InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Tribunalul Iasi

- principiul contradictorialitatii si al disponibilitatii - exceptia de nelegalitate;

(Decizie nr. 2232 din data de 20.11.2009 pronuntata de Tribunalul Iasi)

Domeniu Cereri; Procedura civila si penala (cai de atac; competente etc.) | Dosare Tribunalul Iasi | Jurisprudenta Tribunalul Iasi

4. decizia civila nr. 2232 din 20.11.2009

-  principiul contradictorialitatii si al disponibilitatii
- exceptia de nelegalitate;

Judecatoria Iasi, prin sentinta civila nr. 7498 din 29.05.2009, hotaraste:
1.a. Respinge cererea de interogatoriu formulata de SC T. S. COMPANY SRL.
b. Respinge exceptia de necompetenta materiala invocata de S.C  C. J.  S.A.
c. Admite exceptia de necompetenta materiala pentru nelegalitatea H.C.J. Iasi invocata de S.C C. J. S.A.
d. Respinge exceptia nulitatii cererii si lipsei coparticiparii procesuale pasive si de litispendenta invocate de S.C C. J. S.A.
     e. Respinge exceptia de inadmisibilitate a cererii invocata de S.C C. J. S.A. si de SC T. S. COMPANY SRL.
f. Respinge exceptiile inadmisibilitatii cererii reconventionale si lipsei de interes a cererii reconventionale invocate de reclamant.
g. Respinge exceptia de litispendenta invocata de reclamant.
h. Respinge cererea de suspendare a judecarii.
2. Admite in principiu cererea de interventie formulata de SC T. S. COMPANY SRL.
3. Respinge cererea de ordonanta presedintiala formulata de reclamantul JUDETUL IASI PRIN CONSILIUL JUDETEAN IASI in contradictoriu cu paratele: SC D. A. GRUP SRL - IASI, , SC S. S. SRL - IASI, SC T. S. COMPANY SRL - IASI, , SC D. I. TEAM SRL - IASI, si S.C C. J. S.A- societate in insolventa PRIN  Societatea civila profesionala "L. C. 2003" SPRL
4.a. Respinge cererea de interventie formulata de intervenienta SC T. S. C. SRL Iasi in contradictoriu cu reclamantul si ceilalti parati.
         b. Respinge cererea reconventionala formulata de parata-reclamanta SC T. S. C. SRL Iasi in contradictoriu cu reclamantul-parat Judetul Iasi prin Consiliul Judetean Iasi.
    5. Respinge cererea S.C C. J. S.R.L. privind obligarea reclamantului la plata cheltuielilor de judecata.
     6.  Disjunge judecarea cererii formulata de S.C C. J. S.R.L. in contradictoriu cu reclamantul privind nelegalitatea H.C.J.
       7. Declina in favoarea Tribunalului Iasi - Sectia de contencios administrativ competenta de solutionare a cererii formulate de S.C C. J. S.R.L. in contradictoriu cu reclamantul privind nelegalitatea si nulitatea hotararilor Consiliului Judetean.
Pentru a hotari astfel, prima instanta a retinut ca reclamantul reclamantul Judetul Iasi prin Consiliul Judetean Iasi a solicitat evacuarea, de urgenta, fara somatie si fara trecerea unui termen din imobilul cladire si teren, din Iasi, str.V. Alecsandri nr. 6 a paratei S.C. "C. J." SA, reprezentata prin L. C. 2003 SRL.  A mai solicitat evacuarea oricarei persoane fizice sau juridice  din care ocupa vreun spatiu din acest imobil in temeiul unor simple intelegeri sau raporturi contractuale cu parata.
A aratat ca parata ocupa fara titlu imobilul din Iasi, str. V.Alecsandri nr. 6 ce apartine domeniului public al judetului Iasi, fiind atestat prin HCJ 10/1999 si HG 1354/2001 si intabulat in cartea funciara prin incheierea nr. 8910/16.06.2003 si inscris in lista monumentelor istorice.
A aratat ca se afla in incapacitate de a asigura spatii adecvate pentru functionarea unor servicii de interes public (Prefectura, Politie si Directia Agricola) si ca parata ocupa abuziv spatiul de mai bine de 8 ani.
A mai sustinut ca  acoperisul imobilului se afla intr-o stare avansata de degradare si ca instalatia electrica este degradata existand riscul unor incendii.
In drept, a invocat art. 581 Cod de procedura civila.
Prin precizari - fila 111, reclamanta a solicitat introducerea in cauza in calitate de parati a urmatoarelor persoane juridice: S.C. "D. A. G." SRL, S.C. "T. S. C." SRL, S.C. "D. I. T." SRL.
S.C. "T. S. C." SRL Iasi a formulat cerere de interventie in interes propriu in contradictoriu cu reclamanta si in interes alaturat, in favoarea S.C. "C. J." SA. A aratat ca reclamanta a micsorat partea care s-ar mai cuveni domeniului public judetean, din cladirea in cauza - 2547 mp la numai 1598 mp si a blocat accesul clientilor in curtea imobilului.
In drept, a invocat art. 49 si urm. Cod de procedura civila si Lg. 554/2004.
Prin cerere reconventionala a solicitat ridicarea imediata a baricadelor care obstructioneaza intrarea in curtea imobilului din Iasi, str. V. Alecsandri nr.6 a clientilor unitatii, instalate incepand cu data de 15.01.2009 si incetarea oricaror restrictii de intrare libera a clientilor societatii in curtea imobilului din Iasi, str. V. Alecsandri nr.6.
In drept, a invocat art. 119 al.1 si urm. Cod de procedura civila.
S.C. "C. J." SA prin Societatea Civila Profesionala "L. C. 2003" SRL a solicitat respingerea actiunii, cu cheltuieli de judecata.
A invocat nulitatea cererii, motivat ca nu au fost indicati toti paratii, conform art. 112 al.1  si art. 133 Cod de procedura civila si exceptia lipsei coparticiparii procesuale pasive .
A invocat si exceptia de necompetenta materiala a Judecatoriei Iasi, aratand ca, in baza art. 6 din Lg. 85/2006 "toate procedurile prevazute de prezenta lege (...) sunt de competenta tribunalului in a carui raza teritoriala isi are sediul debitorul (...) si sunt exercitate de un judecator sindic."
A sustinut si ca litigiul este comercial deoarece se refera la un fond de comert din care face parte spatiul comercial respectiv, aici fiind sediul social, conform certificatului de inregistrare emis de ORC Iasi.
A invocat art. 2 pct.1 lit. a teza a II-a Cod de procedura civila si 581 al.2 Cod de procedura civila.
A solicitat suspendarea judecarii cauzei, conform art. 36 din Lg. 85/2006.
A invocat exceptia de litispendenta.
A aratat ca prin cererea inregistrata pe rolul Judecatoriei Iasi sub nr. 11333/2003 reclamantul Consiliul Judetean Iasi a solicitat in contradictoriu cu parata S.C. "C. J." SA evacuarea acesteia din imobilul din Iasi, str. V. Alecsandri nr.6.
Prin sentinta civila nr. 14636/17.12.2003 pronuntata in dosarul nr. 11333/2003 Judecatoria Iasi a respins cererea de evacuare a paratei.
Impotriva sentintei mentionate, atat Consiliul Judetean Iasi cat si S.C. "C. J." SA  au formulat apel ce face obiectul dosarului nr. 975/2005 al Curtii de Apel Iasi.
Prin incheierea din 15.06.2005, Curtea de Apel Iasi a suspendat judecarea apelurilor declarate impotriva sentintei civile nr. 14523/17.12.2003 a Judecatoriei Iasi.
De asemenea, a invocat exceptia de nelegalitate a HCA 10/28.01.1999, 78/23.10.1999, 22/20.01.2001 si nr. 60/26.05.2001. A aratat ca aceste hotarari sunt lovite de nulitate absoluta. A sustinut ca hotararile nu au respectat conditiile si modalitatile exproprierii pentru cauze de utilitate publica.
A solicitat sesizarea instantei de contencios administrativ si suspendarea solutionarii prezentei cauze pana la solutionarea irevocabila a exceptiei de nelegalitate.
A solicitat respingerea cererii de ordonanta presedintiala ca inadmisibila.
A aratat ca nu sunt indeplinite conditiile prevazute de art. 581 Cod de procedura civila, urgenta, vremelnicia si neprejudicierea fondului cauzei.
A sustinut ca prin reorganizarea fostei IJPI PSJ Iasi s-au infiintat asociatii comerciale: S.C. "M. I." SA, S.C. "C." SA si S.C. "C. J." SA. Aceste societati au preluat patrimoniul fostei unitati economice de stat, in conditiile Capitolului III, art. 16-24 din Lg. 15/1990. A aratat ca imobilul din Iasi, str. V. Alecsandri nr.6 a apartinut fostei IJPIPS.
A sustinut ca nu a fost respectata Lg. 33/1994.
Conform art. 19 din Ordinul nr. 2682/13.06.2003 al Ministerului Culturii si Cultelor si Lg. 422/2001, clasificarea unui bun imobil ca fiind monument istoric nu exclude existenta unui drept de proprietate asupra acelui bun al carui titular poate fi o persoana fizica sau juridica.
A precizat ca decizia nr. 1767/2001 a Curtii Supreme de Justitie si incheierea de carte funciara nr. 8910/16.06.2003 nu ii sunt opozabile.
A aratat ca imobilul constructie in Iasi, str. V. Alecsandri nr.6 este format din parter si etaj. S.C. "C. J." SA ocupa efectiv din aceasta constructie doar o parte din parterul acestui imobil.
Restul parterului si etajul sunt ocupate efectiv de reclamanti prin reprezentantii sai.
Parte din parterul constructiei ocupate de parata nu ingradeste si nu limiteaza accesul reclamantului la acoperisul imobilului pentru a-i face reparatiile necesare.
A invocat si art. 115-118 Cod de procedura civila.
Prin adresa nr. 1045/6.02.2009 reclamantul  a solicitat introducerea in cauza si a paratei S.C. "S. S." SRL (fila 250).
Reclamanta a solicitat respingerea exceptiilor invocate de parata. Consiliul Judetean Iasi a solicitat respingerea cererii de interventie si a cererii reconventionale formulata de S.C. "T. S.C." SRL.
A aratat ca cererea este inadmisibila.
A invocat exceptia de litispendenta aratand ca se pune in discutie legalitatea dispozitiei nr. 39/15.01.2009, existand dosarul nr. 507/99//2009 aflat pe rolul Tribunalului.
A aratat si ca cererea reconventionala este lipsita de interes deoarece S.C. T. S. C." SRL a folosit imobilul din proprie initiativa.
A sustinut ca imobilul apartine domeniului public si ca nu ii este opozabil contractul de locatiune incheiat intre parata- reclamanta S.C. "C. J." SA.
A invocat si Lg. 213/1998 si Lg. 50/1991.
Reclamanta a aratat ca cererea sa a ramas fara obiect deoarece paratii au parasit cladirea din proprie initiativa (adresa nr. 3125/6.04.2009).

Estimand materialul probator administrat in cauza, instanta retine urmatoarele:
1.a.) Cererea de interogatoriu formulata de S.C. "T. S. C." SRL va fi respinsa, fiind suficienta proba cu inscrisuri, nefiind util interogatoriu.
b.) Exceptia de necompetenta materiala a instantei invocata de S.C. "C. J." SA  (pentru cererea de ordonanta presedintiala) este neintemeiata si, prin urmare, instanta o respinge.
Cererea de evacuare pe cale de ordonanta presedintiala are un caracter civil (art. 4 Cod civil).
Prin urmare, sunt aplicabile prevederile art. 581 Cod de Procedura Civila ("Cererea de ordonanta presedintiala se va introduce la instanta competenta sa se pronunte asupra fondului dreptului" si art. 1 Cod de procedura civila : " Judecatoriile judeca: 1. in prima instanta, toate procesele si cererile, in afara de cele date prin lege in competenta altor instante."
c.) Exceptia de necompetenta materiala este intemeiata pentru nelegalitatea HCJ Iasi invocata de S.C. "C. J." SA.
Conform art. 2 lit.a Cod de procedura civila, competenta revine Tribunalului Iasi, Sectia de contencios administrativ. Prin urmare, instanta admite aceasta exceptie.
d.) Exceptiile nulitatii cererii si lipsei coparticiparii procesuale pasive si de litispendenta invocate de S.C. "C. J." SA sunt neintemeiate si instanta le  respinge.
Reclamantul a indicat paratii cu care se judeca, precizand ca acestea sunt persoanele care ocupa spatiul in litigiu.
Prin urmare, nu sunt conditii de nulitate a cererii sau pentru ca exceptia lipsei coparticiparii procesuale pasive sa fie operanta.
De asemenea, in cauza nu exista litispendenta deoarece prezenta cerere este de ordonanta presedintiala.
Or, nu s-a dovedit existenta unui litigiu cu acelasi obiect si acelasi temei juridic (581 Cod de procedura civila), pentru a fi incidente prevederile art. 163 Cod de procedura civila. Prin urmare, instanta  respinge aceasta exceptie.
f. ) Exceptiile inadmisibilitatii cererii reconventionale si lipsei de interes a acesteia invocate de reclamant sunt neintemeiate si instanta le respinge. Cererile au fost formulate in contradictoriu cu reclamantul - Judetul Iasi - prin Consiliul Judetean Iasi.
Contrar, s-ar incalca accesul liber si neingradit in justitie al paratei - reclamante prevazut de normele europene si de legea fundamentala.
Parata - reclamanta S.C. "T.S. C." SRL isi justifica interesul prin aceea ca pretinde ca reclamantul i-a blocat accesul la spatiul in litigiu.
Exceptia de inadmisibilitate a cererii reclamantului invocata de S.C. "C. J." SA si de S.C. "T .S. C." SRL este neintemeiata si, prin urmare, instanta o respinge.
g.) Exceptia de litispendenta invocata de reclamanta pentru cererile S.C. "T. S. C." SRL este, de asemenea, neintemeiata si, prin urmare, instanta o respinge.
Nu s-a dovedit existenta unui litigiu in conditiile ordonantei presedintiale (cererea de interventie si cea reconventionala avea de fapt, ca temei juridic doar art. 581 Cod de Procedura Civila, fiind efectuate in cadrul acestei proceduri demarate de reclamant). Prin urmare, nu sunt indeplinite conditiile prevazute de art. 163 Cod de procedura civila.
h.) De asemenea, instanta respinge cererea de suspendare a judecarii cauzei (formulata de S.C. "C. J." SA, masura neimpunandu-se in raport de art. 36 din Lg. 83/2006 ce asigura actiunile pentru realizarea creantelor si nu pentru ocrotirea unui drept real. Suspendarea nu se impune nici pentru solutionarea cererii de contestare a HCJ (art. 242 pct.1 Cod de Procedura Civila)
2.Cererea de interventie formulata de S.C. "T. S. C." SRL  este admisa in principiu, in considerarea prevederilor art. 49 si urm. Cod de Procedura Civila.
3. Instanta respinge cererea de ordonanta presedintiala formulata de reclamant in contradictoriu cu paratii indicati de acesta, ca fiind ramasa fara obiect. Astfel, prin adresa nr. 3125/6.04.2009 - Consiliul Judetean a invederat instantei faptul ca paratii au parasit cladirea din proprie initiativa si au eliberat toate incaperile, la momentul acesta cladirea aflandu-se in posesia exclusiva a Judetului Iasi.
Concludent este actul de constatare nr. 2557/19.03.2009.
4. a) In consecinta si cererea de interventie in interes propriu si alaturat formulate de S.C. "T. S. C." SRL este respinsa, nefiind indeplinite conditiile prevazute de art. 581 Cod de procedura civila.
b.) De asemenea, nu sunt indeplinite conditiile prevazute de art. 581 Cod de procedura civila pentru cererea reconventionala pretentiile paratei - reclamante nefiind probate, nedovedindu-se urgenta, vremelnicia si neprejudicierea fondului cauzei, in contextul in care imobilul a fost eliberat.
5. Totodata, instanta respinge cererea S.C. "C. J." SRL privind obligarea reclamantului la plata cheltuielilor de judecata deoarece acestea nu au fost precizate si dovedite, nefiind depusa la dosar copia chitantei de plata a onorariului de avocati.
6.) Avand in vedere faptul ca s-a admis exceptia de necompetenta materiala a instantei pentru S.C. "C. J." SA privind constatarea nelegalitatii (nulitatii) hotararilor Consiliului Judetean solicitare ce are valoarea de cerere reconventionala instanta disjunge  judecarea acestei cereri formulata in contradictoriu cu reclamantul.
In temeiul art. 2 lit.a, 158 si 159 Cod de procedura civila, instanta declina in favoarea Tribunalului Iasi - Sectia de contencios administrativ competenta de solutionare a cererii formulate de S.C. "C. J." SRL, in contradictoriu cu reclamantul privind nelegalitatea si nulitatea hotararilor Consiliului Judetean.
In termen legal, impotriva acestei sentinte a declarat recurs reclamantul Judetul Iasi, prin Consiliul Judetean Iasi.
In motivarea recursului, partea arata ca instanta de fond s-a pronuntat asupra unor chestiuni care nu s-au cerut. Astfel, a admis exceptia de necompetenta materiala pentru nelegalitatea hotararilor Consiliului judetean, retinand ca aceasta exceptie a fost invocata de catre parata S.C. C. J. S.A.; or, parata in cauza nu a invocat aceasta exceptie si, pe de alta parte, nici nu s-a cerut in mod direct instantei de fond sa se pronunte asupra legalitatii hotararilor Consiliului judetean Iasi.
De asemenea, judecatorul fondului in mod gresit a dispus disjungerea cererii privind nelegalitatea hotararilor Consiliului judetean Iasi si a declinat competenta de solutionare a cererii in favoarea Tribunalului Iasi - Sectia de contencios administrativ.
Parata nu a formulat pe cale principala o cerere de anulare sau de constatare a nulitatii acestor hotarari ci, in cadrul procesului, a ridicat exceptia de nelegalitate  solicitand, in temeiul art. 4 din Legea contenciosului administrativ, sa sesizeze instanta competenta si sa dispuna suspendarea cauzei pana la solutionarea irevocabila a exceptiei de nelegalitate.
Prin urmare, acestea au fost cererile formulate de catre parata si intrucat in cauza cererea de ordonanta presedintiala a fost respinsa ca fiind ramasa fara obiect, este evident ca exceptia nelegalitatii trebuia respinsa pentru ca cercetarea ei s-ar fi impus in masura in care aceasta ar fi profitat judecarii fondului.
Intimatii, legal citati, nu au formulat intampinari.
Nu s-au depus acte noi in recurs.
Tribunalul, examinand cauza din prisma criticelor formulate si potrivit art. 304 indice 1 Cod procedura civila, constata ca recursul este fondat.
Precum se retine si in considerentele sentintei recurate, parata S.C. CENTRAL JUICE S.A. a invocat exceptia de nelegalitate a Hotararilor Consiliului judetean Iasi nr. 22/29.01.2001, nr. 78/23.10.1999, 60/26.05.2001 si 10/28.01.1999, sub motiv ca acestea sunt lovite de nulitate absoluta pentru ca nu au respectat conditiile si modalitatile exproprierii pentru cauze de utilitate publica si a solicitat sesizarea instantei de contencios administrativ si suspendarea cauzei pana la solutionarea irevocabila a exceptiei de nelegalitate.
Potrivit art. 4 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, dispozitie cadru in ceea ce priveste procedura de solutionare a exceptia de nelegalitate, legalitatea unui act administrativ unilateral cu caracter individual, indiferent de data emiterii acestuia, poate fi cercetata oricand in cadrul unui proces, pe cale de exceptie, din oficiu sau la cererea partii interesate. In acest caz, instanta, constatand ca de actul administrativ depinde solutionarea litigiului de fond, sesizeaza, prin incheiere motivata, instanta de contencios administrativ competenta si suspenda cauza.
Prima instanta nu a dat curs acestei dispozitii, care presupunea, inainte de toate, verificarea si constatarea imprejurarii ca de actele administrative contestate depindea solutionarea litigiului pe fond, apoi, sesizarea instantei de contencios administrativ competenta  prin incheiere si suspendarea judecatii in cauza pe rol.
Dimpotriva, exceptia de nelegalitate a fost gresit asimilata unei cereri reconventionale si, concomitent cu solutionarea, prin hotarare, in sensul respingerii, a cererii introductive de evacuare pe cale de ordonanta presedintiala, s-a dispus disjungerea acestei cereri calificata reconventionala de cea principala si declinarea competentei in favoarea Tribunalului Iasi, admitandu-se si o exceptie de necompetenta materiala a Judecatoriei Iasi care nu a fost invocata.
In atari conditii, s-au incalcat formele de procedura prevazute sub sanctiunea nulitatii de art. 105 alin.2 Cod procedura civila - principiul disponibilitatii, dar si al contradictorialitatii, cata vreme instanta s-a pronuntat asupra a ceea ce nu s-a cerut, iar calificarea unei cereri formulate, solutia disjungerii ori exceptia de necompetenta materiala nu au fost puse in discutia partilor - pe de o parte, iar pe de alta parte nu s-au aplicat in cauza dispozitiile legale incidente, din perspectiva carora cererea de sesizare a instantei de contencios administrativ formulata de catre parata era neintemeiata, cata vreme de solutionarea exceptie de nelegalitate invocata nu depinde solutionarea cauzei.
Pentru considerentele expuse si in temeiul art. 312 alin.3 Cod procedura civila, a fost admis recursul reclamantului Judetul Iasi si modificata in parte sentinta civila nr. 7498/2009 a Judecatoriei Iasi, a fost  inlaturata din dispozitivul sentintei dispozitia privind disjungerea judecarii cererii formulate de S.C. C. J. SRL in contradictoriu cu reclamantul privind nelegalitatea H.C.J.
A fost respinsa cererea de declinare a solutionarii cererii formulate de catre S.C. C. J. S.R.L. privind nelegalitatea si nulitatea hotararilor Consiliului judetean in favoarea Tribunalului Iasi - Sectia Contencios administrativ. Au fost  mentinute restul dispozitiilor sentintei recurate care nu contravin deciziei.

Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Cereri; Procedura civila si penala (cai de atac; competente etc.)

Functionari publici. Comisar Garda Financiara. HG nr. 1324/2009. Aviz conform - Sentinta comerciala nr. 3708 din data de 10.10.2013
Competenta materiala. Cereri avand ca obiect sume reprezentand finantarea nerambursabila din partea Uniunii Europene - Sentinta comerciala nr. 4989 din data de 12.12.2013
Dizolvare judiciara societate comerciala. Neintelegeri grave dintre asociati - Sentinta civila nr. 1440 din data de 21.11.2013
Perimare. Calculul termenului. Aplicarea legii in timp - Sentinta comerciala nr. 1351 din data de 10.10.2013
Actiune in anulare contract de vanzare cumparare incheiat cu ignorarea sechestrului asigurator dispus de organele de urmarire penala - Sentinta civila nr. 862 din data de 06.06.2013
Actiune in anulare hotarare constatare incetare mandat ales local - Sentinta comerciala nr. 1770 din data de 25.04.2013
Masuri de interdictie vizand gospodarirea comunala. Limitele legale ale atributiilor Direc?iei Sanitara Veterinara ?i pentru Siguran?a Alimentelor Ia?i - Sentinta comerciala nr. 3714 din data de 10.10.2013
Anulare certificat de urbanism. Admisibilitate. Respectarea documentatiilor de urbanism - Sentinta comerciala nr. 728 din data de 21.02.2013
Incadrare juridica - infractiunea de "omor deosebit de grav? prev. de art. 174-176 lit. b, d Cod penal si infractiunea de "talharie? prev. de art. 211 alin. 1 - alin.2 lit. b, alin.21 lit. a, c Cod penal; retinerea agravantei prev. de art. 175 lit. d ... - Sentinta penala nr. 57 din data de 15.07.2013
Plangere impotriva solutiei de netrimitere in judecata a unui inculpat cuprinsa in rechizitoriu - obiectul plangerii; posibilitatea de a analiza pe fond sustinerile petentului in situatia in care prim-procurorul a respins ca tardiva plangerea ce i-a ... - Sentinta penala nr. 31 din data de 23.01.2013
Incadrare juridica - infractiunea de "omor deosebit de grav? prev. de art. 174-176 lit. b, d Cod penal si infractiunea de "talharie? prev. de art. 211 alin. 1 - alin.2 lit. b, alin.21 lit. a, c Cod penal; retinerea agravantei prev. de art. 175 lit. d .. - Sentinta penala nr. 57 din data de 15.07.2013
Plangere impotriva solutiei procurorului de netrimitere in judecata cuprinsa in rechizitoriu - obiectul si limitele judecatii; plangere adresata in termen instantei, insa cu depasirea termenului prevazut de lege in fata procurorului ierarhic superior. - Sentinta penala nr. 31 din data de 23.01.2013
Infractiunile de trafic de droguri si spalare de bani - incadrarea juridica a faptei de a cumpara un bun cu bani proveniti din savarsirea unei infractiuni prevazute de legea nr. 143/2000. - Sentinta penala nr. 83 din data de 25.02.2013
Fapta care nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni - evaluarea pericolului social presupune, din partea organului judiciar, analiza complexitatii faptei, a continutului, a urmarilor si circumstantelor acesteia, a particularitatilor ... - Decizie nr. 12 din data de 20.11.2012
Daune morale si materiale raspundere solicitate societatii de asigurare de catre mostenitorii terti prejudiciati de decesul victimei, autorul accidentului fiind persoana asigurata RCA. Caz de forta majora. - Sentinta comerciala nr. 998 din data de 28.09.2012
Recurs. Despagubiri solicitate de societatea de asigurari de la persoana vinovata de producerea accidentului - Sentinta comerciala nr. 388 din data de 18.09.2012
Refuz nejustificat - Sentinta comerciala nr. 1635 din data de 27.06.2012
Anulare ordin Inspector Sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi - Sentinta comerciala nr. 1079 din data de 11.05.2012
Propunere de arestare preventiva a inculpatului respinsa - recurs; distinctia dintre pericolul concret pentru ordinea publica pe care l-ar reprezenta lasarea in libertate a inculpatului si pericolul social concret al faptelor imputate; criterii de ap... - Hotarare nr. 107 din data de 23.05.2011
Conflict negativ de competenta - constatare si sesizare instanta competenta cu solutionarea acestuia. Notiunea de "instanta de executare a ultimei hotarari" prevazuta de disp. art. 449 alin. 2 C.proc.pen.; situatia speciala a aplicarii prevederilor ... - Sentinta penala nr. 407 din data de 15.09.2011