InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Oradea

infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana fara permis de conducere

(Sentinta penala nr. 11319 din data de 15.04.2011 pronuntata de Judecatoria Oradea)

Domeniu Infractiuni prevazute in legi si decrete | Dosare Judecatoria Oradea | Jurisprudenta Judecatoria Oradea

                                     Operator de date cu caracter personal - 3161
R O M A N I A
JUDECATORIA ORADEA
SECTIA PENALA
Dosar nr. 11319/271/2010

SENTINTA PENALA Nr. 538/2011
Sedinta publica de la 15 Aprilie 2011
Completul compus din:
PRESEDINTE: I M R
GREFIER : I N C MINISTERUL PUBLIC este reprezentat de procuror, P O, din cadrul PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA ORADEA.
Inregistrarea dezbaterii cauzei s-a facut in conformitate cu dispozitiile  art. 304 Cod de procedura penala.
Pe rol judecarea cauzei penale privind pe inculpat L.A., avand ca obiect infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana fara permis de conducere, care are o imbibatie alcoolica peste limita legala, fapte prev. si ped. de art. 86 alin. 1 si art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002 rep..
La apelul nominal facut in sedinta publica se prezinta pentru inculpatul L.A., av. M S, potrivit delegatiei pentru asistenta juridica obligatorie nr. 4013/13.08.2010 emisa de Baroul Bihor si martorul  T.F., lipsa fiind inculpatul L.A..
Procedura este legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei de catre grefier care invedereaza ca s-a depus la dosar proces verbal privind imposibilitatea executarii mandatului de aducere pentru inculpatul L.A. precum si procesul verbal din care rezulta executarea mandatului de aducere privind pe martorul  T.F.. De asemenea se invedereaza ca s-a depus la data de 15.03.2011, adresa Politiei Municipiului Oradea prin care se solicita instantei a se reveni asupra adresei emise la data de 04.03.2011 prin care se solicita acestei institutii comunicarea datelor de identificare a agentului insarcinat cu executarea mandatului de aducere privind pe martorul T., intrucat in urma verificarilor in baza de date Ecris s-a instantei s-a constatat ca la data de 24.03.2011, nu exista termen de judecata fixat pentru acest dosar.
Instanta constata ca s-a depus la dosarul cauzei proces verbal privind imposibilitatea executarii mandatului de aducere  pentru inculpatul L.A., din care rezulta ca inculpatul ar fi plecat din tara si nu se cunoaste data la care ar reveni.
Sub prestare de juramant, in formula prevazuta de  art. 85, 327 Cod procedura penala instanta procedeaza la audierea martorului  T.F., cele declarate fiind consemnate, iar declaratia atasata la dosar, dupa ce a fost citita si semnata de acesta.

Reprezentantul parchetului si aparatorul din oficiu al condamnatului arata ca nu au alte cereri de formulat in cauza.
Instanta considera cauza lamurita, in temeiul art. 339 Cod de procedura penala  inchide faza cercetarilor judecatoresti si in temeiul art. 340 Cod de procedura penala  trece la dezbaterea cauzei.
Reprezentanta parchetului arata ca sustine rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea, si considera fapta retinuta in sarcina inculpatului dovedite cu procesul verbal de constare al infractiunii, buletinul de analiza toxicologica alcoolemie, adresa S.P.C.R.P.C.I.V. Bihor, si declaratiile martorilor, declaratia olografa  si declaratiile inculpatului care a fost audiat in faza de urmarire penala. Apreciind ca vinovatia inculpatului este dovedita solicita condamnarea acestuia in baza 86 al. 1 si art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002 rep., cu aplicarea art. 293 al. 1 Cod penal,  cu aplicarea art. 37 lit. a  si 33 lit. a si b Cod penal la o pedeapsa cu inchisoarea just individualizata pentru fiecare dintre aceste infractiuni retinute in sarcina inculpatului,  cu aplicarea art. 33 lit. a, b Cod penal, cu aplicarea art. 34 lit. b Cod penal solicita contopirea pedepselor , aplicarea pedepsei celei mai grele la care sa se adauge un spor. In baza art. 83 Cod penal solicita revocarea beneficiului suspendarii conditionate  aplicat inculpatului prin sentinta penala nr. 804/2004 a Judecatoriei Oradea, definitiva prin neapelare, solicitand ca inculpatul sa execute pedeapsa in regim privativ de libertate. In baza art. 88 Cod penal solicita deducerea din pedeapsa aplicata inculpatului durata retinerii de 24 ore din data de 26.06.2003 si a arestului preventiv din data de 27.06.2003 la 03.07.2003. Solicita anularea declaratiei olografe aflata la fila nr. 8 dosar u.p.  In baza art. 71 alin. 2 Cod penal, solicita aplicarea pedepselor accesorii prev. de art. 64 al. 1 lit. a teza II lit. b Cod  penal pana la terminarea executarii pedepsei principale. In baza art. 191 alin. 1 cod procedura penala solicita obligarea inculpatului la plata cheltuielilor judiciare in favoarea statului.
Aparatorul din oficiu al inculpatului solicita instantei sa dispuna aplicarea unei pedepse just individualizate pentru fiecare dintre infractiunile retinute in sarcina sa, cu aplicarea dispozitiilor prev. de art. 33 lit. a, b Cod penal, cu aplicarea art. 34 lit. b Cod penal, privind contopirea pedepselor, fara sa i se adauge un spor. Solicita deducerea din pedeapsa aplicata a perioadei retinerii si a arestului preventiv.

J U D E C A T O R I A
                                 DELIBERAND :

Constata ca prin rechizitoriul nr. 2525/P/2008 din 01.06.2010 al Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea, inregistrat la instanta la 08.06.2010, a fost trimis in judecata inculpatul L.A. sub acuzatia comiterii infractiunilor prev. de art.86 al.1 din OUG nr.195/2002 republicata si art. 293 al.1 Cod penal, cu aplic. art. 33 lit. a) Cod penal  si art. 37 lit. a) Cod penal (fapte din martie 2008), respectiv de  art.86 al.1 si art. 87 al. 1, ambele din OUG nr.195/2002 republicata,  cu aplic. art. 33 lit. a) Cod penal  si art. 37 lit. a) Cod penal(fapte din noiembrie 2008).
In fapt s-a retinut ca in data de  31.03.2008, in jurul orei 19,30,  inculpatul a condus pe drumurile publice,  respectiv pe DN 1, in localitatea Sacadat, fara a poseda permis de conducere, autoturismul marca Dacia Logan, cu numar de inmatriculare B_,  dupa care s-a prezentat in fata organelor de politie sub o identitate falsa, pentru a ascunde faptul ca nu poseda permis de conducere.
S-a mai retinut in sarcina inculpatului ca in data de  13.11.2008, in jurul orei 02,00, a condus pe drumurile publice,  respectiv pe  str. Republicii din Oradea, fara a poseda permis de conducere, autoturismul marca  Fiat, cu numar de inmatriculare BH-01-EMN,  avand in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala.
Desi a fost legal citat, inculpatul L.A. s-a sustras de la judecata, situatie in care a fost judecat in lipsa, in prezenta unui avocat desemnat din oficiu.
Examinand actele si lucrarile dosarului de urmarire penala, coroborate cu probele din cursul cercetarii judecatoresti, instanta retine in fapt urmatoarele:
I. In data de 31.03.2008 inculpatul a condus pe drumurile publice, respectiv pe DN 1, pe raza localitatii Sacadat,  jud. Bihor, fara a poseda permis de conducere,  autoturismul marca  Dacia Logan, cu numar de inmatriculare B _.  In jurul orei 19,30 inculpatul a fost oprit de un echipaj al politiei rutiere, solicitandu-i-se actele pentru control. Inculpatul s-a prezentat in fata organelor de politie rutiera sub identitatea falsa de  C.F.A., fiul lui  _.
Cu aceeasi ocazie inculpatul a scris personal o declaratie sub aceeasi identitate falsa (fila 8 dos. u.p.), iar organele de politie l-au verificat in baza de date, constatand ca numitul  C.F.A. poseda permis de conducere categoria ,,B,,. Apoi organele de politie l-au testat pe inculpat cu aparatul alcooltest  DRAGER care a indicat o concentratie de 0,18 mg./l. alcool pur in aerul expirat.
Dupa ce inculpatul a ajuns la sediul Politiei Rutiere, unde a fost condus pentru continuarea cercetarilor, inculpatul a revenit asupra declaratiei initiale si a declarat ca de fapt se numeste L.A., indicand datele de stare civila reale. A dat o noua declaratie olografa, in care a recunoscut ca nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, prezentand si cartea sa de identitate reala. A sustinut ca initial s-a prezentat sub identitatea verisorului sau, despre care stia ca poseda permis de conducere si ca a condus autoturismul din cartierul Velenta din Oradea, intentionand sa ajunga in localitatea Ineu, jud. Bihor.
Potrivit adresei nr. 46131/23.03.2009 emisa de Institutia Prefectului - S.P.C.R.P.C.I.V. Bihor inculpatul L.A. nu figureaza in evidenta conducatorilor auto din Bihor ca posesor al permisului de conducere (fila nr. 9 dosar u.p.).
Savarsirea faptelor de catre inculpat rezulta din coroborarea datelor inscrise in procesul-verbal de constatare din 31.03.2008, cu adresa S.P.C.R.P.C.I.V. Bihor, mai sus amintita, cu declaratiile martorului asistent  T.F., cu declaratia olografa de la fila 8 dos. u.p., data de inculpat sub identitatea falsa de  C.F.A.  cu procesul-verbal de constatare a efectuarii actelor premergatoare  precum si cu declaratiile ulterioare ale   invinuitului, date in fata organelor de politie, cand si-a recunoscut adevarata identitate.
  II. In data de 13.11.2008, in jurul orei 02,00, un echipaj al politiei rutiere ce se afla pe str. Republicii din Oradea a efectuat semnalul de oprire a unui autoturism marca Fiat cu nr. de inmatriculare  __, la volanul caruia se afla inculpatul L.A., insa acesta nu a oprit. Echipajul de politie a trecut la urmarirea acestuia, inculpatul facand un viraj la dreapta si intrand in Parcul Petofi unde a oprit si a parasit autoturismul in fuga. A fost prins si identificat de politisti pe trotuarul din parc, la cativa metri de autoturism, in prezenta martorilor oculari  C.M.A.,  O.N.T. si  C.I.L., care l-au vazut pe inculpat oprind brusc autoturismul si fugind spre parc, lasand cheile intr-o scorbura de copac.
Inculpatul a sustinut initial, in prezenta celor trei martori, ca nu a condus autoturismul respectiv si ca a venit pe jos de pe str. W. Shakespeare pana in Parcul Petofi. Dupa ce politistii au gasit legatura cu chei si au constatat ca se potrivesc autoturismului in cauza, inculpatul a recunoscut ca a condus autoturismul Fiat  de pe str. W. Shakespeare din Oradea, apoi a ajuns pe str. Decebal si Olimpiadei, dupa care a virat pe str. Republicii, iar in momentul in care politistii i-au facut semn sa opreasca a continuat deplasarea intrucat nu dorea sa fie depistat conducand fara permis de conducere. De asemenea a declarat ca in seara respectiva a consumat patru sticle cu bere de cate 0,5 l. la domiciliul prietenei sale, pana in jurul orei 02,00.  Inculpatul a fost testat cu aparatul alcooltest, acesta indicand o valoare de 0,58 mg./l. alcool pur in aerul expirat, la ora 02,30.  In continuare, inculpatul a fost condus la Serviciul de Medicina Legala Bihor unde i s-au recoltat doua probe de sange, la orele 02,45, respectiv 03,45.
Potrivit buletinului de analiza toxicologica nr.2280-2281 din 13.11.2008 emis de SML Bihor inculpatul a avut la ora 02.45 o alcoolemie de 1,05  g %0., iar la ora 03.45 a avut o alcoolemie de 0,90 g %0.
Savarsirea faptelor de catre inculpat rezulta din coroborarea datelor inscrise in procesul-verbal de constatare din 13.11.2008, cu adresa S.P.C.R.P.C.I.V. Bihor, mai sus amintita, cu declaratiile martorilor  oculari C.M.A.,  O.N.T. si  C.I.L , cu buletinul de analiza toxicologica amintit mai sus, cu buletinul de examinare clinica insotitor al  prelevarii  probelor biologice in vederea determinarii gradul de intoxicatie etilica, intocmit de un medic legist din cadrul  S.M.L. Bihor, buletin prin care s-a concluzionat ca la data si ora examinarii, inculpatul parea sub influenta alcoolului (fila 22 dosar u.p.) precum si cu declaratiile   invinuitului, date in fata organelor de politie.
  In drept, faptele inculpatului L.A., astfel cum au fost descrise  la pct. I, comise la data de 31.03.2008,  intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor prev. de  art.86 al.1   din OUG nr.195/2002, republicata, cu aplic. art. 37 al. 1 lit. a) Cod penal   si de art. 293 alin. 1 Cod penal , cu aplic. art. 37 al. 1 lit. a) Cod penal, ambele cu aplic  art. 33 lit. a) Cod penal .
Primul termen al recidivei postcondamnatorii, prev. de art. 37 al. 1 lit. a) Cod penal  il constituie pedeapsa de  3 ani  inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, conform art. 81, 82 Cod penal, aplicata  inculpatului  L.A.  prin s.p. nr. 804/2004 a Judecatoriei Oradea, definitiva prin neapelare la 20.04.2004, pentru comiterea unei infractiuni de furt calificat. Infractiunile retinute in cauza de fata au fost comise de inculpat in cursul termenului de incercare de 5 ani, care se calculeaza de la data  de 20.04.2004.
Constatand vinovatia inculpatului, instanta,  in baza art.  86 al.1 din OUG nr. 195/2002, republicata, cu aplic. art.37 al.1 lit.a) Cod penal, il va condamna   pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul  de catre o persoana care nu poseda permis de conducere , la o pedeapsa de 1 an si  3 luni inchisoare ( pct. I rechizitoriu), iar in baza art. 293 al. 1 Cod penal,  cu aplic. art.37 al.1 lit.a) Cod penal  il va condamna pentru comiterea infractiunii de fals privind identitatea, la o pedeapsa de 6 luni inchisoare ( pct. I rechizitoriu).
Faptele inculpatului L.A., astfel cum au fost descrise  la pct. II, comise la data de 13.11.2008, intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor prev. de  art. 86 al.1 din OUG nr.195/2002, republicata, cu aplic. art. 37 al. 1 lit. a) Cod penal   si de art. 87 al.1  din OUG nr.195/2002, republicata, cu aplic. art. 37 al. 1 lit. a) Cod penal, ambele cu aplic. art. 33 lit. b) Cod penal .
Primul termen al recidivei postcondamnatorii, prev. de art. 37 al. 1 lit. a) Cod penal  il constituie si in aceasta situatie, pedeapsa de  3 ani  inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, conform art. 81, 82 Cod penal, aplicata  inculpatului  L.A.  prin s.p. nr. 804/2004 a Judecatoriei Oradea, definitiva prin neapelare la 20.04.2004, pentru comiterea unei infractiuni de furt calificat. Infractiunile retinute in cauza de fata au fost comise de inculpat in cursul termenului de incercare de 5 ani, care se calculeaza de la data  de 20.04.2004.
Instanta,  constatand vinovatia inculpatului, in baza art. 86 al.1 din OUG nr.195/2002 republicata, cu aplic. art.37 al.1 lit.a) Cod penal, il va condamna   pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul  de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, la o pedeapsa de 1 an si 6 luni  inchisoare ( pct. II rechizitoriu)
De asemenea, in baza art. 87 al.1 din OUG nr.195/2002 republicata, cu aplic. art.37 al.1 lit.a) Cod penal, instanta il va condamna pe acelasi inculpat, cu datele personale de mai sus, pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica  de peste  0,80 g/l alcool pur in sange, la o pedeapsa de 1 an si 1 luna inchisoare ( pct. II rechizitoriu).
In baza art. 33  lit. a), b) Cod penal, art. 34 lit. b) C. penal instanta va contopi pedepsele de mai sus, va aplica pedeapsa cea mai grea, aceea de  1 an si 6 luni  inchisoare, la care va mai adauga un spor de 4 luni inchisoare, astfel ca inculpatul L.A.  va executa, in urma contopirii pedepselor,  pedeapsa  de 1 an si 10 luni inchisoare.
In baza art. 83 Cod penal  instanta va revoca  suspendarea conditionata  a executarii  pedepsei de 3 ani  inchisoare, aplicata  inculpatului  L.A.    prin s.p. nr. 804/2004 a Judecatoriei Oradea, definitiva prin neapelare la 20.04.2004,  urmand ca  inculpatul   L.A.  sa execute si aceasta pedeapsa de  3 ani inchisoare alaturi de pedeapsa de 1 an si 10 luni  inchisoare, rezultata in urma contopirii, astfel ca acesta executa,  prin privare de libertate, pedeapsa rezultanta  de 4  ani si 10 luni inchisoare.
In baza art. 71 alin. 2  Cod penal va interzice  inculpatului  L.A. exercitarea drepturilor prevazute de art. 64 lit. a) teza a II-a si lit. b) c. pen. pe durata executarii pedepsei, ca pedeapsa accesorie.
In baza art.  88 C. penal  va deduce din pedeapsa aplicata inculpatului durata retinerii de 24 ore din 26.06.2003 si arestul preventiv de la 27.06.2003 la 03.07.2003 . 
 La individualizarea pedepselor, instanta a avut in vedere faptele comise de inculpat si pericolul social al acestora, imprejurarile in care au fost comise, perseverenta infractionala a inculpatului, care, desi a fost surprins in trafic de organele de politie la 31.03.2008, conducand fara permis de conducere si sub influenta bauturilor alcoolice, ocazie cu care si-a dat o identitate falsa, a condus din nou un autoturism pe drumurile publice, la data de 13.11.2008, fara a poseda permis de conducere, de data aceasta  cu o alcoolemie in sange de peste 0,80 g. la mie, gradul de alcoolemie in sange fiind  de 1,05  g %0.,  respectiv de 0,90 g %0., iar pe de alta parte s-a tinut seama de faptul ca inculpatul este  recidivist,  s-a sustras de la judecata, fiindu-i deci aplicate pedepse intr-un cuantum care va fi de natura sa asigure atingerea scopului  educativ si preventiv al acestora, in conditiile in care prima pedeapsa cu suspendare conditionata nu si-a atins acest scop.
In baza art. 191 al. 1 Cod procedura penala, instanta va obliga inculpatul sa plateasca statului 850 lei cheltuieli judiciare, iar in baza art. 189 Cod procedura penala, onorarul avocatului din oficiu   Macra Sanziana, in cuantum de 200 lei, va fi platit din fondurile M.J. in contul Baroului Bihor, conform delegatiei nr.4013/13.08.2010.


PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE:


In baza art.  86 al.1 din OUG nr. 195/2002, republicata, cu aplic. art.37 al.1 lit.a) Cod penal, condamna pe inculpatul   L.A., fiul lui  _., pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul  de catre o persoana care nu poseda permis de conducere , la o pedeapsa de :
1 an si  3 luni inchisoare ( pct. I rechizitoriu)
In baza art. 293 al. 1 Cod penal,  cu aplic. art.37 al.1 lit.a) Cod penal condamna pe acelasi inculpat, cu datele personale de mai sus, pentru comiterea infractiunii de   fals privind identitatea, la o pedeapsa de
6 luni inchisoare ( pct. I rechizitoriu)
In baza art. 86 al.1 din OUG nr.195/2002 republicata, cu aplic. art.37 al.1 lit.a) Cod penal, condamna pe acelasi inculpat, cu datele personale de mai sus, pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul  de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, la o pedeapsa de : 
1 an si 6 luni  inchisoare ( pct. II rechizitoriu)
In baza art. 87 al.1 din OUG nr.195/2002 republicata, cu aplic. art.37 al.1 lit.a) Cod penal, condamna pe acelasi inculpat, cu datele personale de mai sus, pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica  de peste  0,80 g/l alcool pur in sange, la o pedeapsa de : 
1 an si 1 luna inchisoare ( pct. II rechizitoriu)
In baza art. 33  lit. a), b) Cod penal, art. 34 lit. b) C. penal  contopeste pedepsele de mai sus, aplica pedeapsa cea mai grea, aceea de  1 an si 6 luni  inchisoare, la care adauga un spor de 4 luni inchisoare, astfel ca inculpatul L.A.   executa, in urma contopirii pedepselor,  pedeapsa  de
 1 an si 10 luni inchisoare
In baza art. 83 Cod penal  revoca  suspendarea conditionata  a executarii  pedepsei de 3 ani  inchisoare, aplicata  inculpatului  L.A.    prin s.p. nr. 804/2004 a Judecatoriei Oradea, definitiva prin neapelare la 20.04.2004,  urmand ca  inculpatul   L.A.  sa execute si aceasta pedeapsa de  3 ani inchisoare alaturi de pedeapsa de 1 an si 10 luni  inchisoare, rezultata in urma contopirii, astfel ca acesta executa,  prin privare de libertate, pedeapsa rezultanta  de:
4  ani si 10 luni inchisoare.
In baza art. 71 alin. 2  Cod penal  interzice  inculpatului  L.A. exercitarea drepturilor prevazute de art. 64 lit. a) teza a II-a si lit. b) c. pen. pe durata executarii pedepsei, ca pedeapsa accesorie.
In baza art.  88 C. penal  deduce din pedeapsa aplicata inculpatului durata retinerii de 24 ore din 26.06.2003 si arestul preventiv de la 27.06.2003 la 03.07.2003 . 
 Obliga inculpatul sa plateasca statului 850 lei cheltuieli judiciare.
Onorarul avocatului din oficiu   Macra Sanziana, in cuantum de 200 lei, va fi platit din fondurile M.J. in contul Baroului Bihor, conform delegatiei nr.4013/13.08.2010.
Cu drept de recurs la curtea de apel in 10 zile de la pronuntare cu procurorul si de la comunicare cu inculpatul lipsa. 
Pronuntata in sedinta publica din 15.04.2011.
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Infractiuni prevazute in legi si decrete

Vatamare corporala din culpa - Decizie nr. DP262/A/2008 din data de 31.03.2009
Plangere 278 Cpp - Sentinta penala nr. Sp263/2008 din data de 31.03.2009
TRAFIC DE DROGURI - Hotarare nr. 46 din data de 22.04.2015
Trafic interna?ional de droguri de risc - Sentinta penala nr. 9 din data de 22.01.2014
trafic interna?ional de droguri de risc - Sentinta penala nr. 9 din data de 22.01.2014
trafic interna?ional de droguri de risc - Hotarare nr. 9 din data de 22.01.2014
Evaziune fiscala. Folosirea cu rea credinta a bunurilor societatii in interesul propriu al administratorului - Sentinta penala nr. 47 din data de 31.12.2013
Trafic de persoane. Schimbarea incadrarii juridice. Inlaturare agravanta - Sentinta penala nr. 17 din data de 31.12.2013
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoana care are o inhibatie alcoolica peste 0,8g/l alcool pur in sange. Corecta apreciere a probelor privind determinarea valorii alcoolemiei . - Decizie nr. 70 din data de 23.02.2011
Evaziune fiscala ; Fals intelectual la legea contabilitatii ; Fals in inscrisuri sub semnatura privata ; Spalare de bani ; - Sentinta penala nr. 171 din data de 22.10.2008
Trafic de persoane . Schimbarea incadrarii juridice din forma simpla in forma continuata a infractiunii [legea 678 / 2001 ] - Sentinta penala nr. 40 din data de 19.02.2010
Reproducerea neautorizata pe sisteme de calcul a programelor de calculator piratate .Suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere .Obligarea inculpatului la plata contravalorii drepturilor de autor - Sentinta penala nr. 166 din data de 08.09.2010
Plangere impotriva rezolutiei / ordonantei procurorului de netrimitere in judecata .Inexistenta faptei de reproducere fara drept a unui model industrial [ legea 129/1992 ] - Sentinta penala nr. 180 din data de 28.10.2009
Executare lucrari de construire fara autorizatie Suplimentarea probatoriului .Trimiterea cauzei la procuror in vederea inceperii urmaririi penale - Decizie nr. 169 din data de 10.05.2010
Repunerea inculpatului in termenul de apel Desfiintarea in apel a hotararii si trimiterea cauzei spre rejudecare pentru nelegala citare a inculpatului - Decizie nr. 237 din data de 27.09.2010
Contestatie la executare [art 461 cpp] Inadmisibilitatea invocarii viciilor de procedura pe calea contestatiei la executare .Respingerea in recurs, a contestatiei la executare - Decizie nr. 181 din data de 17.05.2010
Trafic de droguri [ legea nr 143 / 2000 ] . Gradul de pericol social al faptei luat in considerare la individualizarea judiciara a pedepsei - Sentinta penala nr. 108 din data de 14.05.2010
Infractiunea de conducere autovehicul neinmatriculat si infractiunea de conducere a unui autovehicul cu numere false de inmatriculare . Concurs de infractiuni - Decizie nr. 155 din data de 21.05.2010
Taiere fara drept de arbori din fondul forestier si furt. Incadrare juridica in functie de R.I.L. 12 / 2008. Individualizarea pedepsei si latura civila - Decizie nr. 14 din data de 21.01.2010
Comert electronic . Legea 365/2002. Individualizare pedeapsa. - Decizie nr. 22 din data de 01.02.2010