InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Calafat

SENTINTA PENALA Nr. 195

(Sentinta penala nr. 195 din data de 24.11.2011 pronuntata de Judecatoria Calafat)

Domeniu Infractiuni contra proprietatii | Dosare Judecatoria Calafat | Jurisprudenta Judecatoria Calafat

Dosar nr. 3393/201/2011                                                                   Art. 208,209 CP

R O M A N I A
JUDECATORIA CALAFAT JUDETUL DOLJ
SENTINTA PENALA  Nr. 195
Sedinta publica de la 24.11. 2011
Completul compus din:
PRESEDINTE Cosmin Nicusor Marin
Grefier Vili Valentina Cornita
*
     Ministerul Public reprezentat de procuror Badan Adelina
Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Calafat

            Pe rol,  solutionarea actiunii penale pusa in miscare impotriva inculpatului GIC pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 26 CP rap. la art. 208 alin. 1 CP, art. 209 alin. 1 si alin. 2 lit. a,g CP cu aplicarea art. 75 lit. c CP.
Dezbaterile asupra fondului au avut loc in sedinta publica din data 17.11.2011, fiind consemnate in incheiere, parte integranta a acestei sentinte penale, cand instanta, avand nevoie de timp pentru a examina probele administrate in cauza, cat si pentru a delibera, a amanat pronuntarea rezultatului dezbaterilor la 24.11.2011.

JUDECATA:

Prin Rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Calafat din 19.09.2011 din dosar nr. 641/P/2011, a fost trimis in judecata penala inculpatul GIC pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 26 CP rap. la art. 208 alin. 1 CP, art. 209 alin. 1 si alin. 2 lit. a,g CP cu aplicarea art. 75 lit. c CP.
In fapt s-a retinut ca in seara zilei de 05.05.2011, in jurul orelor 21,00, invinuitul GIC s-a intalnit in centrul comunei G cu minorul CC, in varsta de 13 ani, care i-a propus lui GI sa sustraga un motoscuter din curtea locuintei lui MM din com G, intrucat stiau ca acesta detine un moped si pleaca frecvent de acasa, lasand locuinta singura.
In urma intelegerii, cei doi au hotarat sa plece spre locuinta partii vatamate MM de pe str B, nr 48 si, pentru a nu fi observati  de cineva au luat-o pe strada laturalnica a comunei, apoi pe str T pana au ajuns pe str B la locuinta lui MM.
Pe drum invinuitul si faptuitorul, au cazut de acord ca GI sa asigure paza, iar CD sa intre si sa sustraga motoscuterul, GI spunandu-i prietenului sau ca este vecin cu partea vatamata, locuind la 4-5 case de aceasta. Dupa ce au ajuns la locuinta lui MM, cei doi au incercat sa patrunda in locuinta acestuia, prin spate prin gradina, insa, in momentul in care au ajuns la coltul gradinii casei lui MM au fost simtiti de caini, care au inceput sa latre, acestia fugind inapoi pana pe str B in apropiere de usa de acces in curtea locuintei lui MM.
Invinuitul GIC si faptuitorul CC s-au inteles in continuare sa ramana aici pana se potolesc cainii sa nu mai latre, dupa care GI sa stea de paza la 5-6 m de usa de acces in curtea locuintei partii vatamate si sa il anunte pe CC daca vine cineva, iar CC sa patrunda in curte si sa sustraga motoscuterul. Dupa aproximativ 5-10 minute, dupa ce s-au linistit cainii, GI a ramas de paza, conform intelegerii, la 5-6 m de usa de acces in curtea locuintei partii vatamate, iar CC a patruns pe usa de acces in curtea lui MM de unde a sustras un motoscuter de culoare alb marca Flipper MBK aflat in fata locuintei partii vatamate, dupa care a iesit cu motoscuterul impingandu-l pana la locul unde se afla GI. In momentul in care a ajuns la GI a reusit sa porneasca motoscuterul, s-a urcat pe el si a plecat pe un drum agricol, prin punctul numit "Duzi" catre locuinta sa, iar GI a plecat catre domiciliul sau urmand sa se intalneasca peste cateva zile cu CC pentru a hotari ce o sa faca cu motoscuterul furat.
CC, dupa ce s-a plimbat cu motoscuterul l-a abandonat langa gardul unui vecin pe aceeasi strada cu el, fiind gasit in dimineata zilei de 06.05.2011 de catre PI rezemat de gardul ce imprejmuieste locuinta fiului sau PI, a luat motoscuterul si l-a bagat in curtea fiului sau.
In aceeasi dimineata, PI s-a intalnit cu partea vatamata care se ducea cu caruta la PM, relatandu-i ca a gasit motoscuterul rezemat de curtea locuintei fiului sau, partea vatamata insotindu-l pana la domiciliul acestuia unde a recunoscut motoscuterul ca fiind al sau, rugandu-l pe PI sa-l pastreze la el pana se intoarce. Pe data de 08.05.2011, partea vatamata s-a intors la domiciliul sau din com G, iar pe data de 09.05.2011 a sesizat organele de politie, motoscuterul fiind predat organelor de politie in aceeasi zi si restituit partii vatamate la data de 25.05.2011.
Fiind audiat, invinuitul GI a avut o atitudine sincera, recunoscand si regretand savarsirea faptei. In cauza s-a dispus efectuarea unei reconstituiri la domiciliul partii vatamate si in prezenta martorului asistent si a partii vatamate a relatat modul in care a savarsit fapta, a descris traseul parcurs si modul de sustragere a mopedului in cauza.
Faptuitorul CC, in varsta de 13 ani nu a recunoscut savarsirea faptei, insa avand in vedere prevederile art 99 alin 1 Cp in sensul inlaturarii raspunderii penale pentru minorul care nu a implinit 14 ani, dispunandu-se neinceperea urmaririi penale.
La termenul din 17.11.2011 instanta din oficiu a pus in discutia partilor schimbarea incadrarii juridica a faptei din infractiunea de complicitate la furt calificat prev. si ped. de art. 26 CP rap. la art. 208 alin 1 CP, art. 209 alin 1 si alin 2 lit. a, g CP cu aplic art. 75 lit. c CP, in infractiunea de complicitate la furt calificat prev. si ped. de art. 26 CP rap. la art. 208 alin 1 si 4 CP, art. 209 alin 1 lit. a, g CP cu aplic art. 75 lit. c CP.
Avand in vedere ca in cuprinsul rechizitoriului prin care a fost sesizata instanta, ca temei juridic al faptei pentru care a fost trimisa in judecata inculpata, si anume aceea de complicitate la furt calificat, se retine art. 26 CP rap. la art. 208 alin 1 CP, art. 209 alin 1 si alin 2 lit. a, g CP cu aplic art. 75 lit. c CP, iar din descrierea starii de fapt expuse in acelasi rechizitoriu se observa faptul ca minorul CC, cel care a sustras motoscuterul, inculpatul GIC asigurand paza, dupa ce s-a plimbat cu motoscuterul, l-a abandonat in cursul aceleasi nopti in care il sustrasese, fiind deci vorba despre un furt de folosinta in acceptiunea art. 208 alin 4 CP, si faptul ca fapta de furt a fost savarsita de doua persoane impreuna (CC si GIC) si in timpul noptii, fiind aplicabile dispozitiile art. 209 alin. 1 lit. a,g CP si nu art. 209 alin. 1 alin. 2 lit. a,g asa cum a fost retinut in rechizitoriu, neputand fi vorba in speta de furtul unui bun care face parte din patrimoniul cultural si aliniatul 2 al articolului 209 CP nu are prevazuta litera g, instanta constata ca este intemeiata schimbarea incadrarii juridice in modalitatea care a fost mentionata mai sus si va dispune schimbarea incadrarii juridica a faptei din infractiunea de complicitate la furt calificat prev. si ped. de art. 26 CP rap. la art. 208 alin 1 CP, art. 209 alin 1 si alin 2 lit. a, g CP cu aplic art. 75 lit. c CP, in infractiunea de complicitate la furt calificat prev. si ped. de art. 26 CP rap. la art. 208 alin 1 si 4 CP, art. 209 alin 1 lit. a, g CP cu aplic art. 75 lit. c CP.
Instanta din oficiu a dispus atasarea dosarului 1686/201/2011 al Judecatoriei Calafat, dosarul fiind atasat in data de 03.11.2011.
Analizand actele si lucrarile dosarului se constata ca starea de fapt descrisa in rechizitoriu si de drept stabilita in baza schimbarii incadrarii juridice, cu privire la savarsirea infractiunii prev. de art. 26 CP rap. la art. 208 alin 1 si 4 CP, art. 209 alin 1 lit. a, g CP cu aplic art. 75 lit. c CP, este corecta, fiind dovedita cu probatoriul administrat in cauza si astfel instanta o va retine ca atare.
Asadar, instanta constata ca fapta inculpatului de a asigura paza la usa de acces in curtea locuintei partii vatamate MM, in timp ce minorul CC a intrat in curte si a sustras motoscuterul proprietatea numitului MM, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de complicitate la furt calificat, prevazute si pedepsite de art. 26 CP rap. la art. 208 alin 1 si 4 CP, art. 209 alin 1 lit. a, g CP cu aplic art. 75 lit. c CP.
Prin urmare instanta constatand ca inculpatul se face vinovat de savarsirea infractiunii de complicitate la furt calificat, prevazute si pedepsite de art. 26 CP rap. la art. 208 alin 1 si 4 CP, art. 209 alin 1 lit. a, g CP cu aplic art. 75 lit. c CP, urmeaza a-l condamna pe acesta.
            La individualizarea judiciara a pedepsei instanta va avea in vedere gradul de pericol social concret al faptei, imprejurarile si modalitatile savarsirii acesteia, precum si persoana inculpatului, care a recunoscut savarsirea faptei si are antecedente penale.
Instanta va retine in favoarea inculpatului GIC circumstanta atenuanta prev. de art. 74 lit. c CP avand in vedere faptul ca acesta a recunoscut savarsirea faptei, astfel incat la individualizarea pedepsei se vor avea in vedere si disp. art.76 lit. d CP.
Instanta va face aplicarea in favoarea inculpatului si a dispozitiilor art. 320 indice 1 CPP, avand in vedere faptul ca inculpatul a declarat ca recunoaste savarsirea faptei retinute in actul de sesizare si solicita ca judecata sa se faca in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, si la individualizarea pedepsei va avea in vedere limitele speciale ale pedepsei inchisorii reduse cu o treime.
Instanta va retine in defavoarea inculpatului GIC circumstanta agravanta prev. de art. 75 lit. c CP avand in vedere faptul ca acesta a savarsit fapta impreuna cu minorul CC.
Prin urmare instanta apreciaza ca aplicarea fata de inculpat a unei pedepse de 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la furt calificat, prevazute si pedepsite de art. 26 CP rap. la art. 208 alin 1 si 4 CP, art. 209 alin 1 lit. a, g CP cu aplic art. 75 lit. c CP este indestulatoare pentru ca rolul educativ si preventiv al acesteia sa poata fi atins.
Avand in vedere ca fapta de complicitate la furt calificat, prevazuta si pedepsita de art. 26 CP rap. la art. 208 alin 1 si 4 CP, art. 209 alin 1 lit. a, g CP, savarsita in data de 05.05.2011, pentru care inculpatul GIC a fost condamnat la pedeapsa de 1 an inchisoare prin prezenta sentinta, este concurenta, in conformitate cu dispozitiile art. 33 lit. a CP, cu urmatoarele fapte:  furt calificat prevazuta si pedepsita de art. 208 alin.1 CP, art. 209 alin. 1 lit. a,g,i CP ( fapta savarsita in luna iunie 2010 ), pentru care inculpatul GIC a fost condamnat la pedeapsa de 11 luni inchisoare prin sentinta penala 129/14.07.2011, definitiva prin nerecurare pentru inculpatul GIC la 01.08.2011; furt calificat prevazuta si pedepsita de art. 208 alin.1 CP, art. 209 alin. 1 lit. a,g CP ( fapta savarsita in 31.12.2010/01.01.2011 ), pentru care inculpatul GIC a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani inchisoare prin sentinta penala 129/14.07.2011, definitiva prin nerecurare pentru inculpatul GIC la 01.08.2011; violare de domiciliu prevazuta si pedepsita de art. 192 alin. 2 CP( fapta savarsita in 31.12.2010/01.01.2011 ), pentru care inculpatul GIC a fost condamnat la pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare prin sentinta penala 129/14.07.2011, definitiva prin nerecurare pentru inculpatul GIC la 01.08.2011; furt calificat prevazuta si pedepsita de art. 208 alin.1 CP, art. 209 alin. 1 lit. a,g CP ( fapta savarsita in 06.01.2011/07.01.2011 ), pentru care inculpatul GIC a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani inchisoare prin sentinta penala 129/14.07.2011, definitiva prin nerecurare pentru inculpatul GIC la 01.08.2011; violare de domiciliu prevazuta si pedepsita de art. 192 alin. 2 CP( fapta savarsita in 31.12.2010/01.01.2011 ), pentru care inculpatul GIC a fost condamnat la pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare prin sentinta penala 129/14.07.2011, definitiva prin nerecurare pentru inculpatul GIC la 01.08.2011, instanta, in baza art. 36 alin. 1 CP va repune in individualitatea lor pedeapsa de 2 ani inchisoare rezultata in urma contopirii in baza art. 33 lit. a CP si 34 lit. b CP a pedepselor de 11 luni inchisoare, 2 ani inchisoare, 1 an si 6 luni inchisoare, 2 ani inchisoare si 1 an si 6 luni inchisoare aplicate prin Sentinta Penala nr. 129/14.07.2011 a Judecatoriei Calafat, definitiva prin nerecurare pentru inculpatul GIC la 01.08.2011 si pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicata inculpatului prin Sentinta Penala nr. 82/06.05.2010 a Judecatoriei Calafat, definitiva prin neapelare la 21.05.2010, a carei suspendare conditionata a fost revocata prin Sentinta Penala nr. 129/14.07.2011 a Judecatoriei Calafat, definitiva prin nerecurare pentru inculpatul GIC la 01.08.2011, dispunandu-se prin aceeasi sentinta executarea acestei pedepse alaturi de pedeapsa rezultanta de 2 ani inchisoare, ajungandu-se in final la o pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare.
In baza art. 36 alin. 1 CP va descontopi si  va repune in individualitatea lor pedepsele de 11 luni inchisoare, 2 ani inchisoare, 1 an si 6 luni inchisoare, 2 ani inchisoare si 1 an si 6 luni inchisoare aplicate prin Sentinta Penala nr. 129/14.07.2011 a Judecatoriei Calafat, definitiva prin nerecurare pentru inculpatul GIC la 01.08.2011.
In baza art. 33 lit. a CP si art. 34 lit. b C.P. va contopi pedepsele de 11 luni inchisoare, 2 ani inchisoare, 1 an si 6 luni inchisoare, 2 ani inchisoare si 1 an si 6 luni inchisoare, aplicate prin Sentinta Penala nr. 129/14.07.2011 a Judecatoriei Calafat, definitiva prin nerecurare pentru inculpatul GIC la 01.08.2011, cu pedeapsa de 1 an inchisoare aplicata prin prezenta sentinta,  urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea aceea de 2 ani inchisoare.
In baza art. 83 Cp va revoca suspendarea conditionata a executarii pedepsei de 1 an si 6 luni inchisoare aplicata inculpatului prin Sentinta Penala nr. 82/06.05.2010 a Judecatoriei Calafat, definitiva prin neapelare la 21.05.2010 si va dispune executarea acestei pedepse alaturi de pedeapsa stabilita prin prezenta sentinta, urmand ca inculpatul GIC sa execute, in final, pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare.
 In baza art. 36 alin. 3 CP va deduce din pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare aplicata prin prezenta sentinta penala, perioada efectiv executata de la 18.08.2011 la 24.11.2011.
Va dispune anularea mandatului de executare nr. 1686/201/162/2011 emis in data de 01.08.2011 de Judecatoria Calafat in baza sentintei penale nr.129/14.07.2011 pronuntata de Judecatoria Calafat in dosarul nr. 1686/201/2011, ramasa definitiva prin nerecurare pentru inculpatul GIC la 01.08.2011 si emiterea unui nou mandat de executare corespunzator pedepsei de 3 ani si 6 luni inchisoare aplicate prin prezenta sentinta penala.
In baza art. 71 CP va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitiului drepturilor prev. de art. 64 alin 1 lit. a teza a doua si lit. b CP pe durata  executarii pedepsei.
In baza art. 191 alin 1,2 CPP  va obliga inculpatul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care onorariu aparator oficiu in suma de 200 de lei catre B. A. Calafat.

PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
H O T A R A S T E:

In baza art. 334 CPP schimba incadrarea juridica a faptei din infractiunea de complicitate la furt calificat prev. si ped. de art. 26 CP rap. la art. 208 alin 1 CP, art. 209 alin 1 si alin 2 lit. a, g CP cu aplic art. 75 lit. c CP, in infractiunea de complicitate la furt calificat prev. si ped. de art. 26 CP rap. la art. 208 alin 1 si 4 CP, art. 209 alin 1 lit. a, g CP cu aplic art. 75 lit. c CP.
 In baza art. 26 CP rap. la art. 208 alin 1 si 4 CP, art. 209 alin 1 lit. a, g CP, art. 320 indice 1 alin 7 CPP, art. 74 lit. c CP, art. 75 lit. c CP si art. 76 lit. d CP, condamna inculpatul GIC, , domiciliat in Comuna G, Str. B nr. 32, Jud. Dolj, cetatenia romana, studii primare, fara ocupatie, cunoscut cu antecedente penale, la pedeapsa de 1 an inchisoare.
In baza art. 36 alin. 1 CP repune in individualitatea lor pedeapsa de 2 ani inchisoare rezultata in urma contopirii in baza art. 33 lit. a CP si 34 lit. b CP a pedepselor de 11 luni inchisoare, 2 ani inchisoare, 1 an si 6 luni inchisoare, 2 ani inchisoare si 1 an si 6 luni inchisoare aplicate prin Sentinta Penala nr. 129/14.07.2011 a Judecatoriei Calafat, definitiva prin nerecurare pentru inculpatul GIC la 01.08.2011 si pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicata inculpatului prin Sentinta Penala nr. 82/06.05.2010 a Judecatoriei Calafat, definitiva prin neapelare la 21.05.2010, a carei suspendare conditionata a fost revocata prin Sentinta Penala nr. 129/14.07.2011 a Judecatoriei Calafat, definitiva prin nerecurare pentru inculpatul GIC la 01.08.2011, dispunandu-se prin aceeasi sentinta executarea acestei pedepse alaturi de pedeapsa rezultanta de 2 ani inchisoare, ajungandu-se in final la o pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare.
In baza art. 36 alin. 1 CP descontopeste si repune in individualitatea lor pedepsele de 11 luni inchisoare, 2 ani inchisoare, 1 an si 6 luni inchisoare, 2 ani inchisoare si 1 an si 6 luni inchisoare aplicate prin Sentinta Penala nr. 129/14.07.2011 a Judecatoriei Calafat, definitiva prin nerecurare pentru inculpatul GIC la 01.08.2011.
In baza art. 33 lit. a CP si art. 34 lit. b C.P. contopeste pedepsele de 11 luni inchisoare, 2 ani inchisoare, 1 an si 6 luni inchisoare, 2 ani inchisoare si 1 an si 6 luni inchisoare, aplicate prin Sentinta Penala nr. 129/14.07.2011 a Judecatoriei Calafat, definitiva prin nerecurare pentru inculpatul GIC la 01.08.2011, cu pedeapsa de 1 an inchisoare aplicata prin prezenta sentinta,  urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea aceea de 2 ani inchisoare.
In baza art. 83 Cp revoca suspendarea conditionata a executarii pedepsei de 1 an si 6 luni inchisoare aplicata inculpatului prin Sentinta Penala nr. 82/06.05.2010 a Judecatoriei Calafat, definitiva prin neapelare la 21.05.2010 si dispune executarea acestei pedepse alaturi de pedeapsa stabilita prin prezenta sentinta, urmand ca inculpatul GIC sa execute, in final, pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare.
 In baza art. 36 alin. 3 CP deduce din pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare aplicata prin prezenta sentinta penala, perioada efectiv executata de la 18.08.2011 la 24.11.2011.
Dispune anularea mandatului de executare nr. 1686/201/162/2011 emis in data de 01.08.2011 de Judecatoria Calafat in baza sentintei penale nr.129/14.07.2011 pronuntata de Judecatoria Calafat in dosarul nr. 1686/201/2011, ramasa definitiva prin nerecurare pentru inculpatul GIC la 01.08.2011 si emiterea unui nou mandat de executare corespunzator pedepsei de 3 ani si 6 luni inchisoare aplicate prin prezenta sentinta penala.
In baza art. 71 CP aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitiului drepturilor prev. de art. 64 alin 1 lit. a teza a doua si lit. b CP pe durata  executarii pedepsei.
In baza art. 191 alin 1,2 CPP  obliga inculpatul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care onorariu aparator oficiu in suma de 200 de lei catre B. A. Calafat.
Cu recurs in 10 zile de la pronuntare, pentru procuror, si de la comunicare pentru inculpat si partea vatamata.
Pronuntata in Sedinta Publica de la 24.11.2011.

                 PRESEDINTE                                                                        GREFIER
            Cosmin Nicusor Marin                                                        Vili Valentina Cornita

RED/CNM/VVC/2 ex. /13.12.2011
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Infractiuni contra proprietatii

ARESTARE PREVENTIVA - Jurnal nr. INCHEIEREA NR 12 din data de 22.04.2012
Tulburare de posesie, art. 220 C.p., art. 193 C.p. - Sentinta penala nr. 231 din data de 09.09.2010
Obligatia instantei de a solutiona pe fond notificarea prevazuta de legea nr. 10/2001, in situatia nepronuntarii unitatii investite cu solutionarea notificarii - Decizie nr. 118 din data de 04.11.2009
INFRACTIUNE DE NERESPECTARE A HOTARARII JUDECATORESTI. EXECUTARE. CONDITII - Decizie nr. 514 din data de 15.09.2005
furt calificat. nerecunoasterea savarsirii faptei de catre inculpat. revocarea beneficiului liberarii conditionate. - Hotarare nr. 354 din data de 07.06.2010
furt - Hotarare nr. 305 din data de 20.05.2010
Necesitatea schimbarii incadrarii juridice a infractiunii pentru care s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatului dindu-se relevanta principiului „in dubio pro reo” Forta probatorie a raportului de constatare tehnico-stiintifica privind detectia... - Hotarare nr. 184 din data de 24.03.2010
FURT CALIFICAT. TENTATIVA LA FURT CALIFICAT. DEOSEBIRE. - Sentinta penala nr. 471 din data de 13.10.2009
FURT CALIFICAT.INSELACIUNE. DEOSEBIRE. INDIVIDUALIZAREA PEDEPSEI. INCULPAT MINOR. - Sentinta penala nr. 332 din data de 18.06.2009
Penal - violarea de domiciliu (art.192 C.p.) - si furt calificat art. 208,209 C.p. - Sentinta penala nr. 10/2009 din data de 27.01.2009
Nulitate T.P. - Sentinta civila nr. 3986 din data de 09.12.2009
Infractiuni contra proprietatii - Sentinta penala nr. 379 din data de 07.07.2011
Individualizarea pedepsei aplicate in cazul aplicarii procedurii recunoaoterii vinova?iei - Sentinta penala nr. 49 din data de 01.03.2012
Furt calificat savarsit in mod repetat, in grup si cu atragerea unui minor - Sentinta penala nr. 11 din data de 24.01.2012
Aplicarea masurii educative a internarii intr-un centru de reeducare pentru inculpa?i minori. - Sentinta penala nr. 331 din data de 24.11.2011
Furt savarsit de inculpati minori - Sentinta penala nr. 332 din data de 24.11.2011
Talharie; inculpat arestat preventiv - Sentinta penala nr. 342 din data de 15.12.2011
Art. 107, 108 alin. 1 lit. a si art. 110 alin. 1 lit. a din Legea nr. 46/2008 - Sentinta penala nr. 57 din data de 04.11.2011
evacuare - caracter comercial - Decizie nr. 513 din data de 05.05.2011
Calitatea procesuala si interesul sunt doua conditii distincte ale actiunii civile, iar analiza los se impune independent si consecutiv. - Sentinta comerciala nr. 168 din data de 16.10.2008