InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Husi

Furt calificat

(Sentinta penala nr. 133 din data de 06.04.2012 pronuntata de Judecatoria Husi)

Domeniu Furt | Dosare Judecatoria Husi | Jurisprudenta Judecatoria Husi


Dosar nr. 440/244/2012                                                                - furt calificat -

R O M A N I A
JUDECATORIA HUSI - JUDETUL VASLUI
SENTINTA PENALA Nr. 133/2013
Sedinta publica de la  06 aprilie 2012
Completul compus din:
PRESEDINTE  : T.C.
Grefier : R.M.
Ministerul Public - Parchetul de pe langa Judecatoria Husi reprezentat de procuror  M.M.

Pe rol fiind judecarea cauzei penale privind pe inculpat P.I, domiciliat in  , in prezent detinut in Penitenciarul  , trimis in judecata prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Husi nr. , pentru savarsirea infractiunii prev. si ped. de art. 208 alin.1, 209 alin.1 lit."a,g si i" cod pen. cu aplic. art. 41 alin.2 cod pen., art.75 lit."c" cod pen. si art. 3201 alin.1 si 7 cod pr. pen., inculpatii C.R.F., domiciliat in  , C.V.I., domiciliat in     , P.C. domiciliat in    , toti trimisi in judecata prin acelasi rechizitoriu pentru savarsirea a cate unei infractiuni prev. si ped. de art. 208 alin.1, 209 alin.1 lit."a,g,i" cod pen, cu aplic. art. 41 alin.2 cod pen. si art. 99 si urmat. cod pen., art. 74 lit."a,b" si 76 lit."d" cod pen. si art. 3201 alin.1 si 7 cod pr. pen., inculpat C.M.I., domiciliat in    , trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii prev. si ped. de art.208 alin.1, 209 alin.1, lit."a,g si i" cod pen, cu aplic.art.41 alin.2 cod pen., art. 75 lit."c" cod penal si inculpat P..V.I., domiciliat in  , CNP    pentru savarsirea infractiunii prev. si ped. de art. 26 rap. la art. 208 alin.1, 209 alin.1 lit."a,g, si i" cod pen., cu aplic.art.75 lit."c" cod pen., art. 74 lit."a,b" si 76 lit."d" cod penal.
La apelul nominal facut in sedinta publica se prezinta inculpatul P.I.  in stare de arest asistat de aparator ales av. A.V. cu imputernicire avocatiala la dosar, inculpatul P.R.F.  asistat de av.A.V. aparator ales, inculpatul C.M.I. asistat din oficiu de av. D.M. (substituire ptr.av. G.O.), inculpatul C.V.A. asistat din oficiu de av.T.C. (substituire ptr.av. H.P.), inculpatul P.C. asistat din oficiu de av.M.G., inculpatul P.V.E. asistat din oficiu de av. T.C., partea vatamata R.A.A., partile responsabile civilmente C.A., C.N. P.E., lipsind:
 - parte vatamata  - C.C.
 - parte vatamata  - M.V.
 - parte vatamata  - P.M.
 - parte vatamata  - SC
 - parte vatamata  - T.V.
-  SERVICIUL DE PROBATIUNE DE PE LANGA TRIBUNALUL
Procedura legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei de catre grefier care invedereaza instantei ca procedura de citare este legal indeplinita, s-a asigurat prezenta in instanta a inculpatului P.I. aflat in stare de arest, iar prezentul termen de judecata a fost acordat in vederea administrarii probatoriului, respectiv probei cu acte in circumstantiere solicitata de catre inculpati prin aparatori.
Inculpatii prin aparatori depun la dosar acte in circumstantiere respectiv caracterizari si arata ca nu mai au probe de formulat.
Partea vatamata R.A.A. interpelat, arata ca nu se constituie parte civila in cauza, prejudiciul fiind recuperat.
Instanta constata cercetarea judecatoreasca terminata si da cuvantul la fond.
Reprezentantul Parchetului avand cuvantul la fond expune continutul actului de sesizare al instantei, arata ca inculpatii se fac vinovati de savarsirea infractiunilor pentru care au fost trimisi in judecata constand in aceea ca acestia au comis in perioada decembrie 2011 - ianuarie 2012, mai multe furturi pe raza comunei     , prejudiciile create prin faptele lor  a fost evaluat la suma de 8000 lei si au fost recuperate in totalitate, iar inculpatii au recunoscut savarsirea faptelor. Inculpatul P.I. a participat la toate faptele, tinandu-se cont si de faptul ca acesta anterior, a mai fost condamnat pentru fapte similare, la data de     instanta a admis propunerea de arestare preventiva formulata pe numele acestuia, iar potrivit fisei de cazier rezulta ca, prin s.p. cu nr.    a Judecatoriei Husi, a fost condamnat la pedeapsa de 9 luni inchisoare pentru infractiuni la Legea nr. 26/1996, cu aplic. art. 81 cod pen., iar prin ordonanta cu nr.       i-a fost aplicata o sanctiuni administrativa pentru art. 192 alin.2 cod pen. Pune concluzii de condamnare a inculpatului P.I. la o pedeapsa cu inchisoarea executata in regim de detentie, cu deducerea perioadei retinerii si arestarii preventive, iar pentru ceilalti inculpati condamnarea la cate o pedeapsa cu inchisoarea pentru care sa se dispuna suspendarea conditionata a executarii pedepselor, a se constata recuperarea prejudiciilor cu respingerea pretentiilor civile formulate de partea vatamata M.V. ca fiind nedovedite si obligarea inculpatilor la plata cheltuielilor judiciare catre stat.
Av. A.V. aparator ales al inculpatului P.I. avand cuvantul la fond solicita ca la individualizarea pedepsei ce urmeaza a se aplica inculpatului sa fie retinuta atitudinea sincera a acestuia, patul ca prejudiciul a fost recuperat, are o situatie familiala deosebita si a avut o buna comportare in societate asa cum rezulta din caracterizarile depuse la dosar ca acte in circumstantiere. Solicita orientarea spre o pedeapsa minima, urmand a se retine si faptul ca inculpatul a solicitat judecarea cauzei conform procedurii simplificate. Pentru inculpatul C.R.F.solicita a se avea in vedere faptul ca acesta a recunoscut savarsirea faptelor, nu este cunoscut cu antecedente penale, solicita aplicarea unei masuri educative ca fiind suficienta pentru reeducarea inculpatului. Angajament.
Av. D.M. din oficiu pentru inculpatul C.M.I. avand cuvantul la fond solicita pentru inculpat aplicarea unei  masuri educative, precum si a se avea in vedere atitudinea de recunoastere si regret a inculpatului, Oficiu neachitat.
Av. T.C. din oficiu pentru inculpatii C.V.A. si P.V.E. avand cuvantul la fond solicita ca la individualizarea pedepselor ce urmeaza a fi aplicate inculpatilor sa fie retinute circumstantele reale si personale ale inculpatilor, varsta frageda a acestora. Solicita respingerea pretentiilor civile formulate de partea vatamata M.V. ca fiind nedovedite. Oficiu neachitat.
Av. M.G. din oficiu pentru inculpatul P.C. avand cuvantul la fond solicita ca la individualizarea pedepsei sa fie retinuta atitudinea sincera a inculpatului, circumstantele reale si personale favorabile acestuia, solicita aplicarea unei pedepse orientate sub minimum special prevazut de legea penala cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei. Oficiu neachitat.
Inculpatii avand ultimul cuvant regreta savarsirea faptelor.
Instanta lasa cauza in pronuntare, dupa deliberare dandu-se sentinta de fata:

I N S T A N T A
Asupra actiunii penale de fata;

Sub nr.    , s-a inregistrat la aceasta instanta, Rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Husi, nr.    , in care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatilor: P.I. - pentru savarsirea infractiunii de furt calificat in forma continuata, fapta prev. si ped. de art. 208, 209 lit. "a,g si i"cod pen., cu aplic. art. 41 alin.2 cod pen.si art. 75 lit. "c" cod pen.; C.M.I. - pentru savarsirea infractiunii de furt calificat in forma continuata, fapta prev. si ped. de art. 208, 209 lit. "a,g si i" cod pen., cu aplic. art. 41 alin.2 cod pen. si art. 75 lit. "c" cod pen.; P.V.E. - pentru savarsirea infractiunii de complicitate la furt calificat, fapta prev. si ped. de art. 26 rap. la art. 208, 209 lit. "a, g si i" cod pen., cu aplic. art. 75 lit. "c" cod pen.; C.V.E.  - pentru savarsirea infractiunii de furt calificat in forma continuata, fapta prev. si ped. de art. 208, 209 lit. "a,g si i" cod pen., cu aplic. art. 41 alun.2 cod pen. si art. 99 si urmat. Cod pen.; C.R.F. - pentru savarsirea infractiunii de furt calificat in forma continuata, fapta prev. si ped. de art. 208, 209 lit. "a,g si i" cod pen., cu aplic. art. 41 alun.2 cod pen. si art. 99 si urmat. Cod pen. si P.C. - savarsirea infractiunii de furt calificat in forma continuata, fapta prev. si ped. de art. 208, 209 lit. "a,g si i" cod pen., cu aplic. art. 41 alun.2 cod pen. si art. 99 si urmat. cod pen.
Pentru a dispune astfel, Parchetul de pe langa Judecatoria Husi, a retinut ca inculpatii au comis in perioada decembrie 2011 - ianuarie 2012, mai multe furturi pe raza comunei     Inculpatii au solicitat sa fie judecati in procedura simplificata prev.de art. 320 cod pr.pen. si in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, probe pe care le cumosc si le insusesc. Inculpatul P..I. a fost trimis in judecata in stare de arest. Audiati fiind, inculpatii au recunoswcut in totalitate savarsirea faptelor asa cum sunt retinute in sarcina lor, prin actul de inculpare.
Prejudiciile create prin faptele lor  a fost evaluat la suma de 8000 lei si au fost recuperate in totalitate.
Instanta, deliberand asupra ansamblului materialului probator administrat in cauza pe parcursul urmaririi penale si a cercetarii judecatoresti, retine:
In fapt, in noaptea de    , inculpatii P.I. si C.R.F., s-au hotarat sa se deplaseze la locuinta partii vatamate M.V. din satul    , cu scopul de a sustrage bunuri de la autoturismul acestuia, care era parcat in garaj.
Cei doi au escaladat gardul partii vatamate, apoi ajunsi in fata usii garajului, au fortat sistemul de inchidere cu care era asigurata usa, iar de la autoturism au sustras urmatoarele bunuri: o roata, cricul si cheia de roti. Aceste bunuri au fost transportate la locuinta inculpatului Pandelea Ionel, iar cu ocazia efectuarii perchezitiei domiciliare, au fost gasite bunurile si recuperate de catre partea vatamata.
Astfel, valoarea pagubei de 310 lei a fost recuperata, partea vatamata declarand ca nu se constituie parte civila.
In noaptea de    , inculpatul P.I., impreuna cu inculpatii C.R.F., C.V.A., C.M.I., P.C. si P.V.E., au comis un nr.de 6 furturi de pe raza aceleiasi localitati, iar bunurile sustrase au fost transportate la caruta inculpatului C.M.I., care se afla pe un ses din apropierea locuintelor partilor vatamate, dupa cum urmeaza:
Inculpatul P.I. si invinuitii C.R.F., C.V.A. si C.M.I., au patruns prin aceeasi modalitate in garajul aceleiasi parti vatamate, de unde au sustras de aceasta data, doua roti si acumulatorul auto. Bunurile au fost duse la caruta, iar ulterior la locuinta inculpatului C.M.I.
La putin timp, de aceasta data insotiti si de ceilalti doi inculpati, fratii P.C. si P.V.E. , acesta din urma ramanand la caruta si asigurand paza, au patruns prin efractie in imobilul partii vatamate P.M., de unde au sustras 10 saci cu porumb stiuleti. Sacii au fost dusi la caruta, apoi toti cei cinci s-au deplasat la un bar din apropiere unde au stat aproximativ o ora si au consumat bauturi alcoolice. De acolo, inculpatul P.V.E. a plecat acasa, iar la aceeasi parte vatamata s-au intors ceilalti cinci, care prin aceeasi modalitate au mai sustras inca 10-12 saci cu porumb si pe care i-au transportat la caruta.
Prejudiciul cauzat partii vatamate a fost evaluat la suma de 500 lei si recuperat prin restituire, motiv pentru care aceasta a declarat ca nu se constituie parte civila.
De la aceasta parte vatamata, cei patru s-au deplasat la magazinul SC     apartinand lui P.D. si in timp ce inculpatii C.V.A. si C.M.I. au ramas la caruta, in curtea magazinului au intrat inculpatul C.R.F., de unde au sustras doua calorifere din fonta in valoare de 300 lei.
Prejudiciul cauzat partii vatamate a fost recuperat prin restituire, aceasta declarand ca nu se constituie parte civila in procesul penal.
Dupa ce au parasit curtea magazinului, cei patru s-au deplasat si la partea vatamata T.V., unde au intrat prin escaladarea gardului si de aici au sustras 22 bucati teava fier in valoare de 500 de lei, pe care le-au transportat cu caruta la locuinta inculpatului C.M.I.
Prejudiciul a fost recuperat de partea vatamata prin restituire, aceasta declarand ca nu se constituie parte civila in procesul penal.
In continuare, cei patru s-au deplasat la partea vatamata R.A.A., unde au patruns toti prin escaladarea geamului de la un atelier de tamplarie, de unde au sustras urmatoarele bunuri: o drujba electrica, o freza manuala cu motor, un pendulator cu motor electric pentru debitat material lemnos, chei fixe, o presa, un ferastrau de mana, mai multe suruburi si un bidon de plastic de 5 litri in care se afla motorina.
Bunurile au fost transportate cu caruta la locuinta inculpatului C.M.I. unde au fost gasite de organele de politie.
Prejudiciul cauzat partii vatamate a fost evaluat la suma de 2500 lei si a fost recuperat prin restituire, partea vatamata declarand ca nu se constituie parte civila.
In noaptea de  , inculpatii P.I. si C.R.F. au patruns prin escaladarea portii, in curtea partii vatamate C.C., apoi au fortat incuietoarea usii de acces de la beciul locuintei si au sustras mai multe bunuri: un lant pentru drujba, un cric auto, o pompa de benzina, o lama drujba, difuzor cu carcasa culoare neagra, o filiera si un burghiu.
Prejudiciul evaluat la suma de 3.250 lei a fost recuperat de partea vatamata, bunurile fiindu-i restituite in urma perchezitiei domiciliare efectuate la locuinta inculpatului P.I., motiv pentru care partea vatamata a precizat ca nu se constituie parte civila in procesul penal.
Avand in vedere multitudinea de fapte comise intr-un interval scurt de timp, valoarea importanta a bunurilor sustrase, faptul ca inculpatul P.I. a participat la toate faptele, tinandu-se cont si de faptul ca acesta anterior, a mai fost condamnat pentru fapte similare, la data de      instanta a admis propunerea de arestare preventiva formulata pe numele acestuia, emitandu-se mandatul de arestare cu nr. 
Situatia de fapt, astfel retinuta, rezulta din analiza coroborata a declaratiilor inculpatilor, cu cele ale martorilor audiati, precum si cu aspectele consemnate in procesele verbale incheiate de organele de cercetare penala.
Astfel, fiind audiati inculpatii, au recunoscut comiterea faptelor, asa cum s-au retinut, iar depozitiile lor analizate in lumina disp.art.69 cod pr.pen. serveste la aflarea adevarului intrucat se coroboreaza cu celelalte mijloace de proba administrate in cauza.
In drept, fapta inculpatului P.I., care in perioada     singur sau impreuna cu inculpatii C.R.F., C.M.I., C.V.A. si P.C., pe timp de noapte si prin escaladare au patruns in imobilele partilor vatamate M.V., P.M., P.D..D, R.A.A. si C.C., de unde au sustras diferite bunuri din posesia si detentia partilor vatamate, evaluate la suma de 8.000 lei, intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de furt calificat in forma continuata, fapte prev. si ped. de art. 208, 209 lit. "a, g si i" cod pen., cu aplic. art. 41 alin.2 cod pen.
Fapta inculpatului P.V.E., de a asigura paza in noaptea de      in timp ce inculpatii P.I. si C.V.A., C.M.I. si P.C., au sustras 10 saci cu porumb de la partea vatamata P.M., intruneste elementele constitutive ale infractiunii de complicitate la infractiunea de furt calificat, fapta prev. si ped. de art. 26 rap. la art. 208, 209 lit. "a, g si i" cod pen.
La incadrarea juridica a faptelor, in sarcina inculpatului si a invinuitilor majori, vor fi retinute disp. prev. de art. 75 lit. "c" cod pen., iar a invinuitilor minori, disp. prev. de art. 99 si urmat. cod pen.
Avand in vedere modul de comitere al faptelor, multitudinea de parti civile si vatamate, natura bunurilor sustrase, durata relativ mica in care acestea au fost comise, apreciem ca inculpatii au comis faptele in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, motiv pentru care la incadrarea juridica a faptelor vor fi retinute disp. prev. de art. 41 al. 2 cod pen.
Sub aspectul laturii subiective, instanta retine ca atitudinea subiectiva a inculpatilor fata de faptele savarsite si urmarile acestora se caracterizeaza prin intentia directa, forma vinovatiei prev. de art.19 pct.1 cod pen.
Vazand ca faptele deduse judecatii exista, constituie infractiuni si a fost comise de inculpat cu vinovatie, instanta va dispune antrenarea raspunderii penale a acestora.
La individualizarea judiciara a pedepselor ce urmeaza a fi aplicate inculpatilor se va avea in vedere gradul concret de pericol social al faptelor, de modalitatea si imprejurarile savarsirii faptei, de urmarile produse si cele care se puteau produce, de valoarea prejudiciului, de persoana inculpatilor. Astfel, cu exceptia inculpatului P.I., cei cinci inculpati nu sunt cunoscuti cu antecedente penale, au domiciliul in comuna Botesti, iar inculpatii C.R.F., P.C. si C.V.A. sunt minori, cu varsta cuprinsa intre 16 ani jumatate si 17 ani.
Potrivit inscrisurilor existente in dosar rezulta ca, inculpatul minor P.C. a absolvit 7 clase, in clasa a VIII-a fiind declarat repetent isi ajuta parintii la treburile gospodaresti si nu a creat probleme pe raza comunei.
Inculpatul C.R.F. provine dintr-o familie cu posibilitati materiale, relatiile dintre el si membrii familiei se bazeaza pe un climat de intelegere si sprijin reciproc, este elev in clasa a IX-a la grupul Scolar    , iar relatiile cu membrii comunitatii sunt normale.
Inculpatul C.V.A. a abandonat in luna decembrie 2011 cursurile scolare ale Liceului      in clasa a XII-a, in familie relatiile sunt normale, iar veniturile se compun doar din ajutorul social si alocatia pentru copii.
Inculpatul P.I.  are ca studii 10 clase, acesta este necasatorit, agricultor si este cunoscut cu antecedente penale. Potrivit fisei de cazier rezulta ca, prin s.p. cu nr.   a Judecatoriei Husi, a fost condamnat la pedeapsa de 9 luni inchisoare pentru infractiuni la Legea nr. 26/1996, cu aplic. art. 81 cod pen., iar prin ordonanta cu nr.    i-a fost aplicata o sanctiuni administrativa pentru art. 192 alin.2 cod pen.
In raport cu data savarsirii noilor infractiuni, se implinise termenul de incercare de 2 ani si 9 luni pentru condamnarea din anul 2007, retinand vinovatia inculpatului P.I. in ce priveste savarsirea infractiunii susmentionate, instanta il va condamna la o pedeapsa in limitele prevazute  de textul incriminator si cu aplicarea art. 3201 cod pr.pen.
Pe durata prev. de art.71 alin.2 cod pen., interzice inculpatului exercitiul drepturilor prev. de art. 64 lit."a" teza a II-a si lit."b" cod pr. pen.
In baza art. 350 cod pr. pen. mentine starea de arest preventiv a inculpatului.
In temeiul disp. art. 88 cod pen, deduce la zi, durata retinerii si arestarii preventive a inculpatului incepand cu data de  
Luand in considerare disp. art.3201 cod pr. pen. si avand in vedere circumstantele reale si personale ale inculpatilor majori C.M.I. si P.V.E. si a inculpatilor minori C.V.A., C.R.D.  si P.C., care sunt tineri, fara antecedente penale, de atitudinea sincera si cooperanta pe care acesta a avut-o in timpul procesului penal, de recunoastere si de regret a savarsirii faptelor, instanta le va acorda circumstante judiciare atenuante, prev.de art.74 lit."a,b" cod pen., dispunand, ca in baza art.76 lit."d" cod pen., coroborarea pedepselor aplicate sub minimul special prev.de lege pentru infractiunea furt calificat in forma continuata.
La individualizarea modalitatii de executare a pedepselor, instanta, din analiza coroborata a lucrarilor si materialelor dosarului si-a format convingerea ca scopul real al acesteia, prev.de art.52 cod pen., poate fi realizat prin neexecutarea in regim de detentie.
Pe durata prev.de art.71 al.2, cod pen., interzice inculpatilor exercitiul drepturilor prev.de art.64, lit."a"  teza a II-a si lit. "b" cod pen. (iar inculpatii minori dupa implinirea varstei de 18 ani).
Raportat acestor considerente, in baza art.81 si 82 cod pen., se va dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, fixandu-i inculpatului termen de incercare.
Atrage atentia inculpatului asupra prev.art.83 cod pen.
Pe durata prev.de art.71, al.2 cod pen., suspenda executarea pedepselor accesorii. (iar inculpatii minori dupa implinirea varstei de 18 ani).
In baza art. 348 cod pr.pen., constata prejudiciile recuperate de partea vatamata P.M., T.V., R.A.A., C.C. si  SC     si ia act ca nu se constituie parti civile in cauza.
Partea vatamata M.V. s-a constituit in faza de cercetare judecatoreasca parti civile in cauza cu suma de 310 lei si care reprezinta contravaloarea bunurilor sustrase din automobilul proprietatea sa.
Instanta retine ca toate bunurile sustrase de catre inculpatii P.I. si C.R.F. au fost depistate cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate la inculpatul P.I. si restituite partii vatamate M.V.. Raportat acestor considerente, instanta va respinge pretentiile civile ale acestei parti vatamate.
Vazand  prev.art.191 cod pr.pen. PENTRU ACESTE EMOTIVE
IN NUMELE LEGII
H O T A R A S T E:

Condamna inculpatii:
- P.I. - fiul lui  , nascut la data de  , in  , CNP    , domiciliat in sat  , la pedeapsa de 2 (doi) ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii prev. si ped. de art. 208 alin.1, 209 alin.1 lit."a,g si i" cod pen. cu aplic. art. 41 alin.2 cod pen., art.75 lit."c" cod pen. si art. 3201 alin.1 si 7 cod pr. pen.
Pe durata prev. de art.71 alin.2 cod pen., interzice inculpatului exercitiul drepturilor prev. de art. 64 lit."a" teza a II-a si lit."b" cod pr. pen.
In baza art. 350 cod pr. pen. mentine starea de arest preventiv a inculpatului.
In temeiul disp. art. 88 cod pen, deduce la zi, durata retinerii si arestarii preventive a inculpatului incepand cu data de 
- C.M.I. - fiul lui    si    , nascut la   , in mun.   CNP   domiciliat in sat  , fara antecedente penale, la pedeapsa de 2 (doi) ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii prev. si ped. de art.208 alin.1, 209 alin.1, lit."a,g si i" cod pen, cu aplic.art.41 alin.2 cod pen., art. 75 lit."c" cod pen. si art. 3201 alin.1 si 7 cod pr. pen.
Pe durata prev. de art. 71 alin.2 cod pen., interzice inculpatului exercitiul drepturilor prev.de art. 64 lit."a" teza a II-a si lit."b" cod pen.
In baza art.81 si 82 cod pen., dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, fixandu-i inculpatului termen de incercare de 4 ani.
Atrage atentia inculpatului asupra respectarii disp.art.83 cod pen.
Pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei principale in baza art. 71 alin.5 cod pen. dispune si suspendarea pedepselor accesorii.
- P.V.E. - fiul lui   si   nascut la data   in mun.  , domiciliat in  CNP   , fara antecedente penale, la pedeapsa de  8 (opt) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii prev. si ped. de art. 26 rap. la art. 208 alin.1, 209 alin.1 lit."a,g, si i" cod pen., cu aplic.art.75 lit."c" cod pen., art. 74 lit."a,b" si 76 lit."d" cod pen. si art. 3201 alin.1 si 7 cod pr. pen.
Pe durata prev. de art. 71 alin.2 cod pen. interzice inculpatului exercitiul drepturilor prev. de art. 64 lit."a" teza a II-a si lit."b" cod pen.
In baza art. 81 si 82 cod pen., dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, fixandu-i termen de incercare de 2 ani si 8 luni.
Atrage atentia inculpatului asupra respectarii disp.art.83 cod pen.
Pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei principale in temeiul disp. art. 71 alin.5 cod pen., dispune si suspendarea pedepselor accesorii.
- C.V.A. - fiul lui   si  , nascut la data de   in mun.  , domiciliat in  , fara antecedente penale.
- C.R.F. - fiul lui   si  , nascut la data de   in mun.  , domiciliat in sat  , jud.   CNP  , fara antecedente penale.
- P.C. - fiul lui   si   nascut la data de   in comuna  , domiciliat in satul  , CNP  , fara antecedente penale, la cate o pedeapsa de cate 8 (opt) luni inchisoare pentru savarsirea a cate unei infractiuni prev. si ped. de art. 208 alin.1, 209 alin.1 lit."a,g,i" cod pen, cu aplic. art. 41 alin.2 cod pen. si art. 99 si urmat. cod pen., art. 74 lit."a,b" si 76 lit."d" cod pen. si art. 3201 alin.1 si 7 cod pr. pen.
Pe durata prev. de art. 71 alin.2 cod pen., interzice fiecarui inculpat exercitiul drepturilor prev. de art. 64 lit."a" teza a II-a si lit."b" cod pen. (numai dupa implinirea varstei de 18 ani).
In baza art.81 si 110 cod pen., dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, fixandu-le fiecarui inculpat, termene de incercare de cate 1 an si 2 luni.
Atrage atentia inculpatilor asupra respectarii disp.art.83 cod pen.
Pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei principale, dispsune in baza art. 71 alin.5 cod pen. si suspendarea pedepselor accesorii (dupa implinirea varstei de 18 ani  pentru fiecare minor).
In temeiul disp.art. 348 cod pr. pen., constata prejudiciile recuperate de catre partile vatamate P.M., T.V., R.A.A., C.C. si SC     si ia act ca nu se constituie parti civile in cauza.
Respinge pretentiile civile ale partii vatamate M.V., ca fiind nedovedite
Obliga fiecare inculpat sa achite cate 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de catre stat.
Constata ca inculpatii P.I. si C.R.F. au fost asistati de aparatori alesi.
Onorariile aparatorului din oficiu pentru inculpatii C.M.I., C.V.A., P.C. si P.V.E., in suma de cate 400 lei se stabilesc in sarcina Ministerului Justitiei si vor fi virate in conturile Baroului Avocati Vaslui.
Cu drept de recurs in termen de 10 zile de la comunicare pentru inculpatul P.I.si de la pronuntare pentru celelalte parti.
Pronuntata in sedinta publica, azi,  PRESEDINTE, GREFIER,      
  
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Furt

furt calificat - Sentinta penala nr. xxx din data de 17.09.2018
furt auto - Sentinta penala nr. 953 din data de 12.10.2018
tentativa de furt calificat - Hotarare nr. 1762 din data de 27.09.2018
furt calificat - Hotarare nr. 944 din data de 08.06.2017
Furt calificat (art.209 C.pen.) - Sentinta penala nr. 7 din data de 29.01.2014
Furt calificat - Decizie nr. DP245/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. Dp208/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP61/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP6/A/2008 din data de 31.03.2009
Plangere 278 Cpp. Inceperea urmaririi penale - Decizie nr. DP185/R/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat in forma continuata Pluralitatea actelor de executare .Gresita pronuntare a 2 solutii diferite de instanta de fond [ achitare si condamnare ] – inexistenta unei pluralitati de infractiuni .Inlaturarea in recurs a actelor de executare ... - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Furt calificat Neindeplinirea conditiilor suspendarii conditionate a executarii pedepsei - Decizie nr. 205 din data de 16.08.2010
Furt calificat . Imposibilitatea inculpatilor de a se prezenta la judecarea fondului si de a instiinta despre aceasta imposibilitate [.art 385 ind 9 , pct 21 ] Desfiintarea in recurs a hotararii instantei de fond si trimiterea cauzei spre rejudecare - Decizie nr. 214 din data de 14.06.2010
Furt calificat Concurs real de infractiuni Anularea suspendarii conditionate a pedepselor aplicate anterior - Decizie nr. 32 din data de 17.02.2010
Furt calificat Retinerea circumstantelor agravante la stabilirea pedepsei - Decizie nr. 18 din data de 27.01.2010
Retinerea corecta a starii de fapt si a vinovatiei fata de ansamblul materialului probator - Decizie nr. 52 din data de 03.03.2010
Furt calificat Violoare de domiciliu Aprecierea corecta a probatoriului administrat in cauza la stabilirea vinovatiei inculpatului si la incadrarea juridica - Decizie nr. 43 din data de 24.02.2010
Furt calificat in forma continuata . Unitate legala de infractiune .Excluderea actelor materiale inexistente . Pluralitate de inculpati .Inlaturarea achitarii unora dintre inculpati in apel - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Concurs de infractiuni .Contopirea pedepselor . Dozarea cuantumului pedepsei - Decizie nr. 1 din data de 06.01.2010
Furt calificat .- Taiere fara drept de arbori , art 108 , alin 1 , Legea 46 / 2008 Confiscare speciala , art 118, alin 4 , Cod Penal - Decizie nr. 2 din data de 13.01.2010