InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Tribunalul Prahova

Legea 678/2001

(Sentinta penala nr. 4 din data de 19.01.2012 pronuntata de Tribunalul Prahova)

Domeniu Procedura civila si penala (cai de atac, competente etc.) | Dosare Tribunalul Prahova | Jurisprudenta Tribunalul Prahova

     Sentinta penala nr. 4
     Data :19.01.2012
     Autor: Trandafirescu Zinica
     Domeniu asociat:  Legea 678/2001
     
     
     
     
     
     Prin rechizitoriul nr142/D/P/2011 al DIICOT - SERVICIUL TERITORIAL PLOIESTI s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:
     - G.F.Y.,pentru savarsirea infractiunilor de initiere a unui grup infractional organizat si trafic de persoane (minori) in forma continuata si in concurs real, fapte prevazute si pedepsite de art. 7 al 1 din Legea 39/2003, art.13 al 1 si 3 teza I din Legea nr.678/2001 cu aplic. art. 41 al 2 C.P. cu aplic. art. 33 lit. a c.p., constand in aceea ca in anul 2011 a initiat si coordonat activitatea unui grup infractional organizat la care au aderat si B. D.C. , N.A.G. , A.M., grupare profilata pe comiterea infractiunii de trafic de minori si in cadrul acestui grup, in anul 2011 , in baza unei rezolutii infractionale unice , a recrutat , transportat si cazat minori ( dintre care C.C. B., R.A.G. , Z. I.S., in vederea exploatarii sexuale sau obligarea la practicarea cersetoriei sau a unor acte de furt activitate ce urma a se desfasura pe teritoriul Romaniei si Spaniei .
     -  G. M. A., pentru savarsirea infractiunilor de aderare la un grup infractional organizat si trafic de persoane (minori) in forma continuata si in concurs real, fapte prevazute si pedepsite de art. 7 al 1 din Legea 39/2003, art.13 al 1 si 3 teza I din Legea nr.678/2001 cu aplic. art. 41 al 2 C.P. cu aplic. art. 33 lit. a c.p., constand in aceea ca : in anul 2011 a aderat la un grup infractional organizat initiat si condus de G. Y., grupare profilata pe comiterea infractiunii de trafic de minori si, in cadrul acestui grup , in anul 2011, in baza unei rezolutii infractionale unice , a recrutat , transportat si cazat minori  ( printre care C.C. B. , R.A.G. , Z. I. S. ) , in vederea exploatarii sexuale sau obligarea la practicarea cersetoriei ori a unor acte de furt , activitate ce urma a se desfasura pe teritoriul Romaniei si Spaniei .
B. D. C., pentru comiterea infractiunilor art. 7 al 1 din Legea 39/2003, art.13 al 1 si 3 teza I din Legea nr.678/2001 cu aplic. art. 41 al 2 C.P. cu aplic. art. 33 lit. a c.p.., constand in aceea ca in anul 2011 a aderat la un grup infractional organizat initiat si coordonat de catre G.A. M. la care au aderat si G. Y. , N. A. G. , grupare profilata pe comiterea infractiunii de trafic de minori si in cadrul acestui grup , in anul 2011 , in baza unei rezolutii infractionale unice , a recrutat, transportat si cazat minori ( dintre care C. C. B.,R.A. G. si Z. I.S. in vederea exploatarii sexuale sau obligarea la practicarea cersetoriei sau a unor acte de furt, activitate ce urma a se desfasura pe teritoriul Romaniei si Spaniei .
N.A. G.,  pentru comiterea infractiunilor art. 7 al 1 din Legea 39/2003 cu aplicarea art 99 si urm Cp , art.13 al 1 si 3 teza I din Legea nr.678/2001 cu aplic. Art 99 si urm  Cp . cu aplicarea  art. 33 lit. a c.p., constand in aceea ca in anul 2011 a aderat la un grup infractional organizat initial si coordonat de catre G. Y. la care au aderat si B. D.C. , G. A. M., grupare profilata pe comiterea infractiunii de trafic de minori si in cadrul acestui grup, in toamna anului 2011 a recrutat si cazat - o pe minora R.A.G. in vederea exploatarii sexuale activitate ce urma a se desfasura pe teritoriul Romaniei si Spaniei .
            Parchetul de pe langa ICCJ SERVICIUL TERITORIAL PLOIESTI a retinut ca inc. G.F.Y.a initiat la Madrid in vara anului 2011grupul infractional organizat si a coordonat activitatea membrilor retelei.
            Rolul inculpatei in cadrul acestei retele a fost subliniat atat de catre doi dintre membrii gruparii, de catre victimele recrutate in vederea exploatarii cat si de convorbirile telefonice interceptate in cauza si redate in procese verbale.
            Astfel, B.D. a declarat:" Precizez ca aceasta activitate a fost planuita in principal de catre G. Y. care a supravegheat recrutarea tinerelor si careia ii spuneam ce facem, Y. fiind cea care ne coordona pe toti", iar N.A. a confirmat la aceasi data: " Dupa ce am fost audiati C. a sunat-o peY instiintand-o despre demersurile politiei, iar dupa ce am iesit de la politie am sunat-o si eu pe ea, comunicandu-i tot ce se intamplase. Am sunat-o pe Y. atat eu cat si .i pentru ca ea ne coordona pe toti, ne-a spus ce sa declaram la politie". Aceasta ultima precizare se refera la activitatea din data de 22.09.2011, data cand la Postul de Politie Bucov se prezentasera o parte din membrii retelei ( G. A., B. D. C. si N. A.) impreuna cu minora R.A. careia intentionau sa-i procure acte de identitate in vederea deplasarii in Spania:
             In conditiile in care o parte din membrii familiei G. locuiau la Madrid, avand ocupatii similare (asa cum rezulta din declaratia inculpatei N. A. G. si din procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate in cauza), G. Y. a hotarat ca activitatea infractionala de constrangere a victimelor  pentru a practica prostitutia sa se desfasoare in acest oras. In acest sens, N.A.G. a declarat la data de 07.11.2011: "in luna septembrie 2011 am aflat de la Y., sotul sau A.i si de la C.i, ca ei cauta tinere, pe care sa le duca in Spania pentru a se prostitua, pentru ei. Au vrut sa faca asta la Madrid pentru ca acolo au ei locurile, in strada,  afland din discutiile cu ei ca acolo se afla parintii Y., precum si alte rude, care au tinere ce se prostitueaza pentru ei la strada".
           Initial, G. Y. a discutat cu sotul sau G.A.M. stabilind linia de urmat, dupa care cei doi in vara aceluiasi an l-au recrutat pe B. D.C., persoana care urma sa gaseasca tinere pe care sa le determine prin orice mijloace sa practice prostitutia in folosul traficantilor.
     Metodele vizate de catre membri grupului erau clasice: folosirea constrangerii pentru determinarea acestora la intretinerea de acte sexuale contra cost cu diversi clienti, ultima varianta presupunand implicarea lui B. D.C. care urma sa le propuna o casatorie ulterioara, motivand necesitatea obtinerii banilor ca utila pentru crearea unei bunastari a "viitoarei familii". In acest sens, victima C. B. a precizat: "Discutia referitoare la plecarea in Spania a fost purtata la inceput cu G. Y., care mi-a propus sa ma duc la furat in Spania..., Pentru ca am refuzat a intervenit C.i, care mi-a propus sa ne casatorim in Spania".
      Similar, B.D.C. a declarat la aceeasi data: " Urma ca acestea sa se prostitueze pe strada iar banii obtinuti de ele sa impartim jumatate sotii G. si eu. Am stabilit pentru a le convinge pe tinere sa mearga cu noi in Spania sa le spunem ca mergem la furat din magazine, iar o data ajunsi la Madrid sa le bagam la strada(...) In cazul in care tinerele ar fi refuzat sa se prostitueze, Y.ar fi recurs la acte agresive pentru a le determina sa se prostitueze". In luna septembrie 2011, la acest grup infractional organizat a aderat si N.A.G., persoana cu atributii in recrutarea tinerelor, urmand ca inculpata sa primeasca acelasi procent de 50% din profitul obtinut in urma exploatarii tinerelor pe care le-ar fi recrutat .
     Membri acestei retele nu au ignorat nici posibilitatea de exploatare a victimelor, prin constrangerea acestora la comiterea de fapte anti sociale (furt si cersetorie), activitati la fel de profitabile, ca si prostitutia, sens in care l-au recrutat pe minorul Z.I.
     Grupul infractional organizat a fost ierarhizat, bine structurat, condus de catre G.Y.F., persoana care avea si atributii de recrutare a tinerelor, precum si de stabilire a "sarcinilor" celorlalti membrii. Sub aspect pecuniar, s-a stabilit ca pentru fiecare persoana recrutata, recrutorul sa primeasca jumatate din profitul obtinut din exploatarea acesteia, iar jumatate sa revina liderului gruparii G.F.Y.. In principal, s-a urmarit, in aceasta faza, recrutarea unor persoane, usor de manevrat, persoane care au fost cazate in locuintele inculpatilor, pentru a fi transportate ulterior in Spania, in vederea exploatarii propriu - zise. Acest aspect rezulta si din declaratia inculpatului B. D. C., data la 07.11.2011: "Urma ca aceasta sa se prostitueze pe strada, iar banii obtinuti de ele, sa-i impartim jumatate sotii G. si eu".
     Infractiunea de trafic de minori s-a realizat, odata cu recrutarea si, ulterior, cazarea primei victime C. B., in varsta de 15 ani la data respectiva, persoana despre care G. Y. s-a interesat in prealabil, avand date ca minora are o situatie familiala aparte, in sensul ca nu era in relatii bune cu parintii.
     Minora  a fost cazata la domiciliul inculpatilor, asa cum s-a intamplat si cu victimele R.A.G. si Z. I. S.
     Partea vatamata C.B.C., datorita circumstantelor personale, a reprezentat, in conceptia inculpatei G.Y., tipul ideal de persoana usor manevrabila.
     Minora corespunde profilului psihosocial al victimei preferate de catre traficantii de persoane, aceasta fiind vulnerabila, atat social ( provine dintr-o familie organizata, cu o structura normala, insa prezinta carente disciplinare , educative, socio-afective si morale, in consecinta cu un sprijin familial redus ca supraveghere) , cat si psihologic, fiind la o varsta cand nu poate sa discearna situatiile de risc si sa prevada intentiile traficantului.
     In luna septembrie 2011, C. B.  si o prietena se aflau intr-un parc din zona de vest a municipiului ., imprejurare in care au fost abordate de catre G. Y. care o cunostea pe persoana ce insotea victima. Inculpata,care era impreuna cu G. A. si cu B.D., s-a interesat de situatia victimei, discutand cu aceasta despre varsta, despre situatia familiala, i-a solicitat numarul de telefon si a asigurat-o ca daca va avea probleme cu parintii  va avea unde locui.
     La insistentele inculpatului B. D.C., C. B. a ramas in noaptea respectiva in apartamentul inculpatilor G.M.A. si G.Y.,unde locuia temporar si B.D. C.. Cu privire la aceasta, victima a precizat:" In ziua respectiva, C., varul lui G.A., a zis ca ii place de mine si a zis sa raman la ei in noaptea respectiva. Am ramas in locuinta unde se aflau G.A.M., C., Y., E.si I. si pentru ca B.C. a zis ca ii place de mine si mie imi placea de el, am intretinut cu acesta relatii sexuale normale. Precizez ca personal i-am spus la data respectiva lui C. ca am 16 ani, dar el a insistat sa intretinem raporturi sexuale."
     In ceea ce o priveste, inculpatul B.D.C. a pregatit terenul, adaptandu-si comportamentul pentru a corespunde nevoilor si aspiratiilor victimei. El a stabilit o relatie pozitiva cu minora, adoptand o atitudine de afectiune, oferind comunicare si intelegere si simuland protectie pentru aceasta.
     Din relatarile minorei, a reiesit faptul ca inculpata G.Y. hotara totul, ce trebuie sa faca fiecare membru al grupului infractional organizat si ea era cea care primea si impartea banii.
     In urmatoarea perioada, minora a fost cazata cateva nopti in locuinta inculpatilor, B.D.C. determinand-o de fiecare data sa intretina raporturi sexuale.
     Aceasta situatie a determinat tensionarea relatiilor dintre C.B. si parintii sai, imprejurare de care au profitat membrii gruparii, oferindu-i minorei posibilitatea de a locui la domiciliul inculpatilor G.Y.si G.A.si, totodata, " posibilitatea de deveni independenta financiar", urmand a se deplasa pentru aceasta in Spania.
     In perioada cat a locuit impreuna cu membrii retelei, timp de aproximativ 3 saptamani, C.C.B. a observat demersurile acestora pentru a-si atinge obiectivele stabilite, respectiv obtinerea facila a unor sume importante de bani prin mijloace ilicite. Minora a observat ca acestia nu aveau locuri de munca, sau surse financiare oneste, obtinand bani din vanzarea unor bunuri sustrase din Spania. G.Y. i-a propus minorei sa obtina bani in acelasi mod, sa plece in Spania pentru a sustrage bunuri si daca" nu merge la furat, merge la prostitutie". Pentru a convinge victima despre oportunitatea de a obtine cu usurinta bani prin aceste mijloace, inculpatul G. A. M. a insistat, relatandu-i victimei ca" ...si Y.se prostituase in Spania si el accepta acest lucru chiar daca era barbatul ei", iar o parte din banii astfel obtinuti ii va reveni minorei.
     Relevanta este depozitia victimei C.B.C. "Precizez ca atunci cand incercau sa ma convinga sa merg cu ei in Spania am amanat aceasta plecare spunandu-le ca nu am buletin, iar Y. mi-a spus ca pot face rost de un alt buletin declarand la politie ca sunt agresata sexual de tata".
     Mama victimei, C. C.  precizat: "In data de 05.09.2011 fiica mea a revenit la domiciliu solicitandu-mi in mod expres buletinul de identitate deoarece mi-a explicat ca doreste sa plece in Spania, unde cineva i-a gasit de lucru".
     In conditiile in care minora rupsese legaturile cu parintii si lipsise foarte mult atat de la locuinta acestora cat si de la cursurile scolare, mama acesteia a anuntat politia, intervenind pentru a clarifica situatia victimei. Dupa ce, C. C. B.a revenit la domiciliul parintilor sai a mai fost cautata de G. Y. sub pretextul restituirii unor articole de imbracaminte imprumutate, dar urmarind, in fapt, determinarea victimei de a-i insoti in Spania ( aspect care rezulta din atitudinea inculpatei care a evoluat de la modalitati prietenoase de adresare, la acte agresive), insa datorita interventiei parintilor victimei, inculpata a renuntat pentru moment.
     Partea vatamata Z.I.pe fondul unei sugestibilitati si a unei naivitati crescute asteptarilor de a castiga bani, de a achizitiona diverse lucruri vestimentare si lucruri care-i lipseau, a fost usor de ademenit de catre sotii G. ce urmareau sa-l determine la comiterea de fapte antisociale.
     Minorul a fost convins sa locuiasca la domiciliul inculpatilor G. Y.a si G. A., urmand sa-i insoteasca in Spania pentru a obtine venituri prin comiterea unor fapte de cersetorie sau furturi din magazine. Initial, inculpatii au avut acceptul parintilor lui Z. I. carora G. A. le-a comunicat ca fiul lor il va insoti in Spania pentru a avea grija de fiul minor al inculpatilor, G. E. In acest sens, martora Z. I. a precizat: ".... Y.a revenit si mi-a spus ca nu il va pune sa cerseasca in Spania il va pune sa aiba grija de copilul ei minor . Pentru acest motiv am revenit asupra deciziei si am fost de acord ca cei doi sa-l ia pe fiul meu in Spania cu ei. " .
     Profitand de discernamantul scazut al victimei, G.A. si G. Y. l-au convins pe Z. I.sa mearga in Spania pentru a fura, iar pentru a nu pierde controlul asupra sa l-au determinat sa locuiasca la domiciliul lor pana la parasirea tarii. In acest context, Z. I. a precizat: " Din vara anului 2011, prin luna iunie, am inceput sa locuiesc mai mult in apartamentul acestora de pe strada G.G. C.. In aceasta perioada A. si Y. mi-au propus sa merg cu ei in Spania pentru a fura din magazine. Cei doi mi-au spus ca din ce fur imi vor da si mie o parte. Datorita faptului ca nu stiam sa fur din magazine i-am explicat lui A. acest lucru, insa el mi-a spus ca pot face rost de bani si daca cersesc."
      Mai declara in continuare partea vatamata-minora ca  "in cursul lunii octombrie Y. mi-a spus ca trebuie sa invat sa fur din magazine intrucat in Spania se fac multi bani din furat." Desi, a recunoscut caracterul ilicit al faptei, lipsa securitatii afectiv-emotionale si materiale din cadrul familiei, a determinat minorul sa caute confortul emotional si material in grupul infractional organizat, ceea ce i-a anulat capacitatea proprie de a decide.
     Intrucat, minorul s-a confruntat cu modele negative de comportament, atat in familie, dar mai ales in apropierea membrilor grupului infractional organizat, si-a insusit aceste tipuri de comportament deviant  si a preluat modele si norme imorale.
     Inainte de plecarea in Spania, Z. I.S. a fost invatat cum sa procedeze pentru a intra in posesia ilegala a unor bunuri: "... in cursul lunii octombrie Y. mi-a spus ca trebuie sa invat sa fur din magazine, intrucat in Spania se fac multi bani din furat. Pentru acest motiv am mers impreuna cu ea in supermarket-ul Kaulfland vest, unde aceasta mi-a aratat ce sa fur de pe rafturi, iar eu am facut acest lucru."
     Tatal minorului, Z. C. referindu-se la aceasta situatie a precizat la data de 07.11.2011: "La inceputul lunii noiembrie 2011, am dat declaratie notariala la domnul notar M. prin care  imi exprimam acordul ca fiul meu sa plece in Spania cu G. A.. Dupa ce am dat aceasta declaratie, fiul meu s-a mutat la G.A. si Y. iar eu am discutat cu cei doi afland de la acestia ca de fapt vroiau  sa-l puna pe fiul meu sa cerseasca si sa fure pentru ei in Spania".
     Dupa ce a constientizat caracterul antisocial al faptelor pentru care fiul sau era pregatit de catre membrii retelei, Z. C. nu a mai fost de acord ca fiul sau sa-i insoteasca in Spania. Cu privire la aceasta martorul a declarat: " Nu am fost de acord cu asta ( n.n. referindu-se la motivul real pentru care fiul sau urma sa paraseasca tara) motiv pentru care m-am certat cu ei. Fiul meu a continuat sa locuiasca la ei fiind batut de mai multe ori, eu fiind tot timpul plecat la munca n-am avut posibilitatea sa supraveghez copilul care era influentat de G. A. si Y.".
         Referitor la partea vatamata R.A. G., parchetul a precizat ca aceasta nu este maturizata afectiv, provine dintr-o familie dezorganizata, situatii care au reprezentat pentru traficantii de persoane, membrii ai grupului infractional organizat, un mediu propice desfasurarii activitatii infractionale. Lipsa unei relatii de comunicare si atasament intre parinte-copil, atitudinea parentala rece, de respingere, insuficienta supraveghere, indrumare si control, au condus la deteriorarea relatiilor minorei cu parintii, ceea ce au determinat-o sa nu mai ceara sfatul si sa nu-si mai impartaseasca problemele si gandurile.
     La momentul actiunii grupului infractional organizat asupra ei, aceasta se afla deja intr-un anturaj nepotrivit, fiind indepartata de familie si avea deja o relatie de concubinaj cu G.C. I., in prezent arestat in alta cauza.
     In cazul acestei victime, inculpatii au actionat in forta pentru a o aduce la domiciliul lor, patrunzand in apartamentul in care aceasta locuia temporar si obligand-o sa-i insoteasca. Astfel, in luna septembrie 2011 N. A. G., G. Y. si B. D. C. s-au deplasat la locuinta unde fusese informata N.G. ca se afla minora si dupa ce sub un pretext oarecare au determinat-o sa le permita accesul in imobil, au constrans-o sa-i insoteasca, motivand ca ar fi platit pentru ea 3000 euro, cumparand-o de la persoana ce o gazduia si ca urmeaza sa se prostitueze pentru ei.
     Minora R.A.G. a declarat la data de 07.11.2011: "la jumatatea lunii septembrie 2011 nu-mi aduc aminte data, stiind ca prietena mea B.C. pleaca la Urziceni, am rugat-o sa-mi dea cheia de la apartamentul sau, pentru a locui acolo impreuna cu prietenul meu G.C.I. "... in momentul imediat urmator, in apartament au intrat trei femei si un barbat, am recunoscut dintre cele trei femei, pe C. persoana care participase la o bataie in Spiru Haret, liceul unde am invatat, cu doi ani in urma. Cei patru mi-au spus ca m-au cumparat cu 3000 euro de la C. si ca trebuie sa-i insotesc pentru ca le apartin si trebuie sa scoata bani cu mine, sens in care trebuia sa merg in Spania si sa ma prostituez pentru ei".
Dupa ce a fost transportata de cei trei inculpati la domiciliul familiei G. A. si Y., victima a fost permanent supravegheata., neavand posibilitatea sa se deplaseze decat insotita de unul din membri gruparii, iar in aceasta perioada inculpatii au "pregatit-o" pentru actele de prostitutie pe care trebuia sa le execute in Spania.
"Pregatirea" s-a realizat atat prin acte de constrangere, cat si prin incercarea ca B.D. C. sa-i creeze convingerea ca are sentimente de afectiune pentru ea. Cu privire la aceasta, victima a precizat: "In apartament am stat aproximativ o saptamana timp in care acestia mi-au interzis sa ies din apartament fiind tot timpul supravegheata de unul din cei patru (n.n. referindu-se la G. Y. G. A., B. D. si N. A.). Acestia mi-au spus ca urmeaza sa plecam impreuna in Spania la Madrid unde eu voi practica prostitutia la strada sau intr-un club daca reuseau sa-mi faca acte de identitate falsa,intrucat eram minora".
     Pentru a putea parasi tara impreuna cu R.A. G., inculpatii au intreprins toate demersurile necesare obtinerii unor acte de identitate reale sau in conditiile in care nu s-ar fi putut a unor acte falsificate.
     Sub supravegherea inculpatilor, minora a contactat-o telefonic pe mama sa, cerandu-i acesteia sa o ajute in obtinerea actelor fara ai oferi vreo motivatie in convorbirea telefonica.
     Ulterior, cand s-au deplasat la politie, insotita de catre inculpati victima a reusit sa discute cateva minute cu mama sa, fara "asistenta" membrilor gruparii, comunicandu-i situatia reala. Fiindu-i teama de un eventual comportament agresiv al inculpatilor mama victimei nu a discutat cu acestia la momentul respectiv, le-a comunicat ca le va dea acordul pentru ca fiica sa sa paraseasca tara, insa imediat ce a avut posibilitatea a instiintat organele de politie despre ce s-a intamplat fiicei sale, solicitand sprijin pentru a o scoate pe fiica sa din sfera de actiune a inculpatilor.
     De altfel, suspiciuni cu privire la situatia victimei au fost create si lucratorilor de la evidenta populatiei din com.B. la data de 22.09.2011, unde inculpatii N. A. G. si B.D.C. au transportat-o pe victima pentru a declara ca nu are acte de identitate, in vederea procurarii unor astfel de acte. Au fost imediat sesizati lucratorii de politie din cadrul Postului de Politie B., care au luat declaratii inculpatilor, sesizand o eventuala comitere a unei infractiuni.
Parchetul a retinut aceasta situatie de fapt pe baza urmatoarelor probatorii administrate in faza de urmarire penala:
- declaratiile victimelor;
- procese-verbale si planse foto intocmite cu ocazia efectuarii de recunoasteri dupa fotografii;
-  procese verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate si inregistrate autorizat in cauza in copie certificata;
- declaratiile martorilor;
- declaratiile inculpatilor;
   In faza de cercetare judecatoreasca au fost audiate partile vatamate C. B., Z. C. si R.A. in prezenta reprezentantilor legali, dar si a aparatorilor din oficiu desemnati de instanta. De asemenea la audierea acestora a participat si reprezentantul Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane. Desi tribunalul a explicat partilor vatamate asistate, posibilitatea constituirii ca parti civile si in consecinta solicitarea unor daune materiale sau morale, acestea au declarat in scris ca nu inteleg sa uzeze de aceasta posibilitate si nu se constituie parti civile in cauza.
   S-a solicitat totodata Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Prahova, intocmirea Raportului de evaluare al minorei inculpate, N.A.G..
    Instanta a procedat la audierea inculpatilor G.F.Y., G.A., B. D.si N.A., care au declarat ca doresc aplicarea disp. art. 320/1 Cpp, avand in vedere ca recunosc savarsirea faptelor retinute in actul de sesizare al instantei si solicita ca judecata sa se faca in baza probelor administrate in faza de urmarire penala. Inculpatii declara ca recunosc in totalitate faptele retinute in actul de sesizare al instantei si nu solicita administrarea de noi probe, cu exceptia inscrisurilor in circumstantiere.
   Din analiza actelor si lucrarilor dosarului, atat a celor din faza de urmarire penala cat si a celor administrate  nemijlocit in faza instantei de  judecata, cu ocazia cercetarii judecatoresti potrivit  principiului libertatii de apreciere a probelor in scopul aflarii adevarului, instanta retine pe baza acestora urmatoarea situatie de fapt:
               In vara anului 2010, inculpata, G. F. Y., aflata la Madrid, impreuna cu sotul sau, inculpatul G. A. si inculpatul B. D., au initiat si organizat un grup profilat pe recrutarea si transportarea in Spania a unor persoane in scopul practicarii prostitutiei si cersetoriei. Initial, G.Y. a discutat cu sotul sau G. A. M. stabilind linia de urmat, dupa care cei doi in vara aceluiasi an l-au recrutat pe B. D. C., persoana care urma sa gaseasca tinere pe care sa le determine prin orice mijloace sa practice prostitutia in folosul traficantilor.
    Din actele dosarului de urmarire penala, rezulta ca inculpata, G. F. Y. este cea care se ocupa si de recrutarea persoanelor vizate dar si de coordonarea membrilor grupului.
            Rolul inculpatei in cadrul acestei retele este subliniat de declaratiile celor doi membrii ai grupului, de declaratiile partilor vatamate, cat si de convorbirile telefonice interceptate in cauza si redate in procesele verbale atasate la dosarul cauzei..
            Astfel, B.D. a declarat:" Precizez ca aceasta activitate a fost planuita in principal de catre G.Y. care a supravegheat recrutarea tinerelor si careia ii spuneam ce facem, Y. fiind cea care ne coordona pe toti", iar N.A.a confirmat la aceasi data: " Dupa ce am fost audiati C. a sunat-o pe Y. instiintand-o despre demersurile politiei, iar dupa ce am iesit de la politie am sunat-o si eu pe ea, comunicandu-i tot ce se intamplase. Am sunat-o pe Y. atat eu cat si C. pentru ca ea ne coordona pe toti, ne-a spus ce sa declaram la politie". Aceasta ultima precizare se refera la activitatea din data de 22.09.2011, data cand la Postul de Politie B. se prezentasera o parte din membrii retelei ( G. A., B. D. C. si N. A.) impreuna cu minora R.A. careia intentionau sa-i procure acte de identitate in vederea deplasarii in Spania.
     Infractiunea de trafic de minori s-a realizat, odata cu recrutarea si, ulterior, cazarea primei victime C. B., in varsta de 15 ani la data respectiva, persoana despre care G. Y. s-a interesat in prealabil, avand date ca minora are o situatie familiala aparte, in sensul ca nu era in relatii bune cu parintii.
     In luna septembrie 2011, C. B.  si o prietena se aflau intr-un parc din zona de vest a municipiului Ploiesti, imprejurare in care au fost abordate de catre G. Y. care o cunostea pe persoana ce insotea victima. Inculpata, care era impreuna cu G. A. si cu B.D., s-a interesat de situatia victimei, discutand cu aceasta despre varsta, despre situatia familiala, i-a solicitat numarul de telefon si a asigurat-o ca daca va avea probleme cu parintii  va avea unde locui.
      Ulterior, profitand de faptul ca minora nu avea relatii bune cu parinti, inculpatii G. Y.si G. A., au cazat-o la domiciliul lor, asa cum s-a  intamplat si cu victimele R.A.G. si Z. I.S.
            Din declaratiile minorei, a reiesit faptul ca inculpata G. Y. hotara totul, ce trebuie sa faca fiecare membru al grupului infractional organizat si ea era cea care primea si impartea banii. : "Discutia referitoare la plecarea in Spania a fost purtata la inceput cu G. Y., care mi-a propus sa ma duc la furat in Spania. Pentru ca am refuzat a intervenit C.i, care mi-a propus sa ne casatorim in Spania".
     De asemenea partea vatamata C. B.C. declara ca: "atunci cand incercau sa ma convinga sa merg cu ei in Spania am amanat aceasta plecare spunandu-le ca nu am buletin, iar Y. mi-a spus ca pot face rost de un alt buletin declarand la politie ca sunt agresata sexual de tata".
     Mama victimei, C. C.  precizat: "In data de 05.09.2011 fiica mea a revenit la domiciliu solicitandu-mi in mod expres buletinul de identitate deoarece mi-a explicat ca doreste sa plece in Spania, unde cineva i-a gasit de lucru".
      Tot in luna septembrie 2011, la acest grup infractional organizat a aderat si inculpata, N.A.G persoana cu atributii in recrutarea tinerelor, urmand ca inculpata sa primeasca un procent de 50% din profitul obtinut in urma exploatarii tinerelor pe care le-ar fi recrutat .
     In vederea recrutarii, membrii grupului foloseau alternativ metode clasice folosirea constrangeii si intimidarii,- in cazul partii vatamate R.A. G.-( in luna septembrie 2011, inculpatii N.A.G., G. Y.si B. D.C. s-au deplasat la locuinta unde fusese informata Nita Gabriela ca se afla partea vatamata si dupa ce sub un pretext oarecare au determinat-o sa le permita accesul in imobil, au constrans-o sa-i insoteasca, motivand ca ar fi platit pentru ea 3000 euro, cumparand-o de la persoana ce o gazduia si ca urmeaza sa se prostitueze pentru ei.)
     Dupa ce a fost transportata de cei trei inculpati la domiciliul familiei G. A. si Y., victima a fost permanent supravegheata., nu se deplasa decat insotita de unul din membri gruparii, iar in aceasta perioada inculpatii au "pregatit-o" pentru actele de prostitutie pe care trebuia sa le execute in Spania. Totodata, pentru a putea parasi tara impreuna cu partea vatamata R.A.G., inculpatii au intreprins toate demersurile necesare obtinerii unor acte de identitate reale  luand insa in calcul si ipoteza procurarii unor acte falsificate. Cu privire la aceasta, victima a precizat: "In apartament am stat aproximativ o saptamana timp in care acestia mi-au interzis sa ies din apartament fiind tot timpul supravegheata de unul din cei patru (n.n. referindu-se la G. Y., G. A., Balea D. si N.A.. Acestia mi-au spus ca urmeaza sa plecam impreuna in Spania la Madrid unde eu voi practica prostitutia la strada sau intr-un club daca reuseau sa-mi faca acte de identitate falsa,intrucat eram minora".
     Astfel dupa actele de constrangere exercitate cu ocazia mutarii in apartamentul inculpatilor, a  partii vatamate R.A.G., in cazul partii vatamate C. B., s-a adoptat o alta metoda ce presupunea implicarea inculpatului B. D. C., care urma sa-i propuna o casatorie ulterioara, motivand necesitatea obtinerii banilor ca utila pentru crearea unei bunastari a "viitoarei familii". In acest sens, victima C. B. adeclarat: "Discutia referitoare la plecarea in Spania a fost purtata la inceput cu G. Y., care mi-a propus sa ma duc la furat in Spania..., Pentru ca am refuzat a intervenit C., care mi-a propus sa ne casatorim in Spania".
      In acelasi context, B.D.C. a declarat urmatoarele " Urma ca acestea sa se prostitueze pe strada iar banii obtinuti de ele sa impartim jumatate sotii G. si eu. Am stabilit pentru a le convinge pe tinere sa mearga cu noi in Spania sa le spunem ca mergem la furat din magazine, iar o data ajunsi la Madrid sa le bagam la strada(...) In cazul in care tinerele ar fi refuzat sa se prostitueze, Y. ar fi recurs la acte agresive pentru a le determina sa se prostitueze".
     Pe langa recrutarea de persoane in vederea exploatarii sexuale, s-a recurs si la recrutarea de persoane care sa fie obligate la practicarea cersetoriei sau a unor acte de furt, activitate ce urma sa se desfasoare atat pe teritoriul Romaniei cat si al Spaniei, sens in care l-au recrutat pe minorul Z. I..
     Minorul a fost convins sa locuiasca la domiciliul inculpatilor G. Y. si G. A., urmand sa-i insoteasca in Spania pentru a obtine venituri prin comiterea unor fapte de cersetorie sau furturi din magazine. Initial, inculpatii au avut acceptul parintilor lui Z. I. carora G. A. le-a comunicat ca fiul lor il va insoti in Spania pentru a avea grija de fiul minor al inculpatilor, G. E.. In acest sens, martora Z. I. a precizat: ".... Y. a revenit si mi-a spus ca nu il va pune sa cerseasca in Spania il va pune sa aiba grija de copilul ei minor . Pentru acest motiv am revenit asupra deciziei si am fost de acord ca cei doi sa-l ia pe fiul meu in Spania cu ei. " .
     Pentru realizarea scopului propus inculpatii, G. A. si G. Y. l-au convins pe Z. I. sa mearga in Spania pentru a fura, iar pentru a nu pierde controlul asupra sa l-au determinat sa locuiasca la domiciliul lor pana la parasirea tarii. In acest context, Z. I. a declarat: " Din vara anului 2011, prin luna iunie, am inceput sa locuiesc mai mult in apartamentul acestora de pe strada G.G. Cantacuzino. In aceasta perioada A. si Y. mi-au propus sa merg cu ei in Spania pentru a fura din magazine. Cei doi mi-au spus ca din ce fur imi vor da si mie o parte. Datorita faptului ca nu stiam sa fur din magazine i-am explicat lui A. acest lucru, insa el mi-a spus ca pot face rost de bani si daca cersesc."
      Mai declara in continuare partea vatamata-minora ca: "in cursul lunii octombrie Y. mi-a spus ca trebuie sa invat sa fur din magazine intrucat in Spania se fac multi bani din furat
     Inainte de plecarea in Spania, Z. I. S. a fost invatat cum sa procedeze pentru a intra in posesia ilegala a unor bunuri: "... in cursul lunii octombrie Y. mi-a spus ca trebuie sa invat sa fur din magazine, intrucat in Spania se fac multi bani din furat. Pentru acest motiv am mers impreuna cu ea in supermarket-ul Kaulfland vest, unde aceasta mi-a aratat ce sa fur de pe rafturi, iar eu am facut acest lucru."
     Starea de fapt asa cum este retinuta si descrisa in actul de sesizare a fost recunoscuta de toti inculpatii care nu au solicitat administrarea de alte probatorii si au mentionat in fata instantei ca doresc aplicarea procedurii prevazute de art. 320/1 c.p.p. procedura simplificata ce se poate aplica in cazul recunoasteii vinovatiei.
     Aparatorii inculpatilor, fata de aceste sustineri, au solicitat ca, in baza art. 334 C.p.p., sa se procedeze la schimbarea incadrarii juridice a faptelor inculpatilor: G. F. Y., G. M. A., B. D. C. si N. A. G.a, din infractiunea ev. de art. 7 al. 1 din Legea 39/2003,( initiere sau constituirea unui grup infractional organizat) in infractiunea prev. de art. 8 din Legea 39/2003, (initiere sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui grup).
     Analizand aceasta cerere prin prisma prevederilor art. 3201C.p.p. care nu exclude schimbarea incadrarii juridice chiar si atunci cand inculpatii recunosc vinovatia faptelor retinute, tribunalul raportand aceasta solicitare la situatia de fapt si la modalitatea savarsirii faptelor urmeaza sa o respinga ca neintemeiata pe urmatoarele considerente.
     Sustinerile aparatorilor in sensul ca faptele savarsite nu intrunesc elementele constitutive ale infractiunii prev. de art. de art. 7 al. 1 din Legea 39/2003,( initiere sau constituirea unui grup infractional organizat), sunt infirmate de probatoriul administrat in cauza. Latura obiectiva a acestei infractiuni se poate realiza prin una din urmatoarele actiuni: initierea sau constituirea unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui asemenea grup. Actiunile prevazute de textul de incriminare sunt alternative astfel incat savarsirea oricaruia dintre acestea realizeaza continutul infractiunii.
In sensul Legii 39/2003 grup infractional organizat reprezinta grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane care exista pentru o perioada si actioneaza in mod coordonat in scopul comiterii uneia sau mai multor infractiuni grave, pentru a obtine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material. Nu constituie grup infractional organizat, grupul format ocazional in scopul comiterii imediate a uneia sau mai multor infractiuni si care nu are coordonare si continuitate, sau o structura determinata si roluri prestabilite pentru membrii sai in cadrul grupului. In speta dedusa judecatii rezulta atat din declaratiile inculpatilor, declaratii ce se coroboreaza si cu interceptarile telefonice realizate in cauza, cat si cu declaratiile partilor vatamate, care pentru o perioada de timp au locuit in domiciliul inculpatilor G. A. si Y., ca aceasta din urma stabilea ce categorie de persoane sa fie recrutate in vederea transportarii in strainatate, ce anume sarcini revenea fiecarui membru al grupului in vederea realizarii scopului propus, ea tinea si impartea banii obtinuti. Astfel inculpata N.A., selectiona persoanele respective, se informa despre situatia acestora, le insotea si supraveghea pe timpul deplasarilor in oras sau atunci cand a trebuit sa-si intocmeasca acte de identitate. Dupa recrutare si cazarea in domiciliul inculpatilor, inculpatul B.D. C. era cel care se ocupa de" pregatirea" acestora, pentru actele de prostitutie pe care trebuia sa le execute in Spania. Pregatirea partii vatamate R.A.G., s-a realizat atat prin acte de constrangere, cat si prin incercarea inculpatului B.D.C. sa-i creeze convingerea ca are sentimente de afectiune pentru ea. Cu privire la aceasta victima a precizat: "In apartament am stat aproximativ o saptamana timp in care acestia mi-au interzis sa ies din apartament fiind tot timpul supravegheata de unul din cei patru inculpati. Acestia mi-au spus ca urmeaza sa plecam impreuna in Spania la Madrid unde eu voi practica prostitutia la strada sau intr-un club daca reuseau sa-mi faca acte de identitate falsa,intrucat eram minora". In acelasi context, rolul de coordonator al inculpatei G. Y. rezulta si din faptul ca  atunci cand se aflau la postul de politie, inculpatul B. D. C., a sunat-o pe aceasta din urma si a informat-o despre audierile care aveau loc, in acelasi mod procedand si inculpata N.A.. Inculpatul G.A. pe langa acceptul de a caza partile vatamate  se ocupa de supravegherea si pregatirea acestora, efectua demersurile necesare pe langa parintii minorului-parte vatamata Z. I.- in vedrere obtinerii acceptului acestora pentru deplasarea  in Spania.
               Se observa ca, in speta nu este vorba de un grup format ocazional, ci de unul care actiona cooordonat, intr-o perioada determinata, cu sarcini prestabilite in vederea comiterii unor infractiuni pe teritoriul altui stat in scopul obtinerii rapide a unor mijloace financiare. Activitatea infractionala desfasurata de inculpati nu a fost rezultatul unei intelegeri intamplatoare, spontane, ci s-a desfasurat in timp, in mod repetat, respectandu-se in principiu aceeasi modalitate de savarsire a faptelor iar grupul infractional a fost organizat in scopul savarsirii infractiunii de trafic de persoane.
                In raport de aceste considerente, instanta tinand seama de criteriile generale de individualizare ale pedepselor, de gradul de pericol social al faptelor, de persoanele inculpatilor, ii va condamna pe acestia si pentru savarsirea infractiunii prev. de art.7 al. 1 din Legea 39/2003, respingand cererea privind schimbarea incadrarii juridice a faptelor.
Fata de situatia de fapt expusa mai sus si recunoscuta de inculpati, tribunalul constata ca, faptele savarsite de acestia intrunesc si elementele constitutive ale infractiunii prev de art. 13 alin.1 si 3 din Legea nr.678/2001,(trafic de minori), texte de lege in baza carora se va proceda la condamnarea acestora.
         La individualizarea pedepselor ce urmeaza a fi aplicate inculpatilor se vor avea in vedere: gradul de pericol social ridicat al faptelor comise, faptul ca acestea urmau sa se desfasoare pe teritoriul unui stat strain, limitele de pedeapsa prevazute de lege, modalitatea de comitere a faptelor prin exploatarea dorintelor partilor vatamate de obtinere a unui loc de munca si asigurarea unor conditii modeste de trai, exploatarea vulnerabilitatii acestora, pozitiile procesuale de recunoastere a faptelor  precum si varsta acestora, faptul ca anterior comiterii infractiunilor au avut o conduita corespunzatoare, nefiind cunoscuti cu antecedente penale, motiv pentru care se vor retine pentru toti inculpatii circumstantele atenuante prevazute de art. 74 lit. Cod penal cu consecintele reglementate de art. 76 Cod penal. Instanta considera ca aplicarea unor pedepse cu putin sub limita minima este de natura a contribui la reeducarea acestora cu atat mai mult cu cat urmeaza a se executa in regim privativ de libertate.
                 Fata de cele expuse, instanta va condamna pe inculpata, G. F. Y., dupa cum urmeaza:
                      -  pentru savarsirea infractiunii prev. de art.7 al. 1 din Legea 39/2003,( initiere sau constituirea unui grup infractional organizat), cu aplic. art.3201C.p.p si art.74, 76 lit.b C.pen. la pedeapsa inchisorii.
                 - pentru savarsirea infractiunii prev. de art.13 alin.1 si 3 din Legea nr.678/2001,(trafic de minori), cu aplic. art.3201C.p.p .si art.74, 76 lit.b C.pen., la pedeapsa inchisorii.
Fata de imprejurarea ca faptele au fost savarsite in baza unei singure rezolutii infractionale va face aplicarea art. 41 al.2. c.p. La dozarea pedepselor aplicate pentru fiecare infractiune savarsita, se va avea in vedere actele materiale savarsite de inculpata si rolul acesteia de coordonator in cadrul grupului.
               Avand in vedere ca faptele au fost savarsite in concurs real, in baza art 33 lit a si art 34 lit b Cp urmeaza ca inculpata sa execute pedeapsa cea mai grea, urmand a fi interzise si drepturie prevazute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, si b C.p.;
     In baza art.71 C.p.va interzice inculpatei G. F. Y. drepturile prevazute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, si b C.p.;
In baza art.350 alin.1 C.p.p va mentine masura arestarii preventive luata fata de inculpata.
In baza art.88 C.p., va deduce din pedeapsa aplicata inculpatei perioada retinerii si arestarii preventive de la data de 7.11.2011, la zi .
De asemenea va condamna pe inculpatul G. M.A.,
  - pentru savarsirea infractiunii prev. de art.7 al. 1 din Legea 39/2003 (initiere sau constituirea unui grup infractional organizat), cu aplic. art.3201C.p.p .si art.74, 76 lit.b C.pen. la pedeapsa inchisorii si  interzicerea drepturilor prevazute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, si b C.p.;
            - pentru savarsirea infractiunii prev. de art.13 alin.1 si 3 din Legea nr.678/2001, (trafic de minori) cu aplic. art.3201C.p.p .si art.74, 76 lit.b C.pen.  la pedeapsa inchisorii si interzicerea drepturilor prevazute de art. 64 alin.1 lit.a teza a II-a, si b C.p.;
Fata de imprejurarea ca, faptele au fost savarsite in baza unei singure rezolutii infractionale va face aplicarea art. 41 al.2. c.p. privind infractiunea continuata.
La dozarea pedepselor aplicate pentru fiecare infractiune savarsita, se va avea in vedere si contributia infractionala redusa a acestuia in raport cu ceilalti inculpati, in cadrul grupului infractional.
              Avand in vedere ca faptele au fost savarsite in concurs real, in baza art. 33 lit a si art 34 lit b Cp urmeaza ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea, urmand a fi interzise si drepturie prevazute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, si b C.p.;
     In baza art.71 C.p.va interzice inculpatului G. M.A. drepturile prevazute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, si b C.p.;
In baza art.350 alin.1 C.p.p va mentine masura arestarii preventive luata fata de inculpat.
In baza art.88 C.p.va deduce din pedeapsa aplicata inculpatului perioada retinerii si arestarii preventive de la data de 7.11.2011, la zi .
Tribunalul va condamna pe inculpatul B.D. C., dupa cum urmeaza:
    -  pentru savarsirea infractiunii prev. de art.7 al. 1 din Legea 39/2003 ( initiere sau constituirea unui grup infractional organizat), cu aplicarea art.3201C.p.p si art.74, 76 lit.b C.pen., la pedeapsa cu inchisoarea si interzicerea drepturilor prevazute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, si b C.p.;
              - pentru savarsirea infractiunii prev. de art.13 alin.1, 3 din Legea nr.678/2001,(trafic de minori), cu aplic. art.3201C.p.p .si art.74, 76 lit.b C.pen. la pedeapsa cu inchisoarea si interzicerea drepturilor prevazute de art 64 alin.1 lit.a teza a II-a, si b C.p.;
Avand in vedere ca faptele au fost savarsite in baza unei singure rezolutii infractionale va face aplicarea art. 41 al.2. c.p. privind infractiunea continuata.
           La dozarea pedepselor aplicate pentru fiecare infractiune savarsita, se va avea in vedere si contributia infractionala si rolul acestuia in cadrul grupului infractional.
              Avand in vedere ca faptele au fost savarsite in concurs real, in baza art. 33 lit a si art 34 lit b Cp urmeaza ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea, urmand a fi interzise si drepturie prevazute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, si b C.p.;
     In baza art.71 C.p. va interzice inculpatului B. D. C. drepturile prevazute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, si b C.p.;
In baza art.350 alin.1 C.p.p va mentine masura arestarii preventive luata fata de inculpat.
In baza art.88 C.p.va deduce din pedeapsa aplicata inculpatului perioada retinerii si arestarii preventive de la data de 7.11.2011, la zi .
Instanta va  condamna si pe inculpata minora, N.Al. G., dupa cum urmeaza:
            - pentru savarsirea infractiunii prev. de art.7 al. 1 din Legea 39/2003,(aderare la un  grup infractional), cu aplic. art.99 si 109 C.pen., art.3201C.p.p si art.74, 76 lit.b C.pen. fapta din octombrie 2011, la pedeapsa inchisorii si interzicerea drepturilor prevazute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, si b C.p.-dupa implinirea varstei de 18 ani;
       - pentru savarsirea infractiunii prev. de art.13 alin.1, 3 din Legea nr.678/2001,(trafic de minori), cu aplic. art.99 si 109 C.pen.,  art.3201C.p.p si art.74, 76 lit.b C.pen. fapta din octombrie 2011, la pedeapsa inchisorii si interzicerea drepturilor prevazute de art. 64 alin.1 lit.a teza a II-a, si b C.p.-dupa implinirea varstei de 18 ani;
      La dozarea pedepselor aplicate pentru fiecare infractiune savarsita, se va avea in vedere contributia infractionala a acesteia, fiind vorba de o singura fapta din luna octombrie, dar si modul de savarsire prin patrunderea in apartamentul unei parti vatamate, rolul acesteia in cadrul grupului infractional.Avand in vedere si concluziile cuprinse in raportul de evaluare realizat de Serviciul de Probatiune, tribunalul se va orienta asa cum s-a mentionat spre o pedeapsa minima, dar in regim privativ de libertate deoarece scopul pedepsei nu poate fi atins atata vreme cat nu beneficiaza de un suport familial, iar supravegherea din partea bunicii materne nu a fost eficienta.
Faptele savarsite fiind in concurs, in baza art. 33 lit.a C.p. si art.34 lit.b. Cp, se vor contopi pedepsele aplicate inculpatei, urmand ca aceasta sa execute pedeapsa cea mai grea.
     In baza art.71 C.p.va interzice inculpatei N. A. G. drepturile prevazute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, si b C.p.;
In baza art.350 alin.1 C.p.p va mentine masura arestarii preventive luata fata de inculpata.
In baza art.88 C.p.va deduce din pedeapsa aplicata inculpatei perioada retinerii si arestarii preventive de la data de 7.11.2011, la zi .
Partile vatamate prezente in instanta si asistate de aparatori din oficiu, au declarat in prezenta reprezentantilor legali, dar si al reprezentantului Agentiei Nationale de Protectie a Victimelor ca nu inteleg sa solicite daune morale sau materiale. Cu toate acestea tribunalul, in baza art. 17-18 C.p.p. retinand si faptul ca reprezentantul parchetului a inteles sa exercite din oficiu actiunea civila pentru partile vatamate minore,  va obliga inculpatii in solidar, iar inculpata minora N.A.G., in solidar si cu partea responsabila civilmente N.D. R., la despagubiri civile reprezentand daune morale. La stabilirea cuantumului despagubirilor morale acordate  se va avea in vedere perioada de savarsire a faptelor penale impotriva lor, modalitatea de savarsire a acestor fapte , astfel incat acestea sa fie de natura sa repare  in mod echitabil prejudiciul moral suferit de cele trei parti vatamate.
In baza art. 192-193 C.p.p. va obliga inculpatii si la cheltuieli judiciare catre stat.
     
     

1
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Procedura civila si penala (cai de atac, competente etc.)

Recurs inadmisibil - Decizie nr. DP148/R/2008 din data de 31.03.2009
Apel respins ca tardiv formulat - Sentinta civila nr. 1053 din data de 23.12.2015
Gresita conexare a 2 cauza si gresita dobandire a calitatii de inculpat ca urmare a admiterii plangerii , art 278 al 8 , lit a c p p . Casare cu trimitere pentru respectarea art 372 c p p - Decizie nr. 121 din data de 30.04.2010
Admiterea plingerii si trimiterea cauzei la prim-procuror pentru motivare. Inadmisibilitatea acestei solutii fata de dispozitiile art.278 ind 1 al.8 C.p.p. - Decizie nr. 4 din data de 12.01.2009
ART.220 CP. MODALITATEA DE SESIZARE A INSTANTEI ANTERIOR INTRARII IN VIGOARE A LEGII 247/2005. - Decizie nr. 113 din data de 28.01.2009
Competenta materiala de solutionare a unei exceptii de nelegalitate, invocata dupa intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila, intr-un proces inceput sub incidenta vechiului Cod de procedura civila – regulator de competenta. - Sentinta civila nr. 129/F din data de 25.09.2014
Termenul de prescriptie a dreptului de a cere restituirea taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, raportat la jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene. - Decizie nr. 2066/R din data de 11.09.2014
Noul cod de procedura civila - Recurs. TVA tranzactii imobiliare. Efectele deciziei CJUE pronuntata la data de 07.11.2013 in cauzele conexe C-249/12 si C-250/12 (Tulica si Plavosin). Regim juridic nulitate acte administrativ fiscale. - Decizie nr. 1110/R din data de 28.03.2014
Noul cod de procedura civila - Recurs CASJ. Nivelul contributiei la FNUASS aferent veniturilor din profesii libere si comerciale, in anul 2009, este de 6,5 %. Decizie Curtea constitutionala nr. 439/2013. Legalitate decizie de impunere emisa de CASJ sub ac - Decizie nr. 1759/R din data de 06.06.2014
Noul cod de procedura civila - Apel impotriva incheierii de respingere ca inadmisibila a cererii de interventie accesorie – art. 64 alin. 4 c.pr.civ. Cerere interventie accesorie consilier local in litigiu avand ca obiect obligare Consiliu Local la adopta - Decizie nr. 2/Ap din data de 13.06.2014
Achizitii publice. Respingere ca tardiva a contestatiei la CNSC. Legalitate decizie CNSC - Art. 256 ind. 2 alin. 1 lit. b) raportat la art. 3 lit. z) din OUG nr. 34/2006 (Decizia nr. 1967/R/8.08.2014,Dosar nr. 350/64/2014 – redactat jud. M.I.M.) - Decizie nr. 1967/R din data de 08.08.2014
Exigenta motivarii masurii luate printr-un act administrativ este necesara pentru verificarea legalitatii acestuia. - Decizie nr. 1718/R din data de 04.04.2013
Actiune formulata de instanta de contencios administrativ impotriva Deciziei de impunere emisa de CASJ B pentru plata obligatiei la CAS si majorarea dobanzilor. Admisibilitatea actiunii. Legalitatea deciziei de impunere emisa de CASJ – Sanctiunea nelega - Decizie nr. 2075/R din data de 17.04.2013
Admisibilitatea cererii de revizuire in conditiile dovedirii de revizuenta a indeplinirii conditiilor prevazute de art. 322 pct. 2 Cod procedura civila. In sens contrar cererea de revizuire se va respinge ca neintemeiata si nelegala - Decizie nr. 436/R din data de 31.01.2013
1. In cazul veniturilor pentru care exista atat obligatia evidentierii, cat si obligatia declararii, daca veniturile au fost evidentiate in actele contabile sau in alte documente legale, dar nu au fost declarate la organul fiscal competent, nu se poate di - Decizie nr. 105/Ap din data de 03.10.2013
Audierea unui numar de martori in faza actelor premergatoare nu confera procesului verbal de consemnare a acestor audieri caracterul de proba ilegala. Incalcarea dreptului aparatorului de a asista la aceste audieri este sanctionata cu nulitatea relativa - Decizie nr. 365/R din data de 11.04.2013
Exceptia de nelegalitate prevazuta de art. 4 din Legea nr. 554/2004 – efecte In cazul admiterii exceptiei de nelegalitate instanta in fata careia s-a ridicat exceptia va solutiona cauza, fara a tine seama de actul a carui nelegalitate a fost ... - Decizie nr. 560/R din data de 08.02.2012
Nu se poate dispune, printr-o incheiere de indreptare a erorii materiale data in camera de consiliu, fara citarea partilor, ulterior redactarii minutei si pronuntarii hotararii, schimbarea incadrarii juridice retinute prin actul de sesizare al insta... - Decizie nr. 232/R din data de 16.03.2012
Traficul de persoane. Individualizarea judiciara a pedepsei. Criterii de apreciere. - Decizie nr. 129/R din data de 20.12.2011
Continutul convorbirilor telefonice interceptate in baza autorizatiei date de judecator in conditii de legalitate pot fi valorificate sub aspect probator de instanta investita cu solutionarea cauzei in fond, in masura in care acestea se coroboreaza c... - Decizie nr. 36/R din data de 19.01.2012