de inculpata N.E.C., din camera de unde aceasta a sustras cele trei obiecte sus-mentionate, cei doi sustragand de aceasta data  un TV color marca Philips. Inculpatii au vandut a doua zi televizorul color in zona Garii de Nord Bucuresti unei persoane necunoscute, contra sumei de 100 lei, bani pe care cei doi inculpati  i-au cheltuit impreuna.
Dupa 3 zile inculpati au patruns in acelasi mod in locuinta partii vatamate, din aceeasi camera sustragand doua camere video, un aparat de sudura, un telefon fix si un uscator de par, bunuri pe care inculpatii le-au vandut unor persoane neidentificate contra sumei totale de 450 lei.
Desi initial inculpatii R.M. si N.E.C. au declarat ca au fost instigati sa fure din locuinta partii vatamate S.V. de catre invinuitul R.I., ulterior acestia au revenit asupra declaratiilor, precizand ca cele declarate anterior sunt neadevarate, justificand cele declarate initial prin starea conflictuala in care se aflau cu acesta. Asa cum s-a mentionat in cele ce preced, fata de invinuitul R.I. s-a dispus, prin actul de sesizare a instantei, scoaterea de sub urmarire penala a acestuia, pentru savarsirea infractiunilor prev.si ped. de art.25 Cp, rap.la art.208-209 alin.1 lit.a,g,i. Cp si art.221 alin. 1 Cp.
Audiati fiind pe parcursul urmarii penale precum si in fata instantei de judecata, inculpatii au avut o atitudine sincera recunoscand savarsirea faptelor retinute in sarcina lor, declarand ca nu au sustras si alte bunuri decat cele mai sus precizate.
In drept, fapta inculpatei N.E.C., care, in baza aceleeasi rezolutii infractionale in perioada februarie-martie 2006, pe timp de noapte, prin efractie si escaladare a patruns, o data singura si de doua  ori impreuna cu inculpatul R.M. in locuinta partii vatamate S.V. , de unde au sustras o bormasina, o masina de slefuit electrica, un pendular electric, un TV color, doua camere video, un aparat de sudura, un telefon fix si un uscator de par, bunuri in cuantum de aproximativ 4000 lei,  intruneste elementele constitutive ale infr. de furt calificat prev. de art.208 alin.1-209 alin.1  lit. a,g,i Cp., cu aplic art.41 alin.2 Cp.
La stabilirea si individualizarea pedepsei ce se va aplica inculpatei N.E.C. vor fi avute in vedere criteriile generale prev. de art.72 Cp, imprejurarile in care a fost comisa  fapta, urmarile produse, pericolul social concret al faptei savarsite, forma continuata prev. de art.41 alin.2 Cp a infractiunii comise, precum si persoana inculpatului  care se afla in stare de recidiva postcondamnatorie prev.si ped de art.37 lit. a Cp., fiind anterior condamnata pentru infractiuni similare-potrivit fisei de cazier judiciar aflata la fila 42 dosar, urmand a avea in vedere totodata si atitudinea sincera a inculpatei, materializata in recunoasterea si regretarea faptei.
Raportat la aceste criterii, se apreciaza ca scopul pedepsei, asa cum este prevazut de art.52 Cp poate fi atins prin aplicarea unei pedepse de 4 ani inchisoare cu executare in conditiile art.57-71 Cp.
Parcurgand inscrisurile aflate la dosarul cauzei se constata ca prin sp nr.3647/14.12.2006 a Judecatoriei Pitesti definitiva prin dp nr.209/R/05.04.2006 a Curtii de Apel Pitesti, inculpata N.E.C. a fost condamnata la pedeapsa de 5 ani inchisoare pentru sav.infr. prev.de art.208,209 alin.1 lit.a,e, g,i, Cp cu aplic art.41 alin.2 Cp si art.37 lit.b Cp, retinandu-se savarsirea unor fapte in cursul lunii iunie 2006, iar prin sp. nr.2173/13.09.2007 a Judecatoriei Pitesti, def. Prin dp nr.159/R/13.03.2008 a Curtii de Apel Pitesti, aceeasi inculpata a fost condamnata la pedeapsa de 5 ani inchisoare pentru sav.infr. prev. de art.208,209 alin.1 lit.g,i Cp, cu aplic.art.41 alin.2 Cp si art.37 lit.a Cp, in cursul lunii decembrie 2005.
In aceste conditii se observa ca infractiunile pentru care inculpata N.E.C. a fost condamnata prin sentintele penale sus-mentionate se afla in concurs real cu infractiunea pentru care este judecata in prezenta cauza, motiv pentru care se va face aplicarea disp.art.36 Cod penal si in consecinta se va descontopi pedeapsa de 5 ani si 6 luni inchisoare aplicata inculpatei N.E.C prin sentinta penala nr. 2173/13.09.2007 pronuntata de Judecatoria Pitesti, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 159/R/13.03.2008 a Curtii de Apel Pitesti si  va repune pedepsele componente in individualitatea lor,  va inlatura aplicarea sporului de 6 luni.
Va constata ca prin sentinta penala nr. 2173/ 13.09.2007 a Judecatoriei Pitesti s-a dispus revocarea beneficiului liberarii conditionate acordat inculpatei pentru pedeapsa de 3 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 4/08.01.2004 a Tribunalului Arges, restul neexecutat fiind de 192 zile.
In baza art. 36 C.pen. va  contopi  pedeapsa aplicata prin prezenta sentinta penala,  de 4 ani inchisoare cu :
-pedeapsa de 5 ( cinci) ani inchisoare aplicata inculpatei pentru savarsirea infractiunii prev. si ped. de art.208-209 alin.1 lit.g,i C.pen. cu aplic. art.41 alin.2 C.pen. si art. 37 lit.a C.pen., prin sent.pen. nr. 2173/13.09.2007 a Judecatoriei Pitesti, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 159/R/13.03.2008 a Curtii de Apel Pitesti.
-pedepasa de 5 (cinci) ani inchisoare aplicata inculpatei prin sentinta penala nr. 3647/14.12.2006 a Judecatoriei Pitesti ramasa definitiva prin decizia penala nr. 209/R/05.04.2007 a Curtii de Apel Pitesti  si va dispune ca inculpata N.E.C. sa execute pedeapsa cea mai grea, de 5 (cinci) ani inchisoare in conditiile art. 57,71 C.pen.
In baza art. 61 C.pen.  va contopi  pedeapsa de 5 ani inchisoare anterior stabilita cu restul de pedeapsa  neexecutat  de 129 zile din pedeapsa de 3 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 4/08.01.2004 a Tribunalului Arges, urmand ca inculpata sa execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani inchisoare sporita cu 6 (sase) luni, in total 5 ani si 6 luni inchisoare cu executarea in conditiile art. 57,71 C.pen.
Va constata ca inculpata este arestata in alta cauza, iar in baza art.36 alin.3 Cpp va deduce din pedeapsa aplicata perioada executata de la 30.06.2006 la zi.
Va dispune anularea vechiului mandat de executare si emiterea unui nou mandat corespunzator  dispozitiilor prezentei hotarari.
In drept fapta inculpatului R.M. care, in perioada februarie- martie 2006 a primit de la inculpata N.E.C. o bormasina, o masina de slefuit electrica si un pendular electric pe care le-a vandut martorului P.N., cunoscand ca bunurile sunt furate, obtinand pentru sine suma de 50 lei, intruneste elementele constitutive ale infr. de tainuire prev. de art.221 alin.1 Cp.
Fapta aceluiasi inculpat care in baza aceleeasi rezolutii infractionale, in perioada februarie- martie 2006, pe timp de noapte prin escaladare a patruns de doua ori impreuna cu inculpata N.E.C. in locuinta partii vatamate S.V., de unde a sustras un TV color, doua camere video, un aparat de sudura, un telefon fix, un uscator de par, in cuantum de aproximativ 4000 lei, intruneste elementele constitutive ale infr. de furt calificat prev. de art.208 alin.1- 209 alin.1 lit.a, g, i Cp., cu aplic art.41 alin.2 Cp.
La stabilirea si individualizarea pedepsei ce se va aplica inculpatului R.M. vor fi avute in vedere criteriile generale prev. de art.72 Cp, imprejurarile in care a fost comisa  fapta, urmarile produse, pericolul social concret al faptelor  savarsite, forma continuata prev. de art.41 alin.2 Cp a infractiunii de furt calificat comise, precum si persoana inculpatului  care se afla in stare de recidiva postcondamnatorie prev.si ped de art.37 lit. a Cp., fiind anterior condamnat pentru infractiuni similare-potrivit fisei de cazier judiciar aflata la fila 143 dosar, urmand a avea in vedere totodata si atitudinea sincera a inculpatului, materializata in recunoasterea si regretarea faptei.
Raportat la aceste criterii, se apreciaza ca scopul pedepsei, asa cum este prevazut de art.52 Cp poate fi atins prin aplicarea unei pedepse de 1 an inchisoare pentru sav.infr.prev. de art.221 alin.1 Cp, cu aplic art.37 lit.a Cp si a unei pedepse de 4 ani inchisoare pentru sav.infr.prev de art.208 alin.1- 209 alin.1 lit.a,g,i,  Cp  cu aplic art.41 alin.2 Cp in conditiile art.37 lit.a  Cp.
Parcurgand inscrisurile aflate la dosarul cauzei se constata ca prin sp nr.2342/05.09.2006 a Judecatoriei Pitesti, ramasa definitiva prin neapelare, inculpatul R.M. a fost condamnat la:  2 ani inchisoare pentru sav.infr. prev.de art.192 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp si art.37 lit.a Cp; pedeapsa de 3 ani pentru sav.infr.prev. de art.208-209 lit.i Cp cu aplic.art.41 alin.2 Cp si art.37 lit.a Cp, in perioada 06.03.2006- 25.03.2006.
In aceste conditii se observa ca infractiunile pentru care inculpatul R.M. a fost condamnat prin sentinta penala sus- mentionata se afla in concurs real cu infractiunile pentru care este judecat in prezenta cauza, motiv pentru care in speta se va face aplicarea disp.art.36 Cp, urmand a se descontopi  pedeapsa de 4 ani si 4 luni inchisoare aplicata inculpatului R.M. prin sentinta penala nr. 2342/05.09.2006 pronuntata de Judecatoria Pitesti, ramasa definitiva prin  neapelare si va repune pedepsele componente in individualizarea lor.
Va Constata ca prin sentinta penala nr. 2342/ 2006 a Judecatoriei Pitesti s-a dispus revocarea beneficiului liberarii conditionate acordat inculpatului pentru pedeapsa de 7 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 2159/2001 a Judecatoriei Pitesti, restul neexecutat fiind de 855 zile.
In baza art.36 alin.3 C.pen  va contopi pedepsele aplicate prin  prezenta sentinta penala, respectiv pedeapsa de 1 an inchisoare aplicata pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 221 alin.1 C.pen. cu aplic art. 37 lit.a C.pen. si pedeapsa de 4 ani inchisoare aplicata pentru savarsirea infractiunii prev. de  art. 208-209 alin.1 lit.a,g,i C.pen cu aplic. art. 41 al.2 C.pen. si art. 37 lit.a C.pen. cu pedeapsa de 2 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 2342/05.09.2006 a Judecatoriei Pitesti definitiva prin neapelare, pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 192 alin.1 C.pen. cu aplic art. 41 al.2 C.pen. si art. 37 lit.a C.pen si pedeapsa de 3 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 2342/05.09.2006 a Judecatoriei Pitesti, definitiva prin neapelare, pentru savarsirea infractiunii prev. de art.208-209 lit.i C.pen. cu aplic art. 41 al.2 C.pen. si art. 37 lit.a C.pen. si va dispune ca inculpatul  R.M. sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa de  4 ani inchisoare la care se adauga un spor de10 luni in total 4 ani si 10 luni inchisoare in conditiile 57,71 C.pen.
In baza art. 61 C.pen.  va contopi pedeapsa de 4 ani si 10 luni inchisoare anterior stabilita cu restul de pedeapsa  neexecutata  de 855 zile din pedeapsa de 7 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 2159/2001 a Judecatoriei Pitesti, urmand ca inculpatul R.M.  sa execute pedeapsa cea mai grea de 4 ani si 10 luni ani inchisoare sporita cu 6 (sase) luni, in total 5 ani si 4 luni inchisoare cu executarea in conditiile art. 57,71 C.pen.
In baza art.36 alin.3 C.pen. va deduce din pedeapsa aplicata perioada executata de la 26.03.2006 la 17.09.2008- data la care inculpatul a fost liberat conditionat (conform fisei de cazier judiciar - fila 143 dosar)
Va dispune anularea vechilor mandate de executare si emiterea unui nou mandat corespunzator dispozitiilor prezentei hotarari.
In ceea ce priveste latura civila a cauzei instanta va admite pretentiile civile formulate de partea civila S.V. in masura dovedirii acestora, urmand a se avea in vedere in acest sens actele aflate la filele 31-31 bis d.u.p, filele 32-33 d.u.p, precum si chitantele depuse de partea vatamata in cursul urmaririi penale ( filele 41-46).
In consecinta, in baza art. 14 si art. 346 C.pr.pen. rap. la art.998 si urmat.C.civil  va admite in parte actiunea civila formulata de partea civila S.V.; va obliga inculpatii in solidar catre partea civila la plata  sumei de 4000 lei reprezentand despagubiri civile.
In baza art. 191 C.pr.pen. va obliga fiecare inculpat la plata a cate 400 lei reprezentand cheltuieli judiciare catre stat din care suma de 100 lei reprezentand onorariu avocat oficiu, iar suma de cate 200 lei fiecare reprezentand cheltuieli efectuate in cursul urmarii penale. PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE

In baza art.208 alin.1-209 alin.1 lit.a,g,i C.pen. cu aplic. art.41 alin.2 C.pen., in conditiile art. 37 lit.a C.pen. condamna pe inculpata N.E.C., detinuta in PNT Colibasi,  la pedeapsa de 4 (patru) ani inchisoare.
Descontopeste pedeapsa de 5 ani si 6 luni inchisoare aplicata inculpatei N.E.C. prin sentinta penala nr. 2173/13.09.2007 pronuntata de Judecatoria Pitesti, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 159/R/13.03.2008 a Curtii de Apel Pitesti si repune pedepsele componente in individualitatea lor, inlatura aplicarea sporului de 6 luni.
Constata ca prin sentinta penala nr. 2173/ 13.09.2007 a Judecatoriei Pitesti s-a dispus revocarea beneficiului liberarii conditionate acordat inculpatei pentru pedeapsa de 3 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 4/08.01.2004 a Tribunalului Arges, restul neexecutat fiind de 192 zile.
In baza art. 36 C.pen. contopeste pedeapsa aplicata prin prezenta sentinta  de 4 ani inchisoare cu :
-pedeapsa de 5 ( cinci) ani inchisoare aplicata inculpatei pentru savarsirea infractiunii prev. si ped. de art.208-209 alin.1 lit.g,i C.pen. cu aplic. art.41 alin.2 C.pen. si art. 37 lit.a C.pen., prin sent.pen. nr. 2173/13.09.2007 a Judecatoriei Pitesti, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 159/R/13.03.2008 a Curtii de Apel Pitesti.
-pedepasa de 5 (cinci) ani inchisoare aplicata inculpatei prin sentinta penala nr. 3647/14.12.2006 a Judecatoriei Pitesti ramasa definitiva prin decizia penala nr. 209 /R/05.04.2007 a Curtii de Apel Pitesti  si  dispune ca inculpata N.E.C. sa execute pedeapsa cea mai grea de 5 (cinci) ani inchisoare in conditiile art. 57,71 C.pen.
In baza art. 61 C.pen. contopeste pedeapsa de 5 ani inchisoare anterior stabilita cu restul de pedeapsa  neexecutata  de 129 zile din pedeapsa de 3 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 4/08.01.2004 a Tribunalului Arges, urmand ca inculpata sa execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani inchisoare sporita cu 6 (sase) luni, in total 5 ani si 6 luni inchisoare cu executarea in conditiile art. 57,71 C.pen..
In baza art.36 alin.3 C.pen deduce din pedeapsa aplicata perioada executata de la 30.06.2006 la zi.
Dispune anularea vechilor mandate de executare si emiterea unui nou mandat corespunzator dipozitiilor prezentei hotarari.
In baza art. 221 alin.1 C.pen. cu aplicarea art. 37 lit.a C.pen. condamna inculpatul R.M., la pedeapsa de 1( un) an inchisoare.
In baza art.208 alin.1-209 alin.1 lit.a,g,i C.pen. cu aplic. art. 41 alin.2 C.pen, in conditiile art. 37 lit.a C.pen. condamna pe inculpatul R.M.,  la pedeapsa de 4 ( patru) ani inchisoare.
Descontopeste pedeapsa de 4 ani si 4 luni inchisoare aplicata inculpatului R.M. prin sentinta penala nr. 2342/05.09.2006 pronuntata de Judecatoria Pitesti, ramasa definitiva prin  neapelare si repune pedepsele componente in individualizarea lor.
Constata ca prin sentinta penala nr. 2342/ 2006 a Judecatoriei Pitesti s-a dispus revocarea beneficiului liberarii conditionate acordat inculpatului pentru pedeapsa de 7 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 2159/2001 a Judecatoriei Pitesti, restul neexecutat fiind de 855 zile.
In baza art.36 alin.3 C.pen contopeste pedepsele aplicate prin  prezenta sentinta penala, respectiv pedeapsa de 1 an inchisoare aplicata pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 221 alin.1 C.pen. cu aplic art. 37 lit.a C.pen. si pedeapsa de 4 ani inchisoare aplicata pentru savarsirea infractiunii prev. de  art. 208-209 alin.1 lit.a,g,i C.pen cu aplic. art. 41 al.2 C.pen. si art. 37 lit.a C.pen. cu pedeapsa de 2 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 2342/05.09.2006 a Judecatoriei Pitesti definitiva prin neapelare, pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 192 alin.1 C.pen. cu aplic art. 41 al.2 C.pen. si art. 37 lit.a C.pen si pedeapsa de 3 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 2342/05.09.2006 a Judecatoriei Pitesti, definitiva prin neapelare, pentru savarsirea infractiunii prev. de art.208-209 lit.i C.pen. cu aplic art. 41 al.2 C.pen. si art. 37 lit.a C.pen. si dispune ca inculpatul  R.M. sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa de  4 ani inchisoare la care se adauga un spor de10 luni in total 4 ani si 10 luni inchisoare in conditiile 57,71 C.pen.
In baza art. 61 C.pen. contopeste pedeapsa de 4 ani si 10 luni inchisoare anterior stabilita cu restul de pedeapsa  neexecutata  de 855 zile din pedeapsa de 7 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 2159/2001 a Judecatoriei Pitesti, urmand ca inculpatul R.M. sa execute pedeapsa cea mai grea de 4 ani si 10 luni ani inchisoare sporita cu 6 (sase) luni, in total 5 ani si 4 luni inchisoare cu executarea in conditiile art. 57,71 C.pen..
In baza art.36 alin.3 C.pen. deduce din pedeapsa aplicata perioada executata de la 26.03.2006 la 17.09.2008.
Dispune anularea vechilor mandate de executare si emiterea unui nou mandat corespunzator dipozitiilor prezentei hotarari.
In baza art. 14 si art. 346 C.pr.pen. rap. la art.998 si urmat.C.civil admite in parte actiunea civila formulata de partea civila S.V., obliga inculpatii in solidar catre partea civila la plata  sumei de 4000 lei reprezentand despagubiri civile.
In baza art. 191 C.pr.pen. obliga fiecare inculpat la plata a cate 400 lei reprezentand cheltuieli judiciare catre stat din care suma de 100 lei reprezentand onorariu avocat oficiu.
Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare pentru inculpata N.E.C. si de la pronuntare pentru partea civila si inculpatul R.M.
Pronuntata in sedinta publica de la 15 Octombrie 2009.

Presedinte,
A.M.D. Grefier,
I.D.

Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Furt

furt calificat - Sentinta penala nr. xxx din data de 17.09.2018
furt auto - Sentinta penala nr. 953 din data de 12.10.2018
tentativa de furt calificat - Hotarare nr. 1762 din data de 27.09.2018
furt calificat - Hotarare nr. 944 din data de 08.06.2017
Furt calificat (art.209 C.pen.) - Sentinta penala nr. 7 din data de 29.01.2014
Furt calificat - Decizie nr. DP245/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. Dp208/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP61/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP6/A/2008 din data de 31.03.2009
Plangere 278 Cpp. Inceperea urmaririi penale - Decizie nr. DP185/R/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat in forma continuata Pluralitatea actelor de executare .Gresita pronuntare a 2 solutii diferite de instanta de fond [ achitare si condamnare ] – inexistenta unei pluralitati de infractiuni .Inlaturarea in recurs a actelor de executare ... - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Furt calificat Neindeplinirea conditiilor suspendarii conditionate a executarii pedepsei - Decizie nr. 205 din data de 16.08.2010
Furt calificat . Imposibilitatea inculpatilor de a se prezenta la judecarea fondului si de a instiinta despre aceasta imposibilitate [.art 385 ind 9 , pct 21 ] Desfiintarea in recurs a hotararii instantei de fond si trimiterea cauzei spre rejudecare - Decizie nr. 214 din data de 14.06.2010
Furt calificat Concurs real de infractiuni Anularea suspendarii conditionate a pedepselor aplicate anterior - Decizie nr. 32 din data de 17.02.2010
Furt calificat Retinerea circumstantelor agravante la stabilirea pedepsei - Decizie nr. 18 din data de 27.01.2010
Retinerea corecta a starii de fapt si a vinovatiei fata de ansamblul materialului probator - Decizie nr. 52 din data de 03.03.2010
Furt calificat Violoare de domiciliu Aprecierea corecta a probatoriului administrat in cauza la stabilirea vinovatiei inculpatului si la incadrarea juridica - Decizie nr. 43 din data de 24.02.2010
Furt calificat in forma continuata . Unitate legala de infractiune .Excluderea actelor materiale inexistente . Pluralitate de inculpati .Inlaturarea achitarii unora dintre inculpati in apel - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Concurs de infractiuni .Contopirea pedepselor . Dozarea cuantumului pedepsei - Decizie nr. 1 din data de 06.01.2010
Furt calificat .- Taiere fara drept de arbori , art 108 , alin 1 , Legea 46 / 2008 Confiscare speciala , art 118, alin 4 , Cod Penal - Decizie nr. 2 din data de 13.01.2010