InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Oradea

ucidere din culpa

(Sentinta penala nr. 578/2013 din data de 17.05.2013 pronuntata de Judecatoria Oradea)

Domeniu Uciderea din culpa | Dosare Judecatoria Oradea | Jurisprudenta Judecatoria Oradea

JUDECATORIA _____.
- JUDETUL BIHOR
SECTIA P____.                              POZ EX. PEN. ____
Dosar nr. ___ SENTINTA __.._.
Sedinta nepublica din data de __..
Presedinte - _____
Grefier - ___

Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea este reprezentat de procuror ___.
Inregistrarea dezbaterii cauzei s-a facut in conformitate cu dispozitiile art. 304 C.p.p.
Pe rol judecarea cauzei penale privind pe inculpatul __. trimis in judecata pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa prev. de art. 178 C.pen. 
La apelul nominal facut in cauza se prezinta inculpatul asistat de av. ales __., partea responsabila civilmente __.., partea vatamata ___., in reprezentarea partii vatamate minore se prezinta mama acestuia numita ___lipsind partea vatamata __., partea responsabila civilmente ____. si Fondul de Protectie a Victimelor Strazii.
Procedura este completa.
S-a facut referatul cauzei, care invedereaza cele de mai sus, dupa care;
Se prezinta parintii partii vatamate minore numitii ____
La intrebarea instantei daca formuleaza pretentii civile cu privire la partea vatamata minora ___, parintii acestuia arata ca nu are nici un fel de pretentie de la inculpat.
Procurorul in baza art. 18 alin. 2 C.pr. pen. formuleaza pretentii civile pentru ___., respectiv daune morale in suma de 5000 lei.
Instanta in baza art. 320  ind. 1 Cod procedura penala, intreaba inculpatul daca recunoaste savarsirea faptei si daca isi insuseste probele administrate in faza de urmarire penala si daca doreste judecarea sa in baza acestor probe.
Inculpatul declara ca este de acord cu cele puse in discutie de instanta.
Nefiind cereri prealabile, instanta declara inceperea cercetarii judecatoresti.
Instanta,  in baza dispozitiilor art. 322 cod procedura penala da citire actului de sesizare al instantei, dupa care in baza dispozitiilor art. 3201 alin. 3 cod procedura penala se procedeaza la audierea inculpatului, declaratia data fiind consemnata in procesul-verbal  separat atasat la dosar, dupa ce in prealabil acesta a citit-o, apoi a semnat-o.
Instanta pune in discutie cererea formulata de inculpat
Inculpatul solicita judecarea conform procedurii simplificate.
Reprezentantul parchetului si aparatorul inculpatului solicita admiterea cererii.
Instanta  avand in vedere declaratia data azi de inculpat in fata instantei de judecata, atitudinea de recunoastere si regret a acestuia, faptul ca acesta este de acord cu probele administrate in faza de urmarire penala si momentul la care a intervenit aceasta, va admite cererea inculpatului si va face aplicarea in cauza a prev. art. 3201 alin. 7 C.pr.pen.
Se constata ca nu mai sunt alte cereri de formulat sau exceptii de invocat.
In baza art. 339 C.p.p nemaifiind alte cereri de formulat instanta declara terminata cercetarea judecatoreasca,  iar in baza  art. 340 C.p.p. acorda cuvantul in dezbateri.
 Procurorul sustine rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea prin care a fost trimis in judecata inculpatul, considerand faptele retinute in sarcina acestuia prin rechizitoriu, dovedite cu procesele verbale de cercetare la fata locului, plansele fotografice, schita locului accidentului, procesul verbal de depistare a inculpatului, procesul verbal intocmit de medicina legala din care rezulta ca moartea victimei a fost violenta, certificatul de constatare a decesului, declaratiile partii responsabile civilmente, declaratiile partilor vatamate, declaratiile martorilor si declaratiile de recunoastere ale inculpatului.
Apreciind ca vinovatia inculpatului este pe deplin dovedita, de altfel recunoscuta azi in fata instantei de judecata, solicita condamnarea acestuia in baza art. 178 alin. 1 si 2 C.pen., art. 89 alin. 1 din OUG 195/2002 rep. cu aplic. art. 99 alin. 3 C.pen. si art. 33 lit. a C.pen. la cate o pedepasa cu inchisoarea, just individualizata, stabilita intre limitele legale pev. de art. 320 ind. 1 alin. 7 C.p. pen. cu aplic. art. 109 C.penal, pentu fiecare din cele doua infractiuni, cu aplic. art. 34 lit. b C.pen. - respectiv contopirea pedepselor, aplicarea pedepsei celei mai grele la care sa se adauge un spor.
In baza at. 110 ind. 1 C.pen. solicita suspendarea sub supravegherea pedepsei pe durata unui termen prev. de art. 110 C.pen.
In baza art. 110 ind. 1 alin. 1 cu referire la art. 86 ind. 3 C.pen. solicita incredintarea supravegherii minorului unei persoane sau institutii pana la implinirea varstei de 18 ani si stabilirea in sarcina inculpatului a masurilor de supraveghere si obligatiile prevazute de acest text de lege.
In baza art. 71 alin. 2 C.pen. solicita aplicarea pedepsei accesorii si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b C.pen.
In baza art. 71 alin. 5 C.pen. solicita suspendarea executarii pedepsei accesorii pe durata termenului de incercare.
In baza art. 14, art. 346 C.p.pen.  cu referie la art. 999, 1000 alin. 2 C.civ, solicita obligarea inculpatului in solidar cu partile responsabile civilmentesi alaturi de Fondul de Protectie  Victimelor Strazii la dspagubiri moal in favoaea patii vatamat ___.. in suma de 5000 lei.
Solicita a se constata ca ____ nu formuleaza pretentii civile.
In baza art. 191 alin. 1 si 3 C.pr.pen. solicita obligarea inculpatului in solidar cu partile responsabile civilmente la plata cheltuielilor judiciare in favoarea statului.
Partea vatamata __ arata ca lasa solutia la aprecierea instantei.
Av. ___.cz solicita aplicarea dispozitiilor referitoare la pedepsele care se aplica minorilor, aplicarea disp. art. 320 ind.1, alin. 7 C.pr. pen., retinerea in favoarea inculpatului a circumstantelor atenuante avand in vedere ca acesta a colaborat cu organele de cercetare pentru descoperirea imprejurarilor legate de savarsirea faptelor. Solicita de asemenea ca instanta sa aiba in vedere concluziile raportului de expertiza neuropsihiatrica din care rezulta ca la momentul accidentului inculpatul a avut discernamantul diminuat datorita socului la care acesta a fost supus si faptul ca un impuls l-a determinat pe acesta sa paraseasca locul accidentului. Totodata solicita a se avea in vedere faptul ca inculpatul a ajuns la o intelegere cu partile vatamate, ceea ce rezulta si din declaratia notariala depusa la dosar. Apreciaza ca parintii minorului sunt cei care reprezinta interesele acestuia si avand in vedere faptul ca acestea nu formuleaza pretentii, pretentiile parchetului sunt ramase fara obiect. In masura in care instanta apreciaza ca pretentiile sunt justificate, lasa solutia la aprecierea instantei.
La individualizarea pedepsei solicita contopirea acestora, aplicarea pedepsei celei mai grele fara aplicarea vreunui spor, iar ca modalitate de executare aplicarea prev. art. 81 C.pen.
Inculpatul avand cuvantul arata ca sustine concluziile aparatorului sau.

JUDECATORIA
DELIBERAND: Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea nr.  ___ s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatului ___. pentru savarsirea infractiunilor prev. si ped. de art. 178 al.2 C.pen. si art. 89 al.1 din OUG 195/2002.
S-a retinut in sarcina inculpatului ca in 13.02.2011, in jurul orei 00:30, a condus mopedul marca __.. pe strada __., deplasandu-se inspre localitatea ___.s, avandu-1 ca pasager, in spatele sau, pe numitul __.
In momentul in care a ajuns in zona gropii de gunoi, inculpatul a pierdut controlul asupra mopedului, care a parasit soseaua si a intrat in coliziune cu o fundatie din beton aflata in afara partii carosabile, in urma impactului, victima ____.. a suferit leziuni in urma carora a decedat. De asemenea, s-a retinut ca inculpatul a parasit locul accidentului fara a incunostinta organele de politie.
Inculpatul, in fata instantei de judecata, a recunoscut faptele retinute in sarcina sa, declarand ca este de acord cu probele administrate in faza de urmarire penala.
Din fisa de cazier judiciar rezulta ca acesta nu este cunoscut cu antecedente penale.
Examinand actele si lucrarile dosarului, instanta retine urmatoarele:
In urma sesizarii primite in data de __., cu privire la producerea unui accident de circulatie pe str. __.., in apropierea gropii de gunoi, organele de cercetare penala din cadrul Biroului Rutier Oradea, s-au deplasat la fata locului si au constatat existenta unui moped marca .. in afara carosabilului, pe partea dreapta, in sensul de mers spre localitatea __.., iar langa acesta se afla cadavrul victimei __., un pantof tip sport de culoare neagra cu galben marca Nike, o casca de culoare rosie, un certificat de inregistrare a mopedului marca Gilera pe numele lui __., cu domiciliul in localitatea _..__.., precum si un curs de legislatie rutiera apartinand inculpatului _.
Organele de politie s-au deplasat la adresa inclulpatului __., care avea o plaga deschisa in partea lateral, stanga a capului si care a declarat verbal ca nu stie cum a ajuns mopedul sau la locul accidentului si ca plaga din zona capului a fost produsa printr-o cadere.
Desi initial, inculpatul a negat comiterea acestor fapte, precizand ca in noaptea producerii accidentului ar fi condus intr-adevar mopedul si ca ar fi transportat-o si pe victima __., dar dupa ce au ajuns in aceasta localitate ar fi parcat mopedul in fata discotecii, lasandu-1 cu cheile in contact, dupa care o persoana necunoscuta i l-ar fi sustras in timp ce el se afla in incinta acelui local, acest aspect a fost infirmat de martorii __. care au precizat ca in data de 12___.. inculpatul nu a fost prezent la discoteca din Bors, ci l-au gasint in apropierea salii de sport din localitatea ___. fiind plin de sange pe haine si fara unul din pantofi, intreband de mai multe ori unde este scuterul.
Fiind audiat, in cursul cercetarii judecatoresti, inculpatul a recunoscut si regretat faptele retinute in sarcina sa, declarand ca in data de 12/13.02.2010 a condus mopedul cu nr. de inregistrare .., avandu-1 ca pasager in spatele sau pe __.; la un moment dat a depasit doua camioane si intrucat in oglinda retrovizoare a fost orbit de farurile unei masini, a pierdut controlul mopedului. Desi nu-si aminteste momentul impactului, inculpatul a declarat ca este adevarat ca in urma acestui impact __ a decedat, iar el a plecat de la locul accidentului fara o tinta anume, ajungand pe jos, in localitatea __..s, langa parc de unde a fost luat cu masina de martorul __., dupa care s-au intalnit si cu martora __., care l-au dus la domiciliul sau.
Aceasta stare de fapt rezulta din ansamblul probelor administrate in cauza: proces-verbal de cercetare la fata locului insotit de plansa foto si schita locului accidentului, proces-verbal de depistare, raport de constatare medico-legala nr. .. intocmit de Serviciul Judetean de Medicina Legala Bihor; certificat medical constatator al decesului nr. _.., declaratia numitului ___., fisa de interventie de urgenta prespitaliceasca, la eveniment, ;declaratiile partii responsabile civilmente __, declaratiile inculpatului _., declaratiile martorilor ___.; raportul de expertiza medico-legala psihiatrica nr. __..
In cauza s-a efectuat un raport de expertiza medico-legala psihiatrica nr. ____. prin care s-a stabilit ca inculpatul a avut discernamant inainte de producerea accidentului rutier, iar referitor la momentul imediat de dupa producerea accidentului rutier, s-a apreciat ca discernamantul acestuia a fost mult diminuat.
Din buletinul de examinare clinica din data de __.25, rezulta ca inculpatul era orientat, concentrat, avea o comportare ordonata iar vorbirea era clara.
Raportul de constatare medico-legala nr. ___. intocmit de Serviciul Judetean de Medicina Legala Bihor,  concluzioneaza ca moartea numitului ___a fost violenta si a fost cauzata de hemoragie si contuzie meningo-cerebrala cu fractura cutiei craniene survenite in cadrul unui politarumatism ( traumatism cranio-cerebral combinat cu traumatism toracic inchis cu rupturi pleuro-pulmonare) prin accident rutier, leziunile producandu-se prin proiectarea de pe un vehicul cu doua roti, aflat in deceleratie brusca.
Potrivit disp. art. 35 al.1 din OUG 195/2002 participantii la trafic trebuie sa aiba un comportament care sa nu puna in pericol viata sau integritatea persoanelor.
Din coroborarea intregului material probator aflat la dosar, instanta retine ca accidentul de circulatie s-a produs ca urmare a neatentiei inculpatului, care s-a uitat in spate in timp ce conducea mopedul cu nr. de inregistrare __.., pierzand controlul acestuia si iesind de pe partea carosabila, accident in urma caruia a rezultat decesul numitului ___
Analizand intregul material probator administrat in cauza, avand in vedere si disp. art. 35 al.1 din OUG 195/2002, instanta retine ca vinovatia inculpatului a fost pe deplin dovedita prin probele administrate in cauza in faza de urmarire penala si in cursul cercetarii judecatoresti.
Astfel, accidentul rutier, produs in conditiile descrise mai sus, s-a datorat culpei exclusive a inculpatului, avand in vedere ca inculpatul nu a respectat dispozitiile legale pev. de art. 35 al.1 din OUG 195/2002, intre leziunile produse cu ocazia accidentului rutier si decesul victimei existand legatura de cauzalitate directa.
De asemenea, din probele administrate in cauza in faza de urmarire penala si insusite de inculpat in cursul cercetarii judecatoresti,  dar si din declaratia de recunoastere a faptelor data in cursul cercetarii judecatoresti, instanta retine ca inculpatul se face vinovat si de savarsirea infractiunii prev. de art.89 al.1 din OUG 195/2002, faptul ca a plecat de la locul accidentului fara o tina anume neputandu-l exonerand de raspundere penala, atata vreme cat acesta a parasit locul accidentului fara incuviintarea organelor de politie, cu atat mai mult cu cat se retine faptul ca acesta initial a incercat sa ascunda producerea acestui accident de circulatie invocand faptul ca mopedul i-a fost sustras.
 Instanta apreciaza ca, in privinta faptelor inculpatului, exista probe certe de vinovatie, prezumtia de nevinovatie instituita de art. 23 alin. 11 Constitutie, art. 6 Conventia Europeana a Drepturilor Omului si art.52, art. 66 C.p.p. fiind rasturnata.
Fapta inculpatului __ care, in data de 13.02.2011, in jurul orei 00:30, a condus mopedul marca _.. pe strada __., deplasandu-se inspre localitatea __ avandu-1 ca pasager, in spatele sau, pe numitul __ si care, din cauza neatentiei, a pierdut controlul asupra mopedului, parasind soseaua si intrand in coliziune cu o fundatie din beton aflata in afara partii carosabile, pe partea dreapta in sensul de mers spre localitatea __, ceea ce a dus la decesul victimei __.., intruneste elementele constitutive ale infractiunii de ucidere din culpa, prev. de art. 178 alin.l, 2 Cod penal.
Fapta inculpatului __. care, dupa producerea accidentului din care a rezultat moartea victimei __. a parasit locul faptei fara incuviintarea organelor de politie, intruneste elementele constitutive ale infractiunii prev. de art. 89 alin. 1 din OUG 195/2002.
La stabilirea si individualizarea pedepsei, instanta are in vedere criteriile generale de individualizare a pedepselor, gradul social concret al infractiunii savarsite, circumstantele reale ale comiterii faptei si circumstantele personale ale inculpatului - lipsa de antecedente penale, conduita buna a inculpatului inainte de savarsirea infractiunii, atitudinea acestuia de prezentarea in fata instantei la fiecare termen de judecata, precum si atitudinea inculpatului de regret cu privire la faptele retinute in sarcina sa.
Pe cale de consecinta, apreciind ca in cauza sunt indeplinite conditiile prev. de art. 345 alin. 2 Cod procedura penala, in sensul ca faptele savarsite de inculpat sunt prevazute de legea penala, constituie infractiuni si au fost savarsite de inculpat cu forma de vinovatie prevazuta de lege, instanta, avand in vedere si atitudinea inculpatului de recunoastere si de regret a faptelor retinute in sarcina sa, de insusire a probelor administrate in faza de urmarire penala si momentul in care a intervenit aceasta recunoastere va dispune condamnarea acestuia in limitele de pedeapsa reduse conform art.99 al. 3 C.pen. ( inculpatul fiind minor la data savarsirii faptelor) si art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr. pen., dupa cum urmeaza:
In baza art. 178 alin.1 si 2 C.p., cu aplicarea art. 99 al. 3 C.pen. si cu aplic. art. 3201 al. 7 C.pr.pen. instanata va dispune condamnarea inculpatului ___ la o pedeapsa de 8 luni inchisoare.
In baza art. 89 alin.1 din OUG 195/2002, republicata., cu aplicarea art. 99 al. 3 C.pen. si cu aplic. art. 3201 al. 7 C.pr.pen. va fi condamnat acelasi inculpat la o pedeapsa de 8 luni inchisoare
In baza art. 33-34 C.pen. vor fi contopite pedepsele aplicate in cauza in pedeapsa cea mai grea, aceea de 8 luni inchisoare, la care se va aplica un spor de o luna, inculpatul, urmand a executa pedeapsa rezultanta de 9 luni inchisoare.
In baza art. 71 al. 2 C.p., vor fi interzise inculpatului drepturile prevazute la art. 64 lit. a teza II si b C.p., cu titlu de pedeapsa accesorie.
Avand in vedere gradul de pericol social concret al infractiunii comise, lipsa antecedentelor penale ale inculpatului, varsta acestuia, instanta apreciaza ca scopul pedepsei aplicate se poate realiza si fara executarea efectiva a pedepsei in regim de detentie, motiv pentru care, in baza art. 1101 C.pen. va dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei, pe un termen de incercare de 2 ani si 9 luni, stabilit conform art. 110 Cod penal.
In baza art. 110 1 Cod penal cu referire la art.86 3 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de incercare, va fi obligat inculpatul ____ sa se supuna urmatoarelor masuri de supraveghere:
    a) sa se prezente, la datele fixate, la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Bihor;
    b) sa anunte, in prealabil, organului insarcinat cu supravegherea sa, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si intoarcerea;
    c) sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca;
   d) sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.
     In baza art. 110 1 Cod penal rap. la art.86 3 alin. 3 Cod penal, pe durata termenului de incercare se vor impune condamnatului respectarea urmatoarelor obligatii:
a) sa urmeze un curs de calificare pentru a-si dobandi mijloacele de existenta;
b) sa nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
In baza art. 71  alin. 5 Cod penal pe durata termenului de incercare se va suspenda executarea pedepselor accesorii.
In baza art. 359 Cod procedura penala, va fi atrasa atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 86 4 Cod penal privind revocarea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, in sensul ca daca in cursul termenului de incercare savarseste din nou o infractiune, pentru care se pronunta o condamnare definitiva chiar dupa expirarea acestui termen, instanta dispune revocarea suspendarii executarii pedepsei, dispunand executarea in intregime a pedepsei, care nu se contopeste cu pedeapsa pentru noua infractiune.
Sub aspectul laturi civile a cauzei:
A fost introdus in cauza Fondul de Protectie a Victimelor Strazii,  avand in vedere ca inculpatul nu avea asigurare pentru moped.
Instanta retine ca parintii victimei  ___. nu s-au constituit parti civile in cauza, iar pentru partea civila minora reprezentantul Ministerului Public, in baza art. 18 alin. 2 C.pr. pen, s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 5000 lei reprezentand daune morale.
In ce priveste daunele morale solicitate pentru partea civila minora  __.(fratele victimei- 9 ani), in temeiul art. 17 al.3 C.pr.pen., constatand indeplinite conditiile raspunderii civile delictuale si retinand ca decesul victimei reprezinta pentru minor o experienta traumatizanta cu sechele in plan afectiv si emotional, instanta apreciaza ca suma de 5000 lei  este indreptatita pentru a acoperi prejudiciul nepatrimonial suferit de acesta, raportat la consecintele negative suferite pe plan psihic, importanta valorilor lezate.
Pe cale de consecinta, in baza art. 14, art. 346 C.pr.pen. rap. la art. 999, 1000 al.2 C.civ. va fi obligat inculpatul __.., in solidar cu partile responsabile civilmente __. si alaturi de Fondul de Protectie a Victimelor Strazii sa plateasca suma de 5000 lei cu titlu de daune morale catre partea civila minora ...
Fata de prev. art. 14 si art. 346 alin. 1 C.p.p. instanta va lua act ca apartinatorii victimei: _..tata) nu s-au constituit parti civile in cauza.
In baza art. 191 alin. 1 si 3 C.p.p., va fi obligat inculpatul, in solidar cu partile responsabile civilmente ____.. la plata a 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.


PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE:



In baza art. 178 alin.1 si 2 C.p., cu aplicarea art. 99 al. 3 C.pen. si cu aplic. art. 3201 al. 7 C.pr.pen. condamna pe inculpatul __, fiul lui __, judetul Bihor, cu domiciliul in __, CNP _ fara antecedente penale, la o pedeapsa de:
- 8 luni inchisoare
In baza art. 89 alin.1 din OUG 195/2002, republicata., cu aplicarea art. 99 al. 3 C.pen. si cu aplic. art. 3201 al. 7 C.pr.pen. condamna pe acelasi inculpat la o pedeapsa de:
- 8 luni inchisoare
In baza art. 33-34 C.pen. contopeste pedepsele aplicate in cauza in pedeapsa cea mai grea, aceea de 8 luni inchisoare, la care aplica un spor de o luna, inculpatul, urmand a executa pedeapsa rezultanta de 9 luni inchisoare.
In baza art. 71 al. 2 C.p., interzice inculpatului drepturile prevazute la art. 64 lit. a teza II si b C.p., cu titlu de pedeapsa accesorie.
In baza art. 1101 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei, pe un termen de incercare de 2 ani si 9 luni, stabilit conform art. 110 Cod penal.
In baza art. 110 1 Cod penal cu referire la art.86 3 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de incercare, obliga inculpatul ___.. sa se supuna urmatoarelor masuri de supraveghere:
    a) sa se prezente, la datele fixate, la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Bihor;
    b) sa anunte, in prealabil, organului insarcinat cu supravegherea sa, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si intoarcerea;
    c) sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca;
   d) sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.
     In baza art. 110 1 Cod penal rap. la art.86 3 alin. 3 Cod penal, pe durata termenului de incercare impune condamnatului respectarea urmatoarelor obligatii:
a) sa urmeze un curs de calificare pentru a-si dobandi mijloacele de existenta;
b) sa nu frecventeze nici un fel de localuri publice precum baruri, restaurante, cafenele, discoteci, cluburi,
In baza art. 71  alin. 5 Cod penal pe durata termenului de incercare se va suspenda executarea pedepselor accesorii.
Face aplicarea art. 359 Cod proc. pen. si pune in vedere inculpatului dispozitiile art. 86 4 Cod penal privind revocarea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, in sensul ca daca in cursul termenului de incercare savarseste din nou o infractiune, pentru care se pronunta o condamnare definitiva chiar dupa expirarea acestui termen, instanta dispune revocarea suspendarii executarii pedepsei, dispunand executarea in intregime a pedepsei, care nu se contopeste cu pedeapsa pentru noua infractiune.
In baza art. 14, art. 346 C.pr.pen. rap. la art. 999, 1000 al.2 C.civ. obliga inculpatul __.., in solidar cu partile responsabile civilmente ___. si ___..si alaturi de Fondul de Protectie a Victimelor Strazii sa plateasca suma de 5000 lei cu titlu de daune morale catre partea civila minora ___, reprezentata legal de ..
Fata de prev. art. 14 si art. 346 alin. 1 C.p.p.  ia act ca apartinatorii victimei: __. (mama), __. (tata) nu s-au constituit parti civile in cauza.
In temeiul art. 191 alin. 1 si 3 C.p.p., obliga inculpatul, in solidar cu partile responsabile civilmente .. la plata a 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.
Cu drept de recurs in termen de l0 zile de la pronuntare pentru procuror, inculpat, partea responsabila civilmente __, partile vatamate __ si _Z__. si de la comunicare pentru celelalte parti.
Pronuntata in sedinta publica astazi __
Presedinte, Grefier,
____..

Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Uciderea din culpa

Ucidere din culpa - Decizie nr. DP13/A/2008 din data de 31.03.2009
Gresita calificare a caii de atac ca fiind recurs in loc de apel. - Decizie nr. 1360 din data de 29.11.2011
Uciderea din culpa. Administrarea incompleta a probatiunii testimoniale - Decizie nr. 253 din data de 17.04.2007
Ucidere din culpa. Solutionarea laturii civile - Decizie nr. 538 din data de 19.09.2006
Ucidere din culpa. Despagubiri civile cuvenite minorului nascut dupa decesul victimei - Decizie nr. 389 din data de 13.06.2006
178 C.p. - Sentinta penala nr. 996 din data de 10.04.2012
Ucidere din culpa art 178 cp - Sentinta penala nr. 66 din data de 14.04.2010
Ucidere din culpa - Art. 178 Cod penal - Sentinta penala nr. 24 din data de 26.01.2012
Ucidere din culpa, art. 178 alin. 1, 2 Cod penal - Sentinta penala nr. 91 din data de 17.03.2011
Ucidere din culpa, art. 178 C.p. - Sentinta penala nr. 232 din data de 10.09.2010
Citare inculpat si sucursala asigurator. Nulitate. - Decizie nr. 315 din data de 20.05.2010
Citarea partilor la judecata. Schimbarea sediului instantei de judecata. - Decizie nr. 232 din data de 26.03.2009
UCIDERE DIN CULPA. LEGATURA DE CAUZALITATE DINTRE ACCIDENTUL AUTO SI PRODUCEREA REZULTATULUI. CONTRIBUTIA FACTORILOR SI IMPREJURARILOR FAVORIZANTE - Decizie nr. 908 din data de 09.12.2004
Ucidere din culpa - Sentinta penala nr. 404 din data de 12.09.2014
Ucidere din culpa - Sentinta penala nr. 246 din data de 06.05.2009
Ucidere din culpa. - Sentinta penala nr. 59 din data de 11.02.2009
Ucidere din culpa - Sentinta penala nr. 560 din data de 18.11.2008
UCIDERE DIN CULPA - Sentinta penala nr. 156 din data de 26.03.2009
Actiune civila exercitata in procesul penal. Ucidere din culpa. Principiul repararii integrale a prejudiciului direct si indirect. Asigurator de raspundere civila delictuala. Opozabilitate - Sentinta penala nr. 594 din data de 13.10.2008
Ucidere din culpa in forma agravata. Cerere de schimbare a incadrarii juridice din infractiunea de ucidere din culpa, prevazuta de art.178 al.2 Cod penal, in infractiunea de vatamare corporala din culpa, prevazuta de art.184 al.1, 3 Cod penal. Soluti... - Sentinta penala nr. 1651 din data de 05.07.2006