InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Tribunalul Tulcea

asigurari sociale -contestatie decizie pensionare

(Sentinta civila nr. 89 din data de 23.01.2009 pronuntata de Tribunalul Tulcea)

Domeniu Cereri | Dosare Tribunalul Tulcea | Jurisprudenta Tribunalul Tulcea

 Dosar nr. 1673/88/2008

SENTINTA CIVILA NR.89
Sedinta publica din data de  23 Ianuarie 2009

     Prin cererea adresata acestei instante, inregistrata sub nr.1673/88/2008, Piron Petre a formulat contestatie impotriva deciziei nr.1/P/11.01.2008 emisa de ..., solicitand anularea acesteia ca netemeinica si nelegala, reincadrarea sa pe postul avut anterior, plata salariului pentru perioada de la desfacerea contractului de munca si pana la executarea hotararii, cu toate sporurile aferente, la nivelul salariului negociat, indexat cu indicele de inflatie pana in momentul platii, plata orelor suplimentare efectuate in perioada 1.07.2007 - 31.12.2007, cu indexarile de vigoare, plata diferentei de salariu cuvenita, respectiv cea intre salariul negociat si cel platit in perioada s4eptembrie 2007 - ianuarie 2008, plata drepturilor banesti reprezentand contravaloarea concediului de  odihna pentru anii 2004 - 2006 cat si obligarea intimatei la plata cheltuielilor de judecata.
     In motivare, contestatorul a aratat ca, prin decizia nr.1/P/11.01.2008, emisa de ..., s-a dispus incepand cu data de 15.01.2008 desfacerea disciplinara a contractului de munca, in conditiile art.61, lit.a din Codul muncii pentru abateri disciplinare grave.
     A precizat contestatoarea ca pentru a retine aceste aspecte, intimata  a motivat in preambulul deciziei: incheierea unui contract comercial nr.560/15.10.2001, intre ... - Sucursala Braila si ..., in conditiile in care la aceasta societate beneficiara a prestatiei, era asociata cumnata sa, doamna ..., fiind astfel un conflict de interese si concurenta neloiala.
     Mai arata contestatorul ca, s-a mai retinut ca o salariata, ..., este salariata "..." si principala colaboratoare a sa, dar si administrator la ...
     A mentionat contestatorul ca in baza acestor doua asa-zise incalcari ale Codului muncii, contractului individual de munca si Regulamentului intern - SC "...", Cap.V, art.5, 6 si 5.7, a dispus intimata incetarea contractului sau de munca.
     S-a precizat ca in ROI, la art.5.6, de prevede ca "pe toata durata raportului de munca incheiat cu SC "..." SA, salariatul societatii, inclusiv rudele pana la gradul II ale acestora, nu vor indeplini nici un act avand caracter concurential.....".
     S-a aratat ca, intimata in mod gresit confunda doua notiuni distincte, respectiv in interpretarea data legii si regulamentului, notiunea de rudenie ar fi sinonima sau cel putin egala cu notiunea de afinitate.
     Contestatorul a invederat ca ruda si afin reprezinta doua categorii distincte.
     Astfel, contestatorul a aratat ca notiunile sunt distincte, fiecare avand o diferita aplicare. Efectele create de rudenie sau afinitate se rasfrang diferit, avand in vedere duratele care sunt diferite in timp si modul de definire: durata afinitatii se mentine pe toata durata casatoriei si inceteaza odata cu desfiintarea acesteia,  durata rudeniei este nelimitata in timp, exceptie facand rudenia civila, a carei efecte inceteaza odata cu desfiintarea adoptiei.
     De asemenea, s-a mentionat ca in speta data, notiunea folosita este "ruda", iar efectele acesteia nu pot fi extinse si in ceea ce priveste afinitatea, astfel nu se pot considera incalcate, obligatiile ce incumba angajatului, potrivit contractului individual de munca, atat timp cat acesta nu specifica si afinitatea ca incompatibilitate.
     Totodata, s-a precizat ca in regulamentul "..." SA, se foloseste notiunea doar de "ruda", nu si cea de "afin".
     In legatura cu salariata  ..., contestatorul a aratat ca nici legea, nici regulamentul nu-i creaza obligatii de raportare a situatiei acesteia, neputand fi transformat in "turnator".
     A subliniat ca, daca persoana respectiva a incalcat legea, neinformand societatea despre statutul sau, raspunderea acesteia este personala.
     In dovedire, contestatorul a depus la dosar copii xerox dupa urmatoarele inscrisuri: decizia nr..../P/11.01.2008 emisa de SC "..." SA Bucuresti si dovada corespondentei purtate intre intimata si acesta.
     In aparare, contestatorul a depus la dosar intampinare, prin care a invocat exceptia tardivitatii formularii contestatiei.
     In acest sens, intimata a aratat ca decizia i-a fost comunicata contestatorului inca din data de 11 ianuarie 2008, "prin scrisoare recomandata", iar acesta nu a respectat termenul legal de formulare a contestatiei stipulat la art.268 (5) din Codul muncii, respectiv de "30 de zile calendaristice de la data comunicarii".
     Pe fond, intimata a precizat ca prin decizia atacata, SC "..." SA a hotarat incetarea din functie a contestatorului incadrat ca inginer la Sucursala Tulcea, in temeiul art.61 lit.a, art.263, art.264 lit.f, art.266, art.267 si art.268 din Codul muncii, pentru abateri disciplinare grave, pe considerentul ca acesta a incalcat prevederile art.5.6 si 5.7 din Regulamentul intern al SC "..." SA.
     A mentionat intimata ca domnul ... a incalcat aceste prevederi imperative ale Regulamentului intern prin faptul ca a intrat in raporturi comerciale cu firma "..." SRL, la care era asociata sora sotiei sale - doamna ..., neinformand despre acest aspect conducerea SC "..." SA Bucuresti si incalcand astfel obligatia de a nu exercita acte de concurenta neloiala fata de societatea contestatorului. 
     S-a mai aratat ca, in conformitate cu datele obtinute de la Registrul comertului, SC "..." SRL are ca obiect de activitate declarat diverse lucrari de instalatii cuprinse si in obiectul de activitate al SC "..." SA, fiind infiintata inca din  anul 2004, data la care contestatorul avea calitatea de director al Sucursalei Tulcea, iar colaboratoarea sa directa, domnisoara ..., pe cea de ... sef.
     De asemenea, s-a subliniat ca sustinerea contestatorului ca nu ar fi incalcat prevederile Regulamentului intern nu poate fi retinuta, cata vreme orice salariat al societatii era obligat sa respecte prevederile privind nedesfasurarea activitatilor de concurenta neloiala si cu atat mai mult persoanele aflate in functii de conducere, cum era directorul de sucursala - inginer ....
     A mai aratat intimata si ca, contestatorul avea obligatia, conform legii si contractului de management - anexa la contractul individual de munca, "sa sesizeze conducerii societatii orice nereguli sau ivirea oricaror situatii care ar putea perturba activitatea societatii sau ar dauna relatiilor cu partenerii de afaceri" (conform art.IV pct.16) si "sa nu foloseasca in interesul sau sau al altor persoane informatiile la care are acces in baza prezentului contract, facand astfel concurenta neloiala societatii" (conform art.IV pct.20).
     De asemenea, intimata a invederat ca aceleasi obligatii se regasesc si in fisa postului contestatorului la cap.V pct.p.
     In ceea ce priveste pct.3 din petitul actiunii,  intimata a aratat ca acesta este nefondat, decizia atacata fiind luata cu respectarea tuturor prevederilor legale in materia dreptului muncii (convocare, cercetare disciplinara prealabila, comunicarea deciziei prin  scrisoare recomandata).
     Fata de solicitarile din petitul formulate la pct.4 din cererea principala, intimata a precizat ca in conformitate cu preved. art.118 (1) din Codul muncii si art.6.1 din Contractul colectiv de munca  "prestarea orelor suplimentare peste programul normal de munca se face pe baza solicitarii in scris de catre angajator" iar conform art.119 din Codul muncii si art.61.2 din Contractul colectiv de munca "orele suplimentare se compenseaza cu ore libere platite in urmatoarele 30 de zile dupa efectuarea acestora".
     S-a aratat ca, contestatorului nu i s-a solicitat in scris efectuarea orelor suplimentare in perioada la care face referire (1.07.2007 - 31.12.2007).
     Referitor la pct.5 din cererea formulata, intimata a precizat ca de fapt contestatorul si-a incasat in totalitate drepturile salariale cuvenite conform contractului individual de munca negociat.
     In ceea ce priveste pct.6 din actiune, intimata a invocat prescriptia dreptului de a solicita drepturile banesti aferente anului 2004.
     De asemenea, a aratat ca indemnizatia pentru concediul de odihna aferent anilor 2005 si 2006 a fost incasata integral de contestator, astfel cum rezulta din statele de plata anexate, care au fost semnate de acesta.
     In aparare, intimata a depus la dosar copii xerox dupa urmatoarele inscrisuri: chitanta nr.... seria ..., decizia nr..../P/11.01.2008, extras din ROI al intimatei pe anul 2003, contractul nr..../29.06.2007, facturile fiscale nr.... din 20.07.2007, nr...., contractul nr..../15.10.2007, date de identificare a SC "..." SRL, eliberate de ORC, contractul individual de munca nr..../22.04.03, contractul de management nr..../2006, fisa postului contestatorului, extras din contractul colectiv de munca, decizia nr..../P/24.12.2007, convocarea nr.../2719/11.12.2007, proces verbal incheiat la data de 14.12.2007, adresa nr..../1533/2.07.2007, adresa nr.02/1823/26.08.2008, state de plata aferente lunilor septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie 2007, ianuarie 2008, decembrie 2006, foi colective de prezenta pentru perioada iulie - decembrie 2007, anexa nr.1 la contractul individual de munca nr..../22.04.2003.
     In cauza a fost dispusa efectuarea unei expertize contabile, al carei raport a fost depus la dosarul cauzei la data d4e ....11.2008.
     La dosar, intimata a depus si decizia nr..../P/06.08.2007, decizia nr..../P/09.07.2007, state de plata aferente lunilor decembrie din anii 2006 si 2007.
     In cauza, partile au formulat concluzii scrise. 
     Examinand contestatia prin prisma exceptiei de tardivitate a formularii acesteia, instanta va retine urmatoarele:
     Decizia nr.../P din 11.01.2008 emisa de intimata, care face obiectul contestatiei, a fost comunicata contestatorului la data de 2 iunie 2008 asa dupa cum rezulta din stampila postei, aplicata pe plicul de corespondenta remis contestatorului.
     Avand in vedere ca potrivit prevederilor art.268 al.5/Codul Muncii:"Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii", retinand ca a fost formulata contestatia la data de 17 iunie 2008 si fata de data comunicarii acesteia, respectiv data de 2 iunie 2008, instanta apreciaza ca a fost facuta in termen contestatia cu privire la decizia nr..../P/11.01.2008 emisa de intimata.
     Nu se poate retine ca fiind data comunicarii deciziei contestate, data de 11.01.2008, sustinuta de catre intimata prin intampinare si care apare inscrisa in chitanta postala seria ... nr....., pe de o parte pentru ca la rubrica explicatii nu este specificat "recomandata" (pentru a justifica astfel remiterea prin posta catre contestator a deciziei contestate), ci "pachet servicii", pe de alta parte insa, nu se face nici dovada ca, presupunand ca aceasta chitanta ar fi fost eliberata la momentul transmiterii prin posta catre contestator a deciziei contestate, la primire acesta ar fi semnat.
     Examinand actiunea prin prisma exceptiei prescriptiei dreptului la actiune in ceea ce priveste indemnizatia de concediu de odihna corespunzatoare anului 2004, instanta va retine urmatoarele:
     Potrivit art.1 al.1 din Decretul nr.167/1958: "Dreptul la actiune avand un obiect patrimonial, se stinge prin prescriptie daca nu a fost exercitat in termenul stabilit de lege."
     Conform art.3 din acelasi decret "Termenul de prescriptie este de 3 ani."
     Avand in vedere ca prin contestatie se solicita plata contravalorii indemnizatiei de concediu pentru anul 2004, in conditiile in care contestatia a fost formulata la data de 17 iunie 2008 si fata de prevederile mai sus citate, instanta urmeaza a constata ca fiind prescris dreptul la actiunea contestatorului pentru plata indemnizatiei de concediu aferenta anului 2004.
     Pentru toate aceste considerente, instanta urmeaza sa respinga exceptia tardivitatii contestatiei, ca nefondata.
     Examinand actiunea pe fondul cauzei, raportat la probatoriul administrat, instanta urmeaza a retine urmatoarele:
     Asa dupa cum rezulta din contractul individual de munca nr.... din 22.04.2003, intre parti au existat raporturi de munca, contestatorul indeplinind functia de director la SC "..." SA Bucuresti - Filiala Tulcea.
     Prin decizia nr..../P/11.01.2008, emisa de intimata aceasta a dispus ca, incepand cu data de 15.01.2008 sa inceteze contractul de munca al contestatorului in conditiile art.61 lit.a din Codul Muncii.
     Pentru a dispune astfel, in preambulul deciziei contestate s-au retinut urmatoarele:
- faptul ca, contestatorul a intrat in raporturi comerciale cu SC "..." SRL Tulcea, firma la care intimata sustine ca era asociata sora sotiei acestuia (cumnata), respectiv numita ..., fiind astfel in conflict de interese si favorizand concurenta neloiala intre societatea intimata si SC "..." SRL Tulcea;
- faptul ca, contestatorul a ascuns imprejurarea ca la SC "..." SRL Tulcea este administrator din  anul 2004 numita ..., care are calitatea de salariat al intimatei si principal colaborator al contestatorului;
     S-a retinut in decizia contestata, fata de aspectele mai sus precizate ca, in ceea ce-l priveste pe contestator, acesta se face vinovat de incalcarea prevederilor Codului Muncii, contractului individual de munca, fisei postului si ale regulamentului intern al intimatei - cap.V, art.5.6 si 5.7.
     Asa dupa cum sustine contestatorul si dupa cum de altfel recunoaste prin intampinare si intimata, acesta a avut raporturi comerciale pe parcursul perioadei in care a avut calitatea de director al SC "..." SA Bucuresti - Filiala Tulcea cu firma SC "..." SRL Tulcea, unde sora sotiei sale ... avea calitatea de asociata.
     Conform preved.art.5.6 din regulamentul intern al intimatei: "Pe toata durata raportului de munca incheiat cu SC "..." SA, salariatii societatii, inclusiv rudele pana la gradul II ale acestora, nu vor indeplini nici un act avand caracter concurential, conform prevederilor legale, fiind obligati a nu se angaja intr-o activitate comerciala de tipul celei desfasurate de catre societate.
     In acest sens, acestia au urmatoarele obligatii:
     a. Sa nu influienteze, in defavoarea societatii, direct sau indirect clientii, furnizorii sau alti parteneri contractuali ai societatii/sucursalei, sa nu intreprinda afaceri cu acestia si sa nu desfasoare pe cont propriu sau prin interpusi, afaceri de tipul celei desfasurate de catre societate.
..............
     h. Sa nu intreprinda actiuni neloiale, de natura a submina autoritatea si reputatia societatii in piata romaneasca sau internationala."
Instanta retine ca in cauza nu pot fi aplicabile preved. ROI ale intimatei mai sus citate, in conditiile in care intre contestator si numita ... exista o relatie de afinitate (aspect recunoscut chiar si de intimata atat in decizia contestata cat si in intampinare), aceasta avand calitatea de cumnata a sa, ceea ce exclude posibilitatea ca acestia sa fie si rude. Rudenia presupune o legatura de sange intre una sau mai multe persoane care coboara unele din altele sau au un descendent comun, in vreme ce afinitatea presupun e legatura care se creaza intre un sot si rudele celuilalt sot, gradul de afinitate calculandu-se prin calcularea gradului de rudenie dintre sot si persoana respectiva, gradul rezultat fiind gradul de afinitate.
In aceste conditii, sustinerile intimatei cum ca, contestatorul ar fi intrat in raporturi comerciale cu o firma la care era asociata cumnata sa, ar presupune incalcarea de catre acesta a art.5.6 din ROI, apar ca fiind nefondate.
     Nu se poate retine nici sustinerea potrivit cu care in perioada in care intre parti au existat raporturi de munca, contestatorul a indeplinit acte avand caracter concurential, angajandu-se in activitati comerciale de tipul celor desfasurate de intimata (in speta la SC "..." SRL unde era asociata cumnata sa ...), motivat de faptul ca nu s-a facut dovada ca obiectul de activitate al intimatei coincide cu cel al SC "..." SRL, la dosarul cauzei, aceasta nedepunand inscrisuri din care sa rezulte obiectul sau de activitate, in conditiile in care potrivit art.287 din Codul muncii, "sarcina probei in conflictele de munca revine angajatorului, acesta fiind obligat sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infatisare."
     Or, avand in vedere ca nu s-a facut dovada ca, activitatile contractate de catre contestator, cu asa-zisa firma concurenta SC "..." SRL, prin contractul incheiat cu aceasta, nr.../15.10.2001 retinut in decizia contestata, sunt activitati pe care le desfasoara si intimata, simpla sustinere a acesteia retinuta in decizia contestata, cum ca, in ceea ce-l priveste pe contestator, acesta ar fi desfasurat acte avand caracter concurential, prin angajarea de activitati comerciale de tipul celor desfasurate de societate, cu firma concurenta SC "GEMSIN ..." SRL, apare ca nefondata.
     Pe de alta parte, intimata nu a facut nici dovada din care sa rezulte ca, prin derularea acestor contracte cu asa-zisa firma concurenta SC "..." SRL, in ceea ce o priveste, ar fi inregistrat un prejudiciu concret.
     Cu privire la cea de a doua culpa retinuta in sarcina contestatorului  care a stat la baza emiterii deciziei contestate, respectiv aceea ca acesta ar fi ascuns faptul ca la firma SC "..." SRL este administrator din anul 2004 numita..., care in acelasi timp era si salariata intimatei, instanta apreciaza ca acest aspect nu-i poate fi imputabil contestatorului.
     In conditiile in care numita ... ar fi procedat de aceasta maniera, raspunderea acesteia este personala, contestatorul neputand fi sanctionat pentru o fapta facuta cu incalcarea legii si a ROI dar de catre o terta persoana.
     Fata de considerentele mai sus expuse, instanta urmeaza a anula decizia nr..../P/11.01.2008 emisa de SC "..." SA Bucuresti, ca netemeinica si nelegala, dispunand reintegrarea acestuia in functia ocupata anterior emiterii deciziei contestate.
     Potrivit art.78 al.1 din Codul muncii "In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul."
     In consecinta, instanta va obliga parata la plata unei despagubiri reprezentand drepturile salariale indexate, majorate si reactualizate, precum si a celorlalte drepturi de care ar fi beneficiat contestatorul, de la data emiterii deciziei si pana la reintegrarea efectiva.
     Cu privire la capatul de cere prin care contestatorul a solicitat plata orelor suplimentare efectuate in perioada 1.07.2007 - 31.12.2007, cu indexarile de rigoare, urmeaza a se retine urmatoarele:
     Conform art.61, al.4 din Contractul colectiv de munca pe anii 2005 - 2007 al SC "..." SA Bucuresti, orele prestate zilnic peste programul normal de lucru si care nu depasesc programul saptamanal de 48 ore pe saptamana (medie anuala) nu se considera ore suplimentare."
     Insa, asa dupa cum rezulta din foile colective de prezenta, contestatorul a lucrat in luna octombrie 2007, in unele zile 10 ore fata de programul normal de 8 ore pe zi, iar in luna noiembrie 2007, 9 ore fata de programul normal de 8 ore pe zi.
     De altfel, si prin raportul de expertiza contabila efectuat in cauza, se constata de catre expert atunci cand raspunde la obiectivul 1 al expertizei (fila 91 din dosar) ca, in lunile octombrie si noiembrie 2007, contestatorul a efectuat ore suplimentare.
     Se retine ca, prin decizia nr.45/P/6.08.2007 intimata a dispus ca "incepand cu data de 01.07.2007 salariul lunar brut al contestatorului se modifica conform noii structuri organizatorice a ..., aprobata prin decizia nr.18/P/16.03.2007 si grilei de salarizare corespunzatoare, prin act aditional la contractul individual de munca", acesta urmand a fi in suma de 2.200 lei.
     In consecinta, instanta urmeaza a obliga parata la plata contravalorii orelor suplimentare efectuate de contestator in lunile octombrie si noiembrie 2007, calculate in functie de salariul brut de incadrare stabilit prin decizia nr.45/P/6.08.2007, emisa de SC "..." SA Bucuresti.
     Cu privire la capatul de cerere, prin care contestatorul a solicitat plata diferentelor salariale aferente perioadei septembrie 2007 - ianuarie 2008, instanta constata ca acesta este nefondat, motivat de faptul ca, in ceea ce-l priveste pe contestator, acesta nu mai avea calitatea de director de sucursala, contractul sau de management incetand la data de 1 iulie 2007.
     Asa fiind, instanta urmeaza a respinge capatul de cerere privind plata diferentelor salariale aferente perioadei septembrie 2007 - ianuarie 2008, ca nefondat.
     Cu privire la capatul de cerere prin care s-a solicitat obligarea intimatei la plata drepturilor banesti, reprezentand contravaloare concediu de odihna pentru anii 2005 si 2006, se retin urmatoarele:
     Potrivit art.1 al.1 din Decretul nr.167/1958: "Dreptul la actiune avand un obiect patrimonial, se stinge prin prescriptie daca nu a fost exercitat in termenul stabilit de lege."
     Conform art.3 din acelasi decret "Termenul de prescriptie este de 3 ani."
     Avand in vedere ca prin contestatie se solicita plata contravalorii indemnizatiei de concediu pentru anul 2004, in conditiile in care contestatia a fost formulata la data de 17 iunie 2008 si fata de prevederile mai sus citate, instanta urmeaza a constata ca fiind prescris dreptul la actiunea contestatorului pentru plata indemnizatiei de concediu aferenta anului 2004.
     Cu privire la indemnizatia de concediu de odihna aferenta anului 2005, asa dupa cum rezulta din statul de plata aferent lunii decembrie 2006, contestatorul a incasat aceasta indemnizatie, aspect stabilit de altfel si prin raportul de expertiza contabila efectuat in cauza.
     Fata de aceste considerente, instanta va respinge capatul de cerere privind plata indemnizatiei de concediu pentru anul 2005 ca nefondat.
     In ceea ce priveste indemnizatia de concediu aferenta anului 2006, din analiza statelor de plata si a foilor colective de prezenta, corespunzatoare anului 2006, instanta constata ca acesta nu a efectuat zilele de concediu legal de odihna pentru anul 2006, asa cum de altfel s-a concluzionat si prin raportul de expertiza contabila.
     In aceste conditii, instanta urmeaza a obliga parata la plata indemnizatiei de concediu aferenta anului 2006 catre contestator.
     Cu privire la capatul de cerere prin care contestatorul a solicitat plata cheltuielilor de judecata, instanta constata ca acesta a efectuat in cauza asemenea cheltuieli, acestea fiind in cuantum de 1.080 lei, reprezentand onorariu avocat si onorariu expert contabil.
     Conform preved. art.274 (1)Cod proc.civila: "Partea care cade in pretentii va fi obligata, la cerere, sa plateasca cheltuielile de judecata."
     In consecinta, instanta va obliga parata la plata sumei de 1.080 lei cheltuieli de judecata catre contestator.
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Cereri

Cerere de chemare in garantie. Conditii de admisibilitate. - Decizie nr. 232 din data de 07.03.2018
Anulare proces verbal de contraventie - Hotarare nr. 1438 din data de 17.10.2017
Obligatia de a face - Contencios - Hotarare nr. 622 din data de 16.06.2017
Cerere valoare redusa - Hotarare nr. 157 din data de 13.02.2018
Cerere de valoare redusa - Hotarare nr. 97 din data de 30.01.2018
Autovehicul instrainat. Obligatia cumparatorului de transcriere a dreptului de proprietate - Decizie nr. 342 din data de 29.04.2015
Solicitarea cheltuielilor de judecata pe cale separata - Sentinta civila nr. 610 din data de 10.12.2014
Cerere de reexaminare a incheierii prin care s-a respins ajutorul public judiciar - Hotarare nr. 9730 din data de 10.12.2012
actiune in constatare - Sentinta civila nr. 542 din data de 22.10.2009
Exceptia de nelegalitate – respingere - Decizie nr. 177/R din data de 29.07.2005
Institutia Prefectului Judetului Alba - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor. Cerere avand ca obiect obligarea acesteia la inmatricularea autoturismului reclamantului fara plata taxei pentru emisiile poluant - Decizie nr. 6866 din data de 17.06.2013
Institutia Prefectului Judetului Alba - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor. Cerere avand ca obiect obligarea acesteia la inmatricularea autoturismului reclamantului fara plata taxei pentru emisiile poluant - Decizie nr. 6497 din data de 10.06.2013
Cerere de chemare in garantie. Inadmisibilitate. - Decizie nr. 889 din data de 02.09.2010
Cererea creditorului de numire a lichidatorului judiciar in baza art. 31 din Legea nr.359/2009 in procedura dizolvarii de drept nu intrerupe cursul prescriptiei extinctive. - Decizie nr. 895 din data de 05.11.2010
Cerere formulata de catre creditor prin care se solicita deschiderea procedurii insolventei, bazata pe creanta,rezultata din contractul de vanzare - cumparare . - Decizie nr. 814 din data de 28.10.2009
Cerere de inlocuire a administratorului judiciar formulata de catre creditorul ce detine cel putin 50% din valoarea creantelor. - Decizie nr. 820 din data de 28.10.2009
Inadmisibilitatea cererii de interventie in lipsa actiunii principale. - Decizie nr. 545 din data de 19.06.2009
Conditiile de admisibilitate a cererii de deschidere a procedurii insolventei. - Decizie nr. 577 din data de 26.06.2009
Actele si procedura de urmat pentru intocmirea carnetului de somaj. Organele competente. - Decizie nr. 728 din data de 11.06.2009
Respingerea nejustificata a cererii de amanare formulata de petitionar - Decizie nr. 533 din data de 06.09.2007