InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Oradea

infractiunea de inselaciune

(Sentinta penala nr. 11 din data de 23.05.2013 pronuntata de Judecatoria Oradea)

Domeniu Inselaciune | Dosare Judecatoria Oradea | Jurisprudenta Judecatoria Oradea

infractiune de inselaciune, prev. de art. 215 C.pen

R O M A N I A
JUDECATORIA ORADEA
SECTIA PENALA
Dosar nr. ___.

SENTINTA PENALA NR.   __.
Sedinta publica de la _.
Presedinte: _.
Grefier: __.

Parchetul de pe langa Judecatoria _. este reprezentat de procuror __
Inregistrarea dezbaterii cauzei s-a facut in conformitate cu dispozitiile art. 304 C.p.p.
Pe rol judecarea cauzei penale privind pe inculpata _ trimisa in judecata pentru comiterea infractiunii de inselaciune, prev. de art. 215 C.pen.
La apelul nominal facut in sedinta publica se prezinta inculpata din detentia Penitenciarului __. asistata de av. ales __ lipsind partea civila _.
Procedura legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei de grefierul de sedinta, dupa care;
In baza art. 85, 327 C.p.p., dupa verificarea identitatii si depunerea juramantului cu mana pe Biblie se audiaza separat martorii _., declaratiile acestora fiind consemnate in procesele verbale separat atasate la dosar.
Se constata ca nu mai sunt alte cereri de formulat sau exceptii de invocat.
In baza art. 339 C.p.p nemaifiind alte cereri de formulat instanta declara terminata cercetarea judecatoreasca,  iar in baza  art. 340 C.p.p. acorda cuvantul in dezbateri.
Procurorul sustine rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria .prin care a fost trimisa in judecata inculpata _ considerand faptele dovedite cu contractul de credit de consum incheiat de martorul _ cu partea vatamata si anexele acestui contract, cererea de acordare a creditului de consum si actele care au stat la baza incheierii contractului, adeverinta de venit nr. __.. falsificata de inculpata, inscrisul intitulat confirmarea numarului de telefon al angajatorului, falsificat de asemenea de inculpata, raportul de constatare tehnico-stiintifica grafoscopica din care rezulta ca scrisul olograf de completare de pe adeverinta de venit nr. _. si pe documentul confinare numar de telefon reproduce scrisul inculpatei, adresele ORC _si ITM .. din care rezulta ca martorul _ nu a avut nicio calitate si nu a fost angajat la SC _, declaratiile de recunoastere ale inculpatului si declaratiile martorilor care au fost audiati in cauza. Apreciaza ca din toate aceste probe coroborate, rezulta fara dubiu vinovatia inculpatei, de aceea solicita instantei a dispune condamnarea acesteia in baza art. 31 alin. 2 C.pen. raportat la art. 215 alin. 1, 2, 3 C.pen. , cu aplic. art. 37 lit. a C.pen. si in baza art. 290 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.pen. si cu art. 37 lit. a C.pen., ambele cu aplicarea art. 33 lit. a C.pen. la cate o pedeapsa cu inchisoarea, just individualizata, stabilita intre limitele legale, pentru fiecare din cele doua infractiuni savarsite de inculpata, cu aplicarea art. 42 C.pen. in privinta infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
In baza art. 83 C.pen. procurorul solicita revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei de 2 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. _. a Judecatoriei _.. Solicita revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei de 3 ani  inchisoare aplicata inculpatei prin sentinta penala nr. __ a Judecatoriei _
Solicita de asemenea descontopirea pedepsei de 2 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. .. a Judecatoriei _. in pedepsele componente, respectiv o pedeapsa de ani inchisoare, 2 pedepse de 2 luni inchisoare.
Descontopirea pedpesei de trei ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. _. a Judecatoriei ..in pedepsele componente de 3 ani inchisoare, 3 luni inchisoare aplicate in cauza si pedeapsa de 3 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. _. a Judecatoriei .. a carei suspendare conditionata a executarii a fost anulata si contopita in cauza.
In baza art. 36 alin. 2 si art. 34 lit. b C.pen. cu referire la decizia nr. _. a I.C.C.J. solicita contopirea acestor pedepse repuse in individualitatea lor, respectiv 2 ani inchisoare, 2 pedepse de 2 luni inchisoare, 2 pedepse de 3 ani inchisoare si o pedeapsa de 3 luni inchisoare, aplicarea pedepsei celei mai grele, aceea de 3 ani inchisoare, aceasta pedeapsa reprezentand primul termen al recidivei postcondamnatorii pentru faptele care fac obiectul prezentului dosar. pe cale de consecinta solicita executarea acestei pedepse alaturi de fiecare din cele 2 pedepse stabilite in prezenta cauza, care a fost comisa de inculpata in stare de recidiva postcondamnatorie.
In baza art. 36 alin. 1 C.pen. si art. 34 lit. b C.pen.  solicita contopirea pedepselor astfel rezultate  cu pedeapsa de 3 ani 2 luni inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. ___. a Judecatoriei _., solicita aplicarea pedepsei celei mai grele la care sa se aplice un spor, pedeapsa care sa fie executata in regim de detentie.    
In baza art. 71 alin. 2 C.pen. solicita aplicarea pedepsei accesorii si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a, teza II si lit. b C.pen. pana la terminarea pedepsei principale.
In baza art. 36 alin. 3 C.pen. solicita deducerea din pedeapsa aplicata inculpatei a perioadei deja executata din data de 14.11.2012 la zi.
In baza art. 14, art. 346 C.pr.pen.  cu referire la art. 998 C. civ. solicita obligarea inculpatei la  plata despagubirilor civile in favoarea partii civile in masura dovedirii pretentiilor.
Solicita anularea mandatului de executare emis in baza sentintei penale nr. __. a Judecatoriei _.. si emiterea unui nou mandat de executare.
In baza art. 348 C.pr.pen. solicita anularea inscrisului intitulat adeverinta de venit nr. __. si a documentului intitulat confirmare nr. de telefon angajator, aflat la fila 58 d.u.p..
In baza art. 118 lit. a C.pen., solicita confiscarea acestor inscrisuri in favoarea statului.
In baza art. 191 alin. 1 C.pr.pen. solicita obligarea inculpatei la plata cheltuielilor judiciare in favoarea statului.
Av. __ pentru inculpata __.. solicita arata ca este adevarat ca inculpata a recunoscut vinovatia, dar nu a uzat de prev. art. 320 ind. 1 C.pr.pen. deoarece acesta nu se considera vinovata de infractiunea de inselaciune intrucat nu i-a profitat cu nimic ceea ce a facut. Inculpata recunoaste ca a comis acel act de fals. Arata ca, daca instanta se va apleca asupra starii de fapt va putea observa ca adevarul este mai mult la inculpata decat la martorii care au declarat in mod neechivoc si evaziv aspecte legate de desfasurarea evenimentelor. Cu privire la declaratia martorului _. arata ca nu tinde sa ii dea crezare la ceea ce spune, deoarece crede ca a stiut tot si a urmarit obtinerea unui folos, fie pentru a stinge datorii, fie pentru trai.
In principal solicita achitarea inculpatei pentru infractiunea de inselaciune si condamnarea doar pentru infractiunea de fals, la o pedeapsa just individualizata, retinand chiar ca si o circumstanta atenuanta faptul recunoasterii acestei infractiuni pentru ca, dincolo de trecutul infractional al inculpatei, acesta a avut o atitudine sincera si cooperanta in vederea aflarii acelui adevar pe care il percepe in aceasta cauza.   
Cu privire la antecedenta penala a inculpatei arata ca achieseaza la concluziile reprezentantei Ministerului Public, solicitand revocarea suspendarilor, contopirea si deducerea perioadei executate.  
Inculpata avand cuvantul arata ca sustin concluziile aparatorului sau. JUDECATORIA
DELIBERAND:

Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria .. nr. ____.. s-a dispus punerea in miscare si trimiterea in judecata a inculpatei __pentru savarsirea infractiunii de participatie improprie la infractiunea de inselaciune, prev. de art. 31 al. 2 C.pen. rap. la art. 215 al.1,2,3 C.pen., cu aplic. art. 37 al.1 lit. a C.pen. si de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, prev. de art. 290 alin. 1 Cp., cu apl. art. 41 alin. 2 Cp. si art. 37 alin. I lit. a) Cp., constand in aceea ca in cursul anului 2008, a falsificat doua inscrisuri sub semnatura privata, respectiv adeverinta de venit nr__ pe numele lui ___. si confirmarea numarului de telefon al angajatorului - .., dupa care a inmanat aceste inscrisuri martorului __...
Audiata fiind, atat in faza de urmarire penala cat si in timpul cercetarii judecatoresti, inculpata a recunoscut doar partial faptele comise.
Din fisa de cazier judiciar a inculpatei a rezultat faptul ca acesta a savarsit faptele in stare de recidiva postcondamnatorie.
Din continutul dosarului, instanta retine urmatoarele:
In data de 21.05__, SC .. a depus la Parchetul de pe langa Judecatoria _o plangere prin care solicita efectuarea de cercetari fata de _ pentru comiterea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.
Parchetul de pe langa Judecatoria ..a dispus scoaterea de sub urmarire penala a numitului _ sub aspectul savarsirii infr. de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata retinandu-se in esenta, ca _ sufera de alcoolism cronic, stare de care a profitat _., care l-a directionat pe _ in actiunile sale de obtinere a unui credit de consum in valoare de 9080,16 lei de la _.. fiind aproape in permanenta sub influenta bauturilor alcoolice, savarsind faptele fara vinovatie.
Competenta de solutionare a cauzei a fost declinata in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria _ in vederea efectuarii de cercetari fata de _. sub aspectul savarsirii infr. de fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si tentativa de inselaciune.
In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a constatat faptul ca numitul ._.. in cursul anului 2008, a cunoscut-o pe inculpata .. prin intermediul numitului _, care a stabilit o intalnire intre acestia  in fata magazinului __ ocazie cu care inculpata i-a solicitat numitului .. sa o ajute sa faca cumparaturi, fara a preciza ce anume, invocand totodata faptul ca are datorii la banci, astfel ca nu poate solicita credit.
Propunerea inculpatei prin care ii solicita martorului _.. sa ridice un credit pe numele sau, banii ridicati sa-i inmaneze ei, urmand ca ratele lunare sa le achite ea, a fost acceptata de martor avand in vedere ca numitului _., care era de fata la momentul la care s-a facut aceasta propunere, a declarat ca inculpata este o persoana " de cuvant", care va plati ratele lunare.
La solicitarea inculpatei, __.. i-a inmanat cartea de identitate in original, oferindu-i totodata acestuia bauturi alcoolice, martorul fiind de altfel o persoana ce avea probleme cu alcoolul.
In momentul in care martorului _.. i-a fost restituita cartea de identitate, i s-au inaintat mai multe formulare, stampilate in fata sa de inculpata, pe care martorul le-a semnat in alb.
Dupa cateva zile, martorul a fost sunat de inculpata, solicitandu-i sa vina la _, pentru a cumpara produse, astfel ca s-a prezentat cu aceasta la un magazin de produse electronice din __. Nu au cumparat nimic deoarece li s-a comunicat sa vina a doua zi, insa martorul a declarat ca dupa ce a primit bani de la _. ., s-a intors acasa si nu s-a mai intalnit cu aceasta.
Fiind audiata, inculpata a recunoscut doar partial faptele retinute in sarcina sa, declarand ca este adevarat ca a completat in fals un numar de trei adeverinte de venit in care a inserat datele lui _ si pe care a aplicat apoi o stampila falsa a SC __ SA;
De asemenea, aceasta a precizat ca este adevarat ca ea a completat inclusiv rubrica destinata numelui administratorului cu numele real al acestuia, pe care 1-a aflat de pe internet, iar la rubrica destinata numelui contabilului a scris un nume fictiv, precizand totodata ca  a completat in fals confirmarea numarului de telefon al angajatorului si o factura fiscala pe numele lui __.
   Desi initial inculpata a declarat ca nu cunoaste detalii cu privire la incheierea efectiva a contractului de credit de consum si cu privire la ridicarea bunurilor pentru care acest credit a fost acordat, cu ocazia prezentarii materialului de urmarire penala aceasta a recunoscut, declarand ca ea a fost cea care i-a spus lui __ ce activitati trebuie sa intreprinda pentru a obtine creditul.
In faza de judecata, inculpata a revenit asupra acestui aspect, mentionand ca este adevarat ca a emis acele adeverinte de venit, in care a inserat date nereale cu privire la faptul ca numitul __.. ar fi angajatul SC __SA, mentionand un anumit salariu, o data de angajare, insa mentioneaza ca a intocmit in fals aceste adeverinte intrucat dorea sa-l ajute pe _.. sa achizitioneze un credit pentru a-si cumpara un TV si pentru a-si ridica de la amanet o chitara, in nici un caz nu a fost vorba de obtinerea creditului pentru ea, declarand totodata ca la momentul la care a completat in fals acele adeverinte, avea cunostinta ca acestea urmau a fi folosite  pentru obtinerea unui credit.
Din declaratia martorului _.. instanta retine ca in cursul anului 2008, a initiat procedurile de obtinere a creditului de consum la solicitarea inculpatei _., care a luat legatura cu el prin intermediul martorului __.si  care 1-a rugat sa o ajute sa cumpere niste bunuri cu ajutorul cartii de identitate a martorului intrucat nu poate contracta imprumuturi in nume propriu deoarece are alte datorii la banca.
_ a mai precizat ca a fost de acord cu cele propuse de inculpata, care i-a oferit apoi bauturi alcoolice, i-a solicitat sa semneze o adeverinta de venit in alb, rugandu-1 totodata sa ii lase si cartea de identitate, ceea ce martorul a facut; ulterior s-au mai intalnit, __ semnand la solicitarea lui _. mai multe formulare tipizate in alb, dupa care nu s-a mai intalnit cu aceasta, insa in momentul in care a vazut ca la dresa de domiciliu primeste mai multe inscrisuri legate de un contract de credit, a incercat sa ia legatura cu inculpata si cu _.., insa nu a reusit sa ii gaseasca.
De asemenea, martorul a precizat ca nu are nicio calitate la _.. si nu a semnat nici un contract cu __.
Aspectele relevate de _. se coroboreaza cu cele relatate de martorul _.., care a confirmat faptul ca el a fost cel care le-a facut cunostinta celor doi si a asistat la o parte din discutiile purtate de ei, confirmand faptul ca era vorba de un contract de credit ce urma sa fie incheiat in numele lui __.;
De asemenea, martorul _. a mai relatat ca s-a intalnit ulterior cu _ care era revoltat de faptul ca ar fi primit facturi, mentionand ca numita __. ar fi achizitionat ceva marfa fara stirea lui si fara sa primeasca nimic, astfel ca urmeaza sa se adreseze cu plangere in acest sens.
Martorul ___ a declarat ca procedura premergatoare incheierii contractelor de credit de consum, incheierea propriu-zisa a acestora aceasta presupunea in toate cazurile prezentarea de catre clienti a unei facturi proforma pentru bunurile pe care intentionau sa le cumpere, completarea unei cereri de acordare a creditului, depunerea unei adeverinte de venit si a unei copii a cartii de identitate, trimiterea acestor inscrisuri la sediul din Bucuresti al creditoarei, aprobarea creditului si semnarea contractului de imprumut.
Starea de fapt descrisa anterior, rezulta din coroborarea urmatoarelor mijloace de proba si acte premergatoare: adeverinta de venit nr. __, angajament de plata __, cerere de acordare a creditului de consum nr. ___.,  acord de transmitere, prelucrare si consultare a informatiilor, anexa 1 la cererea de credit, protocol de receptie, copie a confirmarii numarului de telefon al angajatorului S.C __ S.A.), factura seria _.. emisa de S.C. _..S.R.L., grafic de rambursare client __, contract de credit de consum cu anexe, adresa de la ORC .., adresa de la Inspectoratul teritorial de Munca al Judetului __.., proces-verbal de consemnare a efectuarii actelor premergatoare, declaratiile martorilor __., proces-verbal de consemnare a efectuarii actelor premergatoare, raport de constatare tehnico-stiintifica nr. ___ intocmit de IPJ __.- Serviciul Criminalstic, fisa fiscala pe anul 2007 a numitului _.., declaratiile inculpatei __.
Din concluziile raportului de constatare tehnico-stiintifica nr. __ intocmit de IPJ _. Serviciul Criminalstic, rezlta ca scrisul olograf de completare de pe adeverinta de venit cu nr. de iesire __ a fost executat de _.. Iar scrisul olograf de completare de pe copia documentului " Confimiare numar de telefon angajator", cu exceptia mentiunii olografe "conform cu originalul _", reproduce scrisul executat de __.
Din cuprinsul cererii de acordare a creditului de consum nr. _.., coroborat cu contractul de credit de consum din aceeasi data, rezulta ca intre _.., pe de o parte si S.C. _.. S.A. pe de alta parte, s-a incheiat contractul mai sus mentionat avand ca obiect acordarea de S.C. __ S.A, in calitate de creditoare, a unui imprumut in valoare de 5508,82 lei in vederea achizitionarii unui dulap " Mary", a mobilierului pentru hol "Nasnir"; prin clauza de la pct. 3 din contract s-a mai stabilit ca valoarea totala a contractului este de 9 080, 16 lei, cuprinzand avans, capital, dobanda, asigurare, cheltuieli de dosar.
Din adresele emise de Oficiul Registrului Comertului _.. si Inspectoratul teritorial de munca al judetului ___ rezulta ca _nu a avut nicio calitate si nici nu a fost angajat la SC _.SA.
Intrucat starea de fapt prezentata mai sus se coroboreaza cu faptele si imprejurarile ce rezulta din ansamblul probatoriului administrat in cauza, instanta apreciaza ca, in privinta faptelor inculpatei exista probe certe de vinovatie, prezumtia de nevinovatie instituita de art. 23 alin. 11 Constitutie, art. 6 Conventia Europeana a Drepturilor Omului si art.52, art. 66 C.p.p. fiind rasturnata.
In drept, fapta inculpatei __, care  a completat rubricile adeverintei de venit nr. __ in locul reprezentantilor SC _.. SA, atestand in mod nereal ca __.. era angajatul acestei societati comerciale, reproducand astfel continutul pe care il are in mod obisnuit un astfel de inscris, dupa care a executat si semnaturile administratorului si contabilului si a aplicat o stampila falsa pe inscris, precum si fapta aceleiasi inculpate care a completat documentul intitulat " Confirmare  numar de telefon angajator", a semnat in locul directorului general si a aplicat pe inscris stampila falsa, dupa care a incredintat cele doua inscrisuri lui _.. pentru folosire, in vederea incheierii unui contract de credit de consum, intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, prev. de art. 290 alin. 1 Cp., cu apl. art. 41 alin. 2 Cp. si art. 37 alin. I lit. a) Cp.
Fapta aceleiasi inculpate __. care, cu intentie, a inlesnit savarsirea infractiunii de inselaciune, de catre __., care a actionat fara vinovatie, intruneste elementele constitutive ale infractiunii prev. de art. 31 alin. 2 Cp., rap. la art. 215 alin.l, 2, 3 Cp., cu apl. art. 37 alin. 1 lit. a) Cp.
Mijloacele frauduloase folosite pentru inducerea in eroare a angajatilor S.C. __.. S.A. constau tocmai in cele doua inscrisuri falsificate mai sus mentionate.
Cele doua infractiuni retinute in sarcina inculpatei au fost savarsite in stare de recidiva postcondamnatorie, primul termen al recidivei reprezentandu-l pedeapsa de 2 ani inchisoare aplicata inculpatei prin sent. pen. __ a Judecatoriei ___
La individualizarea judiciara a pedepselor, instanta va avea in vedere criteriile generale de individualizare, gradul de pericol social concret al infractiunilor savarsite, circumstantele reale ale comiterii faptelor si circumstantele personale ale inculpatei ( condamnata anterior tot pentru fapte de inselaciune, cercetata in numeroase dosare, pentru fapte similare, dovedind fara putinta de tagada premeditarea de catre inculpata a faptelor sale,  atitudinea partial sincera adoptata de aceasta pe parcursul procesului penal).
Astfel, in baza art. 31 al. 2 C.pen. rap. la art. 215 al.1,2,3 C.pen., cu aplic. art. 37 al.1 lit. a C.pen., instanta va condamna pe inculpata _.. la o pedeapsa de 3 ani si 2 luni  inchisoare.
            In baza art. 290 al.1 C.pen., cu aplic. art. 41 al.2 C.pen. si art. 37 al.1 lit. a C.pen.,  va condamna aceeasi inculpata la o pedeapsa de 4  luni inchisoare.
Avand in vedere ca faptele au fost savarsite in cursul termenului de incercare de 4 ani, instanta, in baza art. 83 C.pen. va revoca suspendarea conditionata a executarii pedepsei de 2 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. _ a Judecatoriei _ definitiva la _. prin neapelare, urmand  a revoca si suspendarea sub supraveghere de 3 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. _.. a Judecatoriei _., definitiva prin decizia penala nr. __..
Va descontopi pedeapsa de 2 ani inchisoare aplicata prin s.p. _. a Judecatoriei _. in pedepsele componente de 2 ani inchisoare, 2 luni inchisoare, 2 luni inchisoare si va descontopi pedeapsa de 3 ani inchisoare aplicata prin s.p. _. a Judecatoriei  __ in pedepsele componente de 3 ani inchisoare, 3 luni inchisoare (aplicati in cauza), 3 ani inchisoare (aplicati prin s.p. __ pe care in baza art. 36 al.2-art. 34 lit. b C.pen. le va contopi in pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani inchisoare (acesta reprezentand primul termen al recidivei mari postcondamnatorii ) pedeapsa ce urmeaza a se executa alaturi de fiecare din cele doua pedepse aplicate in cauza (3 ani si 2 luni inchisoare, 4 luni inchisoare), rezultand pedepsele de 6 ani si 2 luni inchisoare si de 3 ani si 4 luni inchisoare.
In baza art. 36 al.1 C.pen si art. 34 lit. b C.pen. va contopi aceste pedepse (6 ani si 2 luni inchisoare si de 3 ani si 4 luni inchisoare) cu pedeapsa de 3 ani si 2 luni inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. __. a Judecatoriei _..definitiva prin decizia penala nr. _. a Tribunalului __.. la care va aplica un spor de o luna, inculpata urmand a executa pedeapsa rezultanta de 6 ani si 3 luni inchisoare in regim de detentie.
In baza art. 71 C.p., va interzice inculpatei drepturile prevazute la art.64 C.pen., cu titlu de pedeapsa accesorie.
In baza art. 36 al.3 C.pen se va deduce din pedeapsa aplicata perioada deja executata de la __ la zi.
Se va anula mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. __.. emis in baza sentintei penale nr. __ a Judecatoriei __ urmand a se dispune emiterea unui nou mandat la data ramanerii definitive a prezentei sentinte.
In baza art. 348 C.pr.pen., instanta va dispune anularea inscrisul falsificat de inculpata, intitulat adeverinta de venit nr. _.., aflat la fila 47 d.u.p si documentul intitulat confirmare nr. de telefon angajator, aflat la fila 58 d.u.p., documente pe care in baza art. 118 lit. a C.pen., le va confisca in favoarea statului.
Cu privire la latura civila a cauzei, instanta constatand ca partea vatamata SC ___ SA, s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 9080,16 LEI reprezentand total debit datorat pentru creditul acordat si  avand in vedere ca in cauza sunt intrunite conditiile raspunderii civile delictuale si ale exercitarii actiunii civile alaturat celei penale, suma solicitata fiind confirmata cu contractul de credit consum nr. _.. din _.., instanta, in baza art. 14 si art. 346 C.pr.pen.  referitor la art. 998 C.civ.  va obliga inculpata la 9080,16 lei despagubiri civile catre partea civila SC __.. SA.
Onorariul in suma de 200 lei se va plati avocatului din oficiu ___, conform delegatiei nr. __, din fondurile Ministerului Justitiei.
             In baza art. 191 alin. 1 va fi obligata inculpata la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare in favoarea statului (din care suma de 200 lei reprezinta onorariul aparatorului din oficiu).


PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE:



In baza art. 31 al. 2 C.pen. rap. la art. 215 al.1,2,3 C.pen., cu aplic. art. 37 al.1 lit. a C.pen. condamna pe inculpata __, .,  la o pedeapsa de:
- 3 ani si 2 luni  inchisoare
            In baza art. 290 al.1 C.pen., cu aplic. art. 41 al.2 C.pen. si art. 37 al.1 lit. a C.pen., condamna aceeasi inculpata la o pedeapsa de:
- 4  luni inchisoare
In baza art. 83 C.pen. revoca suspendarea conditionata a executarii pedepsei de 3 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. _., definitiva prin decizia penala nr. ___ si de 2 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. __ a Judecatoriei __. definitiva la __. prin neapelare.
Descontopeste pedeapsa de 2 ani inchisoare aplicata prin s.p. _.. a Judecatoriei ___ in pedepsele componente de 2 ani inchisoare, 2 luni inchisoare, 2 luni inchisoare.
Descontopeste pedeapsa de 3 ani inchisoare aplicata prin s.p. __ a Judecatoriei  __. in pedepsele componente de 3 ani inchisoare, 3 luni inchisoare (aplicati in cauza), 3 ani inchisoare (aplicati prin s.p. _.. Judecatoriei _..).
In baza art. 36 al.2-art. 34 lit. b C.pen. contopeste aceste pedepse repuse in individualitatea lor ( 2 ani, 2 luni, 2 luni, 3 ani, 3 luni, 3 ani) in pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani inchisoare (acesta reprezentand primul termen al recidivei mari postcondamnatorii ) pedeapsa ce urmeaza a se executa alaturi de fiecare din cele doua pedepse aplicate in cauza (3 ani si 2 luni inchisoare, 4 luni inchisoare), rezultand pedepsele de 6 ani si 2 luni inchisoare si de 3 ani si 4 luni inchisoare.
In baza art. 36 al.1 C.pen si art. 34 lit. b C.pen. contopeste aceste pedepse (6 ani si 2 luni inchisoare si de 3 ani si 4 luni inchisoare) cu pedeapsa de 3 ani si 2 luni inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. _.. a Judecatoriei __. definitiva prin decizia penala nr. __ a Tribunalului __, la care aplica un spor de o luna, inculpata urmand a executa pedeapsa rezultanta de 6 ani si 3 luni inchisoare in regim de detentie.
In baza art. 71 alin. 2 C. penal aplica inculpatei pedeapsa accesorie constand in interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, b C. penal pe durata executarii pedepsei principale.
In baza art. 36 al.3 C.pen deduce din pedeapsa aplicata perioada de la 14.11.2012 la zi.
Anuleaza mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. __.., emis in baza sentintei penale nr. 108/24.01.2012 a Judecatoriei __..si dispune emiterea unui nou mandat la data ramanerii definitive a prezentei sentinte.
In baza art. 14 si art. 346 C.pr.pen.  referitor la art. 998 C.civ. obliga inculpata la 9080,16 lei despagubiri civile catre partea civila SC __.. SA.
In baza art. 348 C.pr.pen. anuleaza inscrisul falsificat de inculpata, intitulat adeverinta de venit nr. 211/12.11.2008, aflat la fila 47 d.u.p si documentul intitulat confirmare nr. de telefon angajator, aflat la fila 58 d.u.p., documente pe care in baza art. 118 lit. a C.pen., le confisca in favoarea statului.
Onorariul in suma de 200 lei se va plati avocatului din oficiu __., conform delegatiei nr. __.., din fondurile Ministerului Justitiei.
             In baza art. 191 alin. 1 obliga inculpata la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare in favoarea statului (din care suma de 200 lei reprezinta onorariul aparatorului din oficiu).
Cu recurs in termen de 10 zile de la pronuntare cu procurorul si de la comunicare cu inculpata si partea vatamata.
Pronuntata in sedinta publica din __..

Presedinte, Grefier,
      
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Inselaciune

Inselaciune - Decizie nr. 243 din data de 10.11.2016
Inselaciune - Sentinta penala nr. 244 din data de 29.06.2017
Inselaciune - Decizie nr. DP106/A/2008 din data de 31.03.2009
Inselaciune - Decizie nr. DP31/A/2008 din data de 31.03.2009
Lg 39/2003 privind combaterea criminalitatii organizate - Sentinta penala nr. SP77/2008 din data de 31.03.2009
Plangere c/a actelor procurorului art 278 Cpp. Lipsa pericolului social - Decizie nr. DP154/R/2008 din data de 31.03.2009
Plangere c/a actelor procurorului 278 Cpp.Insulta.Calomia - Decizie nr. DP70/R/2008 din data de 31.03.2009
IN?ELACIUNE - Sentinta penala nr. 177 din data de 10.12.2014
In?elaciune in conven?ii. Gre?ita achitare a inculpatului de catre instan?a de fond. Rejudecare ?i condamnare in apel - Decizie nr. 3 din data de 31.12.2013
Inselaciunea in conventii .Gresita achitare pronuntata de instanta de fond. Condamnarea in recurs a inculpatului. - Decizie nr. 109 din data de 27.04.2011
Nelegalitatea :restituirii cauzei la procuror in vederea refacerii urmaririi penale.Casarea in recurs a sentintei penale .Continuarea judecatii de catre instanta de fond - Decizie nr. 119 din data de 12.04.2010
Contestatie la executare.Incidente la executare .Declinare competenta de solutionare.Emiterea unui nou mandat de executare - Decizie nr. 47 din data de 01.03.2010
Inselaciune . Reindividualizare in calea de atac .Modalitati de executare a pedepsei .Aplicare art 86 Cod penal - Decizie nr. 4 din data de 18.01.2010
Casarea totala a hotararii primei instante pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil prevazut de art. 6 paragraful 1 din CEDO. Lipsa unei cercetari judecatoresti efective la instanta de fond. Aplicarea cazului de casare cu retinere prevazut de ar - Decizie nr. 884/R din data de 28.10.2013
In temeiul art. 332 alin. 2 Cod procedura penala, in cauza s-a dispus restituirea cauzei la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, in vederea refacerii urmaririi penale, deoarece instanta nu poate identifica in actul de sesizare toate actele materiale a - Decizie nr. 154/R din data de 20.02.2013
Inselaciune rejudecare 5221 Cod procedura penala - Sentinta penala nr. 138/S din data de 24.05.2013
Inselaciune, prev. de art. 215 alin. 1, 2 si 3 Cod Penal si fals in declaratii, prev. de art.292 Cod Penal - Sentinta penala nr. 36/S din data de 08.03.2012
Infractiunea de inselaciune, prevazuta de art. 215 alin 1,3,4,5, Cod penal cu aplicarea art. 41 alin 2 Cod penal - Sentinta penala nr. 28/S din data de 07.02.2012
Infractiunea de „inselaciune”, prevazuta de art. 215 alin. 1, 3, 4, 5 cu aplicarea art 41 alin 1 Cod penal. - Sentinta penala nr. 262/S din data de 30.09.2011
Infractiunea de inselaciune - art. 215 al. 1, 3, 5 Cod penal - Sentinta penala nr. 335/S din data de 06.12.2011