InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Campulung

plangere fond funciar

(Sentinta civila nr. 11 din data de 02.12.2008 pronuntata de Judecatoria Campulung)

Domeniu Plangeri prealabile | Dosare Judecatoria Campulung | Jurisprudenta Judecatoria Campulung

Dosar nr. 1928/205/2008 (Numar in format vechi 1943/2008)
R O M A N I A
JUDECATORIA CAMPULUNG

SENTINTA CIVILA Nr.2574
Sedinta publica de la ..Decembrie 2008
Completul compus din:
PRESEDINTE _..
Grefier _.
     
     Pe rol judecarea actiunii civile formulata de petentul O. Z., domiciliat in _.., in contradictoriu cu intimatii COMISIA LOCALA DE FOND FUNCIAR R_., judetul Arges si COMISIA JUDETEANA DE FOND FUNCIAR A_., cu sediul in __, avand ca obiect plangere fond funciar si cererile de interventie in interes propriu formulate de intervenientii O. E., domiciliat in _.,  O.N.., domiciliat in comuna R_..,  O. I., domiciliat in B_., Str_.., sector .. si O. S., domiciliat in comuna R., judet A., avand acelasi obiect.
La apelul nominal facut in sedinta publica nu au raspuns partile.
Procedura legal indeplinita.
Dezbaterile de fond asupra cauzei de fata au avut loc in sedinta publica din data de _.. 2008 si au fost consemnate separat in incheierea de amanare a pronuntarii de la acea data, care face parte integranta din prezenta sentinta si cand instanta, avand nevoie de timp pentru a delibera, a  amanat pronuntarea la _noiembrie 2008, respectiv la _decembrie 2008.

         INSTANTA

Asupra prezentului litigiu de fond funciar.
Prin cererea introdusa la aceasta instanta si inregistrata sub nr.1943/12.06.2008, petentul O. Z. a chemat in judecata intimatele comisia locala de fond funciar R. si comisia judeteana A.de fond funciar solicitand, ca prin sentinta ce se va pronunta, sa se dispuna anularea hotararii _/_2008 emisa de comisia judeteana A. de fond funciar si reconstituirea dreptului sau de proprietate asupra suprafetei de circa 11 ha teren cu vegetatie forestiera pe raza comunei R...
In motivarea plangerii sale in termen legal formulata, petentul a aratat ca in baza legii 247/2005 a formulat cerere de reconstituire asupra suprafetei sus mentionate, teren ramas de pe urma bunicului sau matern P. If.P.B..
A aratat petentul ca, desi a depus in sustinerea cererii actul autentic din anul 1920 din care rezulta suprafata de teren detinuta de autorul sau, in mod nelegal cererea si apoi contestatia formulata i-au fost respinse.
A aratat de asemenea petentul ca, in baza legilor de fond funciar anterioare, de pe urma aceluiasi defunct i-a fost reconstituit dreptul de proprietate asupra suprafetei de 9 ha teren cu vegetatie forestiera.
In sustinerea cererii sale, petentul a depus la dosar adresa _/12.05.2008 prin care i-a fost comunicata hotararea comisiei judetene si actul de vanzare din 31 ianuarie 1920.
La 2 octombrie 2008 a formulat in cauza cerere de interventie in interes propriu O_ E.. solicitand, la randul sau, reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafata de 11 ha teren padure aratand ca are aceiasi vocatie succesorala ca si petentul O. Z.( fila 15 dosar).
La acelasi termen a formulat cerere de interventie in interes propriu si intervenientul O. N., cerere cu acelasi continut, solicitand reconstituirea dreptului de proprietate, alaturi de ceilalti mostenitori ai defunctului P. If.P.B..
A depus intervenientul la dosar adresa _./19.09.2008 emisa de comisia locala R. de fond funciar.
Din oficiu, au fost solicitate relatii acestei comisii, actele si cererea depuse de petenti si intervenienti, hotararea comisiei judetene si anexa acestei hotarari.
Actele solicitate au fost depuse la fila 22-27 dosar respectiv 31-38 dosar.
La 3 noiembrie 2008 au formulat cerere de interventie in interes propriu O. I.si O. S..
La randul lor, intervenientii au aratat ca sunt mostenitorii aceluiasi defunct, ca in mod nelegal cererea lor de reconstituire a fost respinsa, situatie fata de care solicita anularea hotararii comisiei judetene si reconstituirea dreptului lor de proprietate asupra terenului in suprafata de 6,25 ha padure.
Intervenientii au depus la dosar adresa _./29 octombrie 2008 emisa de comisia locala R. de fond funciar.
Au fost depuse de asemenea la dosar actele de stare civila ale petentului si intervenientilor, certificatul de deces al defunctei O. M., dovada _./05.11.2008 eliberata de Primaria R.., cererile si actele depuse de petenti si intervenienti pentru reconstituirea dreptului de proprietate in baza legii 247/2005.
Analizand actele dosarului, instanta retine urmatoarele :
Petentii si intervenientii sunt fiii lui O. M. decedata la _. 1998. Aceasta la randul sau a fost fiica lui B. Z..
Potrivit adeverintei nr_./05 noiembrie 2008 emisa de Primaria comunei R., tatal defunctei O. M. si anume B. I., asa cum este trecut in certificatul de casatorie seria _.. ( fila 50 dosar) si B. Z. asa cum este trecut in certificatul de nastere al defunctei seria Nr. _.. si in certificatul de deces al acesteia seria _ nr_. ( fila 51,52 dosar), a fost una si aceiasi persoana.
In baza legii 247/2005, asa cum rezulta din actele dosarului, petentul si intervenientii O. N., O. I., O. S. au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenul cu vegetatie forestiera mentionat in actul de vanzare cumparare din 31 ianuarie 1920 ( fila 6 dosar).
Asa cum reiese din continutul acestui act, autorul petentului si intervenientilor a cumparat de la V. N.P., 20 ha pamat, loc stirpis finete si padure situat in locul numit Piscul Jugi invecinat la rasarit cu apa Dambovitei si Z. P.B. cu coltul surpat, pana la proprietatea lui I.M. si la miaza noapte cu Valea Oncioaiei si I.I.B..
Intimata comisia locala de fond funciar a propus validarea petentului si intervenientilor O. N., I. si S. cu suprafata de 6,25 ha insa comisia judeteana a respins propunerea facuta de comisia locala.
Desi petentul si intervenientii au sustinut ca sunt indreptatiti la reconstituirea dreptului de proprietate asupra suprafetei de 11 ha teren cu vegetatie forestiera, nu au depus la dosar actele de reconstituire emise anterior legii 247/2005 si nu au facut nici o dovada contrare celor aratate de intimata comisia locala in sensul ca au beneficiat conform legilor anterioare de reconstituire suprafetei de 13,75 ha, ramanand asadar in discutie suprafata de 6,25 ha ( fila 80 dosar).
Din continutul adresei_/21 noiembrie 2008 emisa de comisia locala de fond funciar Rucar mai rezulta ca motivul invalidarii propunerii comisiei locale de catre comisia judeteana a fost acela al neavizarii de catre Ocolul Silvic R..
Sintetizand cele mai sus expuse, instanta va retine ca petentul si intervenientii O. N., O.I. si O. S., in calitate de mostenitori ai autorului lor I. P.B. si conform actului sus mentionat, sunt indreptatiti la reconstituirea dreptului de proprietate asupra suprafetei de 6,25 ha teren padure.
Retinand de asemenea ca avizul Ocolului Silvic nu constituie o conditie a validarii propunerii comisiei locale, avand in vedere disp.art. 6 si urmat. din legea 1/2000 cu modificarile ulterioare, respectiv ale art.52 si urmat. din legea 18/1991 republicata, instanta va admite in parte prezenta plangere si, in parte, cererile de interventie formulate de intervenientii O. N., O. I. si O. S..
Pe cale de consecinta, instanta va anula in parte, in ceea ce ii priveste pe petent si intervenienti hotararea _/22.04.2008 emisa de comisia judeteana A.. de fond funciar si va dispune reconstituirea dreptului lor de proprietate asupra suprafetei de 6,25 ha teren cu vegetatie forestiera pe raza comunei R., judet A..
Avand in vedere actele dosarului, fata de disp.art.49 al.2 si art.55 c.proc.civ., instanta va dispune disjungerea cererii formulate de intervenientul O. E..

PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE

Admite in parte plangerea formulata de  petentul O.Z., domiciliat in comuna R., judet A., in contradictoriu cu intimatii COMISIA LOCALA DE FOND FUNCIAR R., judetul Arges si COMISIA JUDETEANA DE FOND FUNCIAR A., cu sediul in _. si cererile de interventie formulate de intervenientii O.N., domiciliat in comuna R., judet A., O. I., domiciliat in_ si O.. S., domiciliat in comuna R., judet A..
   Anuleaza in parte, in ceea ce ii priveste pe petenti si intervenienti hotararea nr_/22.04.2008 emisa de comisia judeteana A. de fond funciar.
  Dispune reconstituirea dreptului de proprietate al petentului si intervenientilor asupra suprafetei de 6,25 ha teren cu vegetatie forestiera pe raza comunei R., judet A..
  Disjunge cererea de interventie formulata de O. E., domiciliat in _., inregistrarea separata a acestei cereri in vederea judecarii separate.
   Fixeaza termen de judecata  la 05 ianuarie 2009.
  Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.
   Pronuntata in sedinta publica azi, 02 decembrie 2008.      Presedinte,   Grefier,
         .            . _./_
9 ex/. 03 Decembrie 2008

Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Plangeri prealabile

plangere impotriva procurorului - Hotarare nr. 3794 din data de 21.12.2017
alte plangeri - Hotarare nr. 3792 din data de 13.12.2017
Plangere impotriva rezolutiei procurorului de neincepere a urmaririi penale Competenta prim procurorului adjunct in solutionarea plangerii - Decizie nr. 141 din data de 19.04.2010
Plangere contra solutiei procurorului. Casare cu trimitere pentru nerespectarea dispozitiilor art.278/1 al.8 lit.b. Nemotivare. - Decizie nr. 298 din data de 18.12.2009
- Sentinta penala nr. 78 din data de 28.05.2008
abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, prev. de art.246 C.pen. ?i favorizarea infractorului prev. de art.264 C.pen - Sentinta penala nr. 1 din data de 21.03.2012
Plangerea petentului vizeaza un act al procurorului, efectuat in cursul urmaririi penale, care nu poate fi atacat decat in fata procurorului ierarhic superior, nu si in fata instantei de judecata. Legea nu permite atacarea in fata instantei de judecata, d - Hotarare nr. 558/R din data de 07.06.2013
Santaj. Elemente constitutive. - Sentinta penala nr. 1/F din data de 16.03.2011
Santaj. Elemente constitutive. - Sentinta penala nr. 1/R din data de 16.03.2011
PLANGERE ORDONANTA PROCUROR, ADMITERE - Sentinta penala nr. Sedinta Camerei de Consiliu din data de 16.05.2013
Plangere contraventionala - Decizie nr. 188/R din data de 15.02.2013
Respins recurs plangere contaventionala OPC. - Decizie nr. 253/R din data de 18.02.2010
Recurs, infractiune urmaribila la plangerea prealabila a partii vatamate. - Decizie nr. 127 din data de 05.04.2012
Art. 2781 Cod Procedura Penala. - Sentinta penala nr. 332/S din data de 30.11.2011
Art. 2781 Cod Procedura Penala. - Sentinta penala nr. 337/S din data de 07.12.2011
Plangere prealabila, momentul in care incepe sa curga termenul prevazut de art. 284 alin. 1 Cod Procedura Penala. Cu opinie separata. - Sentinta penala nr. 577/R din data de 16.12.2011
Recurs plangere rezolutie procuror. Respins - Sentinta penala nr. 3 din data de 29.10.2009
Recurs plangere rezolutie procuror – respins - Sentinta penala nr. 1 din data de 29.10.2009
Plangere impotriva deciziei C.N.S.C. Inaplicabilitatea dispozitiilor O.U.G. nr.34/2006. Desfiintarea deciziei atacate si trimiterea contestatiei spre solutionare instantei competente. - Decizie nr. 2160 din data de 27.07.2011
Anularea din oficiu a procedurii de atribuire de catre C.N.S.C.Conditii. - Decizie nr. 1 din data de 05.01.2010