InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Tg-Carbunesti

Partaj bunuri comune

(Sentinta civila nr. 2756/2013 din data de 21.11.2013 pronuntata de Judecatoria Tg-Carbunesti)

Domeniu Partaj | Dosare Judecatoria Tg-Carbunesti | Jurisprudenta Judecatoria Tg-Carbunesti

Dosar nr. _/317/2012        Cod operator 3924
               R O M A N I A

JUDECATORIA TARGU-CARBUNESTI
TG-CARBUNESTI

Sentinta Civila Nr. 2756/2013
Sedinta publica de la 21 Noiembrie 2013
Completul compus din:
PRESEDINTE M. M.
Grefier L. I. B.

Pe rol fiind judecarea cauzei civile avand ca obiect actiune de partaj bunuri comune privind pe reclamanta S. A., cu domiciliul in comuna D., sat D., judet Gorj, in contradictoriu cu paratul B. C., cu domiciliul in comuna T., sat F., judet Gorj.
La apelul nominal facut in sedinta publica a raspuns reclamanta prin avocat B. M., iar paratul prin avocat N. M..
Procedura de citare este legal indeplinita.
S-a facut referatul oral al cauzei de catre grefierul de sedinta, care invedereaza instantei ca prin Serviciul Registratura, la data de 29.10.2013 doamna expert B. M. C. a depus raportul de expertiza tehnica incuviintat.
Partile, pe rand, precizeaza ca nu au obiectiuni de formulat la raportul de expertiza depus la dosarul cauzei.
Nemaifiind alte cereri prealabile de formulat sau exceptii de invocat, instanta acorda cuvantul partilor asupra fondului cauzei.
Avocat B. M. pentru reclamanta solicita admiterea actiunii astfel cum a fost formulata, impartirea bunurilor comune, restituirea bunurilor proprii. Solicita impartirea bunurilor mobile astfel incat reclamanta sa primeasca numai sulta, intrucat bunurile mobile au fost folosite doar de catre parat, si compensarea cheltuielilor de judecata.
Avocat N. M. pentru parat solicita partajarea bunurilor comune conform incheierii de admitere in principiu, precizand ca nu este de acord ca reclamanta sa primeasca sulta, iar paratul bunurile mobile in totalitate, intrucat nu este de esenta partajului. Precizeaza ca durata mare a procesului nu este din culpa paratului, astfel incat reclamanta trebuie sa primeasca in lot si bunuri mobile. Solicita marirea lotului paratului cu contravaloarea creditului achitat de catre parat. De asemenea, solicita respingerea capatului 2 de cerere cu privire la restituirea bunurilor proprii intrucat reclamanta nu a facut dovada existentei acestora. Precizeaza ca in actiunile avand ca obiect partaj bunuri comune partile suporta proportional cheltuielile efectuate pentru solutionarea procesului, respectiv expertize, nu si onorariile de avocat, astfel incat solicita compensarea doar a cheltuielilor de judecata.

I N S T A N T A

Prin cererea de chemare in judecata inregistrata pe rolul acestei instante sub nr..../317/2012, reclamanta S. A. l-a chemat in judecata pe paratul B. C., solicitand ca prin sentinta ce se va pronunta sa se dispuna impartirea, in cote egale, a bunurilor dobandite in timpul casatoriei (bunuri mobile si imobile, lucrari de amenajare si renovare la casa paratului).
In motivarea actiunii a aratat ca in fapt, s-a recasatorit cu paratul la data de ....2006, fiind desfacuta casatoria prin sentinta nr. .../04.10.2011 pronuntata de Judecatoria Tg. Carbunesti in dosarul nr. .../317/2011, aceasta locuind impreuna cu paratul la domiciliul acestuia din comuna T., sat F., judet Gorj.
A aratat reclamanta ca in timpul casatoriei cu paratul au dobandit in cote egale, mai multe bunuri, respectiv au efectuat mai multe lucrari de renovare si amenajare la casa paratului, au edificat constructii noi, au dobandit mai multe bunuri mobile, dupa cum urmeaza:
a) renovare totala a unei case batranesti (care initial avea doua camere si un hot) situata in T., sat F., judetul Gorj ce apartinea bunicului paratului B. T., respectiv:
- dat jos tencuiala pe interiorul si exteriorul casei- retencuit, varuit
- desfiintat un zid dintre o camera si hol si transformat spatiul intr-o bucatarie mare
- parchet, faianta, gresie pe toata suprafata acestei bucatarii noi
- mobila de bucatarie de culoare crem cu aproximativ 4 corpuri (achizitionata aproximativ in anul 2009)
- 4 tamburele tapitate maro, un covor de aproximativ 2/3 m, o soba refacuta, o canapea de culoare visinie, un televizor mic, 1 aragaz, o hota, o butelie, 1 frigider cu lada, un geam termopan, un prajitor de paine, o masina de spalat, un set oale inox, 3 seturi tacamuri de masa, 4 seturi complete vesela
- intru-un dormitor al casei batranesti un pat pentru doua persoane si saltea relaxa, un sifonier, o comoda, o usa din lemn, parchet pe toata suprafata camerei, soba refacuta si un televizor
- sala casei inchisa pe structura metalica si geamuri, turnat pe jos ciment, mocheta grena pe toata lungimea salii
b) in continuarea casei vechi au fost contruite trei camere (una cu destinatie baie, una de locuit-sufragerie si o bucatarie de vara, toate din boltari cu acoperisul din tigla), schimbat cu tigla noua tot acoperisul casei:
- in baia noua s-a pus gresie si faianta, bideu, cada, chiuveta, boiler pe lemne si toata instalatia pentru a putea fi folosita in conditii optime
- in sufragerie s-a pardosit cu lemn, o mobila ce se intinde pe tot peretele, o canapea, doua fotolii visinii, un geam termopan, o usa de lemn, o combina cu 2 boxe, 15 bibelouri, 5 seturi de pahare cu picior, 2 tablouri pictate, covor persan visiniu
- hidrofor, colector din beton pentru apa si instalatie pentru a aduce apa in casa
- gard din fier, aproximativ in anul 2011 de 9 m pentru a separa curtea casei de gradina
- un cotet pentru porci si deasupra cu spatii pentru pasari din boltari si lemn, acoperit cu placi de azbociment
- un patul jos cu boxe pentru porci si deasupra spatiu pentru depozitare fan din tevi si boltari acoperit cu tabla galvanizata
- 10 carute porumb, 9 porci: unul de 80 kg si restul grasuni de 40-50 kg.
- 30 gaini si 40 pui
-100 butuci vita de vie
-15 pomi: gutui, ciresi, piersici, pruni, corcodusi, meri
- 4 damigene capacitatea 50 l
- un butoi din fibra de sticla de 100 l plin cu vin si inca 100 l cu vin
- gard din blane pe lungimea a 20 m in spatele casei
-alee din beton, latime 3 m, lungime 7 m de la poarta pana la casa si pe langa aceasta pana la bucatarie
- cazan cu tuica cu racitor - cu botoi de fier
- arzator pentru por
- 40 ghivece de flori
- un autoturism Dacia culoare crem metalizat cu nr. de inmatriculare GJ-98- ANY.
A mai solicitat reclamanta sa fie obligat paratul sa ii restituie bunurile proprii, respectiv o bratara aur 4 grame, 2 inele, unul cu piatra de culoare rosie 2 gr. si unul fara piatra 3 gr., un palton gri si o scurta de piele maro.
A aratat ca in timpul casatoriei, paratul a avut acelasi loc de munca la CFR, iar aceasta s-a ocupat in totalitate de gospodarie, a crescut vaci, cai si porci, a lucrat in urma cu 10 ani la sere in Isalnita, a fost plecata in anul 2005 la cules capsune in Spania si a ulterior a fost angajata la o brutarie.
In drept, si-a intemeiat cererea de chemare in judecata pe art. 385 si urmatoarele C.civil, art. 6731-67314 Cod procedura civila si art. 274 Cod procedura civila.
In dovedirea cererii a solicitat incuviintarea probei cu inscrisuri, probei testimoniale in cadrul careia sa fie audiati martorii P. C., U. M. si T. A., interogatoriul paratului si expertiza tehnica si a depus la dosarul cauzei copia sentintei nr. ..../04.10.2011 pronuntata de Judecatoria Tg. Carbunesti in dosarul nr. .../317/2011, copie carte de identitate si certificat de nastere.
Cererea de chemare in judecata a fost timbrata cu 61 lei taxa de timbru, achitata prin chitanta nr. .../13.03.2012 si timbru judiciar de 3 lei, achitat prin chitanta nr. .../13.03.2012.
In cauza a formulat intampinare paratul B. C. prin care a aratat ca in timpul casatoriei cu reclamanta a dobandit mai multe bunuri, insa cotele de contributie la dobandirea bunurilor nu sunt egale, cota sa fiind de 80% iar cea a reclamantei de 20%.
A solicitat respingerea cererii reclamantei de restituire a bunurilor proprii, aratand ca la domiciliul sau au ramas anumite lucruri de imbracaminte ale reclamantei si nu bunurile decrise de aceasta in cererea de chemare in judecata.
A mai precizat ca doar o parte din bunurile descrise de reclamanta sunt bunuri comune, respectiv:
- amenajat spatiul pentru bucatarie, desfiintat zidul dintre camera si hol - cu bani din imprumut bancar; parchet faianta si gresie in incaperea rezultata- cu bani din imprumut bancar; mobila bucatarie crem - cu bani din imprumut bancar; 4 tamburele tapitate maro, un covor din iuta de 2/3 m, un geam termopan, un prajitor paine, 3 seturi tacamuri pentru masa, 4 seturi vesela, un pat cu saltea, un sifonier, o comoda, o usa din lemn, parchet in dormitor, turnat ciment in sala, gresie, faianta, bideu, cada, chiuveta, boiler, instalatie in baie - cu bani din imprumut bancar; un geam termopan in sufragerie - cu bani din imprumut bancar, hidrofor cu instalatie - cu bani din imprumut bancar; 40 pui, un butoi din fibra de sticla cu capacitatea de 100 l gol, fara vin.
A aratat ca majoritatea bunurilor si lucrarilor s-au realizat cu bani obtinuti dintr-un imprumut bancar contractat in anul 2008 si refinantat in 2009.
A mentionat ca masina la care face referire reclamanta in cererea de chemare in judecata a vandut-o impreuna cu reclamanta in anul 2006.
In drept si-a intemeiat cererea pe disp art. 115-118 si 274 Cod procedura civila, solicitand incuviintarea probei cu inscrisuri, probei testimoniale in cadrul careia sa fie audiati martorii C. N. si B. E. si interogatoriul reclamantei. A precizat ca la termenul de judecata din data de 05.04.2012 a declarat ca nu doreste sa propuna probe daca se va intelege cu reclamanta in legatura cu impartirea bunurilor realizate, insa avand in vedere atitudinea reclamantei, solicita incuviintarea probelor solicitate.
In dovedire a depus la dosarul cauzei, in copie: certificatul de mostenitor nr. .../29.10.1993, contractul de credit nr. .../29.05.2009, certificat de garantie aparate pentru uz casnic Arctic, certificat de calitate si garantie aparate pentru uz casnic Beko.
Cu adresa nr. .../03.10.2012 Citibank a depus raspunsul la adresa instantei cu privire la refinantarea contractului de credit.
Prin incheierea de admitere in principiu din 29.11.2012  pronuntata de Judecatoria Tg Carbunesti a fost admisa in parte, in principiu actiunea.
A constatat instanta ca partile au dobandit in timpul casatoriei, prin contributie egala, urmatoarele bunuri comune si au efectuat urmatoarele imbunatatiri: tencuit exterior si interior casa batraneasca, varuit, amenajat spatiu pentru bucatarie, desfiintat un zid dintre camera si hol, parchet, gresie si faianta in aceasta incapere, mobila bucatarie de culoare crem, patru tamburete tapitate de culoare maro, un covor din iuta de 2/3 m, un geam termopan, parchet in dormitor, turnat ciment in sala, gresie, faianta, bideu, cada, chiuveta, vas toaleta, instalatie sanitara in baie, un geam termopan in sufragerie, hidrofor cu instalatie, un butoi din fibra de sticla, cu capacitate de 100 litri, o canapea visinie, un TV mic, aragaz, hota, o butelie, un frigider cu lada, un prajitor de paine, o masina de spalat, un set oale inox, trei seturi tacamuri masa, patru seturi complete vesela, inchis sala casei cu structura metalica si geamuri, mocheta pe toata suprafata salii, mobilier dormitor (pat pentru 2 persoane, cu saltea Relaxa, un sifonier, o comoda, usi din lemn, pachet pe toata suprafata camerei, refacut sala, televizor); in continuarea casei vechi, construit din boltari cu invelitoare din tigla trei incaperi: baie, o bucatarie de vara, o camera de locuit; schimbat tigla pe toata casa veche; mobilat sufrageria: canapea, 2 fotolii, usa din lemn, combina cu 2 boxe, 15 bibelouri, 5 seturi pahare cu picior, 2 tablouri pictate, pardoseala, covor visiniu; un gard din fier care desparte casa de gradina; cotet porci cu spatii pentru pasari deasupra, din boltari si lemn, acoperit cu placi de azbociment; un patul cu boxe pentru porci si spatiu depozitare fan, o caruta porumb; 9 porci (unul de 80 kg, ceilalti de 40-50 kg), 30 gaini, 40 pui, 100 butuci vie; 15 pomi fructiferi; 4 damigene de 50 l fiecare; un gard din blane pe lungimea de 20 m; alee beton lunga de 7 m si lata de 3 m; cazane de tuica cu racitor; arzator pentru porc; 40 ghivece pentru flori si a dispus iesirea partilor din starea de codevalmasie pentru bunurile retinute anterior, in cote egale.
Totodata, a constatat instanta ca o parte din bunuri au fost realizate cu sume provenite dintr-un credit bancar, refinantat de catre parat si a majorat lotul acestuia cu sumele achitate incepand cu data de 04.10.2011, pana la 28.05.2013, potrivit contractului de credit nr. .../29.05.2009 incheiat intre parat si Citibank.
Instanta a dispus efectuarea unei expertize prin care sa fie evaluate si lotizate bunurile comune, fiind desemnata in cauza in vederea efectuarii expertizei dna. expert M. S..
La data de 31.01.2013 a fost depus raportul de expertiza tehnica de catre expertul incuviintat.
Prin incheierea de sedinta din data de 21.02.2013 instanta a incuviintat efectuarea unei expertize tehnice contabile, fiind desemnat expert doamna B. L., raport de expertiza depus la dosarul cauzei la data de 20.03.2013.
In sedinta publica din data de 21.03.2013 instanta a incuviintat efectuarea in cauza si a unei expertize tehnice avand ca obiect evaluare bunuri mobile, desemnand initial expert pe dna. C. M., inlocuita ulterior cu dl. expert C. I., intrucat aceasta nu avea competenta in evaluarea bunurilor mobile.
Prin Serviciul Registratura, la data de 15.05.2013 a fost depus raportul de expertiza incuviintat de catre dl. expert C. I..
Ulterior, prin incheierea de sedinta din data de 04.07.2013 instanta a dispus inlocuirea dl-ui expert C. I. cu dna. expert B. M., intrucat acesta nu avea competenta in evaluarea bunurilor mobile.
La data de 29.10.2013 dna expert B. M. a depus raportul de expertiza tehnica avand ca obiect evaluarea bunuri mobile.
Analizand actele si lucrarile dosarului instanta retine urmatoarele:
Din copia sentintei nr. .../04.10.2011 pronuntata de Judecatoria Tg. Carbunesti in dosarul nr. .../317/2011, definitiva prin nerecurare, rezulta ca reclamanta si paratul au fost casatoriti in perioada _.2006-_.2011.
Din declaratiile martorilor audiati in cauza, respectiv P. C.,T. T. C., U. M., C. N., care se coroboreaza cu inscrisurile depuse la dosar si chiar cu interogatoriul paratului, rezulta ca partile au dobandit in timpul casatoriei mai multe bunuri comune, efectuand totodata lucrari de amenajare interioara si exterioara la imobilul casa de locuit proprietatea tatalui paratului, cat si lucrari de constructie la acest imobil,dupa cum vor fi expuse ulterior.
Rezulta din probatorii ca ambele parti au fost incadrate in munca, insa, pentru realizarea acestor bunuri, paratul a contractat un credit la data de 28.05. 2009  la Citibank Europe, credit pe care ulterior l-a refinantat , dupa desfacerea casatoriei, respectiv in anul 2012.
Instanta a apreciat actiunea ca intemeiata si a dispus admiterea in principiu a acesteia, retinand o cota egala a partilor.
Astfel, instanta a retinut urmatoarele bunuri comune si urmatoarele imbunatatiri: tencuit exterior si interior casa batraneasca, varuit, amenajat spatiu pentru bucatarie, desfiintat un zid dintre camera si hol, parchet, gresie si faianta in aceasta incapere, mobila bucatarie de culoare crem, patru tamburete tapitate de culoare maro, un covor din iuta de 2/3 m, un geam termopan, parchet in dormitor, turnat ciment in sala, gresie, faianta, bideu, cada, chiuveta, vas toaleta, instalatie sanitara in baie, un geam termopan in sufragerie, hidrofor cu instalatie, un butoi din fibra de sticla, cu capacitate de 100 litri, o canapea visinie, un TV mic, aragaz, hota, o butelie, un frigider cu lada, un prajitor de paine, o masina de spalat, un set oale inox, trei seturi tacamuri masa, patru seturi complete vesela, inchis sala casei cu structura metalica si geamuri, mocheta pe toata suprafata salii, mobilier dormitor (pat pentru 2 persoane, cu saltea Relaxa, un sifonier, o comoda, usi din lemn, pachet pe toata suprafata camerei, refacut sala, televizor); in continuarea casei vechi, construit din boltari cu invelitoare din tigla trei incaperi: baie, o bucatarie de vara, o camera de locuit; schimbat tigla pe toata casa veche; mobilat sufrageria: canapea, 2 fotolii, usa din lemn, combina cu 2 boxe, 15 bibelouri, 5 seturi pahare cu picior, 2 tablouri pictate, pardoseala, covor visiniu; un gard din fier care desparte casa de gradina; cotet porci cu spatii pentru pasari deasupra, din boltari si lemn, acoperit cu placi de azbociment; un patul cu boxe pentru porci si spatiu depozitare fan, o caruta porumb; 9 porci (unul de 80 kg, ceilalti de 40-50 kg), 30 gaini, 40 pui, 100 butuci vie; 15 pomi fructiferi; 4 damigene de 50 l fiecare; un gard din blane pe lungimea de 20 m; alee beton lunga de 7 m si lata de 3 m; cazane de tuica cu racitor; arzator pentru porc; 40 ghivece pentru flori.
In ceea ce priveste cotele de contributie ale sotilor la dobandirea bunurilor comune, instanta a retinut ca acestia au contribuit in mod egal, asa cum s-a precizat anterior. Astfel, desi paratul a fost incadrat in munca o perioada mai mare de timp decat reclamanta, din probele administrate in cauza, a rezultat faptul ca aceasta a lucrat permanent in gospodarie,s-a ocupat de muncile agricole si de ingrijirea animalelor lucrand si la brutarie, si la serele din Isalnita, judetul Dolj.
Cu privire la autoturismul marca Dacia enumerat de reclamanta in cererea de chemare in judecata a constatat ca acesta a fost cumparat, respectiv vandut de parti in anul 2006, astfel incat acesta nu va fi retinut in masa partajabila.
Astfel,  instanta va omologa raportul de expertiza finala si va atribui partilor bunurile in varianta unica de lotizare din raportul de expertiza intocmit de expert B. M..
In baza art. 276 Cod de procedura civila, instanta va compensa cheltuielile de judecata efectuate de parti. PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII

H O T A R A ST E

Admite in parte actiunea civila formulata de pe reclamanta S. A., cu domiciliul in comuna D., sat D., judet Gorj, in contradictoriu cu paratul B. C., cu domiciliul in comuna T., sat F., judet Gorj si atribuie partilor bunurile in varianta unica de lotizare, respectiv:
Lotul I - Lot fizic cuvenit paratului B. C. este in valoare de 53.572,17 lei.
A. Se atribuie paratului bunuri in valoare de 85.728 lei, dupa cum urmeaza:
- construit trei incaperi 52.840 lei
- cotet porci 2.436 lei
- patul 2.670 lei
- gard fier 1.513 lei
- gard scandura 713 lei
- alee beton 446 lei
- tencuieli interioare si exterioare 6.410 lei
- varuit 276 lei
- amenajare spatiu bucatarie 1.241 lei
- un geam termopan 211 lei
- pardoseli parchet dormitor 273 lei
- turnat beton sala 145 lei
- geam termopan sufragerie 211 lei
- inchis sala 1.862 lei
- mocheta in sala 304 lei
- usi lemn 513 lei
- schimbat tigla 3.751 lei
- mobila bucatarie de culoare crem 600 lei
- doua tamburete tapitate de culoare crem 42 lei
- un covor din iuta de 2/3 m 75 lei
- bideu 144 lei
- cada 292 lei
- chiuveta 126 lei
- vas toaleta 104 lei
- hidrofor cu instalatie 320 lei
- o canapea visinie 120 lei
- un TV mic 100 lei
- aragaz Zanusii 240 lei
- hota 144 lei
- o butelie tip Petrom 80 lei
- un frigider cu lada Arctic - defect 240 lei
- un set de oale inox 85 lei
- doua seturi tacamuri masa 136 lei
- doua seturi complete vesela 320 lei
- mobilier dormitor:
- pat pentru 2 persoane 350 lei
- saltea Relaxa 105 lei
- un sifonier 250 lei
- o comoda 100 lei
- televizor (defect) 50 lei
- 1 tablou pictat 30 lei
- 5 porci :
- unul de 80 kg 1000 lei
- ceilalti de 40-50 kg 2400 lei
- 15 gaini 300 lei
- 20 pui 400 lei
- 2 damigene de 50 l fiecare 120 lei
- cazan de tuica cu racitor 1500 lei
- arzator pentru porc 20 lei
- 20 ghivece pentru flori 120 lei
B. Paratul B. C. plateste sulta reclamantei S. A. suma de 32.155,83 lei.
Lotul II- Lot fizic cuvenit reclamantei S. A. este in valoare de 38.725,83 lei
A. Se atribuie reclamantei bunuri in valoare de 6.570 lei, dupa cum urmeaza:
- doua tamburete tapitate de culoare maro 42 lei
- un butoi din fibra de sticla cu capacitate de 100 litri 100 lei
- un prajitor de paine 20 lei
- o masina de spalat Whirlpool 720 lei
- un set tacamuri masa 68 lei
- doua seturi complete vesela 320 lei
- mobilat sufrageria:
- canapea 200 lei
- 2 fotolii 240 lei
- biblioteca cu 4 corpuri 400 lei
- combina cu 2 boxe 140 lei
- 15 bibelouri 300 lei
- 5 seturi pahare cu picior - 5* 15 lei/set 75 lei
- 1 tablou pictat 30 lei
- covor visiniu de 3/2 m 75 lei
- o caruta porumb - cca. 500 kg boabe * 1 leu/kg 500 lei
- 4 porci de 40-50 kg 2400 lei
- 15 gaini 300 lei
- 20 pui 400 lei
- 2 damigene de 50 l fiecare 120 lei
- 20 ghivece pentru flori 120 lei
B. Reclamanta S. A. primeste sulta suma de 32.155,83 lei, suma ce acopera lotul valoric de la paratul B. C.
Compenseaza cheltuielile de judecata efectuate de parti.
Cu drept de recurs.
Pronuntata in sedinta publica, azi, 21.11.2013.
  
Presedinte,
M. M.
Grefier,
L. I. B.
   

Red. M.M., tehnored. L.B., 4 ex
09.12.2013
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Partaj

Partaj bunuri comune. Lichidarea regimului matrimonial. - Decizie nr. 902 din data de 19.12.2017
Prestatie tabulara. - Decizie nr. 314 din data de 02.11.2012
Sistarea starii de codevalmasie asupra bunurilor sotilor. Drept de creanta. - Decizie nr. 27 din data de 06.02.2012
Drept de proprietate. Partaj de folosinta. Despagubiri. - Decizie nr. 127 din data de 18.02.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 662 din data de 05.09.2012
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 651 din data de 30.08.2012
Partaj succesoral - Sentinta civila nr. 300 din data de 21.03.2012
Pretentii - Sentinta civila nr. 387 din data de 02.02.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 1564 din data de 21.12.2011
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 1340 din data de 27.10.2011
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 674 din data de 08.09.2010
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 809 din data de 30.09.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 390 din data de 13.05.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 194 din data de 07.04.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 170 din data de 15.04.2009
Nulitate titlu proprietate - Sentinta civila nr. 71 din data de 25.02.2010
Iesire din indiviziune - Sentinta civila nr. 625 din data de 02.12.2009
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 619 din data de 02.12.2009
iesire din indiviziune - Sentinta civila nr. 605 din data de 18.11.2009
partaj succesoral - Sentinta civila nr. 587 din data de 11.11.2009