InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Tribunalul Bistrita-Nasaud

La individualizarea pedepselor aplicate s-au avut in vedere criteriile generale de individualizare prev. de art.72 Cod penal si anume: gradul de pericol social al faptelor, imprejurarile in care acestea au fost comise, limitele speciale de pedeapsa (...

(Sentinta penala nr. 4/F/2011 din data de 07.03.2012 pronuntata de Tribunalul Bistrita-Nasaud)

Domeniu Infractiuni prevazute in legi si decrete | Dosare Tribunalul Bistrita-Nasaud | Jurisprudenta Tribunalul Bistrita-Nasaud

Trafic de minori. Criterii de individualizare.

       La individualizarea pedepselor aplicate s-au avut in vedere criteriile generale de individualizare prev. de art.72 Cod penal si anume: gradul de pericol social al faptelor, imprejurarile in care acestea au fost comise, limitele speciale de pedeapsa (in cazul infractiunii de lovire sau alte violente prev. de art.180 al.2 Cod penal comisa in dauna partii vatamate TI instanta aplicand un cuantum mai ridicat al pedepsei in considerarea calitatii acestuia de politist-chiar daca nu era in indeplinirea vreunei sarcini de serviciu, insa si-a declinat aceasta calitate, atragand atentia asupra revizuirii conduitei necorespunzatoare a inculpatului PGI, fiind agresat doar din acest motiv), dispozitiile art.20 al.2 din Legea nr.678/2001, dispozitiile art.320/1 Cod penal, persoana inculpatului, care este recidivist postexecutoriu. Trib. Bistrita-Nasaud, sect. pen., sent. nr. 4/F/13 ianuarie 2011

       Prin Rechizitoriul nr.52 D/P/2009 al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud au fost trimisi in judecata inculpatii: PA zis “Sarpele" pentru comiterea infractiunilor prev.de art. 13 al. 1  din L.678/2001 cu aplic. art. 41 al. 2 C.p si art. 20 al.2  din L.678/2001,( in dauna partii vat PP - (punctele I.2), II.4) III.2), III.3) si III.4) din Rechizitoriu); art 13.al. 1 din L.678/2001 cu aplic. art. 41 al. 2 C.p si art. 20 al.2  din L.678/2001 in dauna partii vat AIG; (pct. I.2) din Rechizitoriu); art. 13 al. 1 si 3 teza I din L.678/2001 cu aplic. art. 41 al. 2 C.p si art. 20 al.2  din L.678/2001 (modificata) in dauna martorei RIN, (pct. III.3) din Rechizitoriu); art.329 al. 2 C.p., (pct. III.1) din Rechizitoriu) ; art. 329 al. 1 C.p. (pct. III.2) din Rechizitoriu) - fata de TIE; art. 329 al. 1 C.p.(pct. III.2) din Rechizitoriu) - fata de FPR; art.198 al.1 C.p., cu aplic.art.41 al.2 C.p. in dauna minorei MAM (pct. III.5) din rechizitoriu);  art. 86 al. 1 din OUG 195/2002 cu aplic. art. 41 al.2 Cp, (pct. I, II.4 si III.1-6 din rechizitoriu) si art.86al.1dinO.U.G.195/2002(pct. III.7 din rechizitoriu), toate cu aplic.art. 37 lit.b C.p. si art.33 lit.a Cod penal; ML zis “Tupeu" pentru comiterea infractiunilor prev.de:  art. 13 al. 1 cu aplic art. 20 al.2 din L.678/2001 cu aplic art. 41 al. 2 C.p in dauna partii vat AIG; (pct. I.2) din Rechizitoriu); art.13 al.1 cu aplic art. 20 al.2 din L.678/2001 in dauna partii vatamate AR; (pct. II.5) din Rechizitoriu); art. 329 al. 2 C.p.; (pct. II.3) din Rechizitoriu);art.329 al.1 Cp; (pct. I.2) din Rechizitoriu);  art 321 al.1 C.p   (pct. II.4) din Rechizitoriu);  art. 198 al.1 Cp in dauna minorei HDA, (pct. I.1) din Rechizitoriu); art. 180 al.1 Cp, in dauna minorei HAE,  (pct. II.1) din Rechizitoriu);  art.180 al.2 Cp in dauna partii vatamate DE; (pct. IV.1) din Rechizitoriu); art.180 al.2 Cp, in dauna partii vatamate SS; (pct. IV.4) din Rechizitoriu); art.180 al.2 Cp, in dauna partii vatamate TIE, (pct. IV.3) din Rechizitoriu); art.181 Cp, in dauna partii vatamate TI, (pct. IV.2) din Rechizitoriu);art. 86 al. 1 din OUG 195/2002, cu aplic. art. 41 al. 2 C.p. (pct. II.6) din Rechizitoriu) si art. 321 al. 1 C.p., (pct. IV.4) din Rechizitoriu), toate cu aplic.art.37 lit.b si art.33 lit.a C.p.; PGI, pentru pentru comiterea infractiunii prev.de: art 181 cod penal, in dauna partii vatamate Toma Ivan, (pct. IV.2) din rechizitoriu.
       Inculpatii, prezenti in instanta, au declarat ca, in baza dispozitiilor Legii nr.202/2010, recunosc savarsirea faptelor, asa cum au fost ele retinute in actul de sesizare, solicitand judecarea cauzei in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, fiind de acord cu plata despagubirilor civile solicitate de partile civile.
       Din probatoriul administrat in cauza, instanta retine in fapt urmatoarele:
          Cu ocazia botezului copilului mai mic al unui frate, organizat la data de 25 octombrie 2009, la care a luat parte inculpatul ML, acesta, impreuna cu inculpatul PA, le-a cunoscut pe minorele PP (nascuta la 14.03.1994), HAE (nascuta la 20.02.1994) si HDM (nascuta la 11.07.1995), care se cunosteau de mai mult timp cu surorile minore AIG si AA, cu domiciliul  tot in satul Posmus.
  I.1. Intr-una din zilele urmatoare datei de 25 octombrie 2009, cand s-au intalnit in satul Posmus cu inculpatii ML si PA, minora PP a fost contactata telefonic de catre inculpatul ML, care a invitat-o in oras, in acelasi scop fiind contactata telefonic de catre inculpatul PA - care participase si el la acel botez si le cunoscuse pe cele trei fete - si minora HDM. Cele doua minore au acceptat invitatiile facute de catre inculpati, care s-au deplasat in satul Posmus, fiecare cu autoturismul pe care-l detinea. Minorele PP si HDM au urcat in autoturismul marca BMW (cu numar de inmatriculare de Spania CU 3136K), detinut de inculpatul PA, cu care s-au deplasat spre municipiul Bistrita, in urma lor venind inculpatul ML cu autoturismul marca Skoda Octavia (de culoare gri, cu numere de inmatriculare de Irlanda, 99D40083 ), pe care-l detinea, mergand cu totii la motelul Traianus.
       Aici au stat pana in jur de miezul noptii, dupa care inculpatul ML cu minora HDM au plecat, spunand ca merg in directia Posmus, inculpatul afirmand ca o duce acasa pe minora. Dupa ce inculpatul ML i-a spus soferului care-i conducea masina - un cunoscut de-al sau - ca pleaca inspre Budacu de Jos, s-au indreptat spre satul Jelna, iar de-aici mai departe spre Budacu de Jos - Monari. La un moment dat cand au ajuns intr-un loc intre satele Budacu de Jos si Monari, inculpatul ML i-a cerut soferului sa intre pe un drum lateral de tara, iar dupa ce acesta s-a conformat si a oprit, inculpatul i-a cerut soferului sa-i lase singuri, pe el si pe minora, soferul conformandu-se.
       Inculpatul i-a cerut minorei sa intretina cu el raport sexual si desi initial ea a refuzat, spunandu-i ca are doar 14 ani, in final, aceasta a acceptat, astfel ca inculpatul a intretinut in autoturism cu minora HDM un raport sexual normal. Dupa aceea soferul a revenit la masina, reluandu-si cu totii deplasarea in directia Posmus, unde s-au reintalnit cu inculpatul PA si minora PP, ce fusese dusa in sat de acesta cu masina lui pe care tot el a condus-o pe DN 17 si apoi pe drumul judetean spre localitatea Posmus.
       Dupa ce inculpatii au plecat, minora HDM i-a spus minorei PP ca nu mai este virgina deoarece a intretinut relatii sexuale cu ML. Desi in actul de sesizare s-a retinut ca partea vatamata a declarat ca a consimtit la intretinerea actului sexual de frica, in cauza, nefiind alte probe decat declaratiile partilor, exista un dubiu ce profita inculpatului, astfel ca s-a retinut incadrarea juridica a faptei ca fiind act sexual cu un minor prev.de art.198 al.1 Cp.
       2) Intr-una din zilele de la sfarsitul lunii octombrie-inceputul lunii noiembrie 2009, surorile minore AIG si AA, care sunt originare din satul Posmus, dar locuiau atunci in satul Teaca unde erau eleve la liceu, l-au cunoscut pe inculpatul PA prin intermediul minorei PP. Aceasta din urma le-a intrebat daca nu vor sa iasa la un suc, cu ea si cu un prieten de-al ei care o sa vina sa le ia cu masina.
       Cele doua surori au fost de acord, astfel ca s-au invoit de la matusa lor, PV - cu care locuiau impreuna in aceeasi casa - dupa care au iesit in centrul satului Teaca, unde s-au intalnit cu inculpatul PA si cu PP. Dupa ce au facut cunostinta, inculpatul PA le-a preluat pe cele doua surori si pe PP in autoturismul sau marca BMW  pe care-l conducea si le-a transportat spre municipiul Bistrita, oprindu-se la discoteca "Pro-Wash". Inculpatul a dat mai multe telefoane dupa care le-a spus fetelor ca vor merge la un chef in localitatea Dumitra, la o cabana, unde vor fi niste italieni cu care trebuie sa se comporte frumos, iar daca ei vor dori sa intretina relatii sexuale cu ele, sa nu-i refuze pentru ca daca "vor face sex cu ei" vor castiga fiecare dintre ele suma de cate 400 Ron.        
       Intrucat fetele au fost de acord cu propunerea inculpatului, acesta le-a transportat in localitatea Dumitra - pe traseu spunandu-le minorelor ca vor fi platite cu mai multi bani daca vor face cu italienii "sex in grup sau sex oral". Astfel, cu acelasi autoturism condus de inculpat pe DN 17C, au ajuns la o cabana in care se aflau trei barbati, unul dintre acestia-italian - avand numele de M zis "M", iar dupa ce inculpatul a urcat impreuna cu acesta la etajul cabanei, dupa cateva minute s-a reintors si le-a cerut minorelor AIG si PP sa urce la etaj, acestea conformandu-se.
       Intrucat minora AA a spus ca ea nu doreste sa mearga "pe camera" cu nimeni, inculpatul i-a replicat ca "nu-i nici o problema". Cand au intrat intr-un dormitor, l-au gasit intins pe pat pe italianul "M" care le-a intrebat "cine vrea sa inceapa", minora AIG ramanand cu el scurt timp fara a intretine relatii sexuale pe motiv ca "era bolnava", intre timp minora PP, intrand impreuna cu inculpatul intr-o alta camera.
       Dupa circa 30 de minute, cand minorele au coborat in livingul cabanei, desi nu au intretinut relatii sexuale, inculpatul le-a spus ca le va duce cu masina acasa. Astfel inculpatul PA le-a transportat pe minorele PP si pe surorile Ardelean, cu acelasi autoturism pe care-l conducea pe drumurile publice, pana in localitatea Teaca, unde cele doua surori au coborat, iar PP a ramas in masina si astfel inculpatul a transportat-o pana in satul Posmus, unde aceasta a coborat.
Dupa circa o saptamana de zile, inculpatul PA s-a deplasat din nou cu autoturismul sau marca BMW, pe care-l conducea, pana in satul Posmus de unde a luat-o pe minora PP, iar de aici in satul Teaca pentru a le lua pe surorile AA si AIG, pe care le invitase la o pizza in Bistrita. Inculpatul le-a transportat pe minore pana la localul "Pro Wash", unde s-au intalnit cu doi prieteni de-ai inculpatului, care le-au propus fetelor sa intretina relatii sexuale cu ei, inculpatul afirmand ca daca o sa faca tot ce zic ei o sa castige bani. De aici au plecat toti sase la garsoniera unuia dintre cei prezenti, poreclit "CS", unde inculpatul le-a propus din nou fetelor sa accepte sa intretina relatii sexuale cu diferiti barbati si astfel ar putea castiga pana la 1000 de euro, propunere pe care au acceptat-o doar partea vatamata minora AIG si minora PP, AA replicandu-i ca ea nu este de acord cu asa ceva.
In seara zilei urmatoare inculpatul PA s-a deplasat pe acelasi traseu, cu autoturismul sau marca BMW, pe care-l conducea, in localitatea Posmus, unde vorbind cu PP si HDM, le-a invitat "la un suc" in Bistrita, propunere cu care fetele au fost de acord. Inculpatul le-a adus pe cele doua minore in oras, cu masina pe care-o conducea, mergand in zona supermarket-ului Kaufland, unde, dupa circa o ora s-au intalnit cu surorile AIG si AA, precum si cu numitul COI, zis "Buba".
       Ca urmare a invitatiei facute de inculpat si de acesta din urma, s-au deplasat cu totii, cu autoturismele celor doi, la pensiunea Azuro, situata la iesirea din cartierul Viisoara, spre Beclean. Dupa ce au consumat sucuri si mancare, inculpatul PA a inchiriat o camera in care a mers impreuna cu AIG si a intretinut cu aceasta relatii sexuale normale.
       Dupa ce au revenit in local, partea vatamata i-a spus surorii sale ca inculpatul i-a cerut sa gaseasca fete dispuse sa intretina relatii sexuale contra-cost iar in cazul in care va gasi, i-a promis ca o sa-i dea si ei bani. Intrucat minorele AA si AIG au spus ca vreau sa se intoarca acasa, au fost transportate cu o masina de catre un tip pe nume "I" pana in localitatea Teaca.
In dupa-amiaza zilei de 13 noiembrie 2009, partea vatamata minora AIG a fugit de acasa - de fapt de la casa in care locuia impreuna cu matusa sa PV, in satul Teaca - din cauza relatiilor tensionate cu parintii sai, cu ajutorul inculpatului ML care a trimis o masina cu un sofer de-al sau sa o preia pentru a o transporta in mun.Bistrita.
Intr-o zi din perioada urmatoare, la un timp dupa ce fugise de acasa  cu ajutorul inc. ML care ii asigurase gazduirea in diferite locuri, datorita faptului ca a avut o cearta destul de dura cu acesta, partea vatamata AIG a plecat de la el stand prin localuri din oras astfel ca inculpatul PA, care se baza pe recrutarea minorelor AIG si PP pentru a le exploata sexual, pe care o realizase la inceputul lunii noiembrie 2009, a reintrat in legatura cu partea vatamata.
       Astfel, in cursul lunii decembrie 2009 inculpatul PA le-a transportat pe partea vatamata si pe minora PP la aceeasi cabana din localitatea Dumitra, apartinand numitului OI, la care fusesera anterior, unde inculpatul a negociat conditiile in care fetele urmau sa intretina relatii sexuale cu doi barbati ce se aflau acolo, dupa care partea vatamata a intretinut relatii sexuale cu un barbat pe nume "Leon" iar minora PP cu OI zis Ionel, fara a primi nici o suma de bani de la inculpat - care si-a insusit o suma  de bani primita de la OI, al carei cuantum nu a putut fi stabilit.
In cursul serii celei de a treia zi a Craciunului anului 2009, inculpatul PA s-a deplasat cu autoturismul sau BMW, condus de el, ca urmare a unei convorbiri telefonice avute cu minora PP pe care o invitase la un suc in mun.Bistrita, in satul Posmus pentru a o lua pe aceasta, constatand ca impreuna cu ea era minora HDM. Inculpatul a invitat-o si pe aceasta la un suc in oras, invitatia fiind acceptata, dupa care minorele au urcat in autoturismul inculpatului acesta le-a transportat, conducand autoturismul pe drumurile publice aferente acestui traseu, spre municipiul Bistrita.
       Cand au ajuns la intersectia cu DN 17, in loc sa mearga spre Bistrita, inculpatul le-a spus fetelor ca le va duce pana la pensiunea Roza Vanturilor, din Crainimat, unde urmeaza sa soseasca doi prieteni de-ai sai, cerandu-le sa se poarte frumos cu ei -PP intelegand ca le sugera astfel sa intretina relatii sexuale cu acei barbati in cazul in care ei vor dori acest lucru.
       Inculpatul si cele doua fete au asteptat la pensiune cca. 3 ore pana au sosit cei doi barbati cu care inculpatul se afla in contact telefonic, in persoana numitilor OI si a politistului L. In timp ce minora PP a intrat intr-o camera cu OI pentru a intretine relatii sexuale, fapt ce nu s-a petrecut, numitul L a intrat intr-o alta camera cu minora HDM careia i-a cerut doar sa-i faca doar un masaj la spate.
Dupa ce au terminat, in jur de miezul noptii, inculpatul si cele doua fete s-au deplasat in satul Dumitra cu autoturismul BMW, condus de inculpat pe DN 17 si DN 17 C, pentru a primi de la OI suma de 1000 lei, lucru care s-a si intamplat, banii fiindu-i remisi inculpatului prin intermediul numitului L.
       II.1) Intr-una din zilele de la sfarsitul lunii octombrie- inceputul lunii noiembrie 2009, dupa ce inculpatii PA si ML fusesera in satul Posmus pentru a le lua si a le aduce in oras pe minorele PP si HDM, in conditiile descrise la pct.I.1), minora PP s-a deplasat impreuna cu inculpatul ML, cu autoturismul acestuia condus de un barbat pe nume M, la internatul Liceului Infoel Bistrita, invitand-o in oras pe partea vatamata HAE. Aceasta a acceptat si dupa ce impreuna cu inculpatul a trecut prin mai multe locuri, la un moment dat a luat de la locuinta fratelui sau MR un copil si s-au deplasat cu masina spre satul Ragla, in autoturism mai urcand inca un barbat (ramas neidentificat).
       Aici, dupa ce inculpatul a lasat copilul acasa, s-a reintors la masina si ajungand in apropierea unui bar, le-a cerut celor doi barbati sa coboare, ceea ce ei au si facut. Ramanand singur cu partea vatamata, dupa ce s-au deplasat cu masina cateva sute de metri, inculpatul a incercat sa o sarute pe fata-care se afla pe bancheta din spate - si i-a cerut sa se dezbrace pentru a intretine relatii sexuale.
       Intrucat partea vatamata nu a fost de acord, a deschis portiera din spate si a coborat din masina , inculpatul coborand si el imediat. In timp ce inculpatul se apropia de partea vatamata, aceasta l-a injurat, iar cand a ajuns langa ea, dintr-o data inculpatul i-a aplicat o lovitura cu palma sau pumnul peste fata in zona ochiului stang incat minora a cazut jos in drum, pierzandu-si pentru scurt timp cunostinta.
       Dupa ce partea vatamata si-a revenit si s-a ridicat de jos, inculpatul a afirmat ca-i pare rau ca a lovit-o, cerandu-i sa nu spuna nimanui ce s-a intamplat. De aici s-au intors la bar, unde inculpatul a procurat o punga cu gheata pe care i-a dato minorei sa o puna compresa in zona loviturii. De aici inculpatul partea vatamata si cei doi barbati s-au intors cu autoturismul in Bistrita.
       Desi in zilele urmatoare zona in care a suferit lovitura s-a tumefiat, fiind vizibila pentru toti cei cu care intra in contact, partea vatamata, care se temea de inculpate, ii mintea pe cei care o intrebau ce a patit si nu s-a prezentat la medicul legist pentru constatare. Intrucat partea vatamata minora, nu a depus plangere prealabila impotriva inculpatului, procurorul s-a sesizat din oficiu cu privire la fapta de lovire comisa in dauna acesteia, insa, in cauza, dat fiind faptul ca in conformitate cu dispozitiile art.180 al.3 Cod penal actiunea penala pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente prev. de art.180 al.2 Cod penal se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, doar in cazul faptelor prevazute la alin.1/1 si 2/1 actiunea penala punandu-se in miscare si din oficiu (in cazul membrilor de familie), situatie neincidenta in speta, si luandu-se in considerare faptul ca solicitarea partii vatamate de tragere la raspundere penala a inculpatului a avut loc doar la data de 7.04.2010, iar persoana faptuitorului a fost cunoscuta intr-una din zilele sfarsitului lunii octombrie-inceputul lunii noiembrie 2009, plangerea a fost apreciata de instanta ca fiind tardiva.
       Declaratia tatalui partii vatamate, din cursul judecatii, in sensul ca isi retrage plangerea formulata nu are relevanta juridica in absenta declaratiei partii vatamate in acelasi sens, astfel ca nu a fost luata in considerare.
       2) In cursul zilei de 12 noiembrie 2009 partea vatamata minora AIG i-a spus lui PP ca intentioneaza sa fuga de-acasa deoarece nu se intelege cu parintii, intreband-o pe martora daca nu stie pe cineva care s-o ajute in sensul de a o lua cu masina din Teaca si a o transporta in Bistrita. Ulterior, PP i-a telefonat partii vatamate si i-a spus c-o sa vina dupa ea cu o masina stabilind sa se intalneasca in centrul localitatii Teaca, lucru care s-a si intamplat. Partea vatamata a fost transportata cu masina in care se afla si PP, condusa de un tanar trimis de inculpatul ML, pe nume "Dan", pana in municipiul Bistrita, la localul "Cassy" de pe b-dul Decebal, unde se afla inculpatul ML care o astepta si cu care a facut cunostinta.
       Partea vatamata i-a spus inculpatului ca este minora si ca a fugit de-acasa de la parinti, dar nu are unde sa locuiasca, moment in care inculpatul i-a replicat ca o sa aiba el grija de ea. In seara zilei respective inculpatul a condus-o pe minora la locuinta fratelui sau, situata intr-un bloc de garsoniere, pe strada Zefirului, in care acesta locuia impreuna cu concubina sa "C", cu cei trei copii ai lor si cu numita "Cheta" - mama inculpatului.
        In data de 14 noiembrie 2009 partea vatamata AIG a intretinut cu inculpatul ML relatii sexuale in locuinta fratelui inculpatului, iar dupa cateva zile inculpatul ML i-a propus partii vatamate sa iasa cu el la un restaurant si astfel impreuna cu inculpatul si cu PP partea vatamata s-a deplasat la motelul Traianus din Bistrita, unde s-au intalnit cu un barbat pe nume "O". Dupa ce au consumat mancare si bautura acel cunoscut al inculpatului, cu numele de "O" i-a spus acestuia ca vrea o fata cu care sa intretina relatii sexuale.
       Atunci inculpatul a luat-o deoparte pe minora AIG si i-a cerut sa intretina relatii sexuale cu acel barbat, spunandu-i ca o sa castige bani, daca va accepta. Intrucat nu avea unde sa locuiasca si pentru ca-i era frica sa-l refuze pe inculpat, partea vatamata a acceptat. S-au reintors apoi amandoi la masa la care era acel barbat cu numele de "O" dupa care, indicand-o pe partea vatamata, inculpatul i-a spus ca ea o sa mearga cu el pe camera pentru a intretine relatii sexuale si i-a cerut drept pret suma de 500 Ron, pe care barbatul respectiv i-a si achitat-o pe loc inculpatului.
       Partea vatamata si barbatul respectiv s-au deplasat intr-o camera unde au intretinut relatii sexuale, iar cand au revenit inculpatul ii astepta in local. In timp ce stateau la masa, barbatul respectiv i-a cerut inculpatului sa-i permita partii vatamate sa ramana cu el peste noapte pentru a intretine relatii sexuale, solicitare cu care inculpatul a fost de acord in schimbul unei sume suplimentare de 500 Ron. Intrucat numitul "O" nu mai avea bani la el a imprumutat de la un prieten al inculpatului pe nume "V" suma de 500 Ron, pe care apoi i-a dat-o partii vatamate. Inculpatul a chemat-o deoparte pe minora si i-a cerut sa-i dea lui banii, ceea ce minora a si facut.
       Dupa cateva zile inculpatul ML i-a gasit partii vatamate un alt client pentru a intretine relatii sexuale contra-cost, tot la motelul Traianus. De aceasta data inculpatul a negociat cu acel barbat sa primeasca de la el suma de 100 Ron in schimbul serviciilor sexuale ce urmau a fi prestate de partea vatamata minora.
Ca urmare a unor divergente avute cu inculpatul ML, in cursul lunii decembrie 2009, partea vatamata minora a plecat de la locuinta in care o cazase inculpatul, dormind in oras pe la anumite cunostinte.
Dupa cateva zile, iesind in oras si mergand la barul Eurotaxi din Bistrita, partea vatamata l-a reintalnit pe inculpatul ML, care era insotit de numita TIE. Dupa ce au purtat unele discutii in acest local, inculpatul s-a deplasat impreuna cu partea vatamata si TIE la localul non-stop, denumit "Cassy", unde au purtat alte discutii, inculpatul i-a cerut acesteia s-o primeasca pe partea vatamata acasa la ea pentru ca nu are unde locui, cerere acceptata.
Dupa ce partea vatamata AIG a dormit cateva  nopti la locuinta martorei, inculpatul i-a spus ca a discutat cu concubina sa BM, referitor la gazduirea partii vatamate la locuinta lor din satul Ragla, in care inculpatul domiciliaza si, dupa ce a precizat ca "sotia" lui este de acord, inculpatul i-a propus partii vatamate sa fie gazduita la el acasa.
       Inculpatul a gazduit-o pe partea vatamata timp de circa doua luni de zile in locuinta din satul Ragla in care locuia si el cu familia lui, compusa din concubina sa pe nume BM si doi copii. In aceasta perioada de timp inculpatul ML o transporta pe partea vatamata cu masina in oras, pentru a-i cauta clienti cu care sa intretina relatii sexuale contra-cost, partea vatamata enumerand pe numitii: OI zis "Pacala" si "Marcel bucuresteanu" de la care a incasat pentru serviciile sexuale oferite de partea vatamata minora, sumele de 500 Ron, si respectiv 200 Ron.
           In jurul datei de 21 ianuarie 2010, inculpatul ML i-a telefonat lui TIE chemand-o la fast - food-ul Cassy unde el deja o adusese pe partea vatamata minora AIG. Dupa ce inculpatul a dat mai multe telefoane, i-a spus partii vatamate minore si lui TIE ca “au de mers pana intr-un loc" - fetele intelegand ca pentru a intretine relatii sexuale - si apoi le-a transportat cu autoturismul Skoda Octavia condus de un sofer neidentificat pana in satul Dumitra la cabana lui OI.
        Ajunsi aici, s-au intalnit cu acesta, cu un prieten de-al lui -politistul L-, dar si cu inculpatul  PA care o adusese aici, transportandu-o cu masina pe minora PP, iar la scurt timp dupa aceea in vila a mai venit un tanar despre care se spunea ca este din Sibiu. In timp ce PP a intretinut relatii sexuale cu acesta, partea vatamata minora a intretinut relatii sexuale cu numitul L, OI platindu-le fiecaruia dintre inculpati cate 500 lei, pe care ei si i-au insusit
       3). Intr-o zi din cursul lunii ianuarie 2010 inculpatul ML, care o cunostea deja pe TIE, s-a intalnit intamplator cu aceasta in localul Cassy din Bistrita, unde venise impreuna cu inculpatul PA. Cand acesta din urma a iesit din local, inculpatul ML a intrat in vorba cu TIE si dupa ce a intrebat-o de cand il cunoaste pe PA iar ea" i-a raspuns ca" de o luna si ceva de zile, inculpatul ML a intrebat-o daca “a fost pe treaba" - adica daca a practicat prostitutia-la care martora i-a raspuns ca da, insa nu a fost platita de PA asa cum i-a promis. In seara aceleasi zile, martora s-a deplasat impreuna cu inculpatul ML la propunerea acestuia la o garsoniera de pe str. Somesului, unde au intretinut relatii sexuale.
   In cursul zilei urmatoare inculpatul ML s-a intalnit din nou cu TIE la acelasi local din zona pietei Decebal, unde au purtat mai multe discutii, ocazie cu care inculpatul i-a facut propunerea de a practica prostitutia pentru el cu clienti gasiti de el, si ca daca va accepta ea va face incasarea banilor de la clienti, nu el si ca din acei bani ea ii va da inculpatului cat va crede de cuviinta, nu cum a procedat PA, propunere cu care TIE a fost de acord.
   4) Incepand chiar din ziua urmatoare recrutarii, in cursul lunii ianuarie 2010, inculpatul ML, a indemnat-o pe TIE la practicarea prostitutiei si i-a inlesnit acest lucru, gasindu-i clienti cu care sa intretina relatii sexuale, si a transportat-o  in acest scop in diferite locatii de pe raza judetului Bistrita-Nasaud, tragand foloase de pe urma practicarii prostitutiei de catre aceasta.
   Astfel, in jurul datei de 21 ianuarie 2010, inculpatul ML i-a telefonat lui TIE chemandu-o la fast - food-ul Cassy unde el deja o adusese pe partea vatamata minora AIG. Dupa ce inculpatul a dat mai multe telefoane, in jurul orelor 15:00 le-a spus partii vatamate minore si lui TIE ca “au de mers pana intr-un loc" - fetele intelegand ca pentru a intretine relatii sexuale - si apoi le-a transportat cu autoturismul Skoda Octavia condus de un sofer neidentificat pana in satul Dumitra, la cabana lui OI.
   Ajunsi aici, s-au intalnit cu acesta, cu un prieten de-al lui -politistul L-, dar si cu inc. PA care o adusese aici, transportandu-o cu masina, pe minora PP, iar la scurt timp dupa aceea in vila a mai venit un tanar despre care se spunea ca este din Sibiu. In timp ce PP a intretinut relatii sexuale cu acesta, partea vatamata minora a intretinut relatii sexuale cu numitul L, OI platindu-le fiecaruia dintre inculpati cate 500 lei pe care ei si i-au insusit.
   Inainte de a pleca TIE a intrat pentru un timp impreuna cu OI, in una din camerele de la firma patronata de acesta. Inculpatul ML le-a readus pe partea vatamata minora si pe martora in mun. Bistrita, mergand la restaurantul Traianus, unde la solicitarea inculpatului TIE a acceptat sa o lase pe minora sa doarma la ea cateva nopti.
   Intr-o alta zi TIE s-a deplasat, cu un taxi, la solicitarea inculpatului, la motelul Traianus pentru a intretine relatii sexuale cu un barbat pe nume Iuliu gasit de inculpat la fast-food-ul Cassy, din b-dul Decebal, de la care potrivit declaratiei martorei, a incasat anticipat suma de 400 lei. Dupa ce au ajuns la Traianus, numitul I a inchiriat o camera si a comandat bauturi alcoolice. Dupa un timp inculpatul i-a telefonat martorei indemnandu-o sa inceapa odata sa intretina relatii sexuale cu clientul respectiv insa datorita consumului de alcool Iulius nu a mai putut intretine raporturi sexuale.
   5 In ziua de 14 februarie 2010, in timp ce partea vatamata ARI (nascuta la 12.03.1992) se afla impreuna cu prietena sa SSA la localul "Lordinu" de pe Calea Moldovei din Bistrita, in local au intrat inculpatul ML insotit de un tanar care s-a recomandat cu numele de "C" si de partea vatamata AIG.
   Dupa un timp acestia au intrat in discutii iar la un moment dat inculpatul le-a spus martorei SS si partii vatamate AR ca el cunoaste doi italieni care sunt singuri si ar dori o companie feminina, mai ales ca era ziua indragostitilor si care ar fi dispusi sa plateasca suma de 2000 Euro.
   Propunerea inculpatului a cazut deoarece martora SA a spus ca nu este de acord sa se intalneasca cu italienii pentru ca este prea tarziu, astfel ca a fost transportata de un prieten de-al inculpatului pana la locuinta sa din oras, in schimb, partea vatamata a plecat impreuna cu inculpatul, cu minora AIG si cu numitul "C" care conducea masina, pana la localul "Caprioara" din Saratel, unde ar fi trebuit sa vina, potrivit afirmatiilor inculpatului, acei italieni. 
   Dupa un timp, inculpatul a chemat-o pe partea vatamata AR sa iasa putin afara din local si apoi i-a propus sa urce cu el in masina, ceea ce fata a si facut. Inculpatul a urcat la volan, a pornit autoturismul si s-a deplasat pe DN 17 in directia Herina iar cand a ajuns in Dealul Herinei, a parcat pe un drum lateral. Dupa ce a inculpatul a oprit, la cererea acestuia, partea vatamata a intretinut cu el in autoturism un raport sexual normal, dupa care pe acelasi drum public, cu autoturismul condus de inculpat, s-au reintors la localul "Caprioara" la masa la care se aflau minora AI si soferul" C" iar de aici au revenit  cu totii in oras cu acelasi autoturism.
           Dupa trei zile partea vatamata,care ii daduse inculpatului numarul sau de telefon, a fost contactata de acesta si s-a intalnit cu el la localul non-stop" Cassy" de pe Bulevardul Decebal, unde au purtat discutii, iar la un moment dat inculpatul i-a propus partii vatamate sa accepte sa se intalneasca cu un prieten de-al sau pe nume "I" din Dumitra cu care "sa se comporte frumos"- adica sa intretina relatii sexuale- urmand sa fie platita cu o suma cuprinsa intre 500 si 1000 lei, la care partea vat. i-a raspuns ca se mai gandeste. In seara zilei de 21 februarie 2010 inculpatul i-a telefonat partii vatamate AR cerandu-i sa se intalneasca, ocazie cu care i-a spus ca a vorbit la telefon cu "I" si acum ar fi momentul de a merge la acesta-scopul fiind deja cunoscut - la care minora i-a raspuns ca accepta.
       Astfel, partea vatamata minora a urcat in autoturismul inculpatului marca Skoda Oktavia cu nr. de inmatriculare de Irlanda cu care a fost transportata pana in loc. Dumitra la locuinta lui OI unde partea vatamata a intretinut cu acesta un rapot sexual normal iar dupa ce au terminat, acesta i-a dat fetei suma de 500 lei, spunandu-i ca acestia sunt banii ei. Dupa ce au plecat din Dumitra spre Bistrita cu acelasi autoturism, inculpatul a intrebat-o pe partea vatamata cati bani a primit de la OI si in momentul in care fata i-a indicat suma, inculpatul i-a cerut sa-i dea lui imprumut suma de 100 lei, ceea ce partea vatamata a si facut.
          Dupa cateva zile, inculpatul i-a facut cunostinta partii vatamate cu un prieten de-al sau cu numele sau porecla de "Bila" cu care i-a propus sa intretina relatii sexuale( folosind expresia"este dornic si are bani"), propunere pe care partea vatamata a acceptat-o. Dupa ce inculpatul a purtat o discutie "in particular"cu Bila, i-a spus fetei ca acesta o sa o plateasca direct pentru serviciile ce i le va presta cu o suma intre 100 si 200 lei.
   S-au deplasat cu totii la o garsoniera  de pe strada Somesului, iar dupa ce inculpatul a plecat, partea vatamata minora a intretinut cu acel barbat un raport sexual normal iar in momentul in care i-a cerut banii pentru ca asa i-a spus inculpatul, el i-a raspuns ca o s-o sune ulterior sa-i dea banii pentru ca momentan nu are bani, insa Bila nu i-a mai dat partii vatamate vreo suma de bani. 
         6) In seara zilei de 14 februarie 2010 inculpatul ML a condus pe drumul public DN 17 autoturismul marca Skoda Octavia care ii apartinea fara sa posede permis de conducere auto, in conditiile descrise la pct. II.5).
   In cursul zilei de 14 aprilie 2010 inculpatul ML a condus pe drumul public acelasi autoturism din satul Ragla pana in municipiul Bistrita, cu toate ca nu poseda permis de conducere auto, fiind depistat in trafic cu ocazia punerii in executare a mandatului de aducere emis de procuror in prezentul dosar, epuizandu-se astfel infractiunea continuata de conducere fara permis savarsita de inculpat.
   III.1.) Intr-o zi de la sfarsitul lunii noiembrie - inceputul lunii decembrie 2009 inculpatul PA s-a intalnit intamplator cu TIE in zona garii din Bistrita, ocazie cu care inculpatul a invitat-o la restaurantul “Casa Somesana". Aici, inculpatul a intrebat-o pe martora daca lucreaza si cum aceasta i-a raspuns ca nu, i-a propus sa accepte sa intretina relatii sexuale cu clienti gasiti de el, contracost, propunere la care martora nu i-a dat  pe loc nici un raspuns.
    In cursul lunii decembrie 2009 TIE a fost contactata telefonic de catre inculpatul PA, care i-a solicitat sa se intalneasca, inculpatul deplasandu-se in zona strazii Livezi din apropierea centurii orasului, cu autoturismul sau marca BMW pe care-l conducea. Inculpatul i-a precizat ca daca accepta sa practice prostitutia in favoarea lui, 70% din banii obtinuti de la clientul gasit de el ii vor ramane ei iar 30% ii vor reveni lui, propunerea inculpatului fiind acceptata.
   2) Dupa ce inculpatul PA a realizat recrutarea martorei TIE a intrebat-o daca nu are vreo prietena care sa fie dispusa sa faca acelasi lucru ca si ea, deoarece acolo unde intentioneaza el s-o duca, se afla mai multi italieni, la care aceasta i-a raspuns ca o stie pe o fata cu numele de P, referindu-se la FP - ce lucra ca ospatar la un local din Bistrita - care ar fi dispusa sa intretina relatii sexuale contracost.
   La cererea inculpatului, aceasta i-a telefonat lui FP, care, dupa ce a luat la cunostinta despre ce era vorba i-a raspuns ca accepta sa mearga impreuna sa se intalneasca cu acei italieni. Inculpatul a luat-o pe TIE in autoturismul sau, in care se afla si minora PP si s-au deplasat in zona blocului "Lama", iar de aici le-a transportat in localitatea Dumitra la vila lui OI. Dupa ce au facut cunostinta cu cei trei barbati - dintre care unul era italian in varsta de cca 41 ani pe nume M si vorbea limba romana - fiecare dintre cele trei fete au mers "pe camera" cu ei, insa potrivit declaratiei sale, TIE nu a intretinut relatii sexuale cu italianul M zis "M" cu care a mers pe camera ci i-a facut doar masaj in timp ce martorele PP si FP au intretinut fiecare, relatii sexuale cu barbatii cu care au mers in camera.
   Inainte de a pleca, italianul i-a dat martorei suma de 20 Euro spunandu-i ca i-a dat inculpatului banii pentru serviciile prestate de fete. Dupa ce toate cele trei fete s-au reintors in living-ul cabanei, inculpatul s-a retras mai deoparte cu unul dintre barbati, dupa care le-a spus fetelor ca se reintorc in oras. Inculpatul  - care conducea autoturismul sau marca BMW - le-a transportat pe cele trei fete in municipiul Bistrita, mergand la Hotelul "Traianus", fara a le da insa niciun ban, desi anterior plecarii la Dumitra le promisese ca vor primi o anumita suma de bani pentru serviciile sexuale pe care le vor presta.
Intr-o zi din cursul lunii ianuarie 2010, inculpatul PA a cautat-o pe TIE ca sa-i spuna ca are doi clienti interesati de niste fete cu care sa intretina relatii sexuale. La solicitarea inculpatului TE i-a telefonat lui FP, pentru a o intreba daca este dispusa sa mearga cu ea "pe o treaba buna", adica sa se prostitueze, aceasta fiind de acord. Ca urmare, inculpatul a preluat-o alaturi de TIE, transportandu-le pana la pensiunea de la intrarea in comuna Livezile, unde, cand au ajuns s-au intalnit cu doi barbati, unul dintre ei fiind numitul OI, iar celalalt fiind numitul "L" din Dumitra.
       Apoi, fiecare dintre cele doua femei au mers "pe camera" cu cate unul din cei doi barbati cu care au intretinut relatii sexuale normale, iar la final numitul OI i-a dat fiecareia dintre ele suma de cate 200 lei. Dupa aceea, inculpatul PA - care primise de la acelasi OI o suma de bani ce nu a putut fi stabilita - le-a transportat pe cele doua martore cu autoturismul sau marca BMW, pe care l-a condus pe DN 17 din localitatea Livezile pana in municipiul Bistrita in zona strazii General Grigore Balan, deoarece in acest loc TIE urma sa se intalneasca cu un alt client gasit  de inculpat in acelasi scop.
       Dupa ce TIE si inculpatul au coborat, mergand impreuna la un apartament din scara blocului, inculpatul s-a reintors singur si a pornit cu autoturismul in directia strazii Sucevei pentru a o lasa acasa pe martora FP. Cand au ajuns pe strada Nasaudului, inculpatul a fost oprit pentru control de un echipaj de politie de la "Circulatie", care dupa ce a constatat ca inculpatul a condus autoturismul fara a detine permis de conducere, i-a condus pe inculpat si pe martora la sediul politiei pentru a data declaratie.
       3) In  toamna anului 2009, la sfarsitul lunii octombrie - inceputul lunii noiembrie, inculpatul PA a cunoscut-o pe martora RIN (nascuta la 23.12.1991, pe atunci minora, si care, audiata fiind in faza de urmarire penala, majora fiind, a declarat ca nu intelege sa participe in procesul penal-f.87 vol.II urmarire penala) - prin intermediul numitului COI zis “Buba". Dupa un timp, intr-o zi de la inceputul lunii noiembrie 2009 martora a fost contactata telefonic de catre numitul COI, care a intrebat-o daca are nevoie de bani si cum martora a raspuns ca da, susnumitul i-a replicat ca “are o treaba buna pentru ea", fata intelegand ca i-a gasit un client cu care  urma sa intretina relatii sexuale contracost.
       Cu putin timp inainte de a o contacta pe martora, numitul COI - care se afla in zona Pietei Unirii din Bistrita, impreuna cu inculpatul PA, auzindu-l pe acesta din urma ca vorbea la telefon cu numitul OI din Dumitra si stiind ca inculpatul a mai dus acolo fete in scopul intretinerii de relatii sexuale cu diferiti barbati si a castigarii in acest fel a unor sume de bani, i-a spus inculpatului ca are si el o fata pe care ar vrea s-o duca la cabana lui OI din Dumitra ca sa castige niste bani si l-a intrebat pe inculpat daca sa cheme sau nu fata, la care inculpatul PA i-a raspuns ca o poate chema.
       Imediat dupa aceea, martora s-a intalnit cu numitul COI in zona cofetariei “Magnolia" din Bistrita, loc in care s-a deplasat si inculpatul PA, cu acelasi autoturism marca Renault Scenic, cu care mersese COI. Dupa ce martora a urcat in autoturism, numitul COI i-a spus in prezenta inculpatului ca o sa mearga pana in Dumitra, iar apoi s-au deplasat cu totii pana in zona Pietei Unirii din Bistrita, unde era parcat autoturismul inculpatului PA.
       Inculpatul i-a propus numitului COI sa se deplaseze impreuna, cu autoturismul sau marca BMW pana la Dumitra, insa COI nu a fost de acord, astfel ca au stabilit sa se deplaseze fiecare cu autoturismul lui. Numitul Cocos Ovidiu Ioan a transportat-o cu autoturismul sau pe martora, pana in locul numit “Dealul Dumitrei", unde a oprit si inculpatul PA.
       Acesta din urma i-a spus lui COI ca fata trebuie sa treaca in masina lui, deoarece prietenul sau Ionel nu doreste sa primeasca persoane straine, astfel ca RIN a urcat in autoturismul inculpatului PA. Acesta a transportat-o pe martora pe raza localitatii Dumitra pana la cabana lui OI, timp in care numitul COI a mers cu masina sa in spatele autoturismului inculpatului, pana intr-un loc din apropierea vilei lui OI, unde s-a oprit sa astepte.
Inculpatul PA i-a spus martorei ca urmeaza sa intretina relatii sexuale cu un patron care o va plati, apoi a condus-o pe RIN in cabana lui OI, prezentandu-i-o acestuia. Martora a intretinut apoi cu acesta, intr-o camera, un raport sexual normal, timp in care inculpatul PA a asteptat la parterul vilei. Inainte de plecare OI i-a remis martorei suma de 600 lei pentru serviciul sexual prestat, apoi inculpatul s-a deplasat cu martora la autoturismul sau, plecand inspre municipiul Bistrita.
       In timp ce conducea autoturismul, inculpatul a intrebat-o pe martora cati bani a primit de la OI, iar cand a aflat ca a primit 600 lei, i-a cerut martorei sa-i dea lui suma de 300 lei, lucru pe care martora l-a si facut, inculpatul propunandu-i martorei ca pe viitor sa nu mai lucreze pentru COI, ci sa mearga cu clienti gasiti de el pentru a intretine relatii sexuale, pentru ca astfel o sa castige bani mai multi cu inculpatul decat cu numitul COI. Inculpatul a transportat-o pe martora pana in locul numit Dealul Dumitrei, unde aceasta a coborat din autoturismul inculpatului si a urcat in autoturismul numitului COI, care i-a cerut sa-i dea toti banii obtinuti, astfel ca martora i-a dat cei 300 lei pe care-i mai avea. La sosirea in oras, martora a primit de la Cocos Ovidiu Ioan suma de 100 lei.
Dupa o perioada de timp, in a doua parte a lunii noiembrie 2009, inculpatul PA i-a telefonat martorei RIN, cerandu-i sa se intalneasca, propunere cu care martora a fost de acord, astfel ca l-a asteptat pe inculpat in fata cofetariei “Magnolia" din Bistrita. Anterior acestui moment inculpatul o chemase pe minora PP pentru a o transporta in comuna Dumitra la vila lui OI in acelasi scop de a intretine relatii sexuale contracost, sens in care i-a telefonat si martorei RIN.
       Inculpatul a luat-o pe martora in autoturismul sau condus de un sofer pe nume “V", transportandu-le pe cele doua fete la cabana lui OI din Dumitra si spunandu-le pe traseu ca urmeaza sa intretina relatii sexuale cu niste italieni. Cand au ajuns la cabana lui OI, fetele au vazut ca aici se afla acesta si un prieten de-al sau. PP a intretinut relatii sexuale cu OI, iar martora RIN a intretinut relatii sexuale cu prietenul acestuia si inainte de plecare OI i-a dat fiecareia dintre fete cate 500 lei. Dupa ce au plecat spre oras, fiecare martora i-a dat inculpatului, la cererea acestuia, cate 100 lei.
Pe la jumatatea lunii decembrie 2009 inculpatul PA i-a propus martorei RIN, stiind ca aceasta intentioneaza sa isi serbeze majoratul la data de 23 decembrie, sa intretina relatii sexuale cu patronul unui service auto din oras, pe nume FR, urmand ca pentru acest serviciu, inculpatul sa-i plateasca fetei, din banii incasati de la client, cheltuielile cu “cheful" pe care urma sa-l organizeze. Inculpatul s-a deplasat impreuna cu martora la hotelul “Minerva" , unde a intretinut relatii sexuale cu numitul FR, fara sa primeasca nicio suma de bani de la acesta si nici de la inculpat, asa cum ii promisese.
4.) Intr-o seara din cursul lunii ianuarie 2010, dupa ce inculpatul PA il luase ca sofer pe martorul OFA, a preluat-o pe minora PP din fata restaurantului “Flamingo" si a transportat-o alaturi de inca o fata pana in fata unui bloc de pe strada Avram Iancu din cartierul Stefan cel Mare. Aici, dupa ce inculpatul a sunat la telefon, au coborat 2 barbati dintre care unul i-a dat inculpatului suma de 150 lei atragandu-i atentia ca “daca fetele nu fac treaba buna" vor avea probleme, dupa care martora minora si cealalta fata au mers cu cei doi la un apartament din bloc, unde PP a intretinut relatii sexuale cu un barbat, iar cealalta fata cu celalalt barbat, imprejurare pe care martora i-a relatat-o martorului OFA cand s-au reintalnit.
   Dupa cca 4 zile, tot in cursul lunii ianuarie 2010 inculpatul PA i-a telefonat minorei PP - care se afla intr-un sat de pe Valea Bargaului - si i-a cerut sa vina in Bistrita pentru ca i-a gasit client cu care sa intretina relatii sexuale, folosind expresia" hai ca avem treaba". Intrucat minora i-a raspuns ca nu are cu ce sa se deplaseze la Bistrita, inculpatul i-a spus ca merge el cu masina dupa ea sa o aduca in oras. Astfel, cu autoturismul condus de martorul OFA, inculpatul a preluat-o pe minora si a transportat-o pana in municipiul Bistrita, pe drum spunandu-i ca are doi clienti - doi italieni - care doresc fete. Inculpatul i-a reprosat minorei ca din cauza ca ea a plecat pe Valea Bargaului el a pierdut 100 de euro si reprosandu-i ca a fugit de el, a devenit violent. Minora i-a promis ca toti banii pe care o sa-i “produca" in acea seara, o sa i-i dea lui.
    Dupa ce au ajuns in municipiul Bistrita, inculpatul si minora s-au deplasat la un local din zona centrala a orasului, unde erau asteptati, intalnindu-se cu doi italieni, din care unul vorbea limba romana, care i-a spus ca ofera cate 50 Euro pentru cate o fata care merge cu ei, subintelegandu-se ca pentru a intretine relatii sexuale.  Potrivit declaratiei minorei, inculpatul a primit de la italian suma de 150 Euro, pentru a le oferi italienilor 3 fete, in timp ce martorul Ometita Florin Andrei a aratat ca a vazut cand inculpatul a primit 50 de euro. Inculpatul PA a dat telefoane unor fete dar pentru ca nu era disponibila niciuna, a plecat sa caute doua fete.
    PP a spus ca ea merge  cu cei 2 italieni, urmand sa primeasca 50 Euro si astfel s-a deplasat cu ei la motelul “Decebal", unde a intretinut cu unul dintre ei relatii sexuale normale, fara a primi in schimb nicio suma de bani, nici de la italieni si nici de la inculpat.
         5.) In primavara anului 2008 inculpatul PA a cunoscut-o in municipiul Bistrita pe minora MAM (nascuta la 3.09.1994), care era prietena cu martora TB - o cunostinta de-a numitului Burduhos Ionut - care, in cateva randuri i-a condus masina inculpatului. Cu ocazia discutiilor purtate, cele doua fete le-au povestit inculpatului PA si fostului sau sofer ca sunt eleve in clasa a VII-a si au varsta de 14 ani. Dupa o perioada de cateva zile, inculpatul s-a intalnit la un local din oras cu minora, pe care a condus-o la o garsoniera situata pe strada Codrisor, cu intentia de a intretine cu ea relatii sexuale. Potrivit declaratiei inculpatului, in momentul in care fata i-a spus ca este virgina, a renuntat la intentia de a mai intretine cu ea relatii sexuale. Dupa o perioada de timp, inculpatul s-a deplasat impreuna cu minora MAM pe raza localitatii Saratel la lacul cu apa sarata, unde se afla si cateva casute ce pot fi inchiriate. Inculpatul a cumparat bauturi alcoolice din care a consumat si i-a dat si minorei sa consume, dupa un timp imbatandu-se amandoi si adormind astfel ca nici de aceasta data inculpatul nu a intretinut relatii sexuale cu minora.
Intr-o zi din vara anului 2008 minora MAM s-a intalnit din nou cu inculpatul, care venise cu autoturismul sau condus de numitul BI, zis “IS", invitand-o sa se deplaseze undeva in afara orasului, propunere cu care minora a fost de acord. Astfel, inculpatul si minora s-au deplasat cu autoturismul condus de numitul BI pe DN 17 in directia Saratel - localitate pe raza careia se afla motelul “Caprioara" insa cand au ajuns in locul numit “Groapa Saratii" au intrat pe un drum lateral in stanga, spre calea ferata. Dupa ce a oprit autoturismul in acel loc, inculpatul a intretinut cu minora, cu acordul acesteia un raport sexual normal, desi stia ca nu are implinita varsta de 15 ani.
    6.) In perioada octombrie 2009 - 14 aprilie 2010 inculpatul PA a condus in mai multe randuri pe drumurile publice, in baza aceleasi rezolutii infractionale, autoturismul marca BMV pe care il detinea, cu toate ca nu poseda permis de conducere auto, in imprejurarile descrise la punctele I, II.4 si III din rechizitoriu. In cursul zilei de 14 aprilie 2010, in jurul amiezii, inculpatul PA a fost depistat in timp ce conducea pe drumul public din municipiul Bistrita, pe ruta strada Libertatii-strada Independentei autoturismul marca Renault Safrane, de culoare gri, cu nr. de inmatriculare BH 7109 BM, apartinand (declarativ) numitului CEF, epuizandu-se astfel infractiunea continuata de conducere fara permis savarsita de inculpat.
       7) Apoi, in ziua de 3 februarie 2009, in jurul orelor 13, inculpatul PA s-a deplasat pe mai multe drumuri publice de pe raza municipiului Bistrita cu autoturismul sau marca BMW cu numarul de inmatriculare N-615-U, pe care il conducea cu toate ca nu detinea permis de conducere auto pentru nici o categorie de autovehicule, iar cand a ajuns pe strada Drumul Cetatii a fost oprit de un echipaj de politie de la politia rutiera din cadrul Politiei Municipiului Bistrita. Cu aceasta ocazie, inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca nu a consumat bauturi alcoolice. In urma verificarilor efectuate de organele de politie s-a descoperit faptul ca inculpatul nu detinea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
IV.1) In cursul zilei de 21 august 2009, in jurul amiezii, inculpatul MLs e deplasa ca pasager cu autoturismul marca Skoda Octavia de culoare argintie, avand numarul de inmatriculare 99D 483, condus de  un cunoscut de-al sau pe strada Artarilor din municipiul Bistrita, in spatele autoturismului marca VW Golf condus de partea vatamata DE. Cand partea vatamata a ajuns la intersectia cu strada Cuza Voda a oprit pentru a respecta semnul de circulatie “cedeaza trecerea", semnalizand totodata intentia de a vira la stanga spre calea ferata, pe strada Cuza Voda.
       Datorita faptului ca traficul pe strada Cuza Voda era intens, partea vatamata DE a fost nevoita sa stationeze mai mult timp pana sa se poata inscrie in circulatie pe strada Cuza Voda, iar imediat dupa ce a reusit sa vireze spre calea ferata, a fost urmat de autoturismul in care se afla inculpatul, care s-a si inscris in depasirea autoturismului partii vatamate. In momentul in care autoturismul marca Skoda Octavia se afla in pozitie paralela cu autoturismul partii vatamate, inculpatul ML - aflat pe bancheta din stanga-fata a autoturismului Skoda Octavia (al carui volan este pe partea dreapta) a injurat-o pe partea vatamata.
       Imediat dupa aceea, autoturismul marca Skoda a realizat depasirea autoturismului partii vatamate si in zona caii ferate a oprit in fata acesteia, blocandu-i astfel deplasarea. Imediat dupa aceea inculpatul a coborat din autoturismul Skoda Octavia, s-a deplasat la autoturismul condus de partea vatamata Dreptate Eugen si fara nici o explicatie i-a aplicat acesteia - prin geamul intredeschis - o lovitura cu pumnul in zona urechii stangi, dupa care s-a reintors la autoturismul din care coborase si si-au reluat deplasarea spre strada Zefirului.
       Pe acest traseu partea vatamata a urmarit autoturismul in care se afla inculpatul  si i-a notat numarul de inmatriculare (99D 483) pe care l-a indicat organelor de politie, cu ocazia audierii recunoscandu-l pe inculpat ca fiind autorul agresiunii exercitate asupra sa in ziua de 21 august 2009.
In urma agresiunii partea vatamata DE a suferit leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare un numar de 11-12 zile de ingrijiri medicale. Partea vatamata a depus plangere prealabila, inregistrata la data de 20.10.2009 la Politia municipiului Bistrita sub nr. 1140/20.10.2009, solicitand tragerea la raspundere penala a inculpatului si s-a constituit parte civila cu suma de 2000 Euro.
2) In dupa-amiaza zilei de 2 ianuarie 2010, in jurul orelor 15:30 partea vatamata IT - care este ofiter de politie in cadrul I.P.J Bistrita-Nasaud - se afla in fata blocului in care locuieste, din Piata Morii, municipiul Bistrita, purtand discutii cu vecinii sai TDD si FB. Dupa ce s-au despartit, partea vatamata s-a indreptat spre scara blocului, moment in care a observat in zona pasajului ce da spre vechea capela un tanar care se urina pe spatiul public, in interiorul pasajului.
       Considerand ca este necesar sa ia atitudine fata de comportamentul antisocial al acelui tanar, inculpatul PGI zis “I" si pe care nu-l cunostea - partea vatamata s-a apropiat de acesta, si-a declinat identitatea si calitatea, fara a-i arata insa legitimatia de serviciu, atragandu-i atentia ca savarseste o contraventie. Intrucat PGI nu a manifestat niciun fel de reactie, partea vatamata Ivan Toma s-a apropiat de el si l-a prins cu mana de haina din zona umarului, ocazie cu care nu l-a lovit ci doar l-a scuturat de haina.
       Atunci inculpatul a plecat din acel loc prin interiorul gangului, iar partea vatamata s-a indreptat in aceeasi directie, intentionand sa iasa din acel gang, dupa care a strigat numele de “L" iar la scurt timp dupa aceea si-a facut aparitia in gang inculpatul ML zis “Tupeu" care i-a aplicat partii vatamate o lovitura cu piciorul in zona toracelui si una cu pumnul in zona capului, in urma carora partea vatamata a cazut la pamant.
       Dupa ce partea vatamata a cazut, inculpatii i-au aplicat in continuare lovituri cu pumnii si picioarele atat in zona corpului cat si a picioarelor, lovituri de care partea vatamata incerca sa se apere cum putea. Actiunea agresiva a celor doi frati a fost vazuta de la balconul locuintei de catre martora TM, motiv pentru care martora a coborat de indata in fata blocului unde stia ca ar trebui sa se afle sotul ei, cu intentia de a o ajuta pe partea vatamata. La randul sau, martorul TDD, care dupa ce s-a despartit de partea vatamata a ocolit blocul fara sa intre prin gangul respectiv pentru a merge la scara blocului in care locuia, cand a ajuns in dreptul gangului a observat-o pe partea vatamata Ivan Toma cazuta pe trotuarul din fata gangului, timp in care inculpatii ii aplicau lovituri cu picioarele in zona capului si a corpului. Vazand acestea, martorul a strigat catre agresori sa o lase in pace pe partea vatamata. In acel moment cei doi agresori s-au oprit si, injurand, s-au indreptat spre magazinul “Flora". Cand partea vatamata s-a ridicat de pe trotuar, martorii au vazut ca prezenta urme de lovire in zona fetei, precum si urme de sange pe haina de trening cu care era imbracata.
In urma loviturilor ce i-au fost aplicate de catre inculpatul ML si fratele sau, inculpatul PGI partea vatamata IT a suferit mai multe leziuni corporale - descrise in certificatul medico-legal nr. 10/I/a/5 din 4.01.2010, emis de Serviciul Judetean de Medicina Legala - care au necesitat pentru vindecare un numar de 26-28 zile de ingrijiri medicale. Partea vatamata a depus plangere prealabila la Politia municipiului Bistrita la data de 4.01.2010, solicitand tragerea la raspundere penala a celor doi agresori si s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 20.000 lei reprezentand daune morale ca urmare a leziunilor pe care le-a suferit.
     3) In dupa-amiaza zilei de 8 martie 2010 inculpatul ML s-a deplasat la barul “Euro-Taxi" din Bistrita, situat in apropierea garii, unde se afla partea vatamata TIE impreuna cu martorul BF zis Feri si alti clienti.
            La un moment dat unul dintre clienti a mers la masa partii vatamate si i-a spus sa iasa afara pentru ca inculpatul vrea sa discute cu ea dar aceasta a refuzat si s-a dus la martor, care era langa un prieten de-al lui ce juca la aparatele electronice, intrebandu-l daca nu vrea sa plece din local, timp in care a revenit prietenul inculpatului si l-a chemat pe martor sa iasa afara. La scurt timp dupa ce martorul a iesit din local, partea vatamata a iesit dupa el. Cand a vazut-o, inculpatul s-a apropiat de partea vatamata si a intrebat-o de ce nu ii raspunde la telefon si de ce se tine asa mareata, la care aceasta i-a raspuns ca nu are ce discuta cu el. In acel moment, inculpatul a lovit-o pe partea vatamata cu ambele palme peste fata si urechi, provocandu-i dureri de cap fapt ce a determinat-o sa-i spuna ca pentru faptul ca a lovit-o o sa plateasca, dupa care  a plecat singura acasa.
      In ziua urmatoare, partea vatamata s-a prezentat la SML Bistrita-Nasaud unde i-a fost eliberat un certificat medico-legal prin care i s-au acordat 1-2 zile de ingrijiri medicale. Dupa ce i-a fost eliberat certificatul medico-legal,partea vatamata a depus la Politia mun. Bistrita plangere penala impotriva inculpatului MLzis "Tupeu" pentru savarsirea  infractiunii de lovire, plangere pe care si-a mentinut-o, constituindu-se parte civila in cauza cu suma de 500 euro.
4). In dupa-amiaza zilei de 8 martie 2010, inculpatul ML impreuna cu fratele sau PGI si alti cunoscuti de-ai lor - barbati si femei - se aflau la barul “Euro-Taxi" din Bistrita, situat in apropierea garii. La acest bar s-a  deplasat partea vatamata SS si cativa colegi de-ai sai de munca de la SC “Imobil Dan", cu intentia de a se distra de ziua de 8 martie. Dupa ce s-au asezat cu totii la o masa au inceput sa consume bauturi alcoolice, iar la un moment dat persoanele vatamate BI si CD s-au ridicat de la masa si au inceput sa danseze pe muzica din local, unul dintre ei avand in mana un levier sau o bucata de fier cu aceasta forma, fara sa manifeste o atitudine agresiva fata de cineva. Apoi martorul BI s-a dus la baie.
       In aceste momente inculpatul ML s-a ridicat de la masa si a mers la CD, iar dupa ce l-a intrebat pe acesta “ma voi sunteti smecheri?" i-a aplicat o lovitura cu pumnul in zona urechii stangi. Dupa ce a fost lovit, martorul a iesit din local pentru a telefona la “112" si a chema politia. Cand s-a reintors de la toaleta in local, martorul BI, fara sa stie ce s-a intamplat, a reinceput sa danseze. Enervandu-se pe BI, inculpatul ML- care anterior ii solicitase barmanei NA sa-i intocmeasca nota de plata - i-a aplicat o lovitura cu pumnul in fata in zona tamplei stangi, in urma careia BI a cazut jos lovindu-se cu capul de calorifer.
       Vazand ca inculpatul l-a agresat pe colegul sau BI, persoana vatamata HM s-a indreptat spre inculpat, insa acesta l-a impins pe HI incat a cazut jos. Tot atunci, partea vatamata SS, vazand ca BI nu se ridica din locul in care cazuse si era plin de sange pe cap,s-a indreptat in directia acestuia, moment in care a fost lovit de catre inculpatul ML cu pumnul in fata in zona ochiului drept, lovitura in urma careia partea vatamata a cazut jos in local, pierzandu-si cunostinta.
Ca urmare a scandalului creat, barmana a apasat butonul - panica - prin care solicita interventia firmei de paza cu care localul avea contract. Ca urmare a scandalului provocat de inculpat, in bar s-a produs o invalmaseala, astfel ca toti ceilalti consumatori ce se aflasera in local s-au ridicat de la mese si au plecat, indignati de cele petrecute. Ca urmare a solicitarilor ce i-au fost adresate atat de catre barmana cat si de catre fratele sau PGI si de teama de a nu fi prins de organele de politie, inculpatul ML a parasit localul. Dupa ce inculpatul a fugit din zona in care provocase scandalul, la fata locului a venit un echipaj de la formatiunea de ordine publica a municipiului Bistrita, precum si ambulanta solicitata sa intervina in ajutorul lui BI care sangera abundent in zona capului.
Dintre cei loviti de inculpat doar partea vatamata SS s-a prezentat la medicul legist care, pentru leziunile ce le suferise i-a acordat un numar de 4 zile de ingrijiri medicale.
       Avandu-se in vedere probele administrate in cauza, instanta a apreciat ca inculpatii se fac vinovati de comiterea faptelor retinute in actul de sesizare, astfel ca vor fi condamnati: inculpatul ML la pedepsele de: 2 ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art.64 lit.a-b Cod penal pe timp de 2 ani pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor prev. de art.198 al.1 Cod penal cu aplic.art.320/1 Cod penal si art.37 lit.b Cod penal (pct.I.1 din rechizitoriu); 2 ani si 3 luni inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art.64 lit.a-b Cod penal pe o durata de 2 ani, pentru savarsirea infractiunii de trafic de persoane prev. de art.13 al.1 din Legea nr.678/2001, cu aplic.41 al.2 Cod penal, art.20 al.2 din Legea nr.678/2001, art.320/1 Cod penal si art.37 lit.b Cod penal, in dauna partii vatamate AIG; 2 ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art.64 lit.a-b Cod penal pe timp de 2 ani, pentru savarsirea infractiunii de proxenetism prev. de art.329 al.2 Cod penal cu aplic.art.320/1 Cod penal si art.37 lit.b Cod penal (pct.II.3 din rechizitoriu); 1 an si 5 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de proxenetism prev. de art.329 al.1 Cod penal cu aplic.art.320/1 Cod penal si art.37 lit.b Cod penal; 2 ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art.64 lit.a-b Cod penal pe o durata de 2 ani, pentru savarsirea infractiunii de trafic de persoane prev. de art.13 al.1 din Legea nr.678/2001, art.20 al.2 din Legea nr.678/2001, art.320/1 Cod penal si art.37 lit.b Cod penal (pct.II.5 din rechizitoriu); 10 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii prev. de art.86 al.1 din O.U.G nr.195/2002 cu aplic.art.41 al.2 Cod penal, art.320/1 Cod penal si art.37 lit.b Cod penal (pct.II.6 din rechizitoriu); 2 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente prev. de art.180 al.2 Cod penal, cu aplic.art.320/1 Cod penal si art.37 lit.b Cod penal (pct.IV.1 din rechizitoriu); 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala prev. de art.181 al.1 Cod penal, cu aplic.art.320/1 Cod penal si art.37 lit.b Cod penal (pct.IV.2 din rechizitoriu); 2 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente prev. de art.180 al.2 Cod penal, cu aplic.art.320/1 Cod penal si art.37 lit.b Cod penal (pct.IV.3 din rechizitoriu); 2 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente prev. de art.180 al.2 Cod penal, cu aplic.art.320/1 Cod penal si art.37 lit.b Cod penal (pct.IV.4 din rechizitoriu); 10 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice prev. de art.321 al.1 Cod penal cu aplic.art.320/1 Cod penal si art.37 lit.b Cod penal (pct.IV.4 din rechizitoriu).
       La individualizarea pedepselor aplicate s-au avut in vedere criteriile generale de individualizare prev. de art.72 Cod penal si anume: gradul de pericol social al faptelor, imprejurarile in care acestea au fost comise, limitele speciale de pedeapsa (in cazul infractiunii de lovire sau alte violente prev. de art.180 al.2 Cod penal comisa in dauna partii vatamate TI instanta aplicand un cuantum mai ridicat al pedepsei in considerarea calitatii acestuia de politist-chiar daca nu era in indeplinirea vreunei sarcini de serviciu, insa si-a declinat aceasta calitate, atragand atentia asupra revizuirii conduitei necorespunzatoare a inculpatului PGI, fiind agresat doar din acest motiv), dispozitiile art.20 al.2 din Legea nr.678/2001, dispozitiile art.320/1 Cod penal, persoana inculpatului, care este recidivist postexecutoriu.
       In raport de aceste considerente nu s-au retinut circumstante atenuante, instanta orientandu-se spre minimul special al pedepselor prevazute de lege, astfel cum au fost reduse prin aplicarea dispozitiilor art.20 al.2 din Legea nr.678/2001 si a dispozitiilor art.320/1 Cod penal.
       In baza art.11 pct.2 lit.lit.b rap. la art.10 li
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Infractiuni prevazute in legi si decrete

Vatamare corporala din culpa - Decizie nr. DP262/A/2008 din data de 31.03.2009
Plangere 278 Cpp - Sentinta penala nr. Sp263/2008 din data de 31.03.2009
TRAFIC DE DROGURI - Hotarare nr. 46 din data de 22.04.2015
Trafic interna?ional de droguri de risc - Sentinta penala nr. 9 din data de 22.01.2014
trafic interna?ional de droguri de risc - Sentinta penala nr. 9 din data de 22.01.2014
trafic interna?ional de droguri de risc - Hotarare nr. 9 din data de 22.01.2014
Evaziune fiscala. Folosirea cu rea credinta a bunurilor societatii in interesul propriu al administratorului - Sentinta penala nr. 47 din data de 31.12.2013
Trafic de persoane. Schimbarea incadrarii juridice. Inlaturare agravanta - Sentinta penala nr. 17 din data de 31.12.2013
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoana care are o inhibatie alcoolica peste 0,8g/l alcool pur in sange. Corecta apreciere a probelor privind determinarea valorii alcoolemiei . - Decizie nr. 70 din data de 23.02.2011
Evaziune fiscala ; Fals intelectual la legea contabilitatii ; Fals in inscrisuri sub semnatura privata ; Spalare de bani ; - Sentinta penala nr. 171 din data de 22.10.2008
Trafic de persoane . Schimbarea incadrarii juridice din forma simpla in forma continuata a infractiunii [legea 678 / 2001 ] - Sentinta penala nr. 40 din data de 19.02.2010
Reproducerea neautorizata pe sisteme de calcul a programelor de calculator piratate .Suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere .Obligarea inculpatului la plata contravalorii drepturilor de autor - Sentinta penala nr. 166 din data de 08.09.2010
Plangere impotriva rezolutiei / ordonantei procurorului de netrimitere in judecata .Inexistenta faptei de reproducere fara drept a unui model industrial [ legea 129/1992 ] - Sentinta penala nr. 180 din data de 28.10.2009
Executare lucrari de construire fara autorizatie Suplimentarea probatoriului .Trimiterea cauzei la procuror in vederea inceperii urmaririi penale - Decizie nr. 169 din data de 10.05.2010
Repunerea inculpatului in termenul de apel Desfiintarea in apel a hotararii si trimiterea cauzei spre rejudecare pentru nelegala citare a inculpatului - Decizie nr. 237 din data de 27.09.2010
Contestatie la executare [art 461 cpp] Inadmisibilitatea invocarii viciilor de procedura pe calea contestatiei la executare .Respingerea in recurs, a contestatiei la executare - Decizie nr. 181 din data de 17.05.2010
Trafic de droguri [ legea nr 143 / 2000 ] . Gradul de pericol social al faptei luat in considerare la individualizarea judiciara a pedepsei - Sentinta penala nr. 108 din data de 14.05.2010
Infractiunea de conducere autovehicul neinmatriculat si infractiunea de conducere a unui autovehicul cu numere false de inmatriculare . Concurs de infractiuni - Decizie nr. 155 din data de 21.05.2010
Taiere fara drept de arbori din fondul forestier si furt. Incadrare juridica in functie de R.I.L. 12 / 2008. Individualizarea pedepsei si latura civila - Decizie nr. 14 din data de 21.01.2010
Comert electronic . Legea 365/2002. Individualizare pedeapsa. - Decizie nr. 22 din data de 01.02.2010