InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Calafat

Sentinta penala Nr. 82

(Hotarare nr. 82 din data de 06.05.2010 pronuntata de Judecatoria Calafat)

Domeniu Furt | Dosare Judecatoria Calafat | Jurisprudenta Judecatoria Calafat

Dosar nr. 712/201/2010         art 208, art 209 Cp
R O M A N I A
JUDECATORIA CALAFAT-JUDETUL DOLJ
Sentinta penala Nr. 82
Sedinta publica de la 06 Mai 2010
PRESEDINTE: MP- Judecator
Grefier MAP

Ministerul Public fiind reprezentat prin procuror VC de la Parchetul de pe langa Judecatoria Calafat

Pe rol judecarea cauzei Penale privind pe  inculpatii DV pentru savarsirea infractiunilor de violare de domiciliu prev de art 192 alin 2 Cp cu aplic art 37 lit a Cp si art 75 lit C Cp; furt calificat prev de art 208   alin 1 Cp, art 209 alin 1 lit a, g Cp cu aplicarea art 37 lit a Cp si art 75 lit c Cp; violare de domiciliu fapta prev de art 192 alin 2 Cp cu aplic art 37 lit a Cp; furt calificat fapta prev de art 208 alin 1 Cp, art 209 alin 1 lit a, g Cp cu aplic art 37 lit a Cp si art 33 lit a Cp; RA pentru savarsirea infractiunilor de violare de domiciliul prev de art 192 alin 2 Cp cu aplic art 37 lit b Cp si furt calificat prev de art 208 alin 1 Cp, art 209 alin 1 lit a, g cu aplic. art. 37 lit b Cp si art 33 lit a Cp si  GIC pentru savarsirea infractiunilor de violare de domiciliu prev de art 192 alin 2 Cp cu aplic art 99 alin 3 Cp si furt calificat prev de art 208 alin 1 Cp, art 209 alin 1 lit a, g Cp cu aplic art 99 alin 3 Cp si art 33 lit a Cp.  si pe partile vatamate BC si BI.
 La apelul nominal facut in sedinta publica au raspuns inculpatii DV si, RA, aflati in stare de arest si GIC, asistati din oficiu de av C. G,  partea vatamata BI, partea responsabila civilmente GI si martorii BGS, DI, CM si RI.
Procedura legal indeplinita.
S-a facut referatul oral al cauzei de grefierul de sedinta, instanta a luat act de referatul de evaluare intocmit si depus de catre Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Dolj pentru inculpatul GIC, a fost audiata partea vatamata si sub prestare de juramant au fost audiati martorii prezenti, dupa care, apreciind cauza in stare de judecata instanta a acordat cuvantul in fond.
Reprezentantul Parchetului a expus pe larg starea de fapt aratand ca vinovatia inculpatilor a fost dovedita prin probele administrate si recunoscuta de acestia si a solicitat condamnarea la pedeapsa inchisorii in regim de detentie pentru inculpatii D si R, aplicarea prev art 71 si 64 lit a, b Cp, anularea suspendarii conditionate a pedepsei  inchisorii aplicata inculpatului minor GI si condamnarea la pedeapsa inchisorii cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, aplicarea disp. art 71 si 64 Cp, sa se constate prejudiciul cauzat partilor vatamate recuperat, sa se deduca arestul preventiv pentru inculpatii arestati, obligarea inculpatilor la plata cheltuielilor judiciare statului.
Partea vatamata BI a lasat la aprecierea instantei solutia ce se va pronunta.
Partea responsabila civilmente GI a facut referire la aprecierea instantei.
Av C G pentru inculpati a solicitat condamnarea la pedeapsa inchisorii, orientata spre minimul special, iar pentru inculpatul minor sa se dispuna suspendarea conditionata a executarii pedepsei, obligarea la plata onorariului de avocat.
Inculpatii, avand pe rand ultimul cuvant, au recunoscut si regretat fapta, lasand la aprecierea instantei solutia ce se va pronunta in cauza.

JUDECATA

Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Calafat nr. 74/P/2010 din 11.03.2009 s-a dispus trimiterea in judecata in stare de  arest preventiv a inculpatilor DV, pentru savarsirea infractiunilor de violare de domiciliu prev de art 192 alin 2 Cp cu aplic art 37 lit a Cp si art 75 lit C Cp; furt calificat prev de art 208   alin 1 Cp, art 209 alin 1 lit a, g Cp cu aplicarea art 37 lit a Cp si art 75 lit c Cp; violare de domiciliu fapta prev de art 192 alin 2 Cp cu aplic art 37 lit a Cp; furt calificat fapta prev de art 208 alin 1 Cp, art 209 alin 1 lit a, g Cp cu aplic art 37 lit a Cp si art 33 lit a Cp; RA pentru savarsirea infractiunilor de violare de domiciliul prev de art 192 alin 2 Cp cu aplic art 37 lit b Cp si furt calificat prev de art 208 alin 1 Cp, art 209 alin 1 lit a, g cu aplic. art. 37 lit b Cp si art 33 lit a Cp si punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata in stare de libertate a inculpatului minor GIC pentru savarsirea infractiunilor de violare de domiciliu prev de art 192 alin 2 Cp cu aplic art 99 alin 3 Cp si furt calificat prev de art 208 alin 1 Cp, art 209 alin 1 lit a, g Cp cu aplic art 99 alin 3 Cp si art 33 lit a Cp.
In fapt, s-a retinut ca in noaptea de 09/10.12.2009, in jurul orelor 21, 00, inculpatul DV s-a intalnit cu invinuitul minor GIC, in centrul com Ghidici, ocazie cu care inculpatul DV i-a propus invinuitului GIC sa mearga la locuinta partii vatamate BC pentru a-i sustrage partii vatamate cabalina (calul), in valoare de 1000 lei.
Inculpatul DV si invinuitul GIC au cumparat o sticla de bere de 2 litri si s-au indreptat spre locuinta partii vatamate BC, berea consumand-o in timpul deplasarii. Inculpatul DV si invinuitul GIC au ajuns la locuinta partii vatamate BC in jurul orelor 22, 00, invinuitul GIC i a luat lantul de la poarta de acces in curte, a deschis poarta si a patruns in curtea partii vatamate BC impreuna cu inculpatul DV. Din curte, inculpatul DV si invinuitul GIC au mers in gradina partii vatamate unde era amplasat grajdul.
Invinuitul GIC a intrat in grajd, a desfacut funia cu care era legat calul, a scos calul din grajd, dupa care inculpatul DV si invinuitul GIC au luat calul si au iesit pe o poarta in spatele gradinii partii vatamate. Inculpatul DV si invinuitul GIC, care tineau calul furat de funie cu randul, s-au deplasat pe marginea padurii, au ajuns la cimitirul din com Piscu Vechi, dupa care si-au continuat deplasarea pana in com Poiana Mare, la locuinta martorului SIG.
Inculpatul DV a strigat la martorul SIG si, dupa ce acesta din urma a iesit din casa, l-a intrebat daca vrea sa cumpere un cal, spunandu-i martorului ca este calul invinuitului GIC. Inculpatul DV a convenit cu martorul SIG sa-i achite drept pret al calului suma de 250 lei, motiv pentru care, in dimineata zilei de 11.12.2009, numitul SIG i -a platit inculpatului DV suma de 200 lei, urmand ca diferenta de 50 lei sa i -o achite ulterior. Din suma de 200 lei, inculpatul DV i-a dat invinuitului GIC suma de 10 lei, diferenta cheltuind- o pe mancare si bautura.
In noaptea de 12/13.02.2010, in jurul orelor 20,00, inculpatul DV s-a intalnit cu inculpatul RA, mergand impreuna intr-un bar din com Ghidici, unde au consumat bauturi alcoolice. Dupa circa 2 ore, inculpatii DV si RA au plecat la un bar de unde au cumparat tigari si o sticla de vin, dupa care au mers la locuinta lui RA unde au mancat impreuna cu parintii acestuia. Inculpatii DV si RA s-au inteles sa mearga la locuinta partii vatamate BI pentru a-i sustrage acestuia bovina (vaca) in valoare de 2000 lei, lucru pe care inculpatii l-au si facut, ajungand la locuinta partii vatamate in jurul orelor 24,00.
Inculpatii DV si RA au impins poarta de acces din lemn, care era inchisa dar neasigurata cu incuietori, dupa care inculpatii DV si RA au patruns in curtea partii vatamate BI, mergand la grajd. Inculpatul RA a patruns in grajd, a dezlegat funia cu care era legata vaca, dupa care inculpatii DV si RA au luat vaca, iesind din curte pe acelasi traseu pe care intrasera. Inculpatii DV si RA s-au deplasat cu vaca furata pana la canalul magistral care delimiteaza com Ghidici de com Rast, au traversat canalul, dupa care au ascuns vaca intr-o statie de irigat dezafectata de pe marginea canalului.
Partile vatamate BC si BI  si-au recuperat animalele sustrase, neavand pretentii de natura civila.
Din probele administrate in cauza, respectiv recunoasterea inculpatilor la interogatoriu, coroborata cu declaratiile partii vatamate BI si ale martorilor DI, BGS, RI si CM, cu probele stranse si administrate in faza urmaririi penale, instanta a retinut ca in noaptea de 09/10.12.2009, in jurul orelor 21, 00, inculpatul DV s-a intalnit cu inculpatul minor GIC, in centrul com Ghidici, ocazie cu care inculpatul DV i-a propus inculpatului GIC sa mearga la locuinta partii vatamate BC pentru a-i sustrage partii vatamate cabalina (calul), in valoare de 1000 lei.
Inculpatul DV si invinuitul GIC au cumparat o sticla de bere de 2 litri si s-au indreptat spre locuinta partii vatamate BC, berea consumand-o in timpul deplasarii. Inculpatul DV si inculpatul GIC au ajuns la locuinta partii vatamate BC in jurul orelor 22, 00, inculpatul GIC a luat lantul de la poarta de acces in curte, a deschis poarta si a patruns in curtea partii vatamate BC impreuna cu inculpatul DV. Din curte, inculpatul DV si inculpatul GIC au mers in gradina partii vatamate unde era amplasat grajdul.
Inculpatul GIC a intrat in grajd, a desfacut funia cu care era legat calul, a scos calul din grajd, dupa care inculpatul DV si inculpatlu GIC au luat calul si au iesit pe o poarta in spatele gradinii partii vatamate. Inculpatul DV si inculpatul GIC, care tineau calul furat de funie cu randul, s-au deplasat pe marginea padurii, au ajuns la cimitirul din com Piscu Vechi, dupa care si-au continuat deplasarea pana in com Poiana Mare, la locuinta martorului SIG.
Inculpatul DV a strigat la martorul SIG si, dupa ce acesta din urma a iesit din casa, l-a intrebat daca vrea sa cumpere un cal, spunandu-i martorului ca este calul inculpatului GIC. Inculpatul DV a convenit cu martorul SIG sa-i achite drept pret al calului suma de 250 lei, motiv pentru care, in dimineata zilei de 11.12.2009, numitul SIG i -a platit inculpatului DV suma de 200 lei, urmand ca diferenta de 50 lei sa i -o achite ulterior. Din suma de 200 lei, inculpatul DV i-a dat inculpatului GIC suma de 10 lei, diferenta cheltuind- o pe mancare si bautura.
In noaptea de 12/13.02.2010, in jurul orelor 20,00, inculpatul DV s-a intalnit cu inculpatul RA, mergand impreuna intr-un bar din com Ghidici, unde au consumat bauturi alcoolice. Dupa circa 2 ore, inculpatii DV si RA au plecat la un bar de unde au cumparat tigari si o sticla de vin, dupa care au mers la locuinta lui RA unde au mancat impreuna cu parintii acestuia. Inculpatii DV si RA s-au inteles sa mearga la locuinta partii vatamate BI pentru a-i sustrage acestuia bovina (vaca) in valoare de 2000 lei, lucru pe care inculpatii l-au si facut, ajungand la locuinta partii vatamate in jurul orelor 24,00.
Inculpatii DV si RA au impins poarta de acces din lemn, care era inchisa dar neasigurata cu incuietori, dupa care inculpatii DV si RA au patruns in curtea partii vatamate BI, mergand la grajd. Inculpatul RA a patruns in grajd, a dezlegat funia cu care era legata vaca, dupa care inculpatii DV si RA au luat vaca, iesind din curte pe acelasi traseu pe care intrasera. Inculpatii DV si RA s-au deplasat cu vaca furata pana la canalul magistral care delimiteaza com Ghidici de com Rast, au traversat canalul, dupa care au ascuns vaca intr-o statie de irigat dezafectata de pe marginea canalului.
In drept, faptele inculpatului DV intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de violare de domiciliu prev de art 192 alin 2 Cp cu aplic art37 lit a Cp si art 75 lit C Cp; furt calificat prev de art 208   alin 1 Cp, art 209 alin 1 lit a, g Cp cu aplicarea art 37 lit a Cp si art 75 lit c Cp; violare de domiciliu fapta prev de art 192 alin 2 Cp cu aplic art 37 lit a Cp; furt calificat fapta prev de art 208 alin 1 Cp, art 209 alin 1 lit a, g Cp cu aplic art 37 lit a Cp, in concurs real prev de art 33 lit a Cp; faptele inculpatului RA, intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de violare de domiciliu prev de art  192 alin 2 Cp cu aplic art 37 lit b Cp si furt calificat prev de art 208 alin 1 Cp, art 209 alin 1 lit a, g cu aplic. art. 37 lit b Cp, in concurs real prev de art 33 lit a Cp; faptele inculpatului GIC intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de violare de domiciliu prev de art 192 alin 2 Cp cu aplic art 99 alin 3 Cp si furt calificat prev de art 208 alin 1 Cp, art 209 alin 1 lit a, g Cp cu aplic art 99 alin 3 Cp, in concurs real prev de art 33 lit a Cp.
La individualizarea pedepsei instanta va avea in vedere gradul de pericol social al faptelor, imprejurarile in care au fost savarsite, cuantumul prejudiciului si recuperarea  acestuia, pozitia sincera a inculpatilor in cursul procesului penal, starea de recidiva postcondamnatorie pentru inculpatul DV si recidiva postexecutorie pentru inculpatul RA, urmand sa se pronunte pedepse rezultante cu inchisoarea in cuantum corespunzator.
Inculpatul DV a savarsit aceste infractiuni in intervalul de timp de la eliberarea conditionata- 11.06.2008, pana la implinirea duratei pedepsei, astfel incat instanta tinand seama de gravitatea acesteia, in temeiul art 61 alin 1 Cp va revoca beneficiul liberarii conditionate pentru restul de 2643 zile de pedeapsa ce a mai ramas de executat din pedeapsa de 24 ani si 228 zile inchisoare, aplicata inculpatului prin sentinta penala nr 30/15.05.1991 a Tribunalului Dolj, urmand ca pedeapsa stabilita pentru infractiunea savarsita ulterior si restul de pedeapsa ce a mai ramas de executat din pedeapsa anterioara sa se contopeasca.
Pentru ambii inculpati, DV si RA, se va aplica in temeiul art 71 alin alin 2 Cp, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev de art 64 alin 1 lit a Teza a II a si lit b Cp.
 Inculpatii DV si RA se afla in stare de arest preventiv fiind retinuti pentru 24 de ore din 15.02.2010  pana la 16.02.2010 si ulterior arestati preventiv pe o perioada de 29 zile, respectiv de la 16.02.2010 pana la 16.03.2010.
In temeiul art 88 Cp se va deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si arestarii preventive de la 15.02.2010, la zi, mentinandu-se starea de arest pentru fiecare inculpat.
La individualizarea pedepsei pentru inculpatul minori GIC instanta va avea in vedere gradul de pericol  social al faptei, imprejurarile in care a fost savarsita, starea de minoritate, pozitia sincera in cursul procesului penal, situatia socio-profesionala a acestuia, urmand sa aplice o pedeapsa cu inchisoare in cuantum corespunzator. Anterior pronuntarii acestei hotarari, inculpatul mai savarsise o infractiune pentru care  a fost condamnat prin sentinta penala nr 55/1.04.2010, a Judecatoriei Calafat, definitiva la 19.04.2010, la pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
In acest caz, suspendarea conditionata a executarii pedepsei se anuleaza, in temeiul art 85 alin 1 Cp, aplicandu-se dispozitiile privitoare la concursul de infractiuni, se va contopi aceasta pedeapsa cu pedeapsa aplicata in cauza de fata, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea.
Apreciind ca scopul pedepsei poate fi atins chiar fara executarea acesteia si fiind indeplinite celelalte conditii prev. in art 81 Cp, se va dispune in temeiul art 110 Cp, suspendarea conditionata a executarii pedepsei, fixandu-se termen de incercare de 2 ani.
In cauza se va atrage atentia asupra consectintelor prev de art 81, 83, 84 si 86 Cp.
In baza art 71 alin 2 Cp se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev de art 64 alin 1 lit a Teza a IIa si lit b Cp, urmand sa se suspende executarea pedepsei accesorii pe durata suspendarii conditionate in temeiul art 71 alin 5 Cp.
Prin faptele de furt savarsite, inculpatii au cauzat partilor vatamate BC si BI, prejudicii constand in contravaloarea animalelor, calul si vaca sustrase, prejudicii care au fost recuperate prin restituirea animalelor catre proprietari.
In temeiul art 191 Cpp fiecare inculpat va fi obligat sa suporte cheltuielile judiciare avansate de stat, in care sunt incluse cheltuielile reprezentand onorariu pentru asistenta juridica asigurata din oficiu, de catre BA Calafat.

PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE

In baza art 192 al 2 Cp cu aplic art 37 lit a Cp si art 75 lit c Cp.
Condamna pe inculpatul DV,  la 3 ani inchisoare.
In baza art 208 al 1 209 al 1, lit a, g Cp, cu aplic art 37 lit a Cp si art 75 lit c Cp
Condamna pe inculpat la 3 ani inchisoare
In baza art 192 alin 2 Cp cu aplic art 37 lit a Cp
Condamna pe inculpat la 3 ani inchisoare.
In baza art 208 al 1, 209 al 1 lit a, g Cp cu aplic art 37 lit a Cp
Condamna pe inculpat la 3 ani inchisoare.
In baza art 33 lit a -34 lit b Cp
Aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 3 ani inchisoare
In baza art 61 al 1  Cp
Revoca beneficiul liberarii conditionate pentru restul de 2643 zile de pedeapsa ce a mai ramas de executat din pedeapsa de 24 ani si 228 zile inchisoare aplicata prin sentinta penala 30/15.05.1991 a Tribunalului Dolj si contopeste acest rest de pedeapsa cu pedeapsa aplicata in cauza de fata, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea de 2643 zile.
In baza art 192 al 2 Cp, cu aplic art 37 lit b Cp
Condamna pe inculpatul RA, la 3 ani inchisoare.
In baza art 208 al 1, 209 al 1 lit a, g Cp, cu aplic art 37 lit b Cp
Condamna pe inculpat la 3 ani inchisoare.
In baza art 33 lit a-34 lit b Cp
Aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 3 ani inchisoare
In baza art 71 al 2 Cp
Aplica fiecaruia dintre inculpatii DV si RA, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev de art 64 al 1, lit a, teza a II a si lit b Cp
In baza art 88 Cp deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si arestarii preventive de la 15,02,2010, la zi si mentine starea de arest pentru fiecare inculpat.
In baza art 192 alin 2 Cp, cu aplic art 99 al 3 Cp
Condamna pe inculpatul GIC, la 1 an si 6 luni inchisoare.
In baza art 208 al 1, 209 al 1 lit a, g, Cp cu aplic art 99 al 3 Cp
Condamna pe inculpat la 1 an si 6 luni inchisoare
In baza art 33 lit a, 34 lit b Cp
Aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an si 6 luni inchisoare.
In baza art 85 al 1 Cp
Dispune anularea suspendarii conditionate a pedepsei de 1 an si 6 luni inchisoare aplicata inculpatului prin sentinta penala 55/01,04,2010 a Judecatoriei Calafat definitiva la 19,04,2010.
In baza art 33  lit a, 34 lit b si 36 Cp
Contopeste aceasta pedeapsa cu pedeapsa aplicata in cauza de fata, urmand ca inculpatul sa execute pedepasa cea mai grea de 1 an si 6 luni inchisoare.
In baza art 110 Cp
Dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe termenul de incercare de 2 ani.
Atrage atentia asupra consecintelor prev de art 81, 83, 84 si 86 Cp
In baza art 71 al 2 Cp
Aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev de art 64 al 1 lit a teza a II a si lit b Cp.
In baza art 71 al 5 Cp
Suspenda executarea pedepsei accesorii pe durata suspendarii conditionate a execuarii pedepsei inchisorii
Constata prejudiciul cauzat partilor vatamate BC, si BI, recuperat prin restituirea in natura.
Obliga pe fiecare inculpat la cate 500 lei cheltuieli judiciare statului, din care cate 300 lei reprezentand onorariu pentru asistenta juridica asigurata din oficiu catre BA Calafat.
Sentinta cu drept de apel in termen de 10 zile de la pronuntare pentru partile prezente si de la comunicare pentru cele lipsa si inculpatii arestati.
Pronuntata in sedinta publica de la 06.05.2010. Presedinte, Grefier,
Red. 2ex/13.05.2010.
MP/CVV
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Furt

furt calificat - Sentinta penala nr. xxx din data de 17.09.2018
furt auto - Sentinta penala nr. 953 din data de 12.10.2018
tentativa de furt calificat - Hotarare nr. 1762 din data de 27.09.2018
furt calificat - Hotarare nr. 944 din data de 08.06.2017
Furt calificat (art.209 C.pen.) - Sentinta penala nr. 7 din data de 29.01.2014
Furt calificat - Decizie nr. DP245/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. Dp208/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP61/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP6/A/2008 din data de 31.03.2009
Plangere 278 Cpp. Inceperea urmaririi penale - Decizie nr. DP185/R/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat in forma continuata Pluralitatea actelor de executare .Gresita pronuntare a 2 solutii diferite de instanta de fond [ achitare si condamnare ] – inexistenta unei pluralitati de infractiuni .Inlaturarea in recurs a actelor de executare ... - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Furt calificat Neindeplinirea conditiilor suspendarii conditionate a executarii pedepsei - Decizie nr. 205 din data de 16.08.2010
Furt calificat . Imposibilitatea inculpatilor de a se prezenta la judecarea fondului si de a instiinta despre aceasta imposibilitate [.art 385 ind 9 , pct 21 ] Desfiintarea in recurs a hotararii instantei de fond si trimiterea cauzei spre rejudecare - Decizie nr. 214 din data de 14.06.2010
Furt calificat Concurs real de infractiuni Anularea suspendarii conditionate a pedepselor aplicate anterior - Decizie nr. 32 din data de 17.02.2010
Furt calificat Retinerea circumstantelor agravante la stabilirea pedepsei - Decizie nr. 18 din data de 27.01.2010
Retinerea corecta a starii de fapt si a vinovatiei fata de ansamblul materialului probator - Decizie nr. 52 din data de 03.03.2010
Furt calificat Violoare de domiciliu Aprecierea corecta a probatoriului administrat in cauza la stabilirea vinovatiei inculpatului si la incadrarea juridica - Decizie nr. 43 din data de 24.02.2010
Furt calificat in forma continuata . Unitate legala de infractiune .Excluderea actelor materiale inexistente . Pluralitate de inculpati .Inlaturarea achitarii unora dintre inculpati in apel - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Concurs de infractiuni .Contopirea pedepselor . Dozarea cuantumului pedepsei - Decizie nr. 1 din data de 06.01.2010
Furt calificat .- Taiere fara drept de arbori , art 108 , alin 1 , Legea 46 / 2008 Confiscare speciala , art 118, alin 4 , Cod Penal - Decizie nr. 2 din data de 13.01.2010