InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Buhusi

talharie

(Sentinta penala nr. 40 din data de 24.03.2014 pronuntata de Judecatoria Buhusi)

Domeniu Talharie | Dosare Judecatoria Buhusi | Jurisprudenta Judecatoria Buhusi

Dosar nr. 1369/199/2013                                                                             - talharie –

R O M A N I A

JUDECATORIA BUHUSI
.

 SENTINTA PENALA NR 40/2014
Sedinta publica de la 24 Martie 2014
Completul compus din:
PRESEDINTE A.P.
Grefier N. L.

Ministerul Public reprezentat de procuror: P.I.    


Pe rol fiind pronuntarea cauzei penale privind pe inculpatul M. V. C. si partile vatamata P. I., T. E., A. L. F., avand ca obiect talharie (art.211 C.p.) .
Dezbaterile pe fond au avut loc in sedinta publica din 10 martie 2014, fiind consemnate in incheierea de sedinta din acea zi.

 INSTANTA
- deliberand

Asupra cauzei penale de fata, constata urmatoarele:
Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Buhusi nr.840/P/17.12.2013, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatului   M.C., pentru savarsirea infractiunilor  de talharie   prevazute de art.  211 al.1, al.2 lit. b,c C.pen.,(doua acte materiale)  cu aplicarea art. 41 al.2 C. pen. si art.211 al.1, al.2 lit. b,c C. pen., ambele cu aplicarea art. 33 lit. a C.pen. in conditiile art. 37 lit. b C. pen.
          S-a retinut in sarcina inculpatului  ca  in perioada 02-26.08.2013 pe timp de noapte, pe raza orasului Buhusi in loc public, a deposedat ori a incercat sa deposedeze prin exercitarea de acte de violenta partile vatamate P. I., T. E. si A. L. F. .
          Prin acelasi rechizitoriu s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala a inculpatului P. A. G. pentru savarsirea infractiunii de talharie prevazuta de art. 211 al.1, al.2 lit. b,c si al.2/1 lit. a C. pen, faptei lipsindu-i unul din elementele constitutive ale infractiunii sub aspectul laturii subiective cat si sub aspectul laturii obiective .s-a dispus de asemenea si respectiv lovire prevazuta de art.180 al.1 C.pen Cosmin, intrucat lipseste plangerea prealabila.
De asemenea s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala a aceluiasi  inculpat pentru savarsirea infractiunii de lovire, prevazuta de art.180 al.1 C. pen., fapta neprezentand gradul de pericol social al unei infractiuni, si s-a aplicat o sanctiune cu caracter  administrativ, amenda.
In cauza s-au audiat partile si martorii.
Analizand actele si lucrarile dosarului, instanta retine urmatoarele:
In dimineata de 03.08.2013 Politia orasului Buhusi este sesizata de catre cetateanul P. I., din localitate, cu privire la faptul ca acesta, in data de 02.08.2013, in jurul orelor 22,15, a fost deposedat prin exercitarea de violente (lovituri in zona umarului si capului) de o suma de bani, pe care o avea asupra sa, de catre o persoana necunoscuta.
  In urma cercetarilor efectuate, a rezultat faptul ca in seara de 02.08.2013, in jurul orei indicate de partea vatamata, inculpatul M. C. se afla in  apropierea domiciliului sau, situat pe strada Bradului, din apropierea strazii 1 Mai, din Buhusi, in spatele Vilei nr.19, impreuna cu alti  tineri, respectiv A. A., P. G. A., P. C. si P. F..
  Pe strada din apropiere (strada Bradului), a trecut spre Biserica ,,Sfanta Inviere” partea vatamata P. I., persoana in varsta de 78 de ani, pentru a depune un pomelnic.
 Inculpatul M. C.l-a observat ca se deplasa singur si sub pretextul ca lipseste cateva minute, a parasit grupul in care se afla si s-a indreptat spre partea vatamata.
 Ajuns langa partea vatamata, inculpatul a lovit-o pe aceasta pe la spate, cu pumnul in zona capului si umarului, partea vatamata prabusindu-se la pamant. Inculpatul a scotocit in buzunarul pantalonilor partii vatamate, unde a gasit suma de 80 lei si hartia continand pomelnicul, pe aceasta aruncand-o (fiind gasita a doua zi  de partea vatamata la locul faptei.
Inculpatul si-a insusit suma de 80 lei, dupa care a plecat de la locul faptei in centrul orasului, unde se aflau baruri cu jocuri electronice.
Aceste aspecte au fost percepute in mod direct de catre martorii A. A. si P. G. A., care, de teama inculpatului nu au comentat si s-au prefacut ca nu observa nimic.
Martorii P.C. si P. F. nu au fost identificati la domiciliu, fiind plecati din tara, conform actului de cautare. In urma actelor de violenta exercitate, partea vatamata P. I. a suferit leziuni ce au necesitat spre vindecare un numar de 8-10 zile de ingrijiri medicale, conform certificat medico-legal nr. 947A / 06.08.2013.  Inculpatul a negat comiterea faptei.        
La data de 16.08.2013, Politia orasului Buhusi a fost sesizata de catre
T. E. din localitate, cu privire la faptul ca in noaptea de 15/16.08.2013, in jurul orelor 00,00-00,15, o persoana necunoscuta, de sex masculin, a incercat sa o deposedeze de geanta pe care o avea asupra sa,  prin aplicarea de lovituri cu pumnii in zona fetei, in timp ce se deplasa pe strada, in zona strazii 1 Mai, din Buhusi.
         In urma cercetarilor efectuate a rezultat faptul ca, la data de 16.08.2013, in  jurul orelor 00,00 dupa ce a terminat serviciul, partea vatamata T. E. s-a deplasat spre locuinta pe traseul: strada A. I. Cuza, Piata Centrala, strada N. Balcescu, strada 1Mai, din orasul Buhusi.
In apropierea imobilului in care locuieste, partea vatamata a fost lovita cu pumnii in zona fetei de catre un tanar, identificat ulterior ca fiind inculpatul M. C., care a incercat sa-i smulga geanta din mana.
Intrucat victima s-a aparat si a strigat dupa ajutor, actul de deposedare nu a mai avut loc, inculpatul parasind in fuga locul faptei. Inculpatul M. C. a negat in mod constant comiterea acestei fapte, declarand ca nu a incercat sa o talhareasca pe partea vatamata, necunoscand-o pe aceasta.
Inculpatul a fost recunoscut, fara ezitare, de catre partea vatamata, dupa plansele cu fotografii continand imagini de persoane suspecte, ca fiind agresorul care a lovit-o si a incercat sa o deposedeze de bunuri.
Mai mult, inculpatul M.C. a fost surprins de camerele video amplasate pe magazinul ,,La doi Pasi” apartinand S.C.Sabiex S.R.L. Buhusi, la data de 16.08.2013 in jurul orelor 00,08, in timp ce urmarea, la un interval temporal de 33 de secunde, partea vatamata pe strada Nicolae Balcescu.
In urma loviturilor aplicate, partea vatamata a suferit leziuni ce au necesitat spre vindecare un numar de 5-6 zile, conform certificatului medico-legal nr.1017A/19.08.2013.
           Faptele descrise la punctele 1 si 2 sunt comise in baza unei unice rezolutii infractionale, inculpatul actionand de unul singur, la ore inaintate, asupra unor persoane izolate, cu scopul de a le deposeda de bani ori valori, procedand in acelasi mod.
Acest aspect este desprins din declaratiile martorilor mai sus precizati si ale partilor vatamate, declaratiile martorilor conturand motivarea infractionala a inculpatului scopul de a face rost de bani pentru a juca la jocuri mecanice/electronice ori a pleca in strainatate.
Actele materiale comise in aceste doua situatii, primul in forma consumata, iar al doilea in forma tentativei, reprezinta o pluralitate (duala) de acte materiale, care constituie elementele infractiunii de talharie in forma continuata, prevazuta de art. 211 al.1, al.2 lit.b,c C.pen., cu aplicarea art.41 al.2 C.pen., in conditiile art.37 lit.b C.pen.
          La data de 26.08.2013 numitul A.L. F., din comuna R., judetul Neamt, in jurul orelor 21,00, reclama la organele de politie  sosite in fata imobilului cu nr. 19 de pe strada 1 Mai, din orasul Buhusi, la solicitarea telefonica a martorului A. M.G.  zis,,B.”, ca a fost deposedat de suma de 70 lei pe care o avea in buzunar si a fost lovit de catre doua persoane (de una cu pumnul in zona fetei, iar de alta cu piciorul in zona trunchiului).
          Partea vatamata a indicat ca autor al loviturii aplicate in zona trunchiului pe inculpatul P. G. A., iar  ca autor al deposedarii de bani si autor al loviturilor aplicate in zona capului pe numitul ,,C.”,  identificat ulterior ca fiind inculpatul M. C..
          In urma cercetarilor efectuate, a rezultat faptul ca, la data de 26.08.2013, in jurul orelor 21,00 partea vatamata A. L. F.se deplasa din zona strazii Casa de Apa, unde lucra ziler, spre centrul orasului Buhusi, urcand pe strada 1 Mai. Ajunsa in dreptul imobilului cunoscut in oras ca vila nr.19 , partea vatamata a fost acostata de catre numitul M. C., care se afla in compania mai multor tineri, A. A., C. A., P. G. A., cu care consuma bere.
Inculpatul M. C. a intrebat-o pe partea vatamata de unde este, dupa care i-a dat acesteia o tigara. Inculpatul M. C. i-a solicitat partii vatamate sa bea un pahar de bere cu ei, insistand in acest sens, dupa care i-a solicitat sa dea (sa faca cinste) si ea un bidon de bere.
La raspunsul partii vatamate ca nu are bani de cheltuit, inculpatul i-a solicitat acesteia sa-i achite tigara.
Partea vatamata a scos din buzunar bani marunti cu scopul de a achita tigara, ocazie cu care a fost remarcat de catre M.C.si de ceilalti ca are si o bancnota de 50 lei.
Inculpatul M. C. a lovit partea vatamata cu palma peste fata reprosandu-i ca a mintit ca nu are bani, conform declaratiei de martori, afirmand  „bai bulangiule, de ce minti… dupa care a bagat mana in buzunarul acesteia si a luat intreaga suma gasita, inclusiv bancnota de 50 lei.
Dupa ce inculpatul M. C. a deposedat partea vatamata de suma de bani, aceasta a fost lovita cu piciorul in zona trunchiului si de catre inculpatul P. G. A., acesta reprosandu-i ca i-a patat blugii cu bere din paharul pe care il avea in mana.
Inculpatul M. a dat martorului A. A.  suma de 50 lei solicitandu-i acestuia sa cumpere bere si tigari, de la un magazin din apropiere, martorul conformandu-se, dat fiind ascendentul de comportament violent al inculpatului.
La scurt timp martorul s-a reintors de la magazin, cu produsele solicitate, iar in momentul in care a dorit sa dea suma ramasa ca rest partii vatamate, M. C. i-a luat banii din mana cf. declaratiei A. A..
La scurt timp in zona imobilului au sosit organele de politie anuntate telefonic de A. M. G., acestuia fiindu-i frica sa intre in apartament datorita  prezentei in fata blocului a lui M.C., cunoscut ca persoana agresiva in comunitate.
Partea vatamata A.L.nu a depus certificat medico-legal, dupa consemnarea declaratiei initiale nemaifiind identificata in localitatea de domiciliu si nici la locul de munca.
         Inculpatul nu a recunoscut savarsirea infractiunilor.
         La urmarirea penala in declaratia din data de 27.08.2013, scrisa personal, a aratat ca in ziua de 26.08.2013 pe la orele 16,30-17,00  a mers impreuna cu P. G.. A. la numitul C.G.pentru a-si reface un tatuaj si a plecat dupa ora 20,00.
Aici se afla si A. A.. La data de 28.08.2013 a aratat ca nu doreste sa dea declaratie.
Acelasi inculpat, cu ocazia solutionarii propunerii de arestare preventiva a  aratat ca nu  recunoaste faptele retinute in sarcina sa,  nu a talharit  pe P. I. si T. E., iar la data de 26.08.2013 a fost cu P. A.si A.  A. sa-si faca un tatuaj si s-a intors in jurul orelor 22,00 ,dupa care s-a oprit in fata unui bar pe strada Bradului.
            La instanta, inculpatul a aratat  ca nu s-a intalnit cu P. si A. pe data de 02.08.2013, intrucat nu se afla in localitate la acea data. Nu a lovit pe partea vatamata  A. L. F. sustinand ca a venit acasa pe la orele 19,00-20,00 si nu a mai iesit din casa, in acea seara.
            Sustinerile inculpatului sunt combatute de declaratiile martorilor din lucrari, chiar daca unii au incercat la instanta sa ocoleasca adevarul, fiind mai rezervati  datorita faptului ca le este frica de inculpat care este cunoscut in comunitate ca o persoana  foarte agresiva.        
In drept, faptele  inculpatului intrunesc in drept elementele constitutive a doua  infractiuni de talharie si a unei infractiuni de tentativa de talharie prevazute de art. 233 al. 1- 234 al.1 lit. d N. C. pen. si respectiv art. 32 al.1 rap. la art. 233 al. 1- 234 al.1 lit. d N. C. pen  cu aplicarea art. 33 lit. a , art.37 lit. b C. pen (1969) si art. 5 N. C. pen, prin schimbarea incadrarii juridice  din infractiunile de talharie   prevazute de art.  211 al.1, al.2 lit. b,c C.pen.,( doua acte materiale)  cu aplicarea art.41 al.2 C. pen., si art.211 al.1 ,al. 2 lit. b,c C.pen. ,ambele cu aplicarea art.33 lit. a C. pen. in conditiile art.37 lit. b C.pen.
           La individualizarea judiciara  a pedepselor, instanta va avea in vedere criteriile generale de individualizare a pedepselor prevazute de art. 72.Cod penal (1969), dar si persoana inculpatului care este fara ocupatie ,a avut o pozitie nesincera pe parcursul cercetarilor si la instanta si poseda antecedente penale, fiind recidivist.
Instanta urmand a retine starea de recidiva  post executorie prevazuta de art. 37 lit. b C.pen.(1969) stare ce rezulta din aceea ca  inculpatul are numeroase condamnari ultima fiind de 3 ani inchisoare aplicata prin s.p. nr.140/2010 a Judecatoriei Buhusi fiind arestat la data de 28.04.2010 si liberat la data de 29.08.2012, ramanandu-i un rst neexecutat de 241 zile inchisoare .Faptele deduse judecatii au fost savarsite dupa expirarea duratei pedepsei  de 3 ani.
         In cauza se vor aplica  dispozitiile art.5 N. C. pen cu privire la aplicarea legii penale mai favorabile.
         Fata de cele ce preced  instanta  apreciaza ca inculpatul nu poate fi reeducat decat  prin aplicarea unei pedepse cu  inchisoare.
        Urmeaza ca instanta in aplice cate o pedeapsa pentru fiecare infractiune  pe cale le va contopi conform art.33 lit.a si 34 lit. b C.pen.(1969) la care va adauga un spor de pedeapsa.
        In baza art. 66 alin. 1 lit. a, b, N.C. pen. va interzice inculpatului, ca pedeapsa complementara,  exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat,  pe o perioada de 2 ani, dupa executarea pedepsei inchisorii, dupa gratierea totala ori a restului de pedeapsa,  dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate.
In baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b N.C. pen. va interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si  de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte  si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.
         In temeiul art. 72 al.1 N. C. pen va computa din pedeapsa aplicata inculpatului  durata retinerii de 24 ore pe data de 27.08.2013  si durata arestului preventiv de la data de 28.08.2013 la zi.
         In temeiul art.399 al.1 N. C. pr. pen. va mentine starea de arest a inculpatului.
         In temeiul art.7 din Legea nr.76/2008 va dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat.
         In ceea ce priveste latura civila instanta retine ca partea vatamata P. I. s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 80 lei daune materiale, reprezentand banii sustrasi de inculpat si 1000 lei daune morale. In sustinerea cererii a solicitat proba cu martorul S. I..
Partea vatamata T.E. s-a constituit parte civila  in cauza cu c/valoarea certificatului medico-legal ,precum si cu suma de 5000 lei daune morale.
La randul ei partea vatamata A. L. F. s-a constituit parte civila la urmarirea penala cu suma de 70 lei c/valoarea banilor sustrasi de inculpat.
Instanta apreciaza fondata cererea partilor vatamate P. I.si A. L. F. .
Cat priveste pe partea vatamata T. E. aceasta, desi a solicitat proba cu un martor nu l-a mai prezentat si nu a depus inscrisuri la dosar, pentru dovedirea daunelor materiale. Instanta retine ca partea vatamata este indreptatita la plata daunelor morale ,dar intr-un cuantum mai mic ce va fi apreciat de instanta.
           Fata de cele ce preced, instanta in temeiul art. 19, 25 si 397 N. C. pr pen. si art. 1357 C. civ.,  va obliga inculpatul la plata despagubirilor civile catre partile civile P. I..si A. L.F., conform cererii acestora .
            Va admite in parte cererea pentru despagubiri civile formulata de partea civila T. E. si va obliga acelasi inculpat la plata daunelor morale ,catre aceasta.
  Va dispune plata din fondurile M.J a onorariului pentru aparatori  oficiu la urm. pen. in suma 600 lei  din care 300 lei avocat ……… si 300 lei avocat ……..
  Va constata  ca inculpatul  a fost asistat de aparator din oficiu ,la instanta.
             Vazand si dispozitiile art.274 al.1 N.C.pr.pen.

PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE

   In temeiul art.386 N.C.pr.pen dispune schimbarea incadrarii juridice din infractiunile de talharie  fapte prevazute de art. 211 al. 1, al. 2 lit. b, c, C. pen. cu aplicarea art. 41 al. 2 Cpen si art. 211 al. 1, al. 2 lit. b, c C. pen.,  ambele cu aplicarea art. 33 lit. a C. pen , in conditiile art. 37 lit. b C. pen. in doua infractiuni de talharie  prevazute de art.233 al.1 -234 al.1 lit.d N.C.pen si o tentativa de talharie prevazuta de art. 32 al.1 rap la art. 233 al.1 - 234 al.1 lit. d N. C. pen. cu aplicarea art.33 lit. a vechiul C.pen., art.37 lit. b vechiul C.pen si art. 5 N.C.pen.
           Condamna inculpatul M.C., zis „.” fiul lui ………  nascut la data de …….. in Buhusi, jud. Bacau, cu acelasi domiciliu, str. ……….  judetul Bacau, CNP: …….., cetatean roman, fara ocupatie, recidivist, necasatorit, pentru savarsirea urmatoarelor  infractiuni:
- talharie prevazuta de art.233 al.1,  art. 234 al.1 lit. d N. C.pen cu aplicarea art. 37 lit. b C.pen. 1969 si art. 5 N.C.pen la pedeapsa de 4 ani inchisoare.
- talharie prevazuta de art.233 al.1 -234 al.1 lit.d N.C.pen cu aplicarea art. 37 lit.b  C.pen. 1969 si art. 5 N.C.pen  la pedeapsa de   4 ani inchisoare.
- tentativa de talharie prevazuta de art.32 al.1 rap. la art. 233 al.1-234 al.1 lit. d N. C.pen.cu aplicarea art. 37 lit.b  C.pen 1969 si art.5 N. C. pen la pedeapsa de    2 ani inchisoare.             
  In temeiul art. 33 lit.a si art.34 lit.b C.pen din 1969  ,contopeste pedepsele aplicate in cauza, in pedeapsa cea mai grea  sporita cu  5 luni inchisoare.    
  Pedeapsa de executat 4 ani si 5 luni inchisoare
             In baza art. 66 alin. 1 lit. a, b, N.C. pen. interzice inculpatului, ca pedeapsa complementara,  exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat,  pe o perioada de 2 ani, dupa executarea pedepsei inchisorii, dupa gratierea totala ori a restului de pedeapsa,  dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate.
 In baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b N.C. pen. interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si  de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte  si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.
            In temeiul art. 72 al.1 N.C.pen computa din pedeapsa aplicata inculpatului  durata retinerii de 24 ore pe data de 27.08.2013  si durata arestului preventiv de la data de 28.08.2013 la zi.
            In temeiul art.399 al.1 N. C. pr. pen. mentine starea de arest inculpatului.
            In temeiul art.7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat.
           In temeiul art. 19 ,25 si 397 N. C. pr pen. si art. 1357 C. civ, obliga inculpatul la plata despagubirilor civile catre partile civile dupa cum urmeaza:
- 80 lei daune materiale si 1000 lei daune morale catre partea civila P. I..
- 70 lei daune materiale catre partea civila A. L. F..
- Admite in parte cererea pentru despagubiri civile formulata de partea civila T. E. si obliga acelasi inculpat la plata daunelor morale in suma de 2000 lei, catre aceasta parte civila.
Dispune plata din fondurile M.J a onorariului pentru aparatori oficiu la urm. pen. in suma 600 lei  din care 300 lei avocat ……. si 300 lei avocat ……….
Constata  ca inculpatul  a fost asistat de aparator din oficiu ,la instanta.
 In temeiul art. 274 al.1N C. pr. pen., obliga inculpatul la plata sumei de 2050 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care, 700 lei catre Ministerul Public, si 500 lei catre Ministerul Justitiei, din care 200 lei onorariu aparator oficiu.
Cu drept de apel in 10 zile de la comunicare
Pronuntata in sedinta publica azi, 24.03.2014.
Presedinte,
           Pacuraru Ana


            Grefier,
  Luca Nicoleta

Red. PA-09.04.2014
Tehnored. PA/LN- 8 expl;
09/09.04.2014




















Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Talharie

talharie - Hotarare nr. 6711 din data de 09.05.2017
talharie - Sentinta penala nr. 954 din data de 14.12.2017
Talharie (art.211 C.p.) - Sentinta penala nr. 19 din data de 21.03.2013
Talharie - Sentinta penala nr. SP62/2007 din data de 31.03.2009
Executarea efectiva a pedepsei inchisorii .Asigurarea indeplinirii scopurilor si functiei pedepsei .Mentinerea in apel a hotararii de condamnare - Decizie nr. 236 din data de 22.09.2010
Individualizarea judiciara a pedepsei Circumstante atenuante - Decizie nr. 21 din data de 01.02.2010
Corecta individualizare a pedepsei sub aspectul cuantumului si a modului de executare - Decizie nr. 44 din data de 24.02.2010
Talharie - Sentinta penala nr. 470 din data de 26.08.2009
Retinand in mod intemeiat varianta agravanta a tentativei de omor prev. de art. 176 lit. d Cod penal, instanta de fond a apreciat in mod judicios ca in speta nu sunt aplicabile prevederile art. 3201 Cod procedura penala referitoare la judecarea cauzei i - Decizie nr. 3/Ap din data de 21.02.2013
Activitatea infractionala a inculpatului major care in baza unei intelegeri anterioare cu inculpatii minori, autori ai unei infractiuni de talharie in forma continuata, promite autorilor ajutor in valorificarea la casele de amanet bunurilor obtinute in - Decizie nr. 125/R din data de 14.02.2013
Talharie. Forma agravata a savarsirii de doua sau mai multe persoane impreuna. - Decizie nr. 1041 din data de 08.10.2012
Talharie. Forma agravata a savarsirii de doua sau mai multe persoane impreuna. - Decizie nr. 847 din data de 05.07.2012
Talharie. Continut obiectiv al infractiunii. - Decizie nr. 60 din data de 14.03.2011
Talharie. Notiunea de arma. Folosirea unui pistol de jucarie la comiterea faptei. Incadrare juridica. - Decizie nr. 620 din data de 15.10.2009
Talharie. Stabilirea modalitatii de executare a pedepsei. Criterii de evaluare. - Decizie nr. 528 din data de 05.09.2009
Talharie savarsita in forma continuata. Mai multe infractiuni de talharie in concurs real. Distinctie. - Decizie nr. 80/A din data de 14.02.2006
Talharie si violare de domiciliu. Concurs de infractiuni. - Decizie nr. 30/A din data de 12.01.2006
art. 211 Cod penal - Sentinta penala nr. 840 din data de 28.03.2012
art. 211 C.p. - Sentinta penala nr. 2100 din data de 22.10.2010
- Sentinta penala nr. 2070 din data de 20.11.2008