InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Oradea

falsul prind identitatea

(Sentinta penala nr. 8970 din data de 29.01.2011 pronuntata de Judecatoria Oradea)

Domeniu Falsificari (infractiuni de) | Dosare Judecatoria Oradea | Jurisprudenta Judecatoria Oradea

                                                    Operator de date cu caracter personal 3161
R O M A N I A
JUDECATORIA ORADEA
SECTIA PENALA
Dosar nr. 8970/271/2010
SENTINTA PENALA NR. 115/2011
Sedinta publica de la 28 Ianuarie 2011
Completul compus din:
PRESEDINTE : IOAN MARIAN RACOLTA
GREFIER : IOANA NICOLETA CIREAP

MINISTERUL PUBLIC este reprezentat de procuror, PATRICIA OROS, din cadrul PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA ORADEA.
Inregistrarea dezbaterii cauzei s-a facut in conformitate cu dispozitiile  art. 304 C.p.p..
Pe rol fiind pronuntarea hotararii penale privind pe inculpatul C.I., avand ca obiect falsul prind identitatea (art. 293 Cod penal).
La apelul nominal facut in sedinta publica nu se prezinta nimeni.
Procedura este legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei de catre grefier dupa care :
Se constata ca fondul cauzei s-a dezbatut in sedinta publica din 14.01.2011, cand partile prezente au pus concluzii care au fost consemnate in incheierea de sedinta din acea data si care face parte integranta din prezenta hotarare si cand in vederea deliberarii s-a amanat pronuntarea pentru  21.01.2011, apoi pentru data de 28.01.2011, data la care s-a pronuntat hotararea.

JUDECATORIA
                             DELIBERAND:

Constata ca prin rechizitoriul nr. 232/P/2009 din 06.05.2010 al Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea, inregistrat la instanta la 06.05.2010, a fost trimis in judecata inculpatul C.I. sub acuzatia comiterii infractiunilor prev. de art.293 al.1 Cod penal si art.296/1 pct.1 lit.c din Codul fiscal, cu aplic.art.33 lit.a, art.34 Cod penal.
In fapt s-a retinut in sarcina inculpatului ca in data de 07.01.2009 a fost depistat pe raza localitatii Biharia in timp ce conducea autoutilitara Citroen Jumper cu nr. de inmatriculare  _, care avea aplicate in fata, in spate si pe partile laterale autocolante inscriptionate cu insemnele ambulantei, iar in partea stanga fata avea montat un girofar de culoare albastra, ocazie cu care inculpatul a declarat organelor de politie ca se numeste  L.C., indicand datele de stare civila a acestuia si declarand ca transporta medicamente. 
S-a mai retinut ca, la controlul efectuat in autoutilitara s-au gasit doua recipiente din material plastic inramate cu un schelet metalic cu capacitate de aproximativ 1000 litri fiecare, umplute cu o substanta lichida incolora, care ulterior s-a dovedit a fi alcool etilic, precum si trei recipiente din plastic a cate 200 litri fiecare, goale, doua canistre goale de cate 20 litri fiecare, o pompa pentru extragerea de lichide si un furtun de racordare.
Ulterior inculpatul si-a declarat identitatea reala, aratand ca se numeste de fapt C.I. si motivand ca a invatat datele de identificare ale numitului  L.C., pentru a le putea prezenta in cazul in care va fi oprit de organele de politie.
In cursul cercetarii judecatoresti, inculpatul a recunoscut ca s-a identificat in fata organelor de politie cu nume fals, acela de  L.C. si a sustinut ca a facut acest lucru intrucat mama sa este bolnava si s-a gandit ca aceasta se va uita la televizor si va afla ca a fost oprit de politie. A sustinut ca il cunoscuse pe numitul  L.C. in urma cu 2-3 ani si stia datele de identitate ale acestuia intrucat avea la el copia cartii sale de identitate. Referitor la insemnele de ambulanta aplicate pe utilitara Citroen, cat si la acel girofar, inculpatul a declarat ca nu le-a aplicat el. A sustinut ca autoutilitara a fost inchiriata de la o persoana din T. si ca a fost angajat de doua persoane pe care nu stie cum le cheama, doar poreclele de "Tiganu" si "Marius", sa transporte cu autoutilitara bidoane cu palinca din jud. Bihor undeva spre zona Arad- T., fara sa stie destinatia exacta, urmand sa fie contactat pe drum de cei doi, care i-au dat in acest sens motorina si 2.000.000 lei vechi. A sustinut ca el nu a achizitionat acel alcool de la nimeni si nici nu trebuia sa il vanda altcuiva, doar trebuia sa il transporte la o destinatie ce urma sa ii fie indicata pe drum.
Examinand actele si lucrarile dosarului de urmarire penala, coroborate cu probele din cursul cercetarii judecatoresti, instanta retine in fapt urmatoarele:
In data de 07.01.2009, in jurul orelor 20,00, inculpatul a fost oprit in trafic de catre organele de politie pe DN 19, pe raza localitatii Biharia, jud. Bihor,  in timp ce se afla la volanul autoutilitarei marca Citroen Jumper inmatriculata sub nr. B_.si circula din directia Sacueni inspre Oradea.
Organele de politie i-au solicitat sa prezinte documentele pentru control, iar inculpatul a declarat ca nu are asupra sa nici un act, iar in prezenta martorilor asistenti  C.I.L. si  T.C.  a declarat ca se numeste  L.C.,  , domiciliat in_.  si ca este posesor de permis de conducere categoria B, valid, insa documentele le-a uitat acasa. Inculpatul a prezentat documentele autoutilitarei constatandu-se ca aceasta apartine SC Credit Europe Leasing IFN SA Bucuresti, iar SC West Solarium SRL T. este utilizatorul de drept. S-a procedat la verificarea exterioara a autoutilitarei si s-a constatat ca aceasta avea aplicate in fata, in  spate si pe partile laterale autocolante inscriptionate cu insemnele ambulantei, iar in partea stanga fata avea montat un girofar de culoare albastra.
Fiind intrebat ce transporta, inculpatul a raspuns ca in autoutilitara are medicamente, insa procedandu-se la verificari, in interiorul autoutilitarei organele de politie au gasit doua recipiente din material plastic, inramate cu un schelet metalic, cu capacitate de aproximativ 1000 litri fiecare, umplute cu o substanta lichida incolora, precum si trei recipiente din plastic a cate 200 litri fiecare, goale, doua canistre goale de cate 20 litri fiecare, o pompa pentru extragerea de lichide si un furtun de racordare. In legatura cu continutul recipientelor, inculpatul a declarat politistilor ca este tuica, pe care o transporta la "Arad, T." la solicitarea unor "prieteni" pe care ii cunoaste sub numele de "Marius" si "Tiganu". A declarat ca s-a intalnit cu cei doi undeva intr-o parcare dintre localitatile Biharia si Sacueni, iar acestia i-au cerut sa ramana si sa ii astepte in autoturismul lor marca Opel, al carui numar de inmatriculare nu il stie, iar acestia au preluat autoutilitara si s-au reintors in jurul orelor 19,30 cu autoutilitara pe care i-au predat-o lui. A mai sustinut ca la predarea autoutilitarei de catre cei doi, pe aceasta erau montate insemnele ambulantei si girofarul. Intrebat fiind cu privire la documentele de provenienta a tuicii, inculpatul a declarat ca nu are la el nici un document pentru tuica, documentele ramanand la prietenii sai "Marius" si "Tiganu", care au plecat inainte spre Arad si T..
In urma verificarilor efectuate in baza de date s-a constatat ca fotografia afisata in evidentele oficiale nu corespunde cu fizionomia inculpatului, astfel incat organele de politie i-au solicitat acestuia sa isi decline identitatea reala, iar atunci inculpatul a declarat ca se numeste C.I. si apoi a scos din autoutilitara portofelul cu actul sau de identitate care era ascuns sub bancheta din partea dreapta. Inculpatul a prezentat organelor de politie copia xerox a cartii de identitate apartinand numitului  L.C. in legatura cu care a precizat ulterior ca a primit-o de la prietenii sai "Marius" si "Tiganu", care i-au solicitat sa memoreze datele pentru a le putea declara in cazul in care va fi oprit de organele de politie.
Din declaratiile date in calitate de faptuitor de catre inculpat se retine ca acesta s-ar fi intalnit cu cei doi, "Marius" si "Tiganu", in urma cu 2-3 saptamani de momentul opririi in trafic, iar acestia i-au propus sa-i ajute sa transporte tuica din jud. Bihor in jud. Arad. Sustine ca in data de 07.01.2009, in jurul orelor 14.00, la indicatia celor doi, a condus autoutilitara in care se aflau recipientele cu alcool pana pe centura Oradiei, pe directia Satu- Mare, iar cei doi, care conduceau un autoturism marca Opel Vectra mai vechi, de culoare verde, fara a retine numarul, i-au solicitat sa astepte in autoturismul lor pana se intorc. Sustine ca cei doi, la intoarcere, i-au predat autoutilitara avand insemnele ambulantei si girofarul albastru montate, spunandu-i ca asa nu va fi oprit de organele de politie, iar actele pentru alcool sunt la ei. Despre datele de stare civila ale celor doi "prieteni", inculpatul a declarat ca nu stie nimic, nici numerele lor de telefon, aratand ca stabilisera doar sa se intalneasca in Arad.
In declaratiile ulterioare, date in calitate de invinuit, inculpatul a sustinut ca i-a cunoscut pe cei doi "Marius" si "Tiganu", despre care nu cunoaste alte date, si le-a povestit acestora ca urmeaza sa isi cumpere o autoutilitara. Sustine ca dupa ce a incheiat contractul de inchiriere pentru autoutilitara, la data de 06.01.2009 a fost contactat de cei doi care i-au oferit 200 de lei si motorina pentru a efectua transportul de alcool din Bihor.
Recipientele cu alcool gasite in autoutilitara condusa de inculpat au fost ridicate si depozitate la Serviciul Logistica din cadrul IPJ Bihor, iar girofarul si placutele cu inscriptia 112 si insemnele ambulantei au fost confiscate si predate la Camera de corpuri delicte a IPJ Bihor.
In urma analizelor efectuate de Laboratorul Central Oradea, acreditat RENAR, conform rapoartelor de incercari nr. 01 si 02/09.01.2009, s-a constatat ca lichidul gasit in recipientele din autoutilitara condusa de inculpat reprezinta alcool in concentratie de 95,55 %.
In cursul urmaririi penale a fost identificat administratorul SC West Solarium SRL T., martorul  B.C.R.D., care a declarat ca autoutilitara Citroen Jumper  a fost inchiriata pe o perioada de trei luni martorului  O.D., care isi exprimase dorinta de a o cumpara. Martorul  O.D. declara ca l-a cunoscut pe inculpatul  C.I. prin intermediul nepotului sau  L.C., care a insistat sa ii inchirieze autoutilitara, astfel ca la data de 05.01.2009 intre martor si inculpat s-a incheiat un contract de inchiriere pentru autoutilitara (fila 25 dosar u.p.).
La randul sau, martorul  L.C. a declarat ca l-a cunoscut pe inculpat in urma cu circa doi ani si in anul 2007, la solicitarea acestuia, i-a inmanat o copie xerox a cartii sale de identitate in vederea contractarii unui credit bancar, el urmand sa aiba calitatea de girant. A sustinut ca, intrucat nu se incadra cu salariul, acest credit nu a mai fost contractat si nici nu a solicitat inculpatului sa ii restituie copia xerox, dar nici nu i-a dat voie sa ii foloseasca datele lui personale.
De precizat ca la momentul opririi in trafic de catre organele de politie, in data de 07.01.2009, inculpatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, de catre SPR Maramures, insa inculpatul a sustinut ca nu i-a fost comunicat acest lucru de catre autoritatile competente. Cu privire la aceasta fapta, prin rechizitoriu s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului C.I. pentru infractiunea prev. de art.86 al.2 din OUG nr.195/2002.
Starea de fapt descrisa mai sus, rezulta din coroborarea datelor inscrise in procesul-verbal de constatare intocmit la 07.01.2009 de politisti din cadrul S.P.R. Bihor, procesul verbal de efectuare a actelor premergatoare, care potrivit art.224 al.3 Cod procedura penala   constituie mijloc de proba si din care rezulta ca in vederea inceperii urmaririi penale s-a procedat la efectuarea mai multor acte, cum ar fi : proces verbal de identificare din 07.01.2009 orele 22,30, din care  se constata ca, in urma verificarilor din baza de date,  s-a ajuns la concluzia ca inculpatul a declarat in mod fals ca se numeste  L.C., proces verbal de contraventie seria CC nr.2014980/07.01.2009 incheiat pe numele  L.C., pe baza datelor nereale furnizate de inculpat, proces verbal care ulterior a fost anulat- fila 13 dosar u.p., proces verbal de ridicare a xerocopiei cartii de identitate pe numele  L.C. din  07.01.2009, proces verbal de indisponibilizare a autoutilitarei din 07.01.2009, declaratii olografe ale lui C.I. din 07.01.2009; contractul  de inchiriere incheiat intre  O.D. si inculpat privind autoutilitara in discutie-fila 20; adresa A.N.A.F.-Autoritatea Nationala a Vamilor- fila 26; rapoartele de incercari nr.01 si 02/09.01.2009 emise de Laboratorul Central Oradea; declaratiile martorilor  B.C.R.D.,  C.I.L. si  T.C., ultimii doi fiind martori asistenti la oprirea in trafic a inculpatului in localitatea Biharia, declaratiile invinuitului, declaratia de inculpat, celelalte inscrisuri de la dosar. 
In drept, fapta inculpatului  C.I., care in seara zilei de 07.01.2009, dupa ce a fost oprit in trafic de organele de politie la volanul autoutilitarei Citroen Jumper, a declarat in fals ca se numeste  L.C., prezentand si celelalte date de identificare ale acestei persoane, pe baza carora organele de politie au intocmit un proces verbal de contraventie, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de fals privind identitatea, prev. de  art.293 al.1 Cod penal.
Constatand vinovatia inculpatului, instanta,  in baza art.  293 alin. 1 Cod penal il va condamna pentru comiterea infractiunii de  fals privind identitatea, la o pedeapsa de 6 luni inchisoare. 
In baza art. 71 alin. 2 c.pen. instanta va interzice inculpatului C.I.  exercitarea drepturilor prevazute de art. 64 lit. a) teza a II-a si lit. b)  Cod penal  pe durata executarii pedepsei, ca pedeapsa accesorie.
La individualizarea pedepsei, instanta a avut in vedere criteriile generale de individualizare prev. de art.72 Cod penal, fapta comisa de inculpat si pericolul social al acesteia, imprejurarile in care a fost comisa, inculpatul conducand o autoutilitara care avea aplicate fara drept insemnele ambulantei si un girofar, incercand sa induca in eroare organele de politie, precizand ca poseda permis de conducere si prezentandu-se sub o identitate falsa,  recunoscandu-si adevarata identitate doar dupa ce organele de politie l-au verificat in baza de date, iar pe de alta parte s-a tinut seama de faptul ca inculpatul este fara antecedente penale, a recunoscut ulterior comiterea faptei, astfel  ca s-a aplicat o pedeapsa orientate spre minimul special prevazut de  lege.
Fata de imprejurarile concrete in care a fost comisa aceasta fapta, in special intentia inculpatului de a induce in eroare organele de politie, carora le-a declarat ca transporta medicamente si fata de faptul ca a condus o autoutilitara care avea aplicate fara drept insemnele ambulantei si un girofar, sperand ca astfel nu va fi oprit in trafic de politie si ca va putea transporta alcoolul la destinatie,  instanta apreciaza ca in speta nu sunt aplicabile prevederile art.18/1 Cod penal, fapta inculpatului prezentand un evident pericol social.
Apreciind ca nu se impune privarea de libertate a inculpatului, acesta fiind, conform extrasului de cazier judiciar- fila 5 dosar instanta, la primul contact cu legea penala si cu posibilitati reale de indreptare si reintegrare sociala, instanta, in baza art.81 C.pen., art.71 alin. 5 C.pen. instanta va dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale si a pedepsei accesorii, pe durata unui termen de incercare de 2 ani si 6 luni,  stabilit conform art.82  Cod penal, iar in baza art. 359  Cod procedura penala va atrage atentia inculpatului asupra prevederilor art. 83  Cod penal  privind revocarea suspendarii.
Cu privire la cealalta acuzatie adusa inculpatului, respectiv comiterea infractiunii prev. de art.296/1 pct.1 lit.c din Codul fiscal, instanta retine urmatoarele:
Potrivit textului de lege mai sus aratat, constituie infractiune achizitionarea de alcool etilic si de distilate de la alti furnizori decat antrepozitarii autorizati pentru productie sau importatorii autorizati de astfel de produse, potrivit titlului VII. De asemenea potrivit art.163 lit.e din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, aplicabile de la 01.01.2009, antrepozitarul autorizat este persoana fizica sau juridica autorizata de autoritatea fiscala competenta, in exercitarea activitatii acesteia, sa produca, sa transforme, sa detina, sa primeasca si sa expedieze produse accizabile intr-un antrepozit fiscal.
Instanta constata ca, din actele dosarului rezulta, fara putinta de tagada, ca inculpatul C.I. a avut doar rolul de transportator al alcoolului etilic. Astfel, este  de necontestat ca inculpatul a fost surprins in timp ce conducea autoutilitara Citroen Jumper cu nr. de inmatriculare B_., care avea aplicate in fata, in spate si pe partile laterale autocolante inscriptionate cu insemnele ambulantei, in partea stanga fata avea montat un girofar de culoare albastra, iar la controlul efectuat in autoutilitara s-au gasit doua recipiente din material plastic inramate cu un schelet metalic cu capacitate de aproximativ 1000 litri fiecare, umplute cu o substanta lichida incolora, care ulterior s-a dovedit a fi alcool etilic, precum si trei recipiente din plastic a cate 200 litri fiecare, goale, doua canistre goale de cate 20 litri fiecare, o pompa pentru extragerea de lichide si un furtun de racordare.
  Faptul ca inculpatul transporta fara documente de provenienta alcoolul etilic mai sus amintit nu dovedeste si faptul ca inculpatul ar fi achizitionat acest alcool de la alti furnizori decat antrepozitarii autorizati. Actele de urmarire penala efectuate in cauza nu dovedesc in afara de orice dubiu ca inculpatul ar fi achizitionat acest alcool etilic, ci doar ca l-a transportat.  Organele de urmarire penala nu au efectuat acte de cercetare penala suficiente pentru a demonstra sursa cantitatii de alcool etilic, respectiv beneficiarul acesteia, iar faptul ca inculpatul nu si-a dat concursul in acest sens nu ii poate fi imputat in mod direct, pentru ca el nu este obligat sa se autoincrimineze.
In speta, nu poate fi acceptata prezumtia potrivit careia, daca inculpatul a transportat alcoolul etilic fara a avea documente de provenienta, acesta l-a si achizitionat de la alti furnizori decat antrepozitarii autorizati. In materie penala, organele judiciare trebuie sa opereze cu probe certe si indubitabile si nu cu prezumtii.
Intrucat organele de urmarire penala nu au putut dovedi dincolo de orice dubiu faptul ca inculpatul nu doar a transportat ci a si achizitionat alcoolul etilic,   iar acest dubiu nu a putut fi inlaturat nici in cursul cercetarii judecatoresti, instanta va face aplicarea principiului "in dubio pro reo", in sensul ca va retine faptul ca inculpatul doar a transportat alcoolul etilic fara documente de insotire a marfii, nu si faptul ca l-ar fi achizitionat de la alti furnizori decat antrepozitarii autorizati.
De altfel, fapta inculpatului de a transporta alcool etilic fara documente de insotire si de provenienta a marfii nu este prevazuta de legea penala, insa constituie contraventia prev. de art.220 al.1 lit.k din OG nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv cele aduse prin OUG nr.19/2008, potrivit carora constituie contraventie, "transportul de produse accizabile care nu sunt insotite de documentul administrativ de insotire a marfii - DAI- prevazut la titlul VII din Codul fiscal sau pentru care documentul este completat cu date incorecte, ori incomplete referitoare la cantitate, cod NC, sau mijlocul de transport, precum si transportul de produse accizabile efectuat prin cisterne ori recipiente care nu poarta sigiliile supraveghetorului fiscal, ori au sigilii deteriorate".
In consecinta, instanta, in baza  art. 11 pct. 2 lit. a) Cod procedura penala rap. la art. 10 al. 1 lit. b) Cod procedura penala  il va achita pe inculpatul   C.I. sub aspectul comiterii infractiunii prev. de  art. 296/1 alin. 1 lit. c)  din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, apreciind ca fapta pentru care a fost trimis in judecata inculpatul nu este prevazuta de legea penala. 
In baza art. 12 Cod procedura penala, cu referire la art. 30 al. 2 din OG nr. 2/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, instanta va sesiza organele fiscale competente  din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Bihor, in vederea aplicarii pe seama inculpatului C.I.  a sanctiunii amenzii contraventionale prevazute de lege precum si pentru confiscarea  in favoarea statului, conform art. 220 alin. 2 lit. a) din O.G. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,  a  recipientelor din material plastic cu grilaj metalic (2 bucati) impreuna cu continutul de 2000 l. (douamiilitri) alcool etilic, aceste produse fiind  depozitate la Serviciul Logistica din cadrul IPJ Bihor. Astfel, potrivit art.220 al.2 lit.a din O.G. nr.92/2003, contraventiile prevazute la alin.1 se sanctioneaza cu amenda de la 20.000 lei la 100.000 lei, precum si cu confiscarea produselor, iar in situatia in care acestea au fost vandute, confiscarea sumelor rezultate din aceasta vanzare, in cazurile prevazute la alin.1 lit.a, c, k, l,m, n, v, x si y.
Pe de alta parte, instanta, in baza art. 118  alin. 1 lit. f) Cod penal va confisca in favoarea statului girofarul de culoare albastra, 3 insemne in forma de stea de culoare albastra, specifice ambulantei si  o placuta cu inscriptia 112, depuse in Camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Bihor, intrucat detinerea acestor bunuri de catre inculpat si folosirea lor prin aplicare pe autoutilitara Citroen Jumper este interzisa de lege.
Cu privire la autoutilitara Citroen Jumper, instanta apreciaza ca nu sunt aplicabile prevederile art.220 al.2 lit.b din OG nr.92/2003, modificata prin OUG nr.19/2008, intrucat autoutilitara in discutie nu era proprietatea inculpatului, el fiind cel care a inchiriat-o de la numitul  O.D. pe o durata de 3 luni, iar acesta din urma nu a cunoscut scopul pentru care inculpatul a folosit autoutilitara. De asemenea nu cunostea activitatile pe care le-a desfasurat inculpatul, in calitate de chirias al autoutilitarei, nici martorul  B.C.R.D. administratorul SC West Solarium SRL, societate care a cumparat in leasing autovehiculul si care a semnat ulterior, prin administrator, un contract de comodat cu martorul  O.D.. In consecinta, in baza art. 348 Cod procedura penala instanta va dispune  restituirea catre SC  West Solarium SRL, reprezentata prin administrator  B.C.R.D., a autoutilitarei Citroen Jumper, de culoare alba, an fabricatie 2002, cu nr. de identificare _. precum si a certificatului de inmatriculare apartinand autoutilitarei,   predate in custodie in data de 22.01.2009 la  SC  West Solarium SRL, prin imputernicit  O.D..
In baza art. 191 alin. 1 Cod procedura penala instanta va obliga inculpatul sa plateasca statului 1200 lei cheltuieli judiciare partiale iar restul cheltuielilor judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia, conform art. 192 al. 3 Cod procedura penala .

PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII
HOTARESTE:

In baza  art.  293 alin. 1 Cod penal  condamna pe inculpatul   C.I.,   pentru comiterea infractiunii de  fals privind identitatea, la o pedeapsa de : 
6 luni inchisoare 
In baza art. 71 alin. 2 c.pen. interzice inculpatului C.I.  exercitarea drepturilor prevazute de art. 64 lit. a) teza a II-a si lit. b)  Cod penal  pe durata executarii pedepsei, ca pedeapsa accesorie.
  In baza art.81 C.pen., art.71 alin. 5 C.pen. dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale si a pedepsei accesorii, pe durata unui termen de incercare de 2 ani si 6 luni,  stabilit conform art.82  Cod penal.
In baza art. 359  Cod procedura penala  atrage atentia inculpatului asupra prevederilor art. 83  Cod penal  privind revocarea suspendarii.
 In baza  art. 11 pct. 2 lit. a) Cod procedura penala rap. la art. 10 al. 1 lit. b) Cod procedura penala  achita pe inculpatul   C.I. sub aspectul comiterii infractiunii prev. de  art. 296/1 alin. 1 lit. c)  din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. 
In baza art. 12 Cod procedura penala, cu referire la art. 30 al. 2 din OG nr. 2/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, sesizeaza organele fiscale competente  din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Bihor, in vederea aplicarii pe seama inculpatului C.I.  a sanctiunii amenzii contraventionale prevazute de lege precum si pentru confiscarea  in favoarea statului, conform art. 220 alin. 2 lit. a) din O.G. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,  a  recipientelor din material plastic cu grilaj metalic (2 bucati) impreuna cu continutul de 2000 l. (douamiilitri) alcool etilic, aceste produse fiind  depozitate la Serviciul Logistica din cadrul IPJ Bihor.
In baza art. 118  alin. 1 lit. f) Cod penal confisca in favoarea statului girofarul de culoare albastra, 3 insemne in forma de stea de culoare albastra, specifice ambulantei si  o placuta cu inscriptia 112, depuse in Camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Bihor.
In baza art. 348 Cod procedura penala dispune  restituirea catre SC  West Solarium SRL cu sediul in  .., reprezentata prin administrator  B.N.R.D, a autoutilitarei Citroen Jumper, de culoare alba, an fabricatie 2002, cu nr. de identificare _., precum si a certificatului de inmatriculare apartinand autoutilitarei,   predate in custodie in data de 22.01.2009 la  SC  West Solarium SRL, prin imputernicit O.D.l.
In baza art. 191 alin. 1 Cod procedura penala obliga inculpatul sa plateasca statului 1200 lei cheltuieli judiciare partiale iar restul cheltuielilor judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia, conform art. 192 al. 3 Cod procedura penala .
 Cu drept de  recurs la curtea de apel in 10 zile de la pronuntare. 
  Pronuntata in sedinta publica din  28.01.2011.        PRESEDINTE,                                        GREFIER,
IOAN MARIAN  RACOLTA            IOANA NICOLETA CIREAP
red. jud I.M. R.
dact. gref..I.N.C.
4 ex. / 15.02.2011

Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Falsificari (infractiuni de)

Plangere 278 Cpp. Trimitere la Parchet - Decizie nr. DP158/R/2008 din data de 31.03.2009
SESIZAREA INSTANTEI. OBLIGATIVITATEA PRONUNTARII ASUPRA TUTUROR ASPECTELOR DE FAPT SI DE DREPT ALE CAUZEI - Decizie nr. 43/A din data de 20.01.2004
FALS INFORMATIC - Sentinta penala nr. 31 din data de 18.03.2015
Efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos - Sentinta penala nr. 129 din data de 21.07.2014
Fals intelectual - Sentinta penala nr. 103 din data de 21.05.2014
Restituirea cauzei la procuror pentru nulitatea actelor efectuate de un organ necompetent. Modificarea solutiei in recurs. - Decizie nr. 155 din data de 26.04.2010
Plangere impotriva rezolutiei procurorului de neincepere a urmaririi penale - Decizie nr. 124 din data de 12.04.2010
Falsul in declaratii [ art 292 c.p. ] Probarea laturii subiective – intentiei directe - Decizie nr. 57 din data de 15.03.2010
Infractiuni de fals, uz de fals, inselaciune. Schimbarea gresita a incadrarii juridice - Decizie nr. 62 din data de 19.03.2010
Infractiuni de fals. Obiect. - Decizie nr. 62 din data de 19.03.2010
Fals in declaratii. Probe. - Decizie nr. 57 din data de 15.03.2010
Plangere contra solutiei procurorului - Decizie nr. 114 din data de 18.05.2009
Fals si uz de fals - Sentinta penala nr. 154/S din data de 04.06.2013
Apartenentala un grup infractional structurat, constituit in vederea savarsirii de infractiuni prin intermediul sistemelor si retelelor informatice prev. si ped. de art. 8 din L. nr. 39/2003 rap la art. 2 lit. b pct. 18 din L. 39/2003; Complicita... - Sentinta penala nr. 307/S din data de 04.11.2011
Detinere in vederea punerii in circulatie a instrumentelor de plata falsificate prev. de art. 24 alin 2 din Legea nr. 365/2002 si efectuare de operatiuni de retragere de numerar folosind instrumente de plata electronica fara consimtamantul titularulu... - Sentinta penala nr. 610/S din data de 10.12.2009
Fals in inscrisuri oficiale. Inlaturarea probei stiintifice a expertizei grafoscopice - Decizie nr. 735 din data de 11.12.2006
Fals in inscrisuri si uz de fals - Sentinta penala nr. 592 din data de 16.03.2010
Infractiuni in legatura cu cele de coruptie. Individualizarea judiciara a executarii pedepsei principale. Pedepse accesorii. - Decizie nr. 746 din data de 14.12.2009
INFRACTIUNEA DE FOLOSIRE DE ACTE FALSIFICATE - Decizie nr. 260 din data de 09.04.2009
FALSIFICARE DE MONEDE SAU ALTE VALORI. FALS IN INSCRISURI SUB SEMNATURA PRIVA TA. CALIFICARE JURIDICA LEGALA - Decizie nr. 37 din data de 19.01.2006