InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Oradea

Actiune pauliana

(Sentinta civila nr. 4460 din data de 11.06.2013 pronuntata de Judecatoria Oradea)

Domeniu Actiuni (in): anulare, posesorie, regres, pauliana etc. | Dosare Judecatoria Oradea | Jurisprudenta Judecatoria Oradea

R O M A N I A

JUDECATORIA __..
SECTIA CIVILA

SENTINTA CIVILA  Nr. __
Sedinta publica de la ___.
Completul compus din:
PRESEDINTE _..
Grefier ___
Pe rol judecarea cauzei civile privind pe reclamanta S.C. __ prin lichidator judiciar B..G_. si pe paratele P_. M_.. __ avand ca obiect actiune pauliana.
La apelul nominal facut in sedinta publica, nu se prezinta partile.
Procedura legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei de catre grefier care invedereaza instantei cele de mai sus, dupa care:
Constata ca, fondul cauzei s-a dezbatut la data de __., mersul dezbaterilor si concluziile partilor au fost consemnate in incheierea de sedinta intocmita cu respectiva ocazie, incheiere ce face parte integranta din prezenta hotarare si prin care s-a amanat pronuntarea pentru data de _.. si ___., pentru a da posibilitate partilor sa depuna la dosar concluzii scrise.
 
JUDECATORIA
DELIBERAND

Constata ca, prin cererea inregistrata pe rolul Judecatoriei O__. la data de  __., scutita de plata taxei de timbru in baza art. 77 din Legea nr. 85/2006, reclamanta SC A_.SRL - societate in insolventa, prin B_ ___.. in calitate de lichidator judiciar, a solicitat, in contradictoriu cu paratele P_. M..V___.. si Po_. M_., anularea contractului de vanzare - cumparare nr. _______ autentificat de BNP O_..L_ .a, incheiat fraudulos, pentru sustragerea paratei P.. Mo_. V___ de la executarea silita; anularea incheierilor de intabulare din cadrul Oficiului de Cadastru intocmite in baza acestui contract fraudulos.
In motivare, reclamanta a aratat ca, prin sentinta Tribunalului B__.r nr. ____, s-a admis cererea formulata de lichidatorul judiciar si s-a dispus anularea actului de vanzare - cumparare concretizat in factura  __ avand ca obiect autoturismul ___. cu numar de  identificare _ si obligarea paratei P___M_..Ve_.. la restituirea catre lichidator in vederea valorificarii si acoperirii creantelor debitorului SC A_.. SRL sau achitarea contravalorii acestuia la pretul de piata de 28____ lei.
Reclamanta a mai aratat ca, prin Decizia nr. _.., pronuntata de Curtea de Apel O_., s-a respins ca nefundat recursul declarat de  recurenta P__ M__..V_.. impotriva sentintei __. pronuntata de Tribunalul _.. Prin notificarea nr. ___.., lichidatorul judiciar a solicitat predarea autoturismului de catre parata P_. M__. ___ Intrucat parata nu s-a conformat hotararilor judecatoresti, reclamanta a solicitat executarea silita a paratei.  Ulterior, parata P_.. M_ V.__. a instrainat autoturismul ___., iar din evidentele Primariei mun. O__. a rezultat faptul ca aceasta a mai instrainat mamei sale P. M_, prin contractul de vanzare cumparare autentificat de BNP _. . cu nr. _ apartamentul situat in loc. O_., str. _. inscris in CF ind. __ Oradea cu nr. topo. __. si apartamentul situat in loc. Oradea, _.. inscris in CF _..O__nr. topo. _.. Ambele proprietati au fost vandute de catre parata P_.. M__V__..paratei P_.M_ pentru pretul total de 33.5___.lei. Potrivit evidentelor CF, ambele proprietati sunt intabulate pe numele comparatoarei - parata P. In opinia reclamantei, instrainarea s-a efectuat cu scopul vadit si fraudulos de a se sustrage executarii silite dispuse de cele doua instante de judecata. La data instrainarii celor doua imobile, exista si era cunoscuta Sentinta nr. __.. pronuntata de Tribunalul B.__.. Prin certificatul fiscal __., Primaria O__.a reconstituit, pe baza sentintelor judecatoresti, proprietatea SC A_ SRL, in faliment, asupra autoturismului __..
In drept au fost invocate  dispozitiile art. 975 Cod civil.
In probatiune, s-au depus la dosar, in copie: Sentinta nr. _.. pronuntata de Tribunalul B_., Decizia nr. __.. pronuntata de Curtea de Apel Oradea, Sentinta Comerciala nr. _.., contractul de vanzare cumparare autentificat sub nr. ... extras CF _, extras CF ___, extras de rol Primaria Oradea __ cererea de executare silita nr. __., notificarea nr. _..
Parata P_ M_. Ve___., legal citata, a depus intampinare prin care a solicitat respingerea cererii de chemare in judecata cu obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecata ocazionate cu prezentul litigiu, iar pe cale de exceptia a invocat exceptia netimbrarii cererii de chemare in judecata ___).
In motivare, parata a aratat ca, pentru intentarea actiunii revocatorii este necesara indeplinirea mai multor conditii: actul atacat sa fi creat creditorului un prejudiciu; creditorul sa aiba o creanta certa, lichida si exigibila anterioara actului atacat; frauda debitorului; complicitatea la frauda a tertului cu care debitorul a incheiat actul atacat. In cauza, in opinia paratei, niciuna dintre aceste conditii nu este indeplinita. In continuare, parata arata ca, corespunde adevarului faptul ca reclamanta detine o creanta cu privire la patrimoniul paratei, insa aceasta creanta este mult anterioara incheierii contractului autentic de vanzare cumparare. Reclamanta nu poate justifica prejudiciul atata timp cat parata nu este in stare de insolvabilitate, aceasta fiind actionar la o societate cu un capital de doua miliarde lei, fiind beneficiar al unei cote. Parata nu a actionat la data incheierii actului cu intentia de a frauda anumite interese. Dreptul la actiune al reclamantei s-a nascut la data de ____.., deci cu mult ulterior actului, astfel incat parata nu avea de unde sa anticipeze acest fapt. In opinia paratei, este lipsita de relevanta imprejurarea ca imobilele au fost transmise mamei paratei, atata timp cat nu exista o interdictie in acest sens si, mai mult, pretul a fost platit. Suma obtinuta a fost utilizata in scopul creditarii societatii M__.. Fa__.., societate al carei asociat este parata.
In drept au fost invocate prevederile art. 115 Cod procedura civila.
In probatiune, s-au depus la dosar copia actului constitutiv, copia hotararii AGA.
Parata P__.M__..a depus intampinare, prin care a solicitat respingerea cererii, cu cheltuieli de judecata (fila 56).
In motivare, parata a aratat ca acel contract de vanzare cumparare a carui anulare se solicita a fost incheiat la cererea fiicei sale, parata P. Mo_. V_.., intrucat aceasta avea nevoie de bani pentru a majora capitalul firmei proprii. La data incheierii contractului, in CF nu era notata nicio sarcina care sa greveze bunurile respective. Pe de alta parte, nu a avut cunostinta de nicio datorie a fiicei sale care sa fie eventual garantata cu aceste imobile. Pretul stipulat in contract a fost achitat in intregime, neexistand prin urmare nicio cauza de nulitate care sa afecteze transferul dreptului de proprietate. In opinia paratei, actul nu a fost incheiat in mod fraudulos, vanzarea fiind perfect legala.
In drept au fost invocate prevederile art. 115 Cod procedura civila.
Instanta a incuviintat in cauza proba cu inscrisuri si proba cu interogatoriul paratelor.
Analizand actele si lucrarile dosarului, instanta retine urmatoarele:
In fapt, prin contractul de vanzare-cumparare autentificat sub nr. _.. de BNP __., parata de randul 1 P. M_.. V_.. a vandut mamei sale, parata de randul 2 P___.M__.., doua imobile: imobilul situat in Oradea, str. ____.__.., judetul Bihor, inscris in CF indiv. nr. __ Oradea, cu nr. topo. ___., in natura reprezentand apartament compus din 1 camera cu dependinte si teren aferent in suprafata de 8,3 m.p. si imobilul situat in Oradea, str. __.. Judetul Bihor, inscris in CF nr. _. Oradea, cu nr. topo. __ in natura reprezentand apartament in casa colectiva (___
Potrivit prevederilor contractuale, pretul total al vanzarii a fost stabilit la suma de 33___.lei, iar vanzatoarea a declarat ca l-a primit integral de la cumparatoare in chiar ziua autentificarii actului la notar. In contact, s-a mai stipulat ca parata cumparatoare va intra in stapanirea de fapt si de drept a imobilelor incepand cu ziua autentificarii actului la notar, data de la care va suporta toate taxele, impozitele si sarcinile publice aferente.
Prin Sentinta civila nr. ___., pronuntata de Tribunalul B__ in Dosarul nr. ___, a fost admisa cererea formulata de lichidatorul judiciar __., pentru debitoarea SC __. SRL, in contradictoriu cu paratele SC __ SRL si parata de randul 1 P_.. M....... si s-a dispus anularea actului de vanzare-cumparare concretizat in factura nr. __., avand ca obiect autoturismul __, cu nr. de identificare __... Prin aceeasi hotarare, parata de randul 1 P_.M__. a fost obligata la restituirea autoturismului catre lichidatorul judiciar, in vederea valorificarii si acoperirii creantelor debitorului  SC _.. SRL sau la achitarea contravalorii acestuia la pretul de piata de 28.200 lei (_.
Sentinta civila nr. __. a ramas irevocabila prin Decizia nr. ___ R din ___. pronuntata de Curtea de Apel ___ in acelasi dosar __
Prin notificarea nr. __., lichidatorul judiciar a solicitat paratei de randul 1 predarea autoturismului (filele ___ Insa, in contextul in care parata de randul 1 nu s-a conformat hotararii judecatoresti antementionate, lichidatorul judiciar a solicitat executarea silita a acesteia, fiind deschis dosarul executional nr. ___.
In urma demersurilor efectuate de executorul judecatoresc, s-a constatat ca parata de randul 1 instrainase autoturismul __ cu doar o luna anterior pronuntarii Sentintei civile nr. ___., prin contractul de vanzare-cumparare incheiat in ____). De mentionat ca instrainarea
autoturismului s-a efectuat catre SC M_..F_.. SRL, societate al carei administrator si asociat unic era tocmai parata de randul 1, P__.M__.. ___.dupa cum chiar aceasta a declarat prin raspunsul la intrebarea 3 la interogatoriu - fila 64).
In acest context, s-a incercat executarea silita a altor bunuri ale paratei de randul 1, pentru recuperarea creantei de 28.200 lei, insa s-a constatat inexistenta unor astfel de bunuri, deoarece parata de randul 1 instrainase catre parata de randul 2 cele doua imobile aflate in proprietatea sa.
Actiunea pauliana (revocatorie) confera creditorului dreptul de a-l impiedica pe debitorul sau sa-l prejudicieze prin acte frauduloase incheiate cu tertii, indreptate impotriva interesului creditorului.
Constituind unul dintre mijloacele de protectie a creditorilor in vederea asigurarii posibilitatii realizarii integrale a dreptului lor de creanta, actiunea pauliana este admisibila in masura in care sunt intrunite mai multe conditii ce vizeaza dreptul de creanta al reclamantului, actul incheiat de catre debitor, frauda acestuia si complicitatea la frauda a tertului (art. 975 din Codul civil vechi, aplicabil in speta). Fiind vorba despre conditii distincte, ele urmeaza a fi analizate separat.
Referitor la prima conditie, trebuie precizat ca, avandu-si fundamentul in dreptul de gaj general conferit de art. 1718 Cod civil vechi, actiunea pauliana urmareste asigurarea integritatii patrimoniului debitorului din momentul in care creditorul este indreptatit sa-si valorifice creanta impotriva lui. Tocmai de aceea, in principiu, acesta trebuie sa detina o creanta certa, lichida, exigibila si anterioara actului juridic a carui revocare se solicita intrucat unul anterior nu este prejudiciabil sau fraudulos. In masura in care actul era deja incheiat si executat, valoarea economica a iesit in mod irevocabil din patrimoniul debitorului, astfel incat creditorul posterior stia sau putea sa afle ca respectiva valoare nu face parte din gajul lui general.
Cu toate acestea, in ipoteza in care, datorita specificului raporturilor juridice stabilite intre parti, exista certitudinea ca in viitor reclamantul va avea calitatea de titular al unei creante certe, lichide si exigibile fata de parat, conditia trebuie considerata ca fiind indeplinita. Admiterea solutiei contrare ar permite ca un debitor de rea-credinta si care cunoaste anterior incheierii actului juridic fraudulos ca va avea o obligatie fata de un creditor sa procedeze la diminuarea patrimoniului sau tocmai pentru a impiedica indestularea creditorilor.
Din aceasta perspectiva, reclamantul - creditor detine o creanta certa, lichida si exigibila, constatata prin titlul executoriu reprezentat de Sentinta civila nr. _.. pronuntata de Tribunalul B__ in Dosarul nr. _..
Pe de alta parte, instanta va retine ca, desi Sentinta civila nr. __.. din Dosarul nr. __. a fost pronuntata ulterior incheierii contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. __, actiunea care a facut obiectul dosarului mentionat a fost inregistrata de lichidatorul judiciar pe rolul Tribunalului B__.pe data de __, prin urmare anterior instrainarii imobilelor. Astfel, in paragraful 1 al considerentelor Sentintei civile nr. __. se precizeaza ca actiunea a fost inregistrata la instanta ,,la data de ___ (intitulata ,,precizari la cererea de anulare din ____. a unor transferuri patrimoniale efectuate de debitor in dauna creditorilor de catre subdobanditor P_. M__ V_____.. a autoturismului _____..).
Asadar, la data incheierii contractului de vanzare-cumparare, parata de randul 1 fusese deja chemata in judecata de lichidatorul judiciar si aflase de pretentiile acestuia. Prin urmare, la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare, parata P___M____.. cunostea ca in viitor lichidatorul judiciar poate avea calitatea de titular al unei creante certe, lichide si exigibile fata de ea.
Parata de randul 1 a avut cunostinta deci de rezultatul pagubitor al contractului de vanzare-cumparare fata de creditorul sau. Anticipand rezultatul procesului care a facut obiectul Dosarului nr. __.., parata de randul 1 a instrainat cele doua imobile catre mama sa, in varsta de 78 ani, pentru a preintampina si impiedica o eventuala executare silita.
In al doilea rand, in ceea ce priveste actul incheiat, instanta retine ca, desi art. 975 din Codul civil vechi nu impune vreo conditie expresa, ea se deduce din reglementarile particulare ale actiunii pauliene instituite de art. 562 si 699 din acelasi Cod civil. Legea nu impune, insa, ca actul atacat sa fi dus la o insaracire a debitorului si sa-i fi cauzat acestuia starea de insolvabilitate sau sa-i fi agravat insolvabilitatea existenta, fiind suficient sa se inscrie in complexul cauzal ce a dus la instalarea ei.
Nu este necesara retinerea unui raport de cauzalitate intre actul respectiv si starea de insolvabilitate, intrucat creditorul suporta efectele insolvabilitatii ulterior, cand incearca sa-si valorifice creanta prin urmarirea bunurilor care se mai afla in gajul sau general. Numai in acel moment, constatand ca debitorul se afla in stare de insolvabilitate datorita actului de insaracire pe care l-a incheiat cu o terta persoana, va fi nevoit sa atace actul respectiv cu actiune pauliana pentru a-i deveni inopozabil si a-si realiza pe aceasta cale creanta.
In ceea ce priveste ultimele doua conditii de exercitare a actiunii pauliene - si anume, frauda debitorului si complicitatea la frauda a tertului dobanditor - , analiza lor se impune impreuna, intrucat vizeaza elementul volitiv al celor doua parti. Frauda nu trebuie sa imbrace forma dolului, fiind suficient ca, in momentul incheierii actului juridic, debitorul sa cunoasca ca prin acest act isi provoaca sau isi agraveaza starea de insolvabilitate si, implicit, creeaza un prejudiciu creditorului sau. Frauda la care face trimitere art. 975 din Codul civil vechi nu presupune intentia speciala de a vatama, ci este una prin cunostinta prejudiciului. Raportat la pozitia tertului contractant, ea impune cunoasterea de catre el a respectivei imprejurari, fara a urmari in mod intentionat producerea efectului amintit.
Raportat la speta concreta dedusa judecatii, instanta considera ca, la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. _____, parata de randul 1 cunostea in mod neindoielnic situatia sa patrimoniala si faptul ca nu are posibilitatea reala sa stinga toate datoriile cu bunurile aflate in patrimoniul sau. Incheind contractul de vanzare-cumparare tocmai cu mama sa in varsta de 78 ani, se poate trage concluzia, pe calea unei prezumtii simple, ca a urmarit scoaterea din patrimoniu a unor bunuri importante, pentru a impiedica reclamantul sa-si realizeze creanta.
De altfel, in materia insolventei, art. 84 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 prevede in mod expres ca, in cazul in care bunul a fost dobandit de catre un sot, ruda sau afin pana la gradul al patrulea inclusiv al debitorului, se prezuma relativ ca dobanditorul a cunoscut ca transferul este susceptibil de a fi anulat. Ratiunile care au stat la baza instituirii acestei prezumtii subzista si in prezenta cauza, raportat la principiul ubi eadem est ratio, eadem lex esse debet.
In ceea ce priveste complicitatea la frauda a tertului, in speta parata de randul 2, P__ M____., instanta apreciaza ca aceasta a fost dovedita. Astfel, parata de randul 2 este mama paratei de randul 1, ceea ce inseamna ca avea cunostinta de actiunea introdusa de lichidatorul judiciar impotriva fiicei sale.
Mai mult, raportand pretul total al imobilelor inserat in contract, in cuantum de ___ lei, la pretul de piata al autoturismului - care a fost stabilit la suma de 28.200 lei, prin dispozitivul Sentintei civile nr. ___. -, instanta va considera neserios pretul contractual al imobilelor. Astfel, este absurd ca doua apartamente sa valoreze putin peste valoarea unui autoturism la o distanta de doar 6 luni. Mai mult, instanta constata ca cele doua imobile au fost evaluate de notarul public, in vederea taxarii, conform expertizei Camerei Notarilor Publici ___.., la suma de ____ lei, o valoare de 4 ori mai mare decat pretul care fost inserat in contract (penultimul paragraf din contractul de vanzare-cumparare, fila 22).
Raportand pretul contractului la creanta stabilita de judecatorul sindic in favoarea reclamantului, rezulta cu certitudine ca transferarea din patrimoniu de catre parata de randul 1 a celor doua imobile proprietatea sa a fost de natura sa contribuie la diminuarea semnificativa a activului sau patrimonial.
Pe de alta parte, nu exista nicio dovada certa ca parata de randul 2 a incasat efectiv pretul contractului - suma de 33.500 lei - de la fiica sa. Instanta nu va aprecia relevante nici sustinerile paratei de randul 2, care a raspuns la interogatoriu ca pretul contractului l-a dat fiicei sale, deoarece aceasta avea probleme financiare si, desi a ajutat-o cu diverse sume de bani de-a lungul timpului, mai avea si un fiu pe care nu vroia sa il nedreptateasca, pentru acest motiv fiind incheiat contractul de vanzare-cumparare (filele ____.). Instanta nu va considera verosimil un astfel de motiv al incheierii contractului, deoarece, dat fiind relatiile stranse de rudenie, parata de randul 2 avea interes sa declare astfel.
Mai mult, desi partile au stipulat in contractul de vanzare-cumparare ca parata de randul 2 va intra in stapanirea de fapt si de drept a imobilelor incepand cu ziua autentificarii actului la notar, data de la care va suporta toate taxele, impozitele si sarcinile publice aferente, din interogatoriul luat paratelor reiese alta stare de fapt: parata de randul 1 a continuat sa locuiasca in imobilul de pe str. Academiei si dupa incheierea contractului de vanzare-cumparare, unde, de altfel, locuieste si in prezent.
Asadar, este evidenta complicitatea la frauda a paratei de randul 2 la incheierea contractului de vanzare-cumparare, aceasta avand interes sa contribuie sau chiar sa provoace starea de insolvabilitate a fiicei ei, mai ales ca, dupa cum reiese din interogatoriile luate paratelor, parata de randul 1 nu mai detine in proprietate niciun imobil - prin urmare, nu mai exista alte bunuri care sa poata fi executate silite pentru recuperarea creantei pentru care s-a inceput executarea silita.
In atare situatie, se impune desfiintarea contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. _____ si repunerea partilor in situatia anterioara, in sensul reintrarii imobilelor in patrimoniul paratei de randul 1, pentru recuperarea debitului de catre reclamant si continuarea executarii silite in dosarul executional
Fata de toate aceste considerente si avand in vedere dispozitiile art. 975 din Codul civil vechi, instanta va admite actiunea, astfel cum a fost formulata.
Astfel, instanta va dispune revocarea contractului de vanzare-cumparare autentificat prin incheierea nr. __.. emisa de BNP ___.
          Instanta va mai dispune anularea incheierilor OCPI Bihor nr. _.. - aceasta fiind incheierile in baza carora imobilele au fost trecute in cartea funciara pe numele paratei de randul 2 - si restabilirea situatiei anterioare de carte funciara.
Raportat la art. 274 Cod procedura civila, desi a constatat culpa procesuala a paratelor, instanta nu va acorda reclamantei cheltuieli de judecata, desi aceasta le-a solicitat, deoarece nu a depus niciun inscris justificativ la dosarul cauzei.
PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
    H O T A R A S T E:

           Admite actiunea civila formulata de reclamanta SC __. SRL - societate in insolventa, cu sediul in ____. 1, judetul Bihor, prin lichidator judiciar __, cu sediul in __.., judetul Bihor, in contradictoriu cu paratele P__..M.. . cu domiciliul procesual ales la sediul Cabinetului de avocat ,,Dura G..’’, situat in O, str. __ judetul Bihor si P_.M_., cu domiciliul procesual ales la sediul Cabinetului de avocat ,,___.. judetul B..si, in consecinta:
Dispune revocarea contractului de vanzare-cumparare incheiat intre cele doua parate si autentificat prin incheierea nr. _.. emisa de BNP O..L_.. D___..
          Dispune anularea incheierilor OCPI Bihor nr. __ si nr. __. si restabilirea situatiei anterioare de carte funciara.
          Fara cheltuieli de judecata.
          Definitiva. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare.
          Pronuntata in sedinta publica, azi, ___
     Presedinte,                                              Grefier,
        ____.
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Actiuni (in): anulare, posesorie, regres, pauliana etc.

Anulare act - Decizie nr. 523 din data de 27.06.2017
Anulare act - Decizie nr. 502 din data de 21.06.2017
II.Procesul verbal de contraventie care nu intruneste conditiile prev. de art. 19/1 din OG nr. 2/2001 reactualizata, va fi anulat. - Decizie nr. 267/R din data de 23.05.2005
Anularea actelor frauduloase incheiate de debitori in dauna creditorilor se poate dispune daca se dovedeste existenta intentiei de frauda - Sentinta civila nr. 506/CA din data de 19.05.2004
COMPETENTA MATERIALA . ANULARE ACT FALSIFICAT - Decizie nr. nr. 5/A din data de 05.01.2004
Obligare la incheierea unui act autentic de vanzare-cumparare iar in caz de refuz, Sentinta sa tina loc de contract de vanzare cumparare - Decizie nr. 155 din data de 31.12.2013
Lipsa calitatii procesuale pasive ca urmare a divizarii unei societati in mai multe societati comerciale. Imposibilitatea introducerii unor noi parati in apel. - Decizie nr. 404 din data de 09.09.2011
Actiune in constatare - Sentinta civila nr. 293 din data de 03.06.2009
- Sentinta civila nr. 526 din data de 29.10.2008
Rectificare carte funciara - Sentinta civila nr. 118 din data de 10.02.2009
Exceptia inadmisibilitatii cererii pentru neparcurgerea procedurii plangerii prealabile. Dovada depusa dupa inchiderea dezbaterilor - Sentinta civila nr. 84/F din data de 15.09.2015
Raportul de evaluare intocmit de A.N.I.. Consecintele incalcarii dispozitiilor art. 70 si 79 alin. 1 din Legea nr. 161/2003. Contestarea raportului de evaluare. - Decizie nr. 5/F din data de 23.01.2015
Admisibilitatea actiunii in anulare a actului administrativ-fiscal adresate direct instantei de judecata, fara a urma, in prealabil, procedura prevazuta de art. 205-208 din Codul de procedura fiscala. - Decizie nr. 611/R din data de 21.05.2015
Vechiul cod de procedura civila – Recurs respins. Inadmisibilitate actiune constatare a unei situatii de fapt in materia contenciosului administrativ. Sanctiunea necomunicarii modificarii actiunii – nulitate relativa in conditiile art. 105 alin. 2 c.pr.ci - Decizie nr. 2130/R din data de 19.09.2014
Vechiul cod de procedura civila - Recurs respins. Inadmisibilitate actiune constatare a unei situatii de fapt in materia contenciosului administrativ. Sanctiunea necomunicarii modificarii actiunii – nulitate relativa in conditiile art. 105 alin. 2 c.pr.ci - Decizie nr. 1449/R din data de 25.04.2014
Actiune pentru anularea permisului sau de conducere - Sentinta civila nr. 4798/CA din data de 19.09.2012
Actiune in anulare. Decizie emisa in baza Legii 10/2001 de catre o persoana juridica ce nu avea calitatea de unitate detinatoare. - Sentinta civila nr. 101/S din data de 03.04.2012
Interesul in promovarea unei ac?iuni in constatarea nulita?ii absolute a unui act juridic. - Decizie nr. 251/A din data de 28.10.2011
Cheltuieli de judecata pe cale separata. - Decizie nr. 1290/R din data de 20.10.2011
Uzucapiune.Posesia exerciatata asupra unui teren proprietatea C.A.P. - Decizie nr. 1473/R din data de 24.11.2011