InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Constanta

Contestatie la executare. Anularea incheierii de incuviintare a executarii silite pentru nneindicarea sumei ce constituie debitul urmarit. Lipsa calitatii de debitor Prescriptia dreptului de a cere executarea silita.

(Sentinta civila nr. 981 din data de 04.02.2015 pronuntata de Judecatoria Constanta)

Domeniu | Dosare Judecatoria Constanta | Jurisprudenta Judecatoria Constanta

Contestatie la executare, Prescriptie Prin cererea inregistrata pe rolul Judecatoriei Constanta la data de 12.05.2014 sub nr. 13921/212/2014, contestatorul  G.C. a solicitat  in contradictoriu cu E.R.S. IFN S.A ca prin hotararea ce se va pronunta sa se dispuna:
1. Suspendarea executarii silite declansata in dosarul de executare nr. 12/2014 al BEJ B.S., pana la solutionarea irevocabila pe fond a contestatiei, in temeiul art. 718 CPC;
2. Anularea incheierii nr. 6721/02.04.2014 pronuntata de Judecatoria Constanta in cadrul Dos. Nr. 9539/212/2014, prin intermediul careia s-a incuviintat cererea de executare silita, in temeiul prev art. 711 alin 3 CPC, ca fiind data fata indeplinirea conditiilor legale;
3. Anularea titlului executoriu care consta in Contract de Credit 9300510347516000/24.01.2008, in urma constatarii faptului ca asa-zisa creanta ce rezida din titlul amintit nu este certa, lichida si exigibila, in conformitate cu prev art 719 CPC;
4. Anularea executarii insasi si a tuturor actelor (formelor) de executare silita efectuate in dosarul de executare si incetarea executarii insasi, in conformitate cu prev art 719 CPC;
5. constatarea  intervenirii prescriptiei dreptului de a obtine executarea silita asupra sumelor (debitelor) mai vechi de 3 ani, in baza prev art 706 CPC;
6. Obligarea intimatului la plata cheltuielilor de judecata de judecata ocazionate de solutionarea prezentei cauze, in baza prev art 453 si urm CPC.
In motivarea cererii, s-a aratat de catre contestatator ca la data de 24.01.2008 a decis sa achizitioneze un numar de produse electrocasnice, in 20 rate lunare, de la comerciantul A.I. SRL in valoare totala de  4018,7 lei.
Comerciantul amintit i-a adus la cunostinta faptul ca achizitionarea in rate se poate face doar prin completarea si semnarea unei cereri de eliberare a unui card de credit, card ce va fi debitat lunar cu ratele aferente, dobanda si alte taxe si comisioane inscrise in "Conditii generale pentru emiterea si utilizarea cardului Euroline",  conditii pe care le-a semnat alaturi de "Cererea pentru emiterea unui card de credit‘‘ si "Actul Aditional la contractul de credit intocmit in baza cererii pentru emiterea unui card de credit nr. (_)" din aceeasi data - 24.01.2008 .
Semnarea documentelor mai sus descrise s-a facut la sediul comerciantului A.I. SRL, singurele parti care au procedat la semnarea acestor acte fiind el si un reprezentant al comerciantului. Ulterior semnarii documentelor, a ridicat produsele electrocasnice, fiind de acord cu pretul "de raft" al acestora si cu debitarea lunara a ratelor descrise, in cuantum de 200.94 lei per luna timp de 20 de luni.
In data de 11.02.2008 a primit la domiciliu un prim extras de cont aferent tranzactiilor efectuate prin intermediul cardului de credit pana la acea data, extras ce continea si alte informatii cu privire la rata necesar a fi achitata, data limita etc.
Analizand acest extras de cont a observat ca erau inscrise doua retrageri numerar de la ATM, prima in data de 07.02.2008 in valoare de 1790 (omiesaptesutenouazeci) lei,  iar a doua din aceeasi data in valoare de 2000 (douamii) lei. Avand in vedere faptul ca nu detinea niciun card, a luat legatura cu comerciantul A.I. SRL pentru a fi lamurit asupra acelor retrageri in numerar neefectuate de el, acesta din urma raspunzand ca nu el emite cardul, respectiv extrasele de cont, ci societatea pe actiuni EFG R.S. IFN,  avand un contract de colaborare in sensul debitarii automate a ratelor lunare in contul comerciantului.
I-a adus la cunostinta prin transmiterea unui fax ca pe data de 07.02.2008, nu a retras suma de 3790 lei de pe card nefiind in posesia acestuia si/sau a codului pin aferent nici la data cand a transmis faxul amintit.
In data de 04.03.2008  intimata EFG R.S. IFN S.A. i-a transmis adresa cu nr (_)/04.03.2008, prin care i-a  adus la cunostinta ca retragerile de numerar respective s-au efectuat la bancomatul apartinand Bancpost (fara a preciza orasul), in data de 07.02.2008, prin utilizarea codului pin si ca responsabilitatea acestor tranzactii revine in totalitate posesorului de card. Se mentioneaza si faptul ca emitentul detine imaginile aferente datei de 07.02.2008 si le poate  pune la dispozitia Politiei.
Avand in vedere ca in Adresa (_)/04.03.2008 a regasit si un numar de telefon aferent imtentului a luat legatura telefonic cu acesta, explicand faptul ca nu a primit vreun card sau pinul afferent,  fiind astfel in imposibilitate sa retrag bani de pe acesta. Reprezentantii EFG R.S. IFN S.A. mi-au transmis, tot telefonic, faptul ca acest card ar fi fost predat unei anume doamne, care ar fi semnat de primire.
 A mentionat faptul ca nu cunoaste o doamna cu numele transmis si a sustinut ca obligatia emitentului EFG R.S. IFN S.A.. indiferent de modalitatea transmiterii cardului si a pinului aferent, in conformitate cu prev Art 1.1 din documentul "Conditii generale pentru emiterea si utilizarea cardului Euroline‘724.01.2008 era sa predea cardul si pinul aferent EXCLUSIV semnatarului contractului, viitor detinator si debitor in asa-zisul contract de credit.
Se arata in continuare de catre contestator ca a cerut sa-I fie transmisa o copie de pe confirmarea de primire pentru a putea depune plangere la Politie impotriva semnatarului confirmarii de primire in vederea tragerii la raspundere si ca raspunsul emitentului  a fost ca va urma o ancheta interna, iar dupa finalizarea anchetei, se va dispune transmiterea catre mine a copiei aferente confirmarii de primire si luarea de masuri legale in sensul sesizarii Politiei si Parchetului de catre emitent.
Ulterior, la data de 15.05.2013, in lipsa oricarui interes al emitentului de a rezolva situatia, a procedat la depunerea unei plangeri penale inregistrata sub nr 1 1573/P/2013 la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta, transmisa ulterior catre UP Constanta, respectiv B.C.C.O. Constanta pentru cercetari. Dosarul se afla, de asemenea inregistrat si la UP Constanta -Serviciul de Investigare a Fraudelor sub nr. (_)/2013.
In ceea ce priveste solicitarea de anulare a incheierii nr. 6721/02.04.2014 pronuntata de Judecatoria Constanta in cadrul Dos. Nr. 9539/212/2014 se arata ca  aceasta a fost pronuntata contrar prevderilor art. 665 alin. 3 C.pr.civ.
Cu privire la anularea titlului executoriu ce consta in Contract de Credit (_)/24.01.2008, se arata ca,  in urma constatarii faptului ca asa-zisa creanta ce rezida din titlul amintit nu este certa, lichida si exigibila iar contestatorul  nu are calitatea de debitor al EFG R.S. IFN S.A, se impune anularea acestuia.
La data de 17.06.2014, intimate SC E.R.S. IFN a formulat contestatie la executare prin care a solicitat respingerea contestatiei ca neintemeiata.
In motivare, se arata ca cardul  Euroline poate fi utilizat in scopul retragerii de numerar de la sediul emitentului, sucursalele Bancpost sau ATM-urile apartinand Bancpost, precum si pentru a efectua plati sub forma de tranzactii, respectiv plata bunurilor sau a serviciilor achizitionate de la Comerciantii Acceptand - centre comerciale, cu care emitentul a incheiat contracte in vederea acceptarii platilor efectuate prin intermediul Cardului Euroline.
Detinatorul cardului are obligatia de a achita suma datorata in decursul termenului mentionat in Extrasul Lunar, in rate, fiecare dintre acestea reprezentand cel putin Suma Lunara Minima, astfel cum aceasta este mentionata in fiecare Extras Lunar. Rambursarile in avans fata de termenul mentionat in Extrasul Lunar sunt premise fara penalizare si cu recalcularea dobanzii la data efectuarii platii.
Se mentioneaza ca ulterior efectuarii primei tranzactii, detinatorul cardului poate utiliza Linia de Credit acordata, prin intermediul Cardului de Credit Euroline, in vederea efectuarii si a altor tranzactii, astfel cum acestea sunt reglementate prin Conditiile Generale pentru Emiterea si Utilizarea Cardului Euroline , respectiv retrageri de numerar de la ATM-uri apartinand Bancpost si de la sediul E.R.S. IFN SA, achizitii cu plata integral si achizitii cu plata in rate de la Comerciantii Acceptand cu care societatea noastra a incheiat contracte in acest sens.
Contestatorul din prezenta cauza a incheiat la data de 24.01.2008 un contract de credit cu intimata, avand ca obiect emiterea unui card de credit pentru achizitionarea unui produs , contract care constituie titlu executoriu conform art. 120 din OUG nr. 99/06.12.2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului. Valoarea totala a tranzactiei initiale a fost de 4.018,70 lei.
Achizitionarea si achitarea in transe lunare fixe a produselor a fost posibila exclusiv ca urmare a semnarii Cererii pentru emiterea unui card de credit si a Conditiilor Generale pentru Emiterea si Utilizarea cardului Euroline intre subscrisa si contestator.
Se solicit a se observa  faptul ca contestatorul a efectuat si retrageri de numerar in valoare totala de 3.884,75 lei conform istoricului de card atasat prezentei intampinari.
Penalitatile de intarziere nu s-ar fi adaugat la debitul restant, daca debitorul si-ar fi indeplinit obligatiile de plata a transelor lunare la scadenta, fapt care este stipulat atat in Conditiile Generale pentru Emiterea si Utilizarea cardului Euroline, cat si in extrasul de cont care i-a fost comunicat lunar debitoarei.
Ca urmare a refuzului nejustificat al debitorului de a-si indeplini obligatiile de plata a transelor lunare, astfel cum acestea au fost aduse la cunostinta debitorului prin intermediul extraselor lunare, a procedat la executarea pe cale silita a contractului de credit incheiat cu debitoarea, formuland astfel cerere de executare silita inregistrata la BEJ B.S..
Executorul judecatoresc a formulat cerere de incuviintare a executarii silite, cerere pe care instanta a admis-o la data de 02.04.2014.
Conform contractului semnat in anul 2008, contestatorul a declarat ca a luat la cunostinta conditiile pentru emiterea si utilizarea cardului Euroline, primind un exemplar si fiind intru totul de acord.
Conform contractului semnat si agreat de catre contestator, pe langa rata lunara stabilita la data semnarii acestuia este necesar a se achita orice suma rezultata in urma acordarii si utilizarii limitei de creditare, cum ar fi comisionul lunar de administrare cont, dobanda datorata, comisionul pentru plata intarziata.
Prin cererea de emitere a unui card de credit, precum si prin exprimarea acordului cu privire la Conditiile Generale pentru Emiterea si Utilizarea cardului Euroline prin semnarea acestora de catre contestator a intervenit acordul de vointa cu privire la incheierea unui contract de credit prin care s-a obligat sa puna la dispozitia contestatorului sumele solicitate, iar contestatorul se obliga sa returneze subscrisei suma imprumutata conform Conditiilor Generale pentru Emiterea si Utilizarea Cardului Euroline.
Conform pct. 13 din contractul de credit agreat si semnat de contestator, in cazul in care detinatorul cardului nu contesta in scris continutul Extrasului de Card si valoarea soldului in decurs de 20 de zile de la primirea acestuia, partile vor considera respectivele obligatii de plata ca fiind acceptate si scadente.
Prin necontestarea extrasului lunar opereaza o recunoastere tacita a obligatiilor de plata din partea detinatorului cardului, intimate indeplinindu-si obligatiile asumate prin contract, si anume aceea de a notifica lunar debitorului sumele restante, astfel cum sunt inregistrate in evidentele subscrisei.
Conform contractului,  detinatorul cardului, in schimbul serviciilor de creditare oferite de subscrisa va plati  intimatei o compensatie, incluzand, dar fara a se limita la dobanzi, comisioane, taxe, valoarea acestora fiind de asemenea specificata in contract.
Apreciaza intimata ca creanta_executata este certa,  asa cum rezulta indiscutabil din raporturile juridice stabilite cu debitorul, din faptul executarii intocmai a obligatiilor asumate (acordarea creditului) si din faptul neexecutarii de catre debitor a obligatiilor corelative ce-i reveneau (efectuarea platilor ratelor lunare integral si in intervalul scadent, conform extraselor de cont primite lunar pe adresa de corespondenta).
Se apreciaza de catre intimate ca creanta este lichida, fapt care rezulta cu exactitate din contravaloarea ratei lunare inscrisa in extrasul de cont comunicat lunar contestatorului.
Sustine intimata ca din coroborarea dispozitiilor art. 665 alin. 5 si ale art. 665 alin. 6 rezulta ca la momentul incuviintarii executarii silite instanta de executare are obligatia de a verifica indeplinirea conditiilor legale referitoare exclusiv la existenta creantei certe, lichide si exigibile exprimata printr-un titlu executoriu, aceste   constatari intrand in puterea lucrlui judecat cf. art. 665 alin.6.
In aceste conditii, debitorul nu mai poate pune in discutie ulterior pe calea contestatiei la executare caracterul de titlu executoriu al contractului de credit, instanta de executare deja pronuntandu-se asupra acestui aspect prin incheierea civila nr.6721 din data de 02.04.2014.
In ceea ce priveste semnatura contestatorului, se solicit a se observa   ca acesta  a semnat atat Cererea pentru emiterea unui card de credit cat si Conditiile Generale pentru Emiterea si Utilizarea cardului Euroline, atasate prezentei intampinari
Mai mult decat atat, contestatorul a efectuat plati incepand cu data de 22.02.2008 si pana la data de 26.04.2013 sumele ce se regasesc in Istoricul cardului nr. 9300510347516011, titular Constantin Gheara, atasat prezentei intampinari, asumandu-si in totalitate acordul de vointa intervenit intre parti si reprezentat de catre Cererea pentru emiterea unui card de credit, cat si de Conditiile Generale pentru Emiterea si Utilizarea Cardului Euroline.
Cu privire la exceptia prescriptiei dreptului de  obtine  executarea silita, se mentioneaza ca potrivit art. 405 CPC, dreptul de a obtine executarea silita a unui titlu executoriu se prescrie intr-un termen de 3 ani, termen care curge de la data la care se naste dreptul de a obtine executarea silita.
obligatia de plata a creditului a devenit scadenta la data de 26.04.2013, data la care incepe sa curga termenul de prescriptie a dreptului de a obtine executarea silita. Mai mult decat atat, se solicit a se avea in vedere  faptul ca debitoarea a efectuat plata voluntara pana la data de 26.04.2013, la acesta data, prin efectuarea platii benevole, a fost intrerupta prescriptia extinctiva, incepand sa curga un nou termen de 3 ani.
La data de 0.09.2014, contestatorul a depus cerere de completare a motivarii cererii introductive, aratand ca executorul judecatoresc a procedat la blocarea (poprirea) contului bancar, cont ce fusese creat exclusiv in scopul de a incasa sumele cuvenite de la AJPS avand in vedere faptul ca se afla in concediu legal de crestere a copilului. Or, dispozitiile art. 728 alin. 7 C.pr.civ. sunt in sensul ca nu se pot popri sume de natura celor descrise.
In temeiul art. 258 c.pr.civ., instanta a incuviintat pentru parti proba cu inscrrisurile depuse la dosarul cauzei.
In cadrul acestei probe, instanta a solicitat copie de pe dosatul penal nr. 577/P/2014  aflat pe rolul Directiei de investigare a infractiunilor  de criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Constanta ce s-a format ca urmare de punerii plangerii penale decatre contestatot.
Analizand materialul probator administrat in cauza, instanta retine urmatoarele:
La data de 24.01.2008,  intre intimata si contestator s-a incheiat  contractul de credit nr. (_) pentru suma de 4018, 7 lei pentru achizitionarea unor produse de la comerciantul A.I. SRL.
Conform contractului semnat in anul 2008 contestatorul a declarat ca a luat cunostinta de conditiile generale pentru emiterea si utilizarea cardului Euroline, primind un exemplar de pe aceste conditii.
In temeiul conventiei privind emiterea si utilizarea cardului Euroline, intimata  trebuia sa predea contestatorului cardul de credit si codul pin.
De pe acest card de credit  au fost efectuate 2 retrageri numerar de la ATIM, prima in data de 07.02.2008 in valoare de 1790 lei, iar a doua din aceeasi data in valoare de 2000 lei.
Ulterior, intimata a formulat cerere de executare silita inregistrata pe rolul BEJ B.S. sub nr. 126/2014, prin care a solicitat recuperarea debitului restant in valoare de 25534,32 lei cu care contestatorul  figura in evidentele sale la data de 10.03.2014, creditul fiind acordat  in baza cererii de emitere a unui card de credit  cu nr. contract de credit (_).
Obiectul executarii silite este reprezentat doar de sumele ce au fost retrase de pe card la care se adauga  taxele si comisioanele aferente calculate de intimata pana la data de 10.03.2014.
Suma de 4018,7 lei reprezentnd contravaloarea produselor achizitionate de contesttaor de la comerciantul SC A.I. SRL a fost achitata integral si nu face obiect al executarii silite contestate.
Prin incheierea nr. 6271/02.04.2014 pronuntata de Judecatoria Constanta in dosar nr. 9539/212/2014 s-a admis incuviintarea executarii silite impotriva debitorului G.C., prin toate formele de executare, in temeiul titlului executoriu reprezentat de Contractul de credit nr. (_), pentru sumele ce reies din titlul executoriu si orice accesorii, actualizari si cheltuieli de executare silita  care ar putea rezulta sau calcula in cursul executarii silite.
Cu privire la solicitarea de anulare a incheierii nr. 6721/02.04.2014 pronuntata de Judecatoria Constanta in cadrul Dos. Nr. 9539/212/2014, prin intermediul careia s-a incuviintat cererea de executare silita, instanta retine ca potrivit art. 665 alin. 3 incheierea  de incuviintare a executarii silite va cuprinde, pe langa mentiunile prevazute la art. 656 alin. 1 C.pr.civ. aratarea titlului executoriu pe baza caruia se va face executarea, suma, atunci cand aceasta este determintaa sau determinabila, cu toate accesoriile pentru care s-a incuviintat urmarirea, cand s-a incuviintat urmarirea silita a bunurilor debitorului si modalitatea concreta de executare silita, atunci cand s- asolicitat expres aceasta.
Potrivit art. 665 alin. 6 C.pr.civ., incheierea prin care s-a dipus incuviintarea executarii silite poate fi suspusa controlului instantei de executare pe calea contestatiei la executare, in conditiile legii.
 Analizand cuprinsul incheierii nr. (_)/01.02.2014, instanta observa ca aceasta nu respecta dispozitiile legale mai sus redate in sensul ca nu se mentioneaza suma pentru care s-a incuviintat executarea silita cu toate accesoriile pentru care s-a incuviintat urmarirea silita.
Conform art. 175 c.pr.civ., actul de procedura este lovit de nulitate daca prin nerespectarea cerintei legale s-a adus partii o vatamare care nu poate fi inlaturata decat prin desfiintarea acestuia. Or, instanta apreciaza ca prin omisiunea instantei de a mentiona suma pentru care a incuviintat executarea silita, s-a produs contestatorului un astfel de prejudiciu din moment ce acesta nu cunoaste ce debit face obiectul executarii si din ce este compus, stabilirea si compunerea sumei ramanand la aprecierea creditorului, fara interventia unei instante, ceea ce poate da nastere la posibile abuzuri.
Din acest punct de vedere, se impune anularea incheierii de incuviintare a executarii silite.
In ceea ce priveste cererea de anulare a executarii silite insasi si a tuturor actelor (formelor) de executare silita efectuate in dosarul de executare nr. 126/2014 a BEJ B.S., instanta retine in baza probelor administrate ca nu s-a facut dovada faptului ca debitor al sumei puse in executate este contestatorul.
Pentru a se retine aceasta concluzie, instanta are in vedere faptul ca predarea cardului Euroline si a pinului aferent acestuia s-a efectuat de catre intimata  prin intermediul  firmei  C.C., iar numele persoanei  care a ridicat  cardul este G.I., astfel cum reiese din raspunsul inaintat de intimata la solicitarea organelor de politie  in dosarul penal format ca urmare a plangerii penale depuse de contestator (fila 121).
In urma cercetarilor efectuate  in dosarul penal nr. _/212/2014/P/2014, nu a fost identificata persoana care a efectuat retragerile din data de 07.02.2008 in valoare de 3790 lei de pe cardul nr. 9300.5103.4751.6011 emis de intimata de la ATM-ul Bancpost SA situate la Agentia Delavrancea din Constanta, str. Soveja nr. _..
Tot din aceleasi cercetari rezulta ca in urma vizionarii inregistrarilor video de la ATM-ul Bancpost SA  s-a constat ca  retragerile din data de 07.02.2008 in valoare de 3790 lei sunt facute de un barbat in varsta de circa 40-45 de ani ce are pe cap o sapca, poarta ochelari de vedere si este imbracat cu o geaca si pantaloni inchisi la culoare, fiind incaltat cu pantofi de culoare inchisa si nu se poate stabili inaltimea acesteia.
De asemenea, s-a retinut ca seria si numarul cartii de identitate indicate ca fiind ale persoanei caria i-a fost predat cardul apartin unei alte personae si figureaza ca fiind pierdute.
Avand in vedere ca intimata nu a reusit sa faca dovada ca a predat contestatorului cardul si pinul de pe care au fost efectuate retragerile de bani ce constituie debitul executat prin depunerea unui inscris semnat de acesta in sensul ca a primit acest card, instanta retine ca debitor al debitului pus in executare nu este contestatorul.
Trebuie mentionat si faptul ca la data retragerii sumelor de bani de pe card, respectiv 07.02.2008, contestatorul nu se afla in localitatea Constanta - locul situarii ATM-ului bancar de la care au fost retrase sumele de bani, ci in localitatea Tusnad, astfel cum rezulta din tabelul nominal  cu nr. _./28.01.2008  intocmit de Farul Constanta - Club Judetean Rugby.
Avand in vedere concluzia instantei in sensul ca debitorul sumei executate nu este contestatorul, nu se mai impune analizarea caracterului cert, lichid si exigibil al creantei.
In cee ace priveste solicitarea de anulare a titlului executoriu care consta in Contract de Credit(_)/24.01.2008, intrucat  asa-zisa creanta ce rezida din titlul amintit nu este certa, lichida si exigibila, instanta urmeaza sa o respinga ca neintemeiata pentru motivele mai jos expuse.
Lipsa caracterului cert, lichid si exigibil al unei creante nu determina sanctiunea nulitatii contractului de credit ce constituie titlu executoriu, ci doar motive de nelegalitate a actelor de executare intocmite in baza contractului de credit.
Nulitatea unui act juridic este sanctiunea care lipseste actul juridic civil de efectele contrarii normelor juridice edictate pentru incheierea sa valabila, respectiv conditii de fond sau de forma.
 Lipsa caracterului cert, lichid si exigibil nu reprezinta o conditie de fond/forma pentru incheierea unui act juridic, aceste conditii fiind prevazute in sectiunea  a 3 a  din Titlul II din Codul civil.
In ceea ce priveste cererea de constatare a prescriptiei dreptului de a obtine executarea silita asupra sumelor (debitelor) mai vechi de 1 an, instanta retine ca potrivit art. 705 alin. 1, dreptul de a obtine executarea silitase prescrie in termen de 3 ani, daca legea  nu prevde altfel, iar alin 2 prevede ca termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a obtine executarea silita.
Desi, fata de concluzia instantei ca, contestatorul nu este dbitor al sumei executare, nu s-ar mai fi impus o astfel de analiza, avand in vedere formularea unei astfel de solicitari prin cererea de chemare in judecata, instanta va proceda la analizarea ei.
Astfel, se retine ca s-au efectuat plati de buna voie de catre contestator pana la data de 26.04.2013 (aspect afirmat de intimata si necontestat de debitorul contestator), iar cererea de executare silita a fost formulate in anul 2014, deci in interiorul termenul legal.
Prin urmare, nu a intervenit prescriptia dreptului de a obtine executarea silita. 
In raport de dispozitiile art. 453 C.pr.civ., avand in vedere culpa procesuala a inimatei, instanta urmeaza  sa o oblige pe aceasta la plata catre contestator a sumei de 2340 lei cu titlu de cheltuieli de judecata (onorariu avocat).
In cee ace priveste cererea de restituire a taxe judiciare de timbre achitata pentru solutionarea prezentului dosar, contestatatorul are dreptul de a solicita restituirea acestei in conditiile art. 45 alin. 1 lit. f fin OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru.
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete

Reziliere contract de concesiune - Conditii - Decizie nr. 132/R din data de 07.02.2014
Rectificare carnet de munca. Dispozitii legale - Sentinta civila nr. 651/LM din data de 13.03.2014
Divort. Exerxitarea autoritatii parintesti - Decizie nr. 503/A din data de 25.09.2014
Atribuire folosinta imobil. O.P. - conditii de admisibilitate - Decizie nr. 404/A din data de 18.07.2014
Rezolutie antecontract de vanzare cumparare - Decizie nr. 607/R din data de 24.11.2014
trafic de droguri - Sentinta penala nr. 9 din data de 22.01.2014
Acordul de recunoa?tere a vinova?iei incheiat de procurorul militar cu inculpatul cercetat pentru savar?irea infrac?iunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante prev. de art.336 alin.1 C.pen. Amanarea aplicarii pedepsei - Sentinta penala nr. 8 din data de 16.02.2016
Decizia de revocare din functia de conducere este o modificare unilaterala a contractului individual de munca in lipsa acordului salariatului. - Sentinta civila nr. 1230/Ap din data de 30.06.2017
Decizia de revocare din functia de conducere este o modificare unilaterala a contractului individual de munca in lipsa acordului salariatului. - Sentinta civila nr. 771/Ap din data de 04.05.2017
Insolventa. Anulare acte frauduloase. - Sentinta civila nr. 510/Ap din data de 22.04.2017
Contractele individuale de munca incheiate intre persoane fizice in calitate de experti desemnati si persoane juridice in derularea unor proiecte POSDRU finantate din Fondul Social European au natura unor contracte atipice de munca - Sentinta civila nr. 496/A din data de 16.04.2017
Insolventa. Art. 72 din Legea nr. 85/2014. Respingerea cererii de deschiderea procedurii insolventei formulata impotriva garantului ipotecar. Solidaritatea nu se prezuma potrivit art. 1034-1056 Cod civil. - Sentinta civila nr. 473/Ap din data de 16.03.2017
EXPROPRIERE. Art. 26 din Legea nr. 33/1994. Stabilirea valorii despagubirii. Metoda comparatiei directe. Alegerea comparabilei cu cea mai mica ajustare, cu caracteristicile cele mai asemanatoare cu terenul in litigiu. - Sentinta civila nr. 336/AP din data de 23.02.2017
Expropriere. Reglementand dreptul de retrocedare a imobilelor expropriate, Legea nr. 33/1994 prevede la art. 35 ca „daca bunurile imobile expropriate nu au fost utilizate in termen de un an potrivit scopului pentru care au fost preluate de la expropriat, - Sentinta civila nr. 71/Ap din data de 19.01.2017
Solicitare de sesizare a Curtii de Justi?ie a Uniunii Europene cu o intrebare preliminara, in temeiul dispozitiilor art. 276 din Tratatul privind func?ionarea Uniunii Europene. - Hotarare nr. 56/CP din data de 05.07.2017
Aplicarea unei pedepse mai reduse decat cea mentionata in acordul de recunoastere a vinovatiei. - Sentinta penala nr. 107/Ap din data de 14.02.2017
Legatura de cauzalitate intre fapta inculpatului si rezultatul produs. - Sentinta penala nr. 209/Ap din data de 17.03.2017
Reprezentarea succesorala in materia Legii nr. 10/2001. Amenajari de utilitate publica ulterioare notificarii, fara existenta unei autorizatii de constructie. - Decizie nr. 1500/Ap din data de 01.10.2016
Actiune in revendicare inadmisibila in conditiile in care s-a uzat de dispozitiile Legii nr. 10/2001. Imobil revendicat achizitionat in baza Legii nr. 112/1995. Securitatea raporturilor juridice. - Decizie nr. 1033/Ap din data de 15.07.2016
Obligatia de despagubire a A.A.A.S. –art 32 ind. 4 din O.U.G. nr. 88/1997. Contracte incheiate anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 137/2002. - Decizie nr. 295/Ap din data de 23.02.2016