InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Targu-Bujor

art 182 Cod penal

(Sentinta penala nr. 168 din data de 05.05.2010 pronuntata de Judecatoria Targu-Bujor)

Domeniu Loviri si alte vatamari | Dosare Judecatoria Targu-Bujor | Jurisprudenta Judecatoria Targu-Bujor

Dosar nr. 1493/316/2009 R O M A N I A
JUDECATORIA TARGU BUJOR
JUDETUL GALATI

SENTINTA PENALA NR. 168 
Sedinta publica de la 05 Mai 2010                            La ordine fiind solutionarea cauzei penale privind pe inculpatul P  S  L  trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii prev. si ped. de disp. art. 182 Cod penal.
La apelul nominal au raspuns partea vatamata T S , asistata de avocat ales C  A ,   inculpatul  asistat din oficiu de avocat  N.C C , partea  responsabila civilmente P D , lipsa fiind partea responsabila civilmente P  V , reprezentantul legal pentru inculpatul minor Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Galati si reprezentantul partii civile  al Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Apostol Andrei Galati.
Procedura nelegal indeplinita cu partea civila Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sf. Apostol Andrei  Galati, nefiind restituita dovada de indeplinire a procedurii de citare.
                         S-a facut referatul cauzei, de catre grefier, in sensul ca nu s-a depus la dosar proces-verbal de executare a mandatului de aducere privind pe inculpatul P  S   L . 
Partea vatamata T S, prin avocat C. A , depune la dosar opis cu inscrisuri prin care face dovada cheltuielilor efectuate pe tot parcursul procesului penal.
Inculpatul P S  L , prin avocat oficiu N  C , depune la dosar un memoriu, prin care solicita ca el sa raspunda in fata instantei de judecata  si nu parintii deoarece a devenit major.
Reprezentantul Parchetului fata de lipsa de procedura cu partea civila Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Apostol Andrei  la acest termen, din motivul sus mentionat, avand in vedere faptul ca partea civila a fost citata la fiecare termen de judecata depunand la dosar si constituirea de parte civila, considera ca se poate trece la cercetarea judecatoreasca.
Inculpatul, prin aparator, si partea vatamata prin aparator, lasa la aprecierea instantei.
INSTANTA, in temeiul art. 339 Cod procedura penala constata terminata cercetarea judecatoreasca si acorda cuvantul in dezbateri reprezentantului Parchetului potrivit art. 340 Cod procedura penala. 
                          Reprezentantul Parchetului rezuma pe scurt fapta retinuta in sarcina inculpatului prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Tg.Bujor constand in aceea ca in ziua de 09.02.2009 ora 17,45, partea vatamata T.S se deplasa cu caruta spre casa, iar in dreptul portii locuintei  inculpatului, i-a solicitat acestuia sa-si mute atelajul pentru a putea trece pe strada. Inculpatul a aruncat cu un bidon de plastic dupa partea vatamata, apoi s-a apropiat de caruta acesteia cu un topor in mana si a lovit-o din spate, in zona capului pe partea dreapta. Partea vatamata si-a pierdut cunostinta dar caii de la caruta au continuat drumul de aproximativ de 250 metri pana acasa. Martora  M . C  a ajuta-o pe partea vatamata sa coboare si a dus-o in curtea locuintei sale, unde erau sotul,  soacra, respectiv martorii T  P  si   M . Martora M .C  a anuntat ambulanta care a venit si a transportat victima la spital. Partea vatamata a fost internata in spital, apreciindu-se pentru vindecare 27 - 30 de zile de ingrijiri medicale pentru vindecare. Din probele administrate in cauza rezulta vinovatia inculpatului,  motiv pentru solicita condamnarea inculpatului P:S:L pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava prev. si ped. de disp. art. 182 alin. 2 Cod penal, la pedeapsa inchisorii cu executare efectiva, in interzicerea drepturilor prev. de art. 71 raportat la  art. 64 alin. 1 lit. a Cod penal, obligarea inculpatului in solidar cu partile responsabile civilmente  la plata cheltuielilor de spitalizare catre partea civila Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sf. Apostol Andrei Galati, obligarea inculpatului in solidar cu partile responsabile civilmente la plata cheltuielilor judiciare catre stat  si a onorariului aparatorului din oficiu.
Partea vatamata prin aparator, solicita condamnarea inculpatului P S  L la pedeapsa inchisorii cu executare efectiva. Considera ca o parte din vina se datoreaza si parintilor care nu i-au acordat o buna crestere. Din actele depuse la dosarul cauzei: concluziile mentionate de Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Galati in referatul de evaluare din care rezulta faptul ca inculpatul P  S  L  are un comportament agresiv (fila 30, 31),  concluziile raportului de constatare medico - legala, declaratia martorului L C din care rezulta faptul ca inculpatul avea asupra sa o secure si o cazma, faptul ca inculpatul nu a recunoscut in nici un moment infractiunea savarsita, rezulta vinovatia inculpatului motiv pentru care solicita condamnarea inculpatului la pedeapsa inchisorii cu executare efectiva, obligarea inculpatului in solidar cu partile responsabile civilmente la plata sumei  de 4858, 96 lei reprezentand daune materiale, obligarea inculpatului in solidar cu partile responsabile civilmente la plata daunelor morale,  plata cheltuielilor de judecata, intrucat se confirma si se justifica cele solicitate.
Aparatorul din oficiu al inculpatului avocat N  C , nu a inteles ce legatura are educatia de acasa a inculpatului, cu impunerea instantei de a dispune o pedeapsa cu privare de libertate; a reiesit vinovatia inculpatului, se pot da aplicare dispozitiilor articolului  72 Cod penal, 74 alin. 2 Cod penal, art. 76 lit. b Cod penal, solicita aplicarea unei pedepse catre minimul  prevazut de legea penala dat fiind faptul ca la data savarsirii faptei inculpatul era minor, potrivit disp. art. 99 si urmatoarele  Cod penal, inculpatul poate beneficia de clementa din partea instantei; sa se aiba in vedere memoriul depus de inculpat care isi asuma intreaga vinovatie pentru fapta savarsita asupra partii vatamate, fara a fi implicati parintii. In ceea ce priveste obligarea inculpatului in solidar cu partile responsabile civilmente la plata daunelor morale, lasa la aprecierea instantei, cu plata onorariului aparator oficiu din fondurile Ministerului Justitiei.
Reprezentantul Parchetului nu este de acord cu memoriul depus de inculpat prin care isi asuma intreaga vina fara a fi implicati parintii, deoarece a inteles ca inculpatul nu are posibilitati financiare, motiv pentru care solicita respingerea circumstantelor atenuante.
Partea responsabila civilmente P.D precizeaza faptul ca, va plati partii vatamate toate daunele.
Inculpatul, avand ultimul cuvant, precizeaza faptul ca, va plati partii vatamate toate daunele.

I N ST A N T A                            Asupra cauzei penale de fata:

              Constata ca Parchetul de pe langa Judecatoria Tg. Bujor, prin Rechizitoriul nr. 315/P/2009 din data de 09.10.2009, a trimis in judecata, in stare de libertate, pe inculpatul minor P.S.L , pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava, prevazuta de art. 182, al. 2, C.P., cu aplicarea art. 99 si urmatoarele C.P.
               Prin rechizitoriu se retine ca inculpatul P.S .L locuieste in orasul Beresti, jud. Galati.
                In ziua de 09.02.2009, ora 17:45, partea vatamata T.S  se deplasa cu caruta spre casa, iar in dreptul portii locuintei inculpatului, i-a solicitat acestuia sa-si mute atelajul pentru a putea trece pe strada. Inculpatul a aruncat cu un bidon de plastic dupa partea vatamata, apoi s-a apropiat de caruta acesteia cu un topor in mana si a lovit-o din spate, in zona capului pe partea dreapta.
          Partea vatamata si-a pierdut cunostinta, dar caii de la caruta au continuat singuri drumul aproximativ 250 m pana acasa. Martora M  C  a ajutat victima sa coboare si a dus-o in curtea locuintei sale, unde era sotul si soacra, respectiv martorii T  P  s.a.
          Martora M.C a anuntat ambulanta care a venit si a transportat victima la spital.
          Partea vatamata a fost internata in spital si dupa examinarea medico-legala s-a stabilit ca a suferit leziuni ce s-au putut produce prin lovire cu un corp contondent, posibil muchie secure, topor, etc. S-a apreciat un numar de 27 - 30 de zile de ingrijiri medicale pentru vindecare. La data producerii, leziunile nu i-au pus in primejdie viata. Pierderea a sase dinti de la nivelul hemiarcadei dentare maxilare drepte, compromiterea dintelui 41 si imposibilitatea efectuarii unei proteze fixe dentare fizionomice ci doar mobilizabile, reprezinta infirmitate fizica permanenta.
          Partea vatamata a exprimat in cursul urmaririi penale, pretentii civile in suma de 2.500 lei.
          Sustinerea inculpatului ca a lovit partea vatamata cu coada biciului pe motiv ca ar fi fost provocat, este infirmata de materialul probator administrat in cauza.
                 Din examinarea materialului probator administrat atat in faza urmaririi penale, cat si in faza de judecata si in special declaratia  inculpatului (filele 11 - 13, 15 D.U.P. si 43 dosar instanta), declaratia martorului (filele 17 - 19 D.U.P si 53 dosar instanta), declaratiile partii vatamate (fila 5 - 7  D.U.P si 44 dosar instanta), raportul de constatare medico legala (fila 8 -9 D.U.P.), declaratiile martorilor (filele 17 - 35 D.U.P. si 57 -59 si 89 dosar instanta), declaratiile partii responsabile civilmente (fila 45 dosar instanta), raportul de expertiza medico-legala (fila 39 D.U.P.) si Referatul de evaluare (fila 29 - 31 dosar instanta), se retine urmatoarea situatie de fapt :
                   1. Pe latura penala: La data de 09.02.2009, in jurul orelor 18:00, partea vatamata se deplasa catre locuinta soacrei, martora Toader Mariuta, cu scopul de a-si lua sotul de la locuinta acesteia.
                   Drumul care duce catre casa socrilor trece prin fata curtii inculpatului, care sta langa cimitir. In timp ce se deplasa cu caruta spre casa, in dreptul portii locuintei inculpatului, i-a solicitat acestuia sa-si mute atelajul pentru a putea trece pe strada. Inculpatul a aruncat cu un bidon de plastic dupa partea vatamata. Deoarece partea vatamata l-a intrebat ce are cu ea, inculpatul s-a intors la caruta lui, aflata in fata portii, de unde a luat un obiect lung, apoi s-a apropiat de caruta acesteia cu acesta a lovit-o din spate pe partea vatamata, in zona capului, pe partea dreapta.
              In ceea ce priveste natura obiectului cu care a fost lovita partea vatamata, inculpatul sustine ca acesta a fost o coada de bici, impletita cu sarma, iar partea vatamata a perceput ca era vorba de o secure. Fata de aceasta situatie, instanta va da eficienta concluziilor Raportului de constatare medico-legala, care arata ca leziunile de violenta au putut fi produse cu un corp contondent, posibil muchie secure, topor, etc.
                    Partea vatamata si-a pierdut cunostinta, dar caii de la caruta au continuat singuri drumul aproximativ 250 m pana acasa. Martora M.C a ajutat victima sa coboare si a dus-o in curtea locuintei sale, unde era sotul si soacra, respectiv martorii T.P s.a.
                   Martora M .C  a anuntat ambulanta care a venit si a transportat victima la spital.
             Partea vatamata a fost internata in spital iar examinarea medico-legala la care deja am facut referire a apreciat un numar de 27 - 30 de zile de ingrijiri medicale pentru vindecare. La data producerii, leziunile nu i-au pus in primejdie viata. Pierderea a sase dinti de la nivelul hemiarcadei dentare maxilare drepte, compromiterea dintelui 41 si imposibilitatea efectuarii unei proteze fixe dentare fizionomice ci doar mobilizabile, reprezinta infirmitate fizica permanenta.
              Conform Raportului de expertiza medico-legala psihiatrica, inculpatul a avut discernamant la momentul savarsirii faptei, capacitatea de apreciere a gravitatii faptei pentru care a fost trimis in judecata si a consecintelor acesteia fiind pastrata.
                    Fapta inculpatului  P:S:L: de a-i pricinui partii vatamate T.S leziuni care au produs o infirmitate fizica permanenta, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de vatamare corporala grava, prevazuta de art. 182, al. 2, C.P.
                 La individualizarea pedepsei care urmeaza a fi aplicata inculpatului, instanta va avea in vedere criteriile generale de individualizare prevazute de art. 72 din Codul penal, respectiv gradul de pericol social concret al faptei, urmarea produsa, atingerea adusa valorilor sociale ocrotite si circumstantele reale de savarsire.
                 La stabilirea cuantumului pedepsei, instanta are in vedere ca infractiunea comisa a avut ca rezultat producerea unei infirmitati fizice permanente partii vatamate, dar si atitudinea inculpatului, partial nesincera, atat in faza de urmarire penala, cat si in faza de judecata. Raportul de evaluare efectuat in cauza releva o predispozitie a inculpatului in savarsirea de fapte penale cu violenta, relationarea cu anturaje delincventionale pe fondul valorizarii unui stil de viata independent, cu putine reguli de control, dar mai ales a modelului negativ furnizat de parintii sai.
                 Instanta va retine si faptul ca la momentul savarsirii infractiunii, inculpatul era minor, in cauza fiind aplicabile dispozitiile art. 99 si urmatoarele C.P.
                 Avand in vedere aceste criterii, instanta va dispune, in temeiul art. 182, al. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 99 C.P., condamna pe inculpatul P.S.L,  la pedeapsa inchisorii de 2 ani, pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava in dauna partii vatamate T S .
                In temeiul art. 71 raportat la art. 64 alin. 1 lit. a) teza II si lit. b) Cod penal, interzice inculpatului, pe perioada executarii pedepsei aplicate, urmatoarele drepturi: dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.
                2. Pe latura civila: Partea vatamata T . S   s-a constituit parte civila impotriva inculpatului si a celor doua parti responsabile civilmente, P D si P.V, cu suma de 20.000 lei, solicitand obligarea acestora in solidar la plata acestei sume (fila 38 dosar instanta). La termenul din data de 05.05.2010, partea civila si-a precizat cererea, indicand ca suma de 4858,96 lei reprezinta daune materiale, iar diferenta pana la 20.000 lei, reprezinta daune morale.
                  Prin Incheierea de sedinta din data de 14.01.2010, instanta a admis cererea partii vatamate, constituita parte civila de instituire a masurii sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile casa de locuit in suprafata construita de 98 mp, situata in orasul B , pe str. Stadionului, nr. 37 A, si asupra suprafetei de 2.947 mp, din care 2.593 mp arabil, situata in oras B , str. Stadionului, nr. 37 A, in CV 59, P 1200/24, bunuri apartinand partilor responsabile civilmente P . D  si P V l, pana la concurenta sumei de 20.000 lei.
                   In dovedirea cererii, partea vatamata a depus la dosar chitante, care, insumate, fac dovada ca aceasta a cheltuit cu ocazia spitalizarii suma de 4858,96 lei.
                   Avand in vedere prevederile art. 998 C.C., potrivit carora, orice fapta a omului, care cauzeaza altuia un prejudiciu, obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionat, a-l repara, instanta constata ca in cauza s-a facut dovada existentei faptei ilicite (sub aspect penal, aceasta fiind apreciata ca fiind infractiune), a prejudiciului (atat infirmitatea evidenta produsa de infractiune, cat si handicapul social pe care aceasta infirmitate il produce), a legaturii de cauzalitate dintre fapta si prejudiciul produs si existenta vinovatiei (in speta fiind vorba de vinovatia penala sub forma intentiei, care este  cea mai grava forma de vinovatie, fiind inglobata vinovatiei civile). Instanta retine ca la momentul savarsirii faptei, inculpatul era minor, fiind aplicabile in cauza prevederile art. 1000, al. 2 C.C.
                   Fata de aceasta situatie, instanta va admite cererea partii vatamate de constituire parte civila si va obliga inculpatul, in temeiul art. 346, in solidar cu partile responsabile civilmente P  V si P  D , sa plateasca partii vatamate T.  S suma de 4.858,96 lei cu titlu de daune materiale si 15.141,04 lei, cu titlu de daune morale, in total, suma de 20.000 lei.
                 Va mentine masura sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile casa de locuit in suprafata construita de 98 mp, situata in orasul B , pe str. Stadionului, nr. 37 A, si asupra suprafetei de 2.947 mp, din care 2.593 mp arabil, situata in oras B , str. Stadionului, nr. 37 A, in CV 59, P 1200/24, bunuri apartinand partilor responsabile civilmente P  D  si P  V , pana la concurenta sumei de 20.000 lei, masura dispusa prin Incheierea de sedinta din 14.01.2010.
                   Tot pe latura civila, si Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Apostol Andrei Galati s-a constituit parte civila impotriva inculpatului cu suma de 1.637,17 lei, reprezentand cheltuielile de spitalizare pentru asistenta medicala acordata partii vatamate T  S , fiind depus decontul de cheltuieli.
                    Retinand pe latura civila, fapta ilicita a inculpatului minor, acesta va fi, de asemenea, obligat in solidar cu partile responsabile civilmente P. V si P.D sa plateasca partii civile Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Apostol Andrei Galati, suma de 1.637,17 lei, reprezentand cheltuielile de spitalizare pentru asistenta medicala acordata partii vatamate Toader Silvia.
                    In temeiul art. 191 alin. 1 Cod procedura penala, obliga inculpatul P  S  L , in solidar cu partile responsabile civilmente  P D si P V la plata sumei de 1.350 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.
                    Incuviinteaza onorariul aparatorului din oficiu, in suma de 200 lei, suma ce va fi avansata din fondurile MJLC (avocat N C ).
      
      
PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
H O T A R A S T E:                               In temeiul art. 182 alin. 2 Cod penal cu aplicarea  art. 99 C.P.. condamna pe inculpatul P.S.L , la pedeapsa inchisorii de 2 ani pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava in dauna partii vatamate T.S .
                             In temeiul art. 71 raportat la art. 64 alin. 1 lit. a), teza II si lit. b) Cod penal,  interzice inculpatului, pe perioada executarii pedepsei aplicate urmatoarele drepturi: dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.
                            In temeiul art. 346  obliga inculpatul in solidar cu partile responsabile civilmente P V  si P D  , sa plateasca partii vatamate T.S  suma de 4.858,96 lei cu titlu de daune materiale si 15.141,04 lei cu titlu de daune morale.
                           Mentine masura sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile casa de locuit, in suprafata construita de 98 mp., situata in orasul B , pe str. Stadionului nr. 37 A, si asupra suprafetei de 2.947 mp. Din care 2.593 mp. arabil, situata in orasul B str. Stadionului nr. 37A, in CV 59, P 1200/24, bunuri apartinand partilor responsabile civilmente P  D si P  V pana la concurenta  sumei de 20.000 lei,  masura dispusa prin Incheierea de sedinta din 14.01.2010.
                           In temeiul art. 346,   obliga inculpatul,  in solidar cu partile responsabile  civilmente P V si P  D  sa plateasca partii civile Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Apostol Andrei Galati  la plata sumei de 1.637,17 lei,  reprezentand cheltuieli de spitalizare pentru asistenta medicala acordata partii vatamate T  S.
                           In temeiul art. 191 alin. 1 Cod procedura penala,  obliga  inculpatul P.S L , in solidar cu partile responsabile  civilmente P D   si P V   la plata sumei de 1.350 de lei , cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.
Incuviinteaza onorariul aparatorului din oficiu, in suma de 200 lei, suma ce va fi avansata din fondurile MJLC ( avocat N  C )
                           Cu drept de apel in termen de 10 zile de la pronuntare pentru Ministerul Public, pentru inculpatul P  S  L , partea vatamata T  S  si partea responsabila civilmente P  D  si de la comunicare pentru partea responsabila civilmente P V l partea civila Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Apostol Andrei Galati si Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Galati.
Pronuntata in sedinta publica astazi, 05.05.2010.

Presedinte,                                            Grefier,
Red. N.N./18.05.2010
Tehnred.M.M./25.05.2010
2 ex./26052010

Com. 3 ex./13.05.2010

 
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Loviri si alte vatamari

LOVIRI SAU VATAMARI CAUZATOARE DE MOARTE - Sentinta penala nr. 25 din data de 31.03.2017
loviri si alte violente - Hotarare nr. 18115 din data de 31.10.2017
vatamare corporala - Hotarare nr. 9009 din data de 30.10.2017
loviri si alte violente - Hotarare nr. 3047 din data de 14.12.2017
loviri si alte violente - Hotarare nr. 256 din data de 08.06.2017
LATURA CIVILA. MOD DE SOLUTIONARE IN CAZUL DECESULUI INCULPATULUI - Decizie nr. 40/A din data de 06.01.2004
Loviri sau alte violen?e. Amenin?are. Port fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica a cutitului. Necompeten?a materiala a inst - Decizie nr. 5 din data de 17.02.2014
Vatamare corporala din culpa. Reducerea in apel a cuantumului daunelor morale - Decizie nr. 3 din data de 10.02.2014
Infrac?iunea de lovire. Re?inerea circumstan?elor atenuante - Sentinta penala nr. 265 din data de 10.12.2013
Loviri ?i alte violen?e. Revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei - Sentinta penala nr. 192 din data de 31.12.2013
Loviri ?i alte violen?e. Reducerea in recurs a cuantumului daunelor morale - Decizie nr. 29 din data de 31.12.2013
Vatamare corporala din culpa. Reducerea cuantumului daunelor morale raportat la propor?ionalitatea cu prejudiciul de agrement suferit de victima - Decizie nr. 102 din data de 27.08.2012
Loviri ?i alte violen?e.Recunoa?terea vinova?iei in fa?a instan?ei de judecata, art.320 ind.1 c.pr. pen. Efecte. - Sentinta penala nr. 38 din data de 21.02.2012
Loviri ?i alte violen?e . Gre?ita aplicare a pedepsei sub minimul special prevazut de lege. Majorarea in recurs a pedepsei. - Decizie nr. 104 din data de 10.10.2012
Corecta incadrare ?i individualizare judiciara a infrac?iunii de lovire ?i alte violen?e - Decizie nr. 55 din data de 07.05.2012
Loviri sau alte violente. Latura penala - Corecta individualizare a sanctiunii amenzii, raportata la circumstantele reale ale faptei si la circumstantele personale ale inculpatului. Latura civila – Neindeplinirea conditiei de pornire din oficiu a act... - Decizie nr. 99 din data de 18.04.2011
Vatamare corporala din culpa. Casarea sentintei instantei de fond in ceea ce priveste latura civila. Reducerea cuantumului daunelor morale. - Decizie nr. 83 din data de 21.03.2011
Loviri sau alte violente. Aplicarea efectului extensive al recursului cu privire la inculpatii care nu au declarat recurs. Reducerea cuantumului pedepselor si a termenelor de incercare. - Decizie nr. 111 din data de 11.05.2011
Loviri sau alte violente. Corecta cuantificare a daunelor morale. Neacordarea daunelor materiale (prejudiciu incert). - Decizie nr. 86 din data de 28.03.2011
Vatamare corporala. Neretinerea circumstantei agravante a savarsirii faptei de trei persoane impreuna. Majorarea, in recurs, a pedepselor aplicate inculpatilor. - Decizie nr. 87 din data de 28.03.2011