InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Targu Jiu

plati

(Sentinta civila nr. 13373 din data de 30.10.2012 pronuntata de Judecatoria Targu Jiu)

Domeniu Fondul funciar | Dosare Judecatoria Targu Jiu | Jurisprudenta Judecatoria Targu Jiu

Dosar nr.
R O M A N I A
Cod operator 2445
JUDECATORIA TARGU JIU
JUDETUL GORJ
SECTIA CIVILA
Sentinta civila  Nr. 13373/2012
Sedinta publica de la 30 Octombrie 2012
Completul compus din:
PRESEDINTE
Grefier

      Pe rol fiind judecarea cauzei civil privind pe reclamant M G si pe parat P O T, avand ca obiect fond funciar.
La apelul nominal facut in sedinta publica a raspuns reclamantul, lipsa fiind restul partilor.
Procedura legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta dupa care reclamantul a depus la dosar note scrise, invederand instantei ca a renuntat la judecarea cererii de stramutare despre care a sustinut la termenul anterior ca ar fi existat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ca nu mai doreste nici suspendarea cauzei, potrivit solicitarilor anterioare; reclamantul a precizat ca nu mai are exceptii de invocat, cereri de formulat si ca nu mai sunt probe de administrat, solicitand acordarea cuvantului pe fond asupra cauzei, invederand instantei ca se grabeste intrucat trebuie sa participe la o ancheta declansata de Inspectia Judiciara din cadrul CSM cu privire la reclamatiile pe care le-a facut impotriva celor care nu i-au dat dreptate.
Instanta a constatat cercetarea judecatoreasca incheiata si a acordat cuvantul pe fond.
Reclamantul a solicitat admiterea cererii sale asa cum este formulata si cum rezulta din actele si probele de la dosar, in sensul obligarii paratului la 10 miliarde ROL daune compensatorii, la 5000 euro daune morale si la 150 milioane ROL cheltuieli de judecata.
     

INSTANTA

Deliberand, constata :
Prin cererea inregistrata sub nr. _..pe rolul Judecatoriei Tg-Jiu, reclamantul M G in contradictoriu cu paratul P O T a solicitat instantei de judecata sa dispuna obligarea acestuia la plata unor daune cominatorii de 1000 lei pe zi de intarziere pana la punerea in aplicare a sentintei civile nr. __pronuntata in dosarul nr. _.. si a deciziei civile cu nr. __pronuntata de Tribunalul Gorj.
In motivarea actiunii  reclamantul a aratat ca in data de 20.03.1991 a formulat cerere de reconstituire, iar prin sentinta civila nr. __.. Comisia Locala Turceni a fost obligata sa inainteze documentatia in vederea eliberarii titlului de proprietate pe numele mostenitorilor autorului M G, si desi s-a stabilit in sarcina sa aceasta obligatie, refuza sa il puna in posesie.
In dovedirea actiunii, reclamantul a inteles sa se foloseasca de proba cu inscrisuri.
Reclamantul a solicitat judecarea cauzei in lipsa sa.
Intimata a formulat intampinare, prin care a aratat  ca actiunea reclamantului este nefondata, intrucat au fost indeplinite obligatiile prevazute de art. 5 din HG 890/2009, privind procedura de reconstituire a dreptului de proprietate cei revenea Comisiei Locale Turceni in vederea intocmirii documentatiei premergatoare eliberarii titlului de proprietate pentru suprafetele de teren mentionate, prin sentinta civila nr. _.ramasa definitiva prin decizia nr. __a Tribunalului Gorj, prin care a fost obligata la intocmirea si inaintarea documentatiei premergatoare eliberarii titlului de proprietate pentru suprafata de 1,77 ha, teren arabil si 0,12 ha teren forestier.
A precizat intimata ca pentru  intocmirea  documentatiilor premergatoare eliberarii titlului de proprietate au fost invitati numitii P V si reclamantul M G, in calitate de mostenitori ai lui M G, insa reclamantul nu s-a prezentat niciodata la identificarea terenurilor in vederea punerii in posesie.
Astfel, a mai precizat intimata ca in prezent din suprafata de 1,77 ha au fost intocmite documentatii pentru 0,2248 ha fiind emisa adeverinta de proprietate nr. 1132/2006, 0,1037 ha, adeverinta nr. 1289/2008, 0,9019 ha, a fost intocmit proces verbal de punere in posesie, semnat de catre P V in data de 19.06.2009 si 0,0981 ha, suprafata ocupata de terasamentul din cadrul CE Turceni.
Tot in acest sens, intimata a sustinut ca in data de 19.06.2009, M G si P V prin adresele nr. 7723/2009, au fost convocati pentru identificarea terenurilor, insa la data prezentata, MG nu a fost prezent, iar celalalt mostenitor P V, nu a cunoscut amplasamentul pentru suprafata de teren aratata, precum si pentru suprafata de 0,12 ha teren forestier, incheindu-se in acest sens procesul verbal nr. 8167/2009.
In dovedirea apararilor din intampinare, intimata a depus la dosar toate aceste inscrisuri de care face vorbire.
Prin sentinta civila nr. --------instanta a respins cererea, insa prin decizia nr. _____Tribunalul Gorj a admis recursul declarat de catre reclamant, a casat sentinta atacata, trimitand cauze pentru rejudecare primei instante. A retinut instanta de control judiciar ca din cererea formulata si precizata de catre reclamant rezulta ca acesta a solicitat daune compensatorii pentru nepunerea in aplicare a unei sentinte civile, iar instanta s-a pronuntat pe daune cominatorii, iar, in conditiile in care reclamantul a solicitat si acordarea unor daune morale, instanta nu s-a pronuntat pe acest capat de cerere; astfel, a precizat tribunalul, instanta s-a pronuntat asupra ceea ce nu s-a cerut si nu a pronuntat o solutie pentru ceea ce s-a cerut, impunandu-se rejudecarea cauzei in fond.
Cauza a fost reinregistrata pe rolul Judecatoriei Tg Jiu sub nr. __.
In aceasta faza procesuala instanta, avand in vedere dispozitiile art. 315 C.p.civ., a pus in vedere reclamantului sa-si precizeze clar obiectul cererii de chemare in judecata,  reclamantul depunand in acest sens, la fila 10 din dosar, o precizare prin care a solicitat transformarea daunelor cominatorii in daune compensatorii.
Comisia Locala de fond funciar Turceni si paratul I I in calitate de presedinte al Comisiei locale de fond funciar Turceni, au depus la dosarul cauzei la fila 71, intampinare prin care au solicitat respingerea cererii formulate de reclamant ca fiind neintemeiata.
In motivarea intampinarii s-a invocat ca au fost respectate obligatiile prev. de art.5 din HG 890/2005, mentionand ca au fost invitati mostenitorii autorului M G, printre care se inscrie si reclamantul, la identificarea terenurilor in vederea punerii in posesie, ocazie cu care au fost emise adeverintele provizorii de proprietate nr.1132/2006 pentru suprafata de 0,2248 ha. si 1289/27.10.2008 pentru suprafata de 0,1037 ha, iar la data de 19.06.2009 a fost intocmit procesul-verbal de punere in posesie, semnat de catre numita P V, mostenitoarea autorului M G.
S-a mai aratat ca pentru neeliberarea titlului de proprietate, pentru terenul cu vegetatie forestiera, culpa apartine reclamantului care a refuzat sa depuna schita amplasamentului cu terenul detinut anterior, sau orice alte inscrisuri prin care sa se identifice vechiul amplasament.
In contraproba intimata a inaintat la dosarul cauzei inscrisurile atasate la filele 74-75 din dosar.
Pe parcursul derularii celui de-al doilea ciclu procesual s-a luat o declaratie reclamantului, atasata la fila 62 din dosar, prin care a aratat ca solicita transformarea daunelor cominatorii in cuantum de 100 lei pentru fiecare zi de intarziere, stabilite prin sentinta civila nr.6022/15.10.2009 a Judecatoriei Tg-Jiu, in despagubiri civile reprezentand lipsa de folosinta a terenului agricol in suprafata de 1,77 ha. si a terenului cu vegetatie forestiera in suprafata de 0,12 ha, intrucat pana in prezent nu s-a eliberat titlul de proprietate.
La termenul din data de 02.09.2011 instanta a dispus efectuarea unei adrese la Comisia Locala de fond funciar Turceni pentru a comunica: daca dupa ce s-a inaintat de catre OCPI Gorj nota de constatare inregistrata sub nr.3/63/79 din 28.04.2010, Comisia Locala de fond funciar Runcu a remediat deficientele constatate si a inaintat documentatia in vederea eliberarii titlului de proprietate pentru suprafata de 1,77 ha. teren agricol in favoarea mostenitorilor autorului M G, asa cum s-a stabilit prin sentinta civila nr__ a Judecatoriei Tg-Jiu, pronuntata in dosarul nr_.. si sentinta civila nr_.. pronuntata de Judecatoria Tg-Jiu in dosarul nr__,  daca pentru suprafata de 0,12 ha. teren cu vegetatie forestiera,  si totodata sa inainteze oferta de amplasament facuta petentului M G cu privire la suprafata de 0,12 ha. teren cu vegetatie forestiera.
Prin adresa nr.9970/27.09.2011, atasata la fila 121 din dosar, s-a raspuns de catre Comisia locala de fond funciar Turceni la adresa formulata de catre instanta, raspunsul fiind insotit de inscrisurile atasate la filele 122 - 133 din dosar.
Fata de raspunsul Comisiei Locale de fond funciar Turceni, la termenul din data de 30.09.2011 reclamantul si-a precizat din nou cererea de chemare in judecata, aratand ca solicita transformarea daunelor cominatorii de 100 lei, mentionate in sentinta civila nr.6022/15.10.2009 a Judecatoriei Tg-Jiu, in despagubiri civile de 100 lei pe fiecare zi de intarziere, reprezentand daune pentru prejudiciul ce i s-a produs ca urmare a faptului ca pana in prezent nu i s-a eliberat titlul de proprietate  cu toate ca detinea o hotarare irevocabila in acest sens.
In acest dosar  s-a pronuntat sentinta civila nr. 7559 din 30.09.2011 prin care s-a admis  cererea, ulterior precizata si s-a dispus  transformarea daunelor cominatorii in cuantum de 100 lei/fiecare zi de intarziere, stabilite in sarcina primarului orasului Turceni, in calitate de presedinte al Comisiei locale de fond funciar Turceni, prin sentinta civila nr. _.a Judecatoriei Targu-Jiu, pronuntata in dosarul nr__., in daune interese moratorii de 100 lei/fiecare zi de intarziere, incepand cu data de 14.12.2009 si pana la indeplinirea efectiva a obligatiei, stabilite prin sentinta civila mai sus mentionata.
Impotriva acestei sentinte paratul a declarat recurs, care a fost admis prin decizia civila nr. 286 din 09.02.2012 a Tribunalului Gorj, decizie prin care s-a dispus casarea sentintei atacate si trimiterea cauzei pentru o noua judecata la instanta de fond.
S-a retinut in decizia de casare ca recursul este intemeiat , solutia instantei de fond fiind pronuntata cu  gresita interpretare a legii , respectiv a disp. art. 580 3 alin 2  si art. 574 C.proc.civ., in cauza fiind incident cazul de recurs prev. de art. 304 pct. 9 C.proc.civ.  si in raport de disp. art. 312 alin 3 si 5 C.proc.civ. va admite recursul, va casa sentinta si va trimite cauza spre rejudecare, probatoriul administrat in cauza fiind insuficient pentru  o corecta solutionare a cauzei.
Astfel, prin  actiunea dedusa judecatii reclamantul M G  a solicitat  obligarea PO T la plata de daune compensatorii ca urmare a neindeplinirii de catre  comisia de fond funciar a obligatiei de a intocmi documentatia necesara emiterii titlului de proprietate si de a-l pune in posesie asupra terenului  de 1,77 ha teren agricol si 0,12 ha teren  forestier , respectiv de a  executa  dispozitiile sentintei civile nr. 7354/12.12.2005  pronuntata de Judecatoria Tg Jiu , asa cum a fost modificata prin decizia civila nr. 206/6.02.2006 a Tribunalului Gorj in dosar nr. 451/2006. 
A mai sustinut reclamantul ca  prin  sentinta civila nr. _.pronuntata de Judecatoria Tg Jiu , P O T in calitate de presedinte al  Comisiei Locale de fond funciar Turceni  a fost obligat la plata de daune cominatorii  pana la aducerea la indeplinire a obligatiei stabilita prin sentinta civila _
A apreciat tribunalul in acest context ca solutia instantei de fond de a transforma daunele cominatorii in cuantum de 100 lei/zi intarziere , stabilite prin sentinta civila nr. _..in daune interese moratorii  in cuantum de 100 lei/zi intarziere pana la indeplinirea efectiva a obligatiilor stabilite in titlul executoriu , este  contrara  disp. art. 580 3 alin 2  si art. 574 C.proc.civ potrivit carora  cuantumul daunelor interese trebuie dovedit  de catre reclamant , neputandu-se "converti " cuantumul daunelor cominatorii in daune moratorii fara sa se stabileasca in concret care este prejudiciul suferit de reclamant . In acest sens a statuat si ICCJ  prin decizia XX/2005 , pronuntata in recurs in interesul legii .
Tribunalul a decis ca  in rejudecare instanta va  pune in vedere  reclamantului sub sanctiunea prevazuta de art. 1551 C.proc.civ. sa-si complineasca lipsurile cererii , in sensul ce a indica  amplasamentul cu privire la care sustine ca  reprezinta vechiul sau amplasament , prin indicare punct toponimic, vecinatati, dimensiuni, ca se va  solicita Comisiei locale de fond funciara  Turceni sa precizeze daca  amplasamentul  solicitat de reclamant, asa cum va fi precizat, este liber , respectiv daca exista posibilitatea reconstituirii  pe acel amplasament ori daca are  dovezi in raport de care poate sa sustina ca pentru  acele amplasamente  sunt indreptatite la reconstituire  alte peroane  si se  va verifica daca  amplasamentul indicat de  reclamant  se regaseste in tot sau in parte  in amplasamentul stabilit de comisia de fond funciar prin procesul verbal de punere in posesie nr. 15/4.03.2010  sau procesele verbale de punere in posesie nr. 5/27.01.2012 si nr. 6/27.01.2012  in caz afirmativ instanta  urmand sa aprecieze asupra perioadei pentru care  reclamantul ar fi indreptatit la daune interese , in conditiile in care acesta a refuzat semnarea proceselor verbale  iar amplasamentul fusese corect stabilit nu se mai poate vorbi de o culpa a comisiei  de fond funciar .  De asemenea, dupa  lamurirea celor amintite anterior , in cauza se va efectua o expertiza tehnica care sa stabileasca lipsa de folosinta  cauzata  reclamantului ca urmare a  nepunerii  in posesie pentru terenul de 1,77 ha teren arabil si 0,12 ha teren forestier ,  acest calcul urmand sa se faca  in raport de caracteristicile terenului asa cum va fi individualizat de reclamant . In ceea ce priveste terenul forestier  urmeaza  sa se aiba in vedere in ce consta efectiv prejudiciul raportat la caracteristicile terenului forestier care  nu presupune culegerea  fructelor anual, urmand ca reclamantul sa  precizeze perioada pentru care solicita  plata daunelor interese, avand in vedere ca actiunea dedusa judecatii este o actiune  prescriptibila , supusa termenului general de prescriptie de 3 ani prevazut de art. 3 din Decretul 167/1958 si in raport de  aceasta perioada urmeaza sa se stabileasca cuantumul daunelor interese .
In cel de-al treilea ciclu procesual cauza a fost inregistrata pe rolul instantei de fond sub nr. ___.
Instanta a pus in vedere reclamantului indrumarile date de instanta de control judiciar prin decizia de casare , in sensul de a preciza amplasamentul cu privire la care sustine ca  reprezinta vechiul sau amplasament , prin indicare punct toponimic, vecinatati, dimensiuni.
La fila 22 din dosar reclamantul a depus note de sedinta, realizand o schita a terenului cu vegetatie forestiera la care se refera in cauza de fata, precizare fata de care paratul a invederat instantei prin adresa nr. 6179 din 14.06.2012 aflata la fila 35 din dosar, ca pentru acest teren s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate in favoarea reclamantului, ca mostenitor al autorului M G  prin titlul de proprietate nr. 14857634 din 06.06.2005.
Fata de aceasta precizare a Comisiei Locale, reclamantul a invederat prin note scrise ca intelege sa se inscrie in fals, ca de altfel cu privire la toate actele, documentele, intampinarile depuse de catre parat la dosar, pentru ca apoi sa revina asupra acestei solicitari, dar nici nu a dorit administrarea altor probe in sensul celor trasate de catre Tribunal prin decizia de casare.
Cu prilejul cuvantului asupra fondului in cauza de fata, reclamantul a facut precizarea ca doreste obligarea paratului la 10 miliarde ROL daune compensatorii, la 5000 euro daune morale si la 150 milioane ROL cheltuieli de judecata.
Daunele-interese reprezinta echivalentul prejudiciului suferit de creditor ca urmare a neexecutarii sau executarii necorespunzatoare ori cu intarziere a obligatiei de catre debitor. Astfel, daunele-interese compensatorii sunt despagubirile ce se acorda de catre instanta pentru a se compensa prejudiciul suferit de creditor in cazul neexecutarii, executarii partiale sau executarii defectuoase a obligatiilor. In acest caz, se mai vorbeste, inexact, de o executare prin echivalent a obligatiilor. In realitate, prin faptul neexecutarii sau a executarii necorespunzatoare se declanseaza raspunderea civila a debitorului. Daunele-interese moratorii reprezinta despagubirile acordate creditorului in cazul in care debitorul si-a executat cu intarziere obligatia, intarziere care a produs un prejudiciu creditorului. Se retine ca, pe cand daunele cominatorii sunt un mijloc de constrangere cu rolul de a-l determina pe debitor sa execute in natura obligatia, daunele-interese, moratorii sau compensatorii au functie reparatorie, reprezentand un mijloc de reparare a prejudiciului suferit de creditor. Fie ca este vorba de daune-interese, fie ca avem in vedere despagubirile reprezentand echivalentul prejudiciului produs printr-o fapta juridica civila ilicita, deci situandu-ne pe planul raspunderii civile contractuale, sau pe cel al raspunderii delictuale, nu putem identifica daunele cominatorii cu aceste mijloace de reparare a prejudiciului.
Analizand inscrisurile existente la dosarul cauzei, instanta retine ca prin sentinta civila nr. ____pronuntata in dosarul nr___, modificata prin decizia__.., a fost obligata Comisia Locala Turceni sa inainteze Comisiei Judetene Gorj, documentatia pentru eliberarea titlului de proprietate pe numele mostenitorilor autorului M G, pe suprafata de 1,77 ha, si pe suprafata de 1200 mp. teren forestier.
Verificand temeinicia afirmatiilor reclamantului, cat si a apararilor formulata de intimata, prin intampinare, in opinia instantei, actiunea reclamantului nu este intemeiata, intrucat, asa cum reiese din inscrisurile depuse de intimata, s-a procedat la punerea in posesie a mostenitorilor autorului M G, fiind emise adeverinte de proprietate si proces verbal de punere in posesie, respectiv adeverinta de proprietate nr. 1132/2006 pentru suprafata de 0,2248 ha, adeverinta de proprietate nr. 1289/27.10.2008, pentru suprafata de 0,1037 ha, a fost intocmit proces verbal de punere in posesie pentru suprafata de 0,9019 ha, dar si titlul de proprietate nr. nr. 14857634 din 06.06.2005.
Acest aspect reiese si din procesul verbal incheiat la 28.12.2009, cu ocazia solutionarii deciziei civile 206/2006, pentru reconstituirea suprafetei de 1,77 ha teren agricol si 0,12 ha teren forestier, in prezenta reprezentantilor comisiei locale si a reclamantului, unde se consemneaza ca s-a constatat ca din totalul suprafetei de 1,77 ha, au fost identificate urmatoarele suprafete: adeverinta partiala nr. 1132/08.08.2006, pentru suprafata de 0,2248 ha, adeverinta nr. 1289/27.10.2008 pentru suprafata de 0,1037 ha, s-a identificat suprafata de 0,9019 ha, in punctul ,, Soseaua Noua,, , iar pentru diferenta de 0,5396 ha pana la suprafata de 1,77 ha s-a emis oferta nr. 15816/16.12.2009, pentru a se reconstitui fizic in raport cu HG 890/2005, deoarece nu puteau fi reconstituite fizic pe vechiul amplasament, propunerea a fost facuta pentru tarlaua 69 Turceni.
Din acelasi proces verbal rezulta ca pentru suprafata de 0,12 ha teren forestier, s-a stabilit ca in data de 30.12.2009, sa se intruneasca comisia de fond funciar, pentru deplasarea in teren si identificarea suprafetei respective, impreuna cu reprezentantii Ocolului Silvic Turceni, proprietarii suprafetei de teren solicitata si ceilalti proprietari vecini, fiind obligatoriu a fi prezenti la fata locului.
De asemenea, instanta retine ca in procesul verbal incheiat la 30.12.2009 in cadrul sedintei Comisiei Locale de Fond Funciar in vederea deplasarii in teren si identificarea suprafetei de 0,12 ha teren forestier, conform celor prezentate in procesul verbal incheiat la 28.12.2009, reiese ca pentru deplasarea in teren a fost invitat reclamantul, ca fiind mostenitor al autorului de rol, M G, insa acesta nu s-a prezentat la data respectiva, drept pentru care comisia locala de fond funciar, nu a putut sa identifice suprafata de 0,12 ha teren forestier, urmand a se fixa o noua data de comun acord cu reclamantul M G, ca fiind singurul dintre mostenitori care sustine ca stie amplasamentul acestui teren.
Faptul ca reclamantul a fost convocat pentru identificarea terenului, reiese din adresa nr. 7723/12.06.2009, aflata la fila 48 din dosar, insa acesta nu s-a prezentat. De altfel, si in fata instantei reclamantul a avut o atitudine oscilanta, cu precizari numeroase, cu reveniri asupra capetelor de cerere, a sustinut ca pe rolul instantei supreme se afla o cerere de stramutare fara a dovedi acest aspect,  iar apoi precizand ca a renuntat la aceasta cerere, ca doreste suspendarea cauzei pentru a se sesiza organele competente cu falsurile pe care paratul si aparatorul sau le-ar fi realizat in dosar, revenind si asupra acestei cereri.
Avand in vedere toate aceste considerente, in opinia instantei, actiunea reclamantului de obligare a P O T la daune compensatorii pentru neindeplinirea hotararilor judecatoresti, prin care comisia locala a fost obligata sa-l puna in posesie pe reclamant, este neintemeiata, din materialul probator administrat in cauza, reiesind cu certitudine faptul ca intimata si-a respectat obligatia stabilita prin hotarare judecatoreasca.
In alta ordine de idei, reclamantul nu si-a indeplinit obligatia legala la care se refera art. 1169 Cod civil de a dovedi pretentiile deduse judecatii, astfel incat instanta va respinge cererea de fata sub toate aspectele, respectiv cu privire la obligarea paratului la plata daunelor compensatorii, a daunelor morale si a cheltuielilor de judecata solicitate de catre reclamant, neexistand dovezi in acest sens pentru niciuna dintre sumele solicitate.

                                            
PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE:



Respinge cererea formulata de reclamantul M G  domiciliat in ___..in contradictoriu cu paratul P O T.
Cu recurs in 15 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica azi,  30 Octombrie 2012 la Judecatoria Tg.-Jiu.

Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Fondul funciar

Carte funciara - Sentinta civila nr. 224 din data de 30.07.2013
Actiune oblica. Legea nr. 18/1991 - Sentinta civila nr. 805 din data de 21.09.2017
Contestatie in anulare speciala intemeiata pe motivul erorii materiale - Decizie nr. 452 din data de 10.05.2012
Constatarea nulitatii absolute partiale a titlului de proprietate - Decizie nr. 18 din data de 13.01.2011
Atribuirea unui teren revolutionarilor - Decizie nr. 45 din data de 19.02.2010
Actiune in revendicare - Decizie nr. 289 din data de 22.04.2010
Fond funciar - Decizie nr. 835 din data de 17.12.2009
Fond funciar - Sentinta civila nr. 680 din data de 12.09.2012
Fond funciar - Sentinta civila nr. 629 din data de 19.07.2012
Fond funciar - Sentinta civila nr. 376 din data de 18.04.2012
Fond funciar - Sentinta civila nr. 333 din data de 04.04.2012
Modificare titlu - Sentinta civila nr. 230 din data de 01.03.2012
Fond funciar - Sentinta civila nr. 561 din data de 16.02.2011
Actiune in constatare - Sentinta civila nr. 1387 din data de 16.12.2010
Fond funciar - Sentinta civila nr. 992 din data de 27.10.2010
Revendicare - Sentinta civila nr. 842 din data de 06.10.2010
Modificare titlu proprietate - Sentinta civila nr. 620 din data de 14.07.2010
Proprietate privata - Sentinta civila nr. 549 din data de 16.06.2010
Anulare titlu proprietate - Sentinta civila nr. 22 din data de 29.04.2010
Fond funciar - Sentinta civila nr. 116 din data de 17.02.2010